Королівська ватрушка з сиром в духовці класична – 9 простих рецептів з покроковими фото

Королівська ватрушка з сиром в духовці – це шалено апетитні ласощі, які не залишаться непоміченими жодним ласуном. Готується ватрушка нескладно, зовнішній вигляд привертає увагу, а текстура може конкурувати з найдорожчими виробами. Реалізація рецептів не займає багато часу, всі кроки докладно описані і не вдасться помилитися навіть у новачка.

Королівська ватрушка в духовці з яблуками

Королівська ватрушка в духовці з яблуками виходить соковитою і невимовно смачною. На весь процес піде не більше години. Шикарну випічку подають в повністю остиглому стані. Начинка при охолодженні стабілізується, стає щільною, зберігаючи повітряність як у суфле.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Сир – 340 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Яблука без шкірки і насіння – 200 гр.

тісто:

  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – ⅓ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Розігріваємо духовку, виставивши на важелі 180 ° С.

Крок 2. Змішуємо борошно і розпушувач, за бажанням попередньо просіюємо, щоб збагатити киснем. Сиплемо сіль, ванільний цукор і 120 грамів цукру.

Крок 3. 140 грам охолодженого вершкового масла ріжемо на скибочки і кладемо до сипучим інгредієнтам. Розминаємо руками, поки компоненти не перетворяться в крихту.

Крок 4. У миску кладемо сир (краще високої жирності), цукор і ванілін. Додавши яйця категорії С0. Якщо яйця невеликі, кладемо 3 штуки. Пробиваємо до гладкості.

Крок 5. З промитих яблук зчищаємо шкірку і видаляємо серцевину, застосувавши економку, і тремо на великій терці або дрібно-дрібно кришимо.

Крок 6. До рідкої сирної субстанції висипаємо терті яблука і балансуємо цукром на свій розсуд. Якщо подобається кислинка, цукру можна не досипати. Вимішуємо.

Крок 7. Вогнетривку ємність вистилаємо пергаментним папером. Висипаємо на підставу більшу частину пісочної крихти і розрівнюємо.

Крок 8. Наливаємо сирно-яблучну суміш, вирівнюємо силіконовою лопаткою.

Крок 9. Розкидаємо залишилася пісочну крихту по всій площі. Кладемо скибочки залишився вершкового масла.

Крок 10. Випікаємо 45-60 хвилин до рум’яної скоринки. Стежимо за своєю технікою. Через 45 хвилин перевіряємо виріб, при необхідності доготовляємо.

Крок 11. Остудивши пиріг, ділимо на порції.

Крок 12. Це неймовірно апетитно, не передати словами!

Крок 13. Їмо випічку і запиваємо молоком або іншими напоями. Смачного!

Королівська ватрушка на сметані з сиром

Королівська ватрушка на сметані з сиром за зовнішнім виглядом нагадує чізкейк або збільшену версію стандартної ватрушки або сметанника. На відміну від попередніх варіантів, підстава виходить бісквітним. Випічка підходить не тільки для дружніх посиденьок, але і для свят.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир 9% – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Олія / вершкове – для змащування форми.

тісто:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Сметана 15% – 150 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Включивши духовку, встановлюємо 180 ° С. Змішуємо яйця з цукром.

Крок 2. До пінистої субстанції кладемо просіяне борошно з розпушувачем. Солимо і додаємо сметану. Доводимо до гладкості.

Крок 3. Сир необхідно протерти через сито. Додаємо цукор. Для аромату додаємо ванілін і додаємо яйце. Змішуємо, поки не вийде однорідна консистенція.

Крок 4. Дно ємності, в якій буде випікатися виріб, застилаємо пергаментом. Бортики змащуємо маслом. Форму загортаємо в фольгу. Заливаємо бісквітну суміш. Обертаємо для однакового розподілу маси по поверхні.

Крок 5. У центр кладемо сирну масу і поміщаємо ватрушку випікатися на 50 хвилин. Перевіряємо бісквіт зубочисткою через встановлений час.

Крок 6. Дістаємо виріб і розміщуємо на дошці. Охолодивши пиріг, позбавляємося від бортиків.

Крок 7. Декоруємо сиропом або розтопленим шоколадом. Ріжемо на шматочки.

Крок 8. Заварюємо напої.

Крок 9. Кличемо близьких пити чай. Смачного!

