Крем для торта – 10 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Крем для торта – це друга головна складова святкового десерту поряд з коржами. Список кремів, напевно, нескінченний і дуже важко вибрати з нього якийсь один, усі здаються такими смачними. До того ж, один вид крему більше підходить для прошарку торта, інший – для вирівнювання, третій – для створення прикраси. Але в той же час кожна господиня має свій найулюбленіший перевірений рецепт універсального крему для будь-якого десерту.

Шоколадний крем для торта

Шоколадний крем для торта – це як оправа для дорогоцінного каменю. З таким оформленням ваш десерт виглядатиме презентабельно, оригінально та дуже апетитно. До того ж смак крему в міру солодкий, дуже шоколадний і водночас ніжний.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 80 гр.
  • Шоколад чорний – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль кухонна – ¼ ч.л.
  • Пудра цукрова – 1-1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для крему дуже важливо вибрати якісний натуральний шоколад. Можна використовувати шоколад з 70% вмістом какао. Вершкове масло разом з шоколадом розтопіть на водяній бані. Поки тане шоколад та олія, помішуйте їх.

Крок 2. У глибоку миску викладіть сметану, всипте сіль та цукрову пудру.

Крок 3. До сметани додайте трохи охолонулу шоколадно-вершкову масу.

Крок 4. Збийте крем міксером до однорідної маси.

Крок 5. Наприкінці ретельно вимісіть крем лопаткою, щоб підняти залишки цукрової пудри з дна.

Крок 6. Шоколадний крем виходить густим, блискучим та стабільним. Їм можна прошаровувати коржі та робити оригінальні прикраси. Смачного!

Сирний крем для бісквітного торта

Сирний крем для бісквітного торта має повітряну практично невагому текстуру. Тому він так гармонійно поєднується з пишними бісквітними коржами. Сир краще вибирати з більшим відсотком жирності, тоді крем буде ніжнішим і одноріднішим.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Сир 9% – 250 гр.
  • Пудра цукрова – 50 гр.
  • Екстракт ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир краще взяти по-жирніше, тоді крем вийде куди ніжніше. В об’ємній мисці змішайте сир, що підтанув вершкове масло та ванільний екстракт. Змішуйте міксером на середній швидкості до гладкої однорідної маси.

Крок 2. Цукрову пудру просійте через дрібне сито. Цей крок є обов’язковим, щоб не утворилося грудок у кремі.

Крок 3. Просіяну цукрову пудру змішайте з сирною масою за допомогою ложки.

Крок 4. Потім збийте крем до однорідності міксером середньої швидкості. Маса має стати гладкою та повністю однорідною.

Крок 5. Сирний крем ідеально підходить для прошарку та вирівнювання бісквітних тортів. Смачного!

Крем для торта зі згущеним молоком

Крем для торта зі згущеним молоком – один з найпопулярніших кремів для десертів. Готується він лише з двох інгредієнтів: згущеного молока та вершкового масла. Особливо гармонійно крем поєднується з коржами для торта-медовика, виходить просто приголомшливий смак.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко згущене – 8 ст.
  • Вершкове масло 82,5% – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Згущене молоко обов’язково має бути з цільного коров’ячого молока. Олію також вибирайте пожирніше.

Крок 2. Вершкове масло дістаньте з холодильника і залиште його за кімнатної температури, щоб воно розм’якшилося.

Крок 3. Міксером збийте олію до пишної маси. На це йде приблизно 3-4 хвилини.

Крок 4. Не припиняючи збивати масло, поступово вливайте в ємність молоко.

Крок 5. Збивайте крем зі згущеним молоком молоком і вершковим маслом протягом 10-15 хвилин до повністю однорідної маси.

Крок 6. Крем зі згущеним молоком ідеально підійде для тортів і не тільки. Смачного!

Крем на олії для вирівнювання торта

Крем на олії для вирівнювання торта дуже активно використовується у кондитерській справі. Крем для таких цілей вже на майже фініші приготування має бути щільним та стабільним. Тому дуже важливо вибрати перевірений рецепт та взяти якісні інгредієнти.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 1 год.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Глазур шоколадна біла – 0,4 кг.
  • Сметана 25% –150 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 300 гр.
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Вода – 2 ч.л.
  • Цукор ванільний – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте всі продукти зі списку у потрібній кількості.

Крок 2. Желатин всипте в невелику миску, залийте 2 чайними ложками води і відставте вбік.

Крок 3. Сметану перелийте у глибоку ємність. Всипте ванільний цукор, перемішайте. Потім миску зі сметаною та цукром помістіть на водяну лазню. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру.

Крок 4. Далі в гарячу масу всипте шоколадну глазур, перемішуйте лопаткою та продовжуйте нагрівати суміш сметани та шоколаду.

Крок 5. Шоколад повинен повністю розтанути та змішатися зі сметаною. Тільки після цього приберіть ємність з водяної бані.

Крок 6. У шоколадно-вершкову масу додайте набряклий желатин і добре перемішайте все.

Крок 7. Далі викладіть у миску м’яке вершкове масло. Спочатку перемішайте масу лопаткою.

Крок 8. Потім збийте крем міксером до однорідного стану.

Крок 9. Коли масляний крем буде готовий, приберіть його для стабілізації холодильник на 20-30 хвилин.

Крок 10. Охолоджений крем дістаньте з холодильника і знову збийте міксером до утворення стійких піків.

Крок 11. У вас вийде пишний та стабільний крем для вирівнюючи торта. Смачного!

Крем з вершкового сиру та вершків

Крем з вершкового сиру та вершків – густий, з ніжною консистенцією для будь-якого виду домашньої випічки. Їм можна прошаровувати бісквітні коржі, прикрашати капкейки та наповнювати тістечка. З таким кремом ваші десерти вийдуть вище за всілякі похвали.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир вершковий – 400 гр.
  • Вершки від 30% –100 мл.
  • Пудра цукрова – 50-60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вже перевірені марки вершкового сиру, з якими вийде чудовий крем: Віолетте, Альметте, Креметте, Хохланд для кулінарії. Вершки якомога краще брати високого відсотка жирності.

Крок 2. Вершковий сир перед приготуванням крему має бути добре охолоджений. Миску та віночки також помістіть у морозилку. Викладіть всі продукти в миску і почніть збивати на низькій швидкості, щоб пудра не розлетілася. Таким чином, перемішуйте продукти приблизно хвилину.

Крок 3. Потім збільште швидкість і продовжуйте збивати до утворення пишної маси.

Крок 4. У міру збивання вершки стануть щільнішими і крем набуде правильної консистенції. Залежно від потужності міксера може піти різна кількість часу на приготування крему.

Крок 5. Крем з вершкового сиру та вершків готовий, можна використовувати його за призначенням. Смачного!

Простий сметанний крем для торта

Простий сметанний крем для торта зможе приготувати школяр. Він ідеально поєднується з медовими коржами, а також бісквітний торт зі сметанним кремом фруктами виходить ніжніше за хмарку. Від кислоти сметани в готовому кремі не залишиться і сліду, проте ви відчуєте насичений вершковий аромат.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 1 л.
  • Пудра цукрова – 4 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб крем вийшов густим, сметану потрібно відважити і позбутися сироватки. У друшляк покладіть складену в 4 рази марлю і вилийте всю сметану.

Крок 2. Краї марлі підніміть до центру та зав’яжіть їх. Друшляк встановіть на миску. Місткість зі сметаною приберіть на ніч у холодильник.

Крок 3. На ранок ви побачите, що сироватка залишилася в мисці, а сметана стала помітно густішою.

Крок 4. Перекладіть сметану з марлі в миску і трохи розімніть щільну масу ложкою.

Крок 5. Потроху всипайте до сметани цукрову пудру та ванілін, акуратно перемішайте, щоб пудра не розлетілася у різні боки.

Крок 6. Далі збивайте масу міксером протягом 10 хвилин. У вас має вийти щільний та пишний крем.

Крок 7. Сметанний крем відразу готовий до подальшої роботи і найкраще підходить для прошарку коржів. Смачного!

Класичний крем для торта

Класичний білковий крем для торта готується за дуже простим рецептом. Найголовніша обставина, без якої у вас не вийде крем, – це абсолютно чистий та сухий посуд. А також не шкодуйте часу та добре попрацюйте міксером.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Цукор/пудра цукрова – 3 ст.
  • Кислота лимонна – 2 кристалики.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Місткість, в якій ви збиватимете крем, повинна бути сухою і чистою. Помийте яйця, витріть насухо, акуратно відокреміть білки від жовтків. Жовтки заберіть у холодильник, їх можна використовувати в інших рецептах.

Крок 2. Білки викладіть у миску та починайте збивати міксером. Маса відразу помітно збільшиться обсягом.

Крок 3. Коли білкова маса добре триматиме форму, почніть поступово вводити в неї цукор або цукрову пудру. Також додайте ванілін та лимонну кислоту.

Крок 4. Класичний крем для торта готовий. Смачного!

Крем Пломбір

Крем Пломбір не лише смачний, а й універсальний. І назва у нього невипадково така, крем справді схожий на однойменне морозиво. Поряд з кремом-чіз, його також використовують для вирівнюючи і прикраси тортів, але загальна вартість Пломбіра набагато нижча.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% –350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 110 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 120 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло дістаньте з холодильника за кілька годин до приготування. Крем готується на водяній бані. У каструлі підігрійте воду. У меншу ємність викладіть сметану, розбийте куряче яйце, всипте борошно, цукор і ванілін. Все добре перемішайте.

Крок 2. Потім меншу ємність встановіть на водяну лазню і готуйте масу до загусання, постійно помішуючи протягом 15 хвилин. Сметана з меншим ступенем жирності густішає повільніше.

Крок 3. Щоб визначити готовність крему, проведіть ложкою по маси, і якщо борозенка не зникне, то він готовий.

Крок 4. Потім затягніть отриманий крем харчовою плівкою «контакт», щоб у процесі остигання на поверхні не утворилася скоринка. Залишіть крем у прохолодному приміщенні на 30-40 хвилин. Далі збийте м’яке вершкове масло. Після цього, не припиняючи збивати, додайте крем.

Крок 5. Крем Пломбір має вийти пишним, щільним та однорідним.

Крок 6. Крем можна використовувати для прикраси, вирівнювання та прошарку тортів. Смачного!

Крем чіз для торта

Крем-чиз для торта – – це найкраще рішення. З ним ви легко впораєтеся з завданням вирівнювання бічних поверхонь та створення оригінальної прикраси на десерті. До того ж крем-чіз легко можна приготувати в домашніх умовах, всі тонкощі цього процесу описані в рецепті.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Вершки від 33% –100 мл.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Пудра цукрова – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершки та домашній сир мають бути охолодженими, тому до останнього моменту тримайте продукти у холодильнику. Миску та віночки, які використовуватимете, покладіть на 15-20 хвилин у морозилку.

Крок 2. У ємність покладіть домашній сир.

Крок 3. Влийте жирні вершки.

Крок 4. Всипте цукрову пудру та додайте ванілін до смаку.

Крок 5. Починайте збивати крем на низьких обертах. Потім поступово збільшуйте оберти та помітите, як крем почне густіти.

Крок 6. У результаті у вас вийде щільна та стійка консистенція. Крем-чіз можна використовувати у покритті торта, маса легко наноситься та добре тримається. Смачного!

Як приготувати заварний крем для торта – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал