Компот з агрусу на 3 літрову банку на зиму – 5 простих рецептів з покроковими фото

Компот з агрусу на 3 літрову банку на зиму – це дуже смачний, ароматний напій із приємною насолодою. Він чудово замінить магазинні питні продукти будь-якої пори року. Для заготівлі спробуйте нашу перевірену добірку із п’яти різних апетитних рецептів з покроковими фото.

Компот Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном

Компот Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном – це дуже смачний і ароматний напій, який ідеально освіжає і втамовує спрагу. Готовий продукт порадує своїм цікавим смаком і корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Агрус – 350 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Лимон – 2 скибочки.
  • М’ята – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування компоту Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном. Агрус перебираємо і промиваємо під водою.

Крок 2. Стерилізуємо банку. Викладаємо сюди ягоди, часточки лимона і м’яту.

Крок 3. Заливаємо банку крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо близько 15-20 хвилин.

Крок 4. Зливаємо воду в каструлю.

Крок 5. Доповнюємо її цукром і кип’ятимо на плиті. Розмішуємо, щоб сухий інгредієнт розчинився.

Крок 6. Заливаємо вміст сиропом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і даємо повільно охолонути.

Крок 7. Компот Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Компот з агрусу з апельсином на 3 літри

Компот з агрусу з апельсином на 3 літри виходить неймовірно ароматним і яскравим за смаком. Такий напій можна пити просто так, подавати з випічкою і іншими улюбленими десертами. Для заготівлі компоту на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Агрус – 300 гр.
  • Апельсин – 150 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування компоту з агрусу з апельсином перебираємо ягоди і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Апельсин промиваємо і ріжемо на часточки. Видаляємо кісточки, шкірку залишаємо.

Крок 3. Промиваємо банку з содою або миючим засобом. Після стерилізуємо ємність будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою. Кришки кип’ятимо пару хвилин.

Крок 4. На дно банки викладаємо агрус і скибочки апельсина. Посипаємо продукти цукром.

Крок 5. Заливаємо вміст банки крутим окропом.

Крок 6. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

Крок 7. Компот з агрусу з апельсином на 3 літри готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Компот з агрусу з чорною смородиною в 3 літрових банках

Компот з агрусу з чорною смородиною в 3-х літрових банках – це дуже смачний напій, який ідеально підходить для тривалого зберігання. Готовий продукт порадує своїм цікавим смаком і корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Агрус – 150 гр.
  • Смородина чорна – 150 гр.
  • Смородина червона – 50 гр.
  • Смородина біла – 50 гр.
  • Цукор – 350 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для компоту з агрусу з чорної смородиною в 3-х літрових банках відміряємо необхідну кількість агрусу. Перебираємо і промиваємо його.

Крок 2. Разом з агрус промиємо смородину. Відкидаємо всі ягоди на друшляк.

Крок 3. Викладаємо ягоди в стерилізовану банку. Заливаємо їх крутим окропом, настоюємо 5 хвилин і після воду акуратно зливаємо в каструлю.

Крок 4. Всипаємо в воду цукор. Доводимо до кипіння і перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Кип’ятимо 5 хвилин.

Крок 5. Заливаємо сиропом ягоди, закриваємо металевою кришкою.

Крок 6. Перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Компот з агрусу з чорною смородиною в 3-х літрових банках готовий. Можна прибирати на зберігання.

Компот з агрусу і вишні на 3 літри

Компот з агрусу і вишні на 3 літри кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Апетитний напій порадує своїм яскравим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Агрус – 200 гр.
  • Вишня – 200 гр.
  • Цукор – 350 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування компоту з агрусу і вишні на 3-х літрову банку.

Крок 2. Перебираємо агрус і промиваємо його під водою.

Крок 3. Промиваємо вишню. При бажанні можна видалити кісточки.

Крок 4. Складаємо обидві ягоди в простерилізовану скляну банку.

Крок 5. Заливаємо вміст крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюємо 5 хвилин.

Крок 6. Виливаємо воду в каструлю і кип’ятити її з цукром. Виливаємо сироп в банку. Закриваємо, перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Компот з агрусу і вишні на 3 літри готовий. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

Компот з агрусу і яблука на зиму

Компот з агрусу і яблука на зиму виходить в міру солодким, дуже смачним і ароматним. Його можна пити просто так або подавати з улюбленими десертами, випічкою. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Агрус – 400 гр.
  • Яблуко – 5 шт.
  • Цукор – 0,5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування компоту з агрусу і яблука на зиму.

Крок 2. Перебираємо агрус і промиваємо його під водою.

Крок 3. Промиваємо яблука і ріжемо їх на шматочки, акуратно видаляючи кісточки і серцевину.

Крок 4. Викладаємо інгредієнти в простерилізовану банку.

Крок 5. Заливаємо киплячою водою з цукром. Настоюємо 5 хвилин під кришкою.

Крок 6. Зливаємо воду назад в каструлю. Кип’ятимо і вливаємо назад в ягоди. Закриваємо, перевертаємо заготівлю догори дном, укутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Компот з агрусу і яблука на зиму готовий. Забирайте на зберігання.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал