Компот з кизилу на зиму – 4 простих рецепта на 3 літрову банку з покроковими фото

Компот з кизилу на зиму – це дуже смачна, ароматна і вітамінна заготівля для всієї родини. Такий напій обов’язково сподобається вашим рідним або гостям. Приготувати його на тривале зберігання можна різними способами. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній добірці з чотирьох простих рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото.

Кизиловий компот з кісточками на зиму

Кизиловий компот з кісточками на зиму – це дуже смачний напій, який ідеально підходить для тривалого зберігання. Готовий напій порадує своїм цікавим смаком і корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кизил – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цукор – 250 гр.
  • Сік лимонний – 35 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі кизилового компоту з кісточками на зиму насамперед перебираємо і промиваємо ягоди. Обсушимо їх за допомогою рушники.

Крок 2. Гарненько промиваємо банку з содою або миючим засобом, після стерилізуємо її. Можна потримати над парою або використовувати мікрохвильову піч.

Крок 3. Викладаємо промиті ягіди в стерильну банку. Заливаємо вміст крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо протягом 20 хвилин.

Крок 4. Після воду зливаємо в каструлю. Робимо це через спеціальну кришку з отворами. Так зручніше. Додаємо в воду цукор і доводимо до кипіння. Варимо близько 5-6 хвилин, поки сухий інгредієнт повністю не розчиниться.

Крок 5. Виливаємо в банку лимонний сік і киплячу рідину. Закриваємо наповнену банку.

Крок 6. Далі перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Кизиловий компот з кісточками на зиму готовий. Забирайте на зберігання в підходяще прохолодне місце.

Компот з кизилу з лимонною кислотою на зиму

Компот з кизилу з лимонною кислотою на зиму кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Апетитний напій порадує своїм яскравим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кизил – 600 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цукор – 250 гр.
  • Кислота лимонна – 0,3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі компоту з кизилу з лимонною кислотою на зиму.

Крок 2. Кизил перебираємо, промиваємо під водою і злегка обсушуємо.

Крок 3. Перекладаємо продукт в чисту і стерилізовану трилітрову банку.

Крок 4.  Заливаємо вміст банки крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо протягом 15 хвилин.

Крок 5. Після воду зливаємо в каструлю. Робимо це через спеціальну кришку з отворами. Так зручніше.

Крок 6. Доповнюємо воду цукром і лимонною кислотою. Кіпятім і перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Виливаємо гарячу рідину назад в банку. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємомо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Компот з кизилу з лимонною кислотою на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Компот з кизилу і яблук на зиму

Компот з кизилу і яблук на зиму виходить в міру солодким, дуже смачним і ароматним. Його можна пити просто так або подавати з улюбленими десертами і випічкою. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кизил – 1 жменю.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цукор – за смаком.
  • Кислота лимонна – 0,3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі компоту з кизилу і яблука на зиму. Яблука і ягоди добре промиваємо під водою.

Крок 2. Промиваємо трилітрову банку з содою, після стерилізуємо її будь-яким зручним для вас способом.

Крок 3. На дно підготовленої банки відправляємо кизил і часточки яблука. Яблучну серцевину з кісточками попередньо видаляємо.

Крок 4. Заливаємо вміст банки крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо протягом 15 хвилин.

Крок 5. Після воду зливаємо в каструлю. Робимо це через спеціальну кришку з отворами. Так зручніше.

Крок 6. Доповнюємо воду цукром і лимонною кислотою. Кип’ятимо і перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Виливаємо гарячу рідину назад в банку. Закриваємо і остуджуємо заготівлю при кімнатній температурі.

Крок 7. Компот з кизилу і яблука на зиму готовий. Прибирайте на зберігання в льох або інше підходяще місце.

Компот з кизилу і винограду на зиму

Компот з кизилу і винограду на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Такий напій нікого не залишить байдужим. Він вийде ароматним, апетитним і насиченим за смаком. Спробуйте!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кизил – 320 гр.
  • Виноград – 350 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування компоту з кизилу і винограду на зиму.

Крок 2. Кизил можна використовувати будь-якого сорту. Перебираємо його і добре промиваємо під водою.

Крок 3. Перекладаємо кизил в добре промиту і простерилізовану трилітрову банку. Сюди ж відправляємо добре промитий виноград.

Крок 4. Заливаємо ягоди в банку двома літрами окропу. Прикриваємо кришкою і настоюємо 15 хвилин.

Крок 5. Воду з банки акуратно зливаємо в каструлю. При необхідності, додаємо ще трохи води. Кип’ятимо її з цукром. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.

Крок 6. Заливаємо солодкої киплячою водою ягоди. Закриваємо банку кришкою, перевертаємо догори дном, добре укутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Компот з кизилу і винограду на зиму готовий. Прибирайте заготівлю на зберігання в прохолодне місце.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал