Куряче філе запечене разом з картоплею в духовці – це смачно і ситно. Доповніть страву легким овочевим салатом і повноцінна збалансована вечеря для всієї родини готова. Ми зібрали 9 різних способів приготування курячого філе і картоплі в духовці. М’ясо по-французьки з курячого філе з картоплею, помідорами і сиром.
Куряче філе з картоплею і майонезом в духовці
Страва, яка однаково добре буде виглядати на звичайному та святковому столі. Завдяки майонезу картопля не пересихає і виходить розсипчастим і ароматним.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 950 гр.
- Картопля – 5-6 шт.
- Майонез – 5 ст.л.
- Сир – 350 гр.
- Сметана – 150 мл.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе помийте і наріжте медальйонами по 1-1,5 сантиметра товщиною.
- Прикрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте їх молоточком. Потім м’ясо посоліть і приправте.
- М’ясо складіть в миску і промажте кожен шматочок сметаною. Залиште його на півгодини.
- Картоплю помийте, почистіть і наріжте тонкими часточками. Картоплю перекладіть в миску, посоліть, приправте і додайте трохи рослинного масла, перемішайте.
- Деко застеліть фольгою, викладіть шар з курячого філе.
- Потім покладіть шар з картоплі. Змастіть його майонезом.
- Сир натріть на тертці і посипте їм страву.
- Запікайте м’ясо з картоплею в духовці при 200 градусах 40-45 хвилин. Страву подавайте в гарячому вигляді зі свіжими або маринованими овочами.
Приємного апетиту!
Ніжне куряче філе з картоплею та грибами в духовці
Якщо вам необхідно приготувати вишукану страву для званого вечора, то варто придивитися до цього рецепту. Запечене куряче м’ясо з грибами виходить дуже соковитим і ніжним.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 600-650 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 12-14 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сир – 150-200 гр.
- Трави прованські – 1-1,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 120-150 мл.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, залийте його сумішшю води і оцту, залиште на 15-20 хвилин.
- Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками, наріжте його пластинками, відбийте, посоліть і приправте .
- Картоплю очистіть і наріжте тонкими часточками. Деко змастіть рослинною олією. Першим шаром викладіть картоплю, посипте його сіллю і спеціями. Далі покладіть куряче філе, змастіть його майонезом.
- Гриби помийте, наріжте тонкими часточками, викладіть поверх м’яса і змастіть шар майонезом.
- Далі покладіть шар з маринованої цибулі та тертого сиру.
- Запікайте страву в духовці при 190-200 градусах 20 хвилин. Потім перемістіть деко вгору духовки і готуйте ще 15 хвилин. Страва виходить дуже смачною і ароматною, перед подачею прикрасьте її зеленню.
Смачного!
Соковита куряча грудка з картоплею в горщику в духовці
Проста у виконанні страва, яка сподобається всім гостям. Якщо запекти картоплю і куряче філе в горщиках, то подавати страву можна порційно. А цікава подача вже половина успіху вашого страви.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 1-2.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 50 мл.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
- Наріжте куряче філе, картоплю, цибуля і морква невеликими кубиками.
- Цибулю попередньо обсмажте на олії до легкого золотистого кольору.
- Додайте на сковороду куряче філе і смажте 2-3 хвилини.
- Потім додайте сіль і спеції, перемішайте.
- Картоплю і моркву змішайте, додайте трохи рослинного масла, сіль і спеції, перемішайте.
- Горщики змастіть рослинною олією.
- На дно горщиків покладіть картоплю і моркву.
- Потім зробіть шар з цибулі і курки.
- Далі знову покладіть шар з картоплі і моркви. Покладіть невеликий шматочок вершкового масла і влийте 50-100 мілілітрів води.
- Накрийте горщики кришками і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
- Подавайте страву в гарячому вигляді прямо в горщиках.
Смачного!
М’яке куряче філе з картоплею у фользі в духовці
Здавалося б, що може бути більш буденним, ніж запечена картопля і куряче філе. Але якщо зробити це за нашим рецептом у фользі, то вас чекає чудове гастрономічне враження.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Філе куряче – 1 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сир – 50-70 гр.
- Олія – для змазування фольги.
Процес приготування:
- Фольгу складіть в кілька раз і зробіть з неї порційні формочки для запікання. У кожну формочку влийте трохи рослинного масла.
- Картоплю очистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками. Розкладіть картоплю по формах. Картоплю посоліть і приправте за смаком.
- Філе наріжте кубиками, покладіть його поверх картоплі.
- На куряче філе покладіть по парі часточок помідорів і кільця болгарського перцю.
- Посипте заготовки тертим сиром і змастіть майонезом.
- Загорніть краї фольги і помістіть заготовки в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте страву 30 хвилин. Подавати запечене куряче філе з картоплею можна прямо в фользі.
Смачного!
Смачна куряча грудка з картоплею в рукаві в духовці
Рукав для запікання – прекрасне кухонне пристосування, в якому продукти в процесі запікання відмінно просочуються спеціями і виходять неймовірно соковитими. Навіть куряче філе і картопля, приготовані таким способом, будуть просто танути в роті.
Час готування: 100 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Інгредієнти:
- Картопля – 600 гр.
- Філе куряче – 1 шт.
- Цибуля-порей – за смаком.
- Часник – 2-3 зуб.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Аджика – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для картоплі – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе помийте і наріжте кубиками, перекладіть її в миску, додайте аджику, соєвий соус і приправу для курки, добре перемішайте і залиште на 30-40 хвилин.
- Картоплю очистити, нарізати часточками. Цибулю порей наріжте кільцями. Часник пропустіть через прес. Змішайте подрібнені інгредієнти, додайте трохи рослинного масла, сіль, мелений перець і приправу для картоплі.
- У пакет для запікання викладіть спочатку картоплю, потім куряче філе. Закріпіть краю пакета з обох сторін.
- Випікайте страву в духовці при 200 градусах 45 хвилин. За 10 хвилин до кінця запікання розріжте пакет, щоб м’ясо і картопля злегка підрум’янились.
- Подавайте страву в гарячому вигляді.
Смачного!
Як запекти куряче філе з картоплею і овочами?
Красива, апетитна і яскрава страва на будь-який випадок життя. Рецепт простий, процес приготування зрозумілий і повторити його будь-якій господині не складе ніяких труднощів. Куряча грудка просочується соками овочів і виходить ніжною і соковитою.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Філе куряче – 600 гр.
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Майонез – 3 ст.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
Процес приготування:
- Картоплю очистіть, помийте і наріжте часточками. Перекладіть картоплю в миску, посоліть, приправте і перемішайте.
- Далі обсмажте картоплю до золотистої скоринки на рослинному маслі.
- Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте медальйонами шириною 1 сантиметр.
- Цибулю очистіть і наріжте четвертинками.
- У миску складіть куряче філе і цибулю, додайте майонез, перець чилі і спеції, перемішайте.
- Перемішайте м’ясо і цибулю, залиште маринуватися на 30-40 хвилин.
- За цей час картопля вже рівномірно покриється золотистою скоринкою, зніміть його зі сковороди.
- Баклажани наріжте великими шматками, посоліть і приправте його. З помідорів зніміть шкірку.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть на неї картоплю.
- Далі покладіть баклажани і помідори.
- На овочі викладіть м’ясо і цибулю. Форму помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Через 40 хвилин страва буде готова. Подавайте запечене куряче філе з овочами і картоплею в гарячому вигляді.
Смачного!
Соковите куряче філе з картоплею і сметаною в духовці
З картоплі і курячого філе можна приготувати велику кількість різноманітних страв. Наприклад, запекти їх в сметані на великому блюді і ситно нагодувати всю сім’ю.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Сметана – 200 мл.
- Філе куряче – 1 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сир – 50 гр.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Картоплю очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю також дрібно наріжте.
- Куряче філе обмийте, промокніть паперовими серветками і наріжте кубиками.
- Додайте до нарізаним інгредієнтам сметану, частина тертого сиру, сіль і суміш перців, добре перемішайте .
- Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть в неї заготовку.
- Запікайте страву в духовці при 190 градусах 35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипте страву сиром, що залишився.
- Страву розділіть на порції і подавайте на стіл.
Смачного!
Ніжне куряче філе з цибулею в духовці
У курки набагато більше шанувальників, ніж у будь-якого іншого виду м’яса. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування ніжного і ароматного курячого філе. Вам буде потрібно два головних інгредієнта: ріпчаста цибуля і куряче філе.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Приправа для курки – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Соус соєвий – за смаком.
- Кетчуп лечо – за смаком.
- Майонез – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Філе помийте, промокніть паперовими серветками і наріжте невеликими кубиками.
- Цибулю і часник очистіть. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а часник дуже дрібно.
- У рукав для запікання викладіть куряче філе.
- Потім додайте до м’яса цибулю і часник, приправу, каррі, соєвий соус, кетчуп і майонез. Краї рукава міцно зав’яжіть і зробіть пару проколів зубочисткою, щоб виходила пара.
- Запікайте м’ясо при 200 градусах 50-60 хвилин. М’ясо виходить дуже соковитим і смачним. Подавайте його з гарніром на свій смак.
Смачного!
Куряча грудка з картоплею і вершками в духовці
Цей рецепт дозволить вам урізноманітнити своє щоденне меню і спробувати приготувати курячу грудку по-новому. Вершки роблять картоплю і куряче м’ясо ще більш ніжним і надають легкий вершковим аромат.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сливки 20% – 300-400 мл.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
- Курячі грудки помийте і розріжте на дві частини. Зробіть невеликі розрізи на м’ясі, в них вставте шматочки часнику.
- Картоплю і моркву очистіть і наріжте тонкими часточками. Овочі посоліть і перемішайте.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом. На середину покладіть куряче філе, навколо нього розкладіть овочі та часник, що залишився. Посипте заготовку меленим перцем.
- Влийте вершки, форму закрийте фольгою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на годину.
- Потім зніміть фольгу і готуйте страву в духовці ще 15 хвилин, щоб м’ясо і картоплю трохи зарум’янилися.
- Готову страву посипати рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Смачного!