Куряче філе з картоплею в духовці – 9 рецептів з покроковими фото

Куряче філе запечене разом з картоплею в духовці – це смачно і ситно. Доповніть страву легким овочевим салатом і повноцінна збалансована вечеря для всієї родини готова. Ми зібрали 9 різних способів приготування курячого філе і картоплі в духовці. М’ясо по-французьки з курячого філе з картоплею, помідорами і сиром.

Куряче філе з картоплею і майонезом в духовці

Страва, яка однаково добре буде виглядати на звичайному та святковому столі. Завдяки майонезу картопля не пересихає і виходить розсипчастим і ароматним.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 950 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Майонез – 5 ст.л.
  • Сир – 350 гр.
  • Сметана – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

  1. Куряче філе помийте і наріжте медальйонами по 1-1,5 сантиметра товщиною.

  2. Прикрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте їх молоточком. Потім м’ясо посоліть і приправте.

  3. М’ясо складіть в миску і промажте кожен шматочок сметаною. Залиште його на півгодини.

  4. Картоплю помийте, почистіть і наріжте тонкими часточками. Картоплю перекладіть в миску, посоліть, приправте і додайте трохи рослинного масла, перемішайте.

  5. Деко застеліть фольгою, викладіть шар з курячого філе.

  6. Потім покладіть шар з картоплі. Змастіть його майонезом.

  7. Сир натріть на тертці і посипте їм страву.

  8. Запікайте м’ясо з картоплею в духовці при 200 градусах 40-45 хвилин. Страву подавайте в гарячому вигляді зі свіжими або маринованими овочами.

Приємного апетиту!

Ніжне куряче філе з картоплею та грибами в духовці

Якщо вам необхідно приготувати вишукану страву для званого вечора, то варто придивитися до цього рецепту. Запечене куряче м’ясо з грибами виходить дуже соковитим і ніжним.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600-650 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Картопля – 12-14 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир – 150-200 гр.
  • Трави прованські – 1-1,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 120-150 мл.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, залийте його сумішшю води і оцту, залиште на 15-20 хвилин.

  2. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками, наріжте його пластинками, відбийте, посоліть і приправте .

  3. Картоплю очистіть і наріжте тонкими часточками. Деко змастіть рослинною олією. Першим шаром викладіть картоплю, посипте його сіллю і спеціями. Далі покладіть куряче філе, змастіть його майонезом.

  4. Гриби помийте, наріжте тонкими часточками, викладіть поверх м’яса і змастіть шар майонезом.

  5. Далі покладіть шар з маринованої цибулі та тертого сиру.

  6. Запікайте страву в духовці при 190-200 градусах 20 хвилин. Потім перемістіть деко вгору духовки і готуйте ще 15 хвилин. Страва виходить дуже смачною і ароматною, перед подачею прикрасьте її зеленню.

Смачного!

Соковита куряча грудка з картоплею в горщику в духовці

Проста у виконанні страва, яка сподобається всім гостям. Якщо запекти картоплю і куряче філе в горщиках, то подавати страву можна порційно. А цікава подача вже половина успіху вашого страви.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 1-2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – ​​50 мл.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

  1. Наріжте куряче філе, картоплю, цибуля і морква невеликими кубиками.

  2. Цибулю попередньо обсмажте на олії до легкого золотистого кольору.

  3. Додайте на сковороду куряче філе і смажте 2-3 хвилини.

  4. Потім додайте сіль і спеції, перемішайте.

  5. Картоплю і моркву змішайте, додайте трохи рослинного масла, сіль і спеції, перемішайте.

  6. Горщики змастіть рослинною олією.

  7. На дно горщиків покладіть картоплю і моркву.

  8. Потім зробіть шар з цибулі і курки.

  • Далі знову покладіть шар з картоплі і моркви. Покладіть невеликий шматочок вершкового масла і влийте 50-100 мілілітрів води.

  • Накрийте горщики кришками і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.

  • Подавайте страву в гарячому вигляді прямо в горщиках.

Смачного!

М’яке куряче філе з картоплею у фользі в духовці

Здавалося б, що може бути більш буденним, ніж запечена картопля і куряче філе. Але якщо зробити це за нашим рецептом у фользі, то вас чекає чудове гастрономічне враження.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир – 50-70 гр.
  • Олія – ​​для змазування фольги.

Процес приготування:

  1. Фольгу складіть в кілька раз і зробіть з неї порційні формочки для запікання. У кожну формочку влийте трохи рослинного масла.

  2. Картоплю очистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками. Розкладіть картоплю по формах. Картоплю посоліть і приправте за смаком.

  3. Філе наріжте кубиками, покладіть його поверх картоплі.

  4. На куряче філе покладіть по парі часточок помідорів і кільця болгарського перцю.

  5. Посипте заготовки тертим сиром і змастіть майонезом.

  6. Загорніть краї фольги і помістіть заготовки в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте страву 30 хвилин. Подавати запечене куряче філе з картоплею можна прямо в фользі.

Смачного!

Смачна куряча грудка з картоплею в рукаві в духовці

Рукав для запікання – прекрасне кухонне пристосування, в якому продукти в процесі запікання відмінно просочуються спеціями і виходять неймовірно соковитими. Навіть куряче філе і картопля, приготовані таким способом, будуть просто танути в роті.

Час готування: 100 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибуля-порей – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Аджика – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для картоплі – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

  1. Куряче філе помийте і наріжте кубиками, перекладіть її в миску, додайте аджику, соєвий соус і приправу для курки, добре перемішайте і залиште на 30-40 хвилин.

  2. Картоплю очистити, нарізати часточками. Цибулю порей наріжте кільцями. Часник пропустіть через прес. Змішайте подрібнені інгредієнти, додайте трохи рослинного масла, сіль, мелений перець і приправу для картоплі.

  3. У пакет для запікання викладіть спочатку картоплю, потім куряче філе. Закріпіть краю пакета з обох сторін.

  4. Випікайте страву в духовці при 200 градусах 45 хвилин. За 10 хвилин до кінця запікання розріжте пакет, щоб м’ясо і картопля злегка підрум’янились.

  5. Подавайте страву в гарячому вигляді.

Смачного!

Як запекти куряче філе з картоплею і овочами?

Красива, апетитна і яскрава страва на будь-який випадок життя. Рецепт простий, процес приготування зрозумілий і повторити його будь-якій господині не складе ніяких труднощів. Куряча грудка просочується соками овочів і виходить ніжною і соковитою.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Філе куряче – 600 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

  1. Картоплю очистіть, помийте і наріжте часточками. Перекладіть картоплю в миску, посоліть, приправте і перемішайте.

  2. Далі обсмажте картоплю до золотистої скоринки на рослинному маслі.

  3. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте медальйонами шириною 1 сантиметр.

  4. Цибулю очистіть і наріжте четвертинками.

  5. У миску складіть куряче філе і цибулю, додайте майонез, перець чилі і спеції, перемішайте.

  6. Перемішайте м’ясо і цибулю, залиште маринуватися на 30-40 хвилин.

  7. За цей час картопля вже рівномірно покриється золотистою скоринкою, зніміть його зі сковороди.

  8. Баклажани наріжте великими шматками, посоліть і приправте його. З помідорів зніміть шкірку.

  9. Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть на неї картоплю.

  10. Далі покладіть баклажани і помідори.

  11. На овочі викладіть м’ясо і цибулю. Форму помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів.

  12. Через 40 хвилин страва буде готова. Подавайте запечене куряче філе з овочами і картоплею в гарячому вигляді.

Смачного!

Соковите куряче філе з картоплею і сметаною в духовці

З картоплі і курячого філе можна приготувати велику кількість різноманітних страв. Наприклад, запекти їх в сметані на великому блюді і ситно нагодувати всю сім’ю.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 мл.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 50 гр.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

  • Картоплю очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю також дрібно наріжте.

  • Куряче філе обмийте, промокніть паперовими серветками і наріжте кубиками.

  • Додайте до нарізаним інгредієнтам сметану, частина тертого сиру, сіль і суміш перців, добре перемішайте .

  • Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть в неї заготовку.

  • Запікайте страву в духовці при 190 градусах 35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипте страву сиром, що залишився.

  • Страву розділіть на порції і подавайте на стіл.

Смачного!

Ніжне куряче філе з цибулею в духовці

У курки набагато більше шанувальників, ніж у будь-якого іншого виду м’яса. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування ніжного і ароматного курячого філе. Вам буде потрібно два головних інгредієнта: ріпчаста цибуля і куряче філе.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Кетчуп лечо – за смаком.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Філе помийте, промокніть паперовими серветками і наріжте невеликими кубиками.

  2. Цибулю і часник очистіть. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а часник дуже дрібно.

  3. У рукав для запікання викладіть куряче філе.

  4. Потім додайте до м’яса цибулю і часник, приправу, каррі, соєвий соус, кетчуп і майонез. Краї рукава міцно зав’яжіть і зробіть пару проколів зубочисткою, щоб виходила пара.

  5. Запікайте м’ясо при 200 градусах 50-60 хвилин. М’ясо виходить дуже соковитим і смачним. Подавайте його з гарніром на свій смак.

Смачного!

Куряча грудка з картоплею і вершками в духовці

Цей рецепт дозволить вам урізноманітнити своє щоденне меню і спробувати приготувати курячу грудку по-новому. Вершки роблять картоплю і куряче м’ясо ще більш ніжним і надають легкий вершковим аромат.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сливки 20% – 300-400 мл.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Курячі грудки помийте і розріжте на дві частини. Зробіть невеликі розрізи на м’ясі, в них вставте шматочки часнику.

  2. Картоплю і моркву очистіть і наріжте тонкими часточками. Овочі посоліть і перемішайте.

  3. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. На середину покладіть куряче філе, навколо нього розкладіть овочі та часник, що залишився. Посипте заготовку меленим перцем.

  4. Влийте вершки, форму закрийте фольгою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на годину.

  5. Потім зніміть фольгу і готуйте страву в духовці ще 15 хвилин, щоб м’ясо і картоплю трохи зарум’янилися.

  6. Готову страву посипати рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал