Котлети в духовці – це досить популярна страва, яку готують з рибного, курячого або м’ясного фаршу. Котлети подають в якості гарячої страви з різними гарнірами або застосовують для приготування бургерів та інших закусок. У сьогоднішній збірці зібрані рецепти, які не потребують попереднього обсмажуванні і ті, які обов’язково обсмажують, щоб отримати рум’яну корочку.
Рубані котлети з курячої грудки в духовці
Рубані котлети з курячої грудки в духовці займуть на своє виконання не більше 40 хвилин. Самим трудомістким кроком стане нарізка курячого м’яса. Для зручності, я використовую добре охолоджену або навіть трохи підморожену курку, а також гострий ніж. Тоді шматочки виходять однаковими і не зіпсують кінцевий вид страви.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
- Сіль – за смаком.
- Часник гранульований – за смаком.
- Борошно пшеничне – 1-2 ст.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти, ознайомившись з складовими і їх грамівками. Грудку ділимо на філе, обмиваємо під проточною водою і висушуємо.
Крок 2. Філе кришимо кубиками, як можна дрібніше. Для однакової нарізки, м’ясо добре охолоджуємо або підморожуємо і озброюємося добре заточеним ножем. Підморожене м’ясо податливіше в роботі. Пересипаємо в миску.
Крок 3. Очистивши цибулину, кришимо і пересипаємо до рубленого м’яса.
Крок 4. Відправляємо до продуктів яйце.
Крок 5. Засипаємо ложку борошна. Приправляємо сіллю, перцем і сухим часником. На розсуд замінюємо зазначені приправи улюбленими прянощами.
Крок 6. Ретельно об’єднуємо складові котлетної маси. Дивимося консистенцію, і при необхідності ще досипаємо борошно. Змащуємо деко олією і ложкою викладаємо на нього котлети. Поміщаємо в розпечений духову шафу на 15 хвилин. Готуємо при 180 градусах. Через час акуратно перевертаємо лопаткою і доготовлюємо хвилин 10.
Крок 7. Розкладаємо рубані котлетки по тарілках, подаємо з різносолами або свіжими овочами.
Крок 8. Насолоджуємося ніжними котлетами. На свій розсуд використовуємо відварні крупи, макаронні вироби або картопля. Смачного!
Як приготувати соковиті котлети з індички в духовці
Як приготувати соковиті котлети з індички в духовці – вирішення питання потребує близько години. Частування має ніжну текстуру і володіє надзвичайним смаком. Душисті вироби добре насичують і не вимагають додаткового гарніру. Завдяки використанню овочів частування не втрачає соковитість як в холодному, так і знову в розігрітому вигляді.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе індички – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Орегано – 1/4 ч.л.
- Базилік – 1/4 ч.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сухарі для панірування – 2 ст.л.
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кріп сухий – 1 ст.л.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Прочитавши опис і ознайомившись з рецептурою, готуємо індичку, це може бути як філе, так і стегно, сухі трави і овочі. Щоб не втрачати часу, поки будемо займатися фаршем, включаємо духовку, на температурному перемикачі встановивши 180 ° С.
Крок 2. Зачистивши індичку від плівок, обмиваємо м’ясний шматок під проточною водою. Просушивши, розрізаємо на сегменти, які зручно буде перекрутити через м’ясорубку або комбайн. Очищаємо цибулю і довільно ріжемо. Перекладаємо в ємність електричного приладу. Перемелюємо в фарш.
Крок 3. Звільнивши від шкірки картоплю і моркву, ріжемо на великі сегменти і перемелюємо з частиною перемолотого м’яса.
Крок 4. Об’єднуємо маси, переклавши у посуд. Здобрюємо спеціями, кладемо стільки, скільки вважаємо за потрібне. У мене сухі трави. На розсуд приправляємо прянощами. Важливо відрегулювати кількість і не забити смак котлет.
Крок 5. Вбиваємо яйце і висипаємо ложку сухарів для панірування. Грунтовно розмішуємо котлетну масу. Якщо фарш виходить рідким, додаємо ще сухарів і знову об’єднуємо складові, злегка відбиваючи. У підсумку повинна вийти в’язка ніжна маса.
Крок 6. Деко змащуємо олією. Формуємо заготовки однакової розмірності, опускаючи долоні в воду. Укладаємо на відстані. Поміщаємо в прогрітий духову шафу, збільшивши нагрів до 200 ° С, на 40 хвилин.
Крок 7. Ароматні вироби обережно, щоб не обпектися, розкладаємо по тарілках. Котлети можна приготувати заздалегідь і заморозити напівфабрикати, а коли знадобиться, дістати і запекти. Смачного!
М’які соковиті котлети з сиром в духовці
М’які соковиті котлети з сиром в духовці є повноцінний прийом їжі, який можна не доповнювати гарнірами з круп або макаронних виробів. Досить буде нарізки зі свіжих овочів. Для котлет можна взяти будь-який фарш, який є вдома або перемолоти м’ясо самостійно.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Фарш – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 110 гр.
- Картопля – 110 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 45 гр.
- Масло вершкове – 45 гр.
- Вода – 1 ст.
- Батон – 220 гр.
- Олія – для змащування дека.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою економки чистимо картоплю. З цибулі знімаємо лушпиння. З батона зрізаємо кірки.
Крок 2. Перекладаємо в зручну миску, натираємо туди ж на терці цибулину.
Крок 3. Крупно натираємо на терці картоплю.
Крок 4. Батон заливаємо водою. Даємо постояти 5 хвилин і віджимаємо рідину. Перекладаємо до решти компонентів.
Крок 5. Продукти солимо і приправляємо перцем або використовуємо інші прянощі.
Крок 6. Вимішуємо інгредієнти ретельно.
Крок 7. Сир нарізаємо смужками.
Крок 8. На обробній дошці формуємо заготовки, в середину кожної укладаємо сир.
Крок 9. Заліплюємо краю і формуємо котлети. Переміщаємо котлети на деко, змащений олією.
Крок 10. Розігрівши духовку до 190 градусів, поміщаємо деко з заготовками на 20 хвилин. Акуратно дістаємо і промазуємо шматочком масла.
Крок 11. Готуємо ще 10 хвилин.
Крок 12. Рум’яні котлети подаємо з овочами за бажанням.
Крок 13. Блюдо виходить ситним і соковитим, і не вимагає гарнірів. Смачного!
Запечені рибні котлети з минтаю в духовці
Запечені рибні котлети з минтаю в духовці мають непередаване смаком. Частування виходить соковитим, завдяки використанню свинячого сала. Приготування досить просте, але потрібно злегка набратися терпіння для обробки рибних тушок. Для лінивих кулінарів рекомендую брати вже готове філе минтая.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Минтай – 1,2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сало – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Молоко / вода – 100 мл.
- Олія – для смаження. + для змащування форми.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Хліб білий / булочка – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо необхідні інгредієнти. Рибу виймаємо з морозилки і даємо розтанути. Обробляємо тушки, зрізуючи зайве і знімаю шкіру. З філе витягуємо хребтову кістку. Включаємо духовку, встановивши на температурному датчику 180 ° С. Поки будемо займатися обробкою риби і формуванням котлет, вона нагріється.
Крок 2. Хліб опускаємо в 100 мілілітрів молока з будь-яким вмістом жиру або воду і даємо розм’якнути. На свій розсуд зрізаємо кірки.
Крок 3. Ставимо нагріватися сковорідку на помірному вогні. Очистивши і подрібнивши 100 грамів цибулі, обсмажуємо його на олії до прозорості, зменшивши полум’я.
Крок 4. Через м’ясорубку перекручуємо рибу, 100 грамів несоленого сала, розмоклий і віджатий хліб. Розбиваємо 1 яйце (якщо дрібні яйця, то 2) і приправляємо спеціями. Розмішуємо до однорідності.
Крок 5. На підготовлений деко, змащений олією, розкладаємо сформовані мокрими руками рибні заготовки. Поміщаємо котлети на 40 хвилин в розпечений духову шафу і готуємо при спочатку встановленою температурі.
Крок 6. Подаємо золотисті соковиті котлети з картоплею. Смачного!
Котлети по-київськи в духовці
Котлети по-київськи в духовці мають дуже апетитним і презентабельним видом. Це ідеальний варіант для святкових заходів. Соковите частування доставить всім запам’ятовуються емоції. Рецепт досить простий і здійснити його зможе навіть початківець кулінар.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир твердий – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Вивчивши рецептуру, готуємо продукти.
Крок 2. Куряче філе ділимо на дві частини, і кожну частину розріжемо уздовж. Кожен шматочок закриваємо поліетиленом. Для розм’якшення волокон простукує поверхню кулінарним молоточком.
Крок 3. Очищений часник і сир дрібно натираємо. Промитий кріп обсушуємо і дрібно шинкуємо. Підготовлені складові солимо і об’єднуємо з м’яким вершковим маслом до однорідної еластичної маси.
Крок 4. Сформувавши “ ковбаску ”, загортаємо в пакет або плівку і прибираємо в морозилку.
Крок 5. Оброблені м’ясні шматки солимо і посипаємо перцем. Втираємо спеції.
Крок 6. На край відбитого шматка кладемо відрізаний шматок ароматного масла.
Крок 7. Скручуємо рулет і загортаємо краю всередину. Повторюємо дії з іншими заготівлями.
Крок 8. Збовтуємо яйце і купаємо в яєчній маси курячі “ рулети ”.
Крок 9. Обвалюємо в сухарях і повторюємо процедуру ще раз.
Крок 10. Заготовки трохи придавлюємо, щоб вони стали схожі на котлети.
Крок 11. Змащуємо сковороду вершковим маслом, складаємо котлети.
Крок 12. Поміщаємо заготовки в гарячу духовку і запікаємо при 220 градусах 40-60 хвилин.
Крок 13. Визначаємо готовність частування по рум’яності і розділимо по порціях.
Крок 14. За бажанням доповнюємо київські котлети гарніром. Смачного!
Дієтичні курячі котлети в духовці
Дієтичні курячі котлети в духовці – рецепт, який підходить не тільки для тих, хто стежить за харчуванням, але і для дитячого раціону. Завдяки броколі страва виходить соковитим і корисним. Процес виконання рецепта не складе труднощів навіть новачкам. Дієтична тарілку подобається абсолютно всім.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Брокколі – 150 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулину. Розморожуємо брокколі. Промиваємо філе. Відразу включаємо духовку, щоб до моменту запікання вона добре прогрілася. На температурному датчику вибираємо 180 ° С.
Крок 2. Закип’ятив воду, вивантажуємо брокколі і бланшуємо 5 хвилин. Проціджуємо і остуджуємо.
Крок 3. Куряче філе і цибулю нарізаємо шматками і перемелюємо в фарш за допомогою м’ясорубки або комбайна.
Крок 4. Брокколі дрібно кришимо.
Крок 5. Об’єднуємо компоненти. Додавши яєчний білок, солимо і перчимо. Вимішуємо фарш.
Крок 6. Змочивши долоні, формуємо котлети і викладаємо на якісну пекарську папір.
Крок 7. Промазуємо зверху збитим жовтком і поміщаємо готуватися на 40 хвилин.
Крок 8. Гаряче низькокалорійне частування перекладаємо на загальну тарілку.
Крок 9. При бажанні готуємо гарнір. Блюдо залишається таким же смачним в остиглому вигляді, як в тільки що приготованому. Смачного!
Запечені котлети з фаршу з яловичиною і свининою
Запечені котлети з фаршу з яловичиною і свининою дивовижно поєднуються з будь-якими крупами, картопляними або макаронними гарнірами. Соковите частування готується максимально легко, 40 хвилин і рідні нагодовані, ситі і задоволені. Смачні котлети можна приготувати і заморозити. Це значно заощадить час в подальшому.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яловичина – 200 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Молоко – 70 мл.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1-2 зубчика.
- Кріп – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Батон – 2 скибочки.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. м’ясо вибираємо свіже. Промиваємо зелень.
Крок 2. З батона зрізаємо кірки. Заливаємо м’якоть молоком.
Крок 3. Промивши свинину і яловичину, змолюємо в фарш за допомогою м’ясорубки. Можна поекспериментувати і один вид перекрутити побільше, а інший подрібніше.
Крок 4. Очистивши цибулю і часник, пропускаємо разом із зеленню через м’ясорубку. Віджимаємо розмоклу булочку і перекладаємо до інших складових. Приправляємо сіллю і перцем.
Крок 5. Вимішуємо масу, а потім інтенсивно відбиваємо.
Крок 6. З котлетної маси робимо колобочки і придавлюємо мокрими долонями. За бажанням паніруємо в сухарях.
Крок 7. Укладаємо котлети в жароміцну форму. На дно наливаємо трохи гарячої води. Поміщаємо в гарячу духовку на 25 хвилин і запікаємо при 220 ° С.
Крок 8. Гарячі соковиті котлети розкладаємо по порціях.
Крок 9. Якщо є бажання додатково готуємо гарнір. Смачного!
Котлети в духовці з підливою з сметани
Котлети в духовці з підливою з сметани – ідеальне бюджетне блюдо для сімейних обідів. До апетитного частування підійде будь-який гарнір. Соковиті котлети доставлять масу вражень. Використання духовки скоротить витрати на приготування. Котлети добре пропікаються і залишаються ніжними.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1-2 зубчика.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Хліб білий – 2 шматки.
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Ознайомившись з рецептом, збираємо перераховані продукти. Включаємо духовку, на датчику температури виставляємо 180 ° С.
Крок 2. Хліб заливаємо водою або використовуємо молоко з будь-яким вмістом жиру. Фарш присмачуємо сіллю і перчимо.
Крок 3. Очищаємо часник і цибуля, натираємо на терці або перекручуємо через м’ясорубку або комбайн. Віджимаємо від рідини хліб. Об’єднуємо продукти з яйцем. Ретельно вимішуємо до однорідності. Якщо маса досить щільна, відбиваємо її. Дивимося консистенцію. Якщо влаштовує, підливаємо рідина, в якій замочували хліб.
Крок 4. Грунтовно розмішавши, з вийшла маси формуємо колобочки і обвалюємо в борошні.
Крок 5. Розігріваємо сковорідку з олією і швидко обсмажуємо заготовки. Головне, щоб прихопилася скоринка. Доводити до готовності будемо в духовці.
Крок 6. Змішуємо сметану зі спеціями, рубаною зеленню і часником і розділимо по дну вогнетривкої форми. Укладаємо обсмажені котлети.
Крок 7. Промазуємо залишками соусу зверху і поміщаємо запікатися на 25 хвилин, залишаючи первісну температуру. Якщо встановлено режим “ Конвекція ”, готовність перевіряємо через третину години.
Крок 8. Гарячі котлети подаємо з гарніром або їмо з хлібом як бутерброди. Смачного!
Запечені котлети з грибами
Запечені котлети з грибами володіють неймовірним ароматом. Гриби використовуємо заморожені або сухі. Свіжі або консервовані у власному соку екземпляри теж ідеально підійдуть. Фарш використовуємо будь-який. Для дієтичного страви я вибираю курячий або напівфабрикат з індички.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гриби – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Молоко – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Беремо гриби заморожені або попередньо зварені, проціджуємо або віджимаємо від зайвої рідини. Включаємо духовку розігріватися, встановивши 200 градусів на температурному важелі.
Крок 2. Очистивши цибулину, перемелюємо її з грибами і фаршем. Для цього застосовуємо прилади електричні або ручні.
Крок 3. Заливаємо 100 мілілітрів молока або замінюємо вершками. Для низькокалорійної версії вибираємо продукти з низьким вмістом жиру. Якщо принципова калорійність, беремо продукти по жирніше. Солимо і перчимо. Грунтовно вимішавши і відбивши, формуємо заготовки однакового розміру.
Крок 4. У металевий деко наливаємо гарячу воду приблизно на 1 сантиметр. Акуратно перекладаємо котлети, щоб не пошкодити їх форму.
Крок 5. Поміщаємо котлети в розігріту духовку і запікаємо 25 хвилин до рум’яності.
Крок 6. Гарячі ароматні котлети доповнюємо різносолами і сідаємо трапезувати.
Крок 7. Котлети виходять максимально смачними. Смачного!