Класична ватрушка з сиром на вершковому маслі

Класична ватрушка з сиром на вершковому маслі підкорить своїми смаковими якостями абсолютно всіх. Пісочне тісто і сирна начинка з кремовою текстурою доставить масу вражень любителям домашньої випічки і десертів. Виконання рецепта зажадає трохи часу. З реалізацією впорається навіть підліток.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир жирний – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

тісто:

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Жирний сир перекладаємо в містку посуд. Висипаємо 170 грамів цукрового піску. Виливаємо 4 яйця. Знімаємо цедру з половинки лимона, висипаємо до компонентів. Перебиваємо блендером. Маса вийде досить рідкої. Так і повинно бути.

Крок 2. У високу миску просіюємо борошно, розпушувач і солимо. Ріжемо кубиками холодне вершкове масло і кладемо до сухим складовим.

Крок 3. Вимішуємо компоненти до дрібної крихти. Висипаємо цукор і швидко об’єднуємо, щоб масло не розтануло. Включивши духовку, встановлюємо 200 ° С.

Крок 4. Форму для випічки застеляємо антипригарним папером для випічки.

Крок 5. ⅔ тіста висипаємо в застелену ємність і формуємо підставу з бортиками, злегка придавлюючи, щоб утрамбувати.

Крок 6. Заповнюємо рідкою начинкою, рівномірно розподіляючи по площі. Зверху засипаємо залишками крихти і вирівнюємо. Випікаємо ватрушку 45 хвилин. Верх повинен добре підрум’янитися. Начинка залишиться рідкуватою, але при охолодженні стане щільною.

Крок 7. Після охолодження готову ватрушку переносимо на тарілку і розрізаємо на шматочки. Смачного!

Шоколадна королівська ватрушка з сиром в духовці

Шоколадна королівська ватрушка з сиром в духовці – частування для ласунів і любителів шоколаду. Бюджетне частування буде доречно для будь-якої події. Цікавий процес подужає навіть початківець кулінар. Красиве виріб доставить масу позитивних емоцій. Рецепт вдається у всіх.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 82

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.

тісто:

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 100 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для шоколадного вироби. Включивши духовку, встановлюємо 180 ° С.

Крок 2. Перш за все необхідно просіяти у мисці ємність обидва види борошна, (можна використовувати тільки пшеничне або тільки кукурудзяну) какао-порошок і змішати з цукром.

Крок 3. Тремо на великій терці охолоджене вершкове масло до сухих компонентів. Швидко розминаємо інгредієнти до стану посипання, схожою на штрейзель.

Крок 4. Жирний сир (від 9%) протираємо через дрібне сито, або пробиваємо в комбайні. Далі необхідно додати цукор і ароматизувати ваніліном. Посолив, вбиваємо яйця. перемішуємо продукти.

Крок 5. Кладемо кукурудзяний крохмаль, щоб загустити начинку. Для солодкої випічки краще використовувати саме кукурудзяний крохмаль. Промитий лимон обсушуємо і тремо на дрібній терці цедру. Перемішуємо складові. Добре пробивши масу блендером, після випікання отримаємо консистенцію суфле.

Крок 6. У форму сиплемо ⅔ пісочної крихти і формуємо підставу з поглибленням, придавлюючи тісто.

Крок 7. Виливаємо ароматну сирну начинку. Обертаємо форму, щоб однаково розподілити прошарок.

Крок 8. Закриваємо начинку, висипавши залишилася пісочну крихту.

Крок 9. Ставимо пиріг в розігріту духовку і випікаємо 50 хвилин. Одягаємо прихватки і виймаємо спечений виріб, охолоджуємо ватрушку. Для кращої стабілізації прибираємо в холод. Витягуємо частування з ємності.

Крок 10. Випічку перекладаємо на тарілку для тортів і розрізаємо пиріг на шматки. При бажанні прикрашаємо ватрушку шоколадними краплями або тертим шоколадом.

Крок 11. Приготувавши улюблений чай або кава, пробуємо випічку. Смачного!

Королівська ватрушка з сиром і ягодами

Королівська ватрушка з сиром і ягодами – ідеальне частування для дитячих свят. Ласощі виглядає яскраво і ошатно. У рецепті використовується ожина, яку запросто можна замінити іншими ягодами. Експерименти ніхто не відміняв. Випікайте ватрушку і дивуйте близьких!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир 9% – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Ожина – 170 гр.
  • Цукрова пудра – для декору.

тісто:

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Розпушувач – 7 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Переглядаємо ягоди, щоб не попалися смітинки. Розігріваємо духовку, виставивши 180 ° С на температурному важелі.

Крок 2. Просіюємо борошно і розпушувач через сито у містку миску, кладемо ванільний і простий цукор. Солимо. Додаємо порізане квадратиками охолоджене вершкове масло.

Крок 3. Змішуємо компоненти до стану пісочної крихти. Поміщаємо в холод, а поки займемося сирною начинкою.

Крок 4. Висипаємо сир з підвищеною жирністю в вільну ємність, додавши яйця, висипаємо простий і ванільний цукор. Кількість солодощів визначаємо в залежності від власного смаку.

Крок 5. Перебиваємо складові до гладкості, позбавляючись від крупинок. Консистенція суміші повинна бути як у густої сметани.

Крок 6. У форму кладемо пергаментний папір. Формуємо пісочний шар з невеликим поглибленням, повторно перетерши компоненти.

Крок 7. Переливаємо сирну масу на основу. Приховуємо ожину або інші ягоди.

Крок 8. Поміщаємо в духовку ватрушку на 50 хвилин випікатися.

Крок 9. Готовий виріб виймаємо за допомогою прихваток і остуджуємо, поставивши на дошку. Потім переносимо в холод для повної стабілізації. Охололу ватрушку звільняємо від форми і перекладаємо на тарілку. На свій розсуд присипаємо цукровою пудрою. Розрізаємо на шматочки.

Крок 10. Дегустуємо смачну ватрушку, запиваючи чашкою запашного напою. Смачного!

Проста королівська ватрушка з варенням в духовці

Проста королівська ватрушка з варенням в духовці готується просто. Яке використовувати варення, кожен вирішує самостійно. Розсипчасте тісто і кремова текстура начинки призводить в захват. Недорогий десерт виглядає чарівно і приваблює запаморочливими ароматами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сметана – 110 гр.
  • Варення будь-– 3-4 ст.л.

тісто:

  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. На температурному перемикачі виставляємо 170 ° С.

Крок 2. Об’єднавши цукор, борошно і розпушувач в ємності комбайна і посолив, кладемо шматочки охолодженого вершкового масла.

Крок 3. Запустивши комбайн, перемелюємо компоненти в крихту. При необхідності додаємо пару столових ложок води. Як що немає техніки, процес можна зробити вручну.

Крок 4. За допомогою вінчика розминаємо сир зі сметаною. Здобривши цукром і ваніліном і перемішавши, додаємо яйця. Розмішуємо до однорідності. Для більш гладкої текстури пробиваємо компоненти погружною технікою або комбайном.

Крок 5. У форму, в якій буде готуватися ватрушка, насипаємо половину крихти. Розділимо однаковим шаром, притискаючи на дно, формуємо “ стіночки ”.

Крок 6. Виливаємо збитий сир. Прокручуємо форму, щоб маса розлилася по площі рівномірно. Розділимо варення. Вибираємо будь-яке з густою текстурою типу джему або повидла. Кожен раз смак може змінюватися.

Крок 7. Посипавши залишками крихти по всій поверхні, вирівнюємо. Переносимо в прогріту духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Одягнувши прихватки для безпеки, обережно виймаємо гарячий виріб. Розмістивши на дерев’яній підставці і остудивши ватрушку в формі, переміщаємо в холодильник для повної стабілізації.

Крок 9. Виймаємо охолоджений пиріг з форми, перекладаємо на тарілку і розрізаємо.

Крок 10. Заваривши чай, пробуємо випічку. Смачного!

Ватрушка з сиром і родзинками в духовці

Ватрушка з сиром і родзинками в духовці буде улюбленою випічкою серед домашніх виробів. Випічка тане в роті. Частування обов’язково потрібно остудити перед подачею. Діти завжди в захваті від смачного десерту. Приготування пирога не обтяжить своїм процесом. Все робиться елементарно, а виходить мега апетитно!

Час готування – 1 ч. 05 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир 9% – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

тісто:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На перемикачі температури духової шафи вибираємо 180 ° С, встановивши режим “ Конвекція ”. Готуємо продукти.

Крок 2. Пропустивши через сито борошно і питну соду, збагачуємо киснем. Солимо. До сухих компонентів кладемо порубане і добре охолоджене вершкове масло і цукор. Кількість цукру регулюємо на свій розсуд.

Крок 3. Розминаємо вміст до стану крихти.

Крок 4. Жирний сир об’єднуємо з ваніліном. Сиплемо цукор і виливаємо яйця. Кількість цукру регулюємо на свій розсуд, не забуваючи, що родзинки теж солодкий.

Крок 5. Змішуємо продукти. Для зручності беремо погружний блендер. Перебравши і промивши родзинки, просушуємо. Висипаємо родзинки до сирної суміші. Розмішуємо.

Крок 6. Форму вистилаємо пекарським пергаментом з антипригарним покриттям. Формуємо підставу, розсипавши ⅔ пісочного тіста. Злегка придавивши, заливаємо сирну начинку. Прокручуємо форму, щоб начинка розподілилася по всій площі однаково.

Крок 7. Ніжну сирну масу закриваємо залишками пісочного тіста.

Крок 8. Переносимо заготівлю на 45 хвилин в гарячу духовку. Готовий виріб акуратно виймаємо і остуджуємо.

Крок 9. Перекладаємо ватрушку на тарілку. Розрізавши на шматки і заваривши напої, насолоджуємося випічкою. Смачного!

Королівська ватрушка з бананом

Королівська ватрушка з бананом – це апетитна скоринка зовні і ніжна сирна начинка всередині. Любителі пісочних десертів залишаться під приємним враженням, спробувавши шматочок. Чарівний десерт моментально зникає зі столу. Ватрушка готується без проблем, це ще одна перевага десерту.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Сир знежирений – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Банани – 1 шт.

тісто:

  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Якщо яйця великі, досить двох. Банан повинен бути стиглим. Розігріваємо духовку, встановивши на температурному важелі 180 ° С.

Крок 2. Сир перекладаємо у містку чашу. Виливаємо яйця, кладемо ванілін і цукор. Очищаємо банан, нарізаємо кружечками і відправляємо до решти інгредієнтів. Озброївшись заглибним агрегатом, доводимо продукти до гладкої консистенції.

Крок 3. Вийде досить рідка суміш без грудочок.

Крок 4. Змішуємо борошно, розпушувач, цукор, присмачуємо ваніліном. Кладемо вершкове масло, порубане кубиками. Об’єднуємо, поки не вийде крихта.

Крок 5. Форму з роз’ємними стінками вистилаємо пергаментним папером або промазуємо маслом і припилюємо борошном. Розсипаємо по дну пісочне тісто. Утрамбувавши, робимо бортик.

Крок 6. За основою розливаємо рідкий сирно-банановий прошарок.

Крок 7. За начинкою розсипаємо залишилася пісочну крихту. Акуратно вирівнюємо і ставимо випікатися на 50 хвилин.

Крок 8. Через вказаний час виріб добре пропечеться. Обережно, щоб не обпектися, дістаємо форму за допомогою прихваток. Розмістивши на дерев’яній підставці, остуджуємо випічку і перекладаємо на тарілку.

Крок 9. Розрізавши частування на порції, подаємо до чаю.

Крок 10. Хрустке тісто і ніжна прошарок прекрасно доповнюють один одного. Смачного!

Королівська ватрушка з сиром і вишнею

Королівська ватрушка з сиром і вишнею виглядає по-святковому. Якщо кремові торти і нудотні вироби перестали приносити задоволення, обов’язково візьміть на замітку чудовий рецепт. Проста домашня випічка підійде не тільки на кожен день, але і для важливих подій. Запам’ятовується закінчення свята з вишуканим ласощами гарантовано.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі великі – 3 шт.
  • Сир жирний – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Вишня без кісточок – 300 гр.

тісто:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 220 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Підстава розсувної ємності вистилаємо якісним пергаментом. Якщо такої форми немає, беремо керамічну або скляний посуд для випікання і промазуємо стінки і підставу маслом. Включаємо духовку, вибравши на важелі 160 ° С.

Крок 2. Об’єднавши обидва види борошна (можна використовувати тільки пшеничне) з розпушувачем, ваніліном і цукром, солимо і кладемо холодне і нарізане кубиками вершкове масло. Розминаємо компоненти в крихту. Кількість цукрового піску визначаємо за своїми перевагами.

Крок 3. В окремому посуді подрібнюємо сир занурювальним приладом. Розбиваємо яйця. Солимо. Здобрюємо ваніліном і цукром. Кількість солодощі залежить від власного смаку. Чим кислі вишня, тим більше знадобиться цукру. Розмішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. У підготовлену форму насипаємо ⅔ пісочної заготовки. Притискаємо пальцями, щоб підстава була міцною. Викладаємо сирну начинку, рівномірно розподіливши по підставі за допомогою силіконової лопатки.

Крок 5. Вишню кладемо в сито, щоб позбутися від соку, який виділився. Злегка втоплюємо вишню в сирному прошарку і розділимо залишки пісочної крихти. Пиріг поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо виріб близько години. Верх повинен добре підпектися і придбати хрустку корочку, а прошарок придбати щільну текстуру.

Крок 6. Готову ватрушку обережно виймаємо, звільняємо від форми, провівши ножем по краю форми. Переносимо на решітку і охолоджуємо півгодини. За цей час текстура пирога затвердіє і стабілізується.

Крок 7. Присипаємо ватрушку цукровою пудрою на свій розсуд. Ріжемо виріб на шматочки і заварюємо гарячі напої. Вишня чудово поєднується з сиром і пісочним тістом. Відмінний варіант для дитячих свят. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал