Кекси – 9 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кекси – це чудова домашня випічка, яка готується легко і просто. Рецептів частування дуже багато і кожен, неодмінно, знайде для себе свого улюбленця. Для приготування кексів використовують звичайні продукти, які можна знайти в будь-якому магазині. Захотілося чогось смачного до чаю – вихід завжди під рукою. Все з’єднати і вуаля десерт готовий! Швидко і смачно!

Кекс з родзинками в домашніх умовах

Кекс з родзинками в домашніх умовах – шикарний варіант десерту до дружніх посиденьок. Рецепт простий, дилетанти осилять його з першого разу. Нічого не потрібно вигадувати, все давно придумано за нас. Дотримуйтесь рецептом і дивуйте домашньою випічкою гостей!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Масло вершкове – 175 гр.
  • Цукор-пісок – 175 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ізюм – 175 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть складові для ніжного кексу. 175 грамів родзинок переберіть і промийте під краном. Обговорите.

Крок 2. 175 грамів розм’якшеного вершкового масла відправте в глибоку миску, насипте 175 грамів цукрового піску і за допомогою міксера збийте до стану побілілої пишної консистенції. Почніть збивати на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи до середніх оборотів.

Крок 3. Курячі яйця сполосніть і обсушіть. По одному введіть в маслянисту субстанцію, кожен раз ретельно розмішуючи. За допомогою дрібного сита до тіста просійте 240 грамів пшеничного борошна разом з сіллю, ваніліном і розпушувачем. Тісто перемішайте міксером до однорідності.

Крок 4. У тісто відправте родзинки і перемішайте. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Дно і борту форми для випічки застеліть пергаментом. Акуратно перекладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій формі, злегка постукуючи об стіл.

Крок 5. Кекс відправте в духовку на 45 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Вона повинна бути сухою. Гарячий кекс остудити в формі. Потім акуратно витягніть. Повністю остиглий кекс присипте пудрою і наріжте шматочками. Подавайте з чаєм. Смачного!

Шоколадний кекс в духовці

Шоколадний кекс в духовці виходить незвичайним. Прості продукти перетворюються в шедевр. Любителі шоколаду з’їдять такий кекс за лічені хвилини. Не потрібно мати професійні знання, щоб впоратися з цим простим тістом. Читайте рецепт, дотримуйтесь інструкції і можете себе називати кондитером!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Олія – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Какао-порошок – 15 гр.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні зберіть складові для шоколадного кексу.

Крок 2. У глибоку миску насипте 100 грамів цукрового піску. За допомогою дрібного сита просійте чайну ложку харчової соди, сіль і 15 грамів якісного какао-порошку.

Крок 3. Слідом через сито просійте 300 грамів пшеничного борошна.

Крок 4. Сухі інгредієнти гарненько розмішайте.

Крок 5. До сухих інгредієнтів налийте 100 мілілітрів олії без запаху.

Крок 6. 200 мілілітрів води з’єднайте зі столовим оцтом. Тонкої цівкою влийте в миску і гарненько розмішайте вінчиком, щоб не було ніяких грудочок. Тісто вийде однорідним і гладким.

Крок 7. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Форму для випічки застеліть пекарським папером і акуратно перелийте рідке шоколадне тісто. Кекс відправте в розігріту духовку на 50 хвилин.

Крок 8. Готовність кексу перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Вона повинна бути повністю сухою. Шоколадний кекс повністю остудити в формі.

Крок 9. Повністю остиглий кекс присипте цукровою пудрою і подавайте випічку з ароматним чаєм або кавою. Їжте смачно і насолоджуйтеся!

Кекси в силіконових формочках в духовці

Кекси в силіконових формочках в духовці – спрощена версія великого бісквітного пирога. Готується швидко і просто. Всі змішали, розлили по формочкам. Відправили в духовку – десерт готовий! Мінімум рухів тіла. Поки кекси печуться, заварюйте чай і запрошуйте друзів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Йогурт натуральний – 125 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть складові для смачних кексів.

Крок 2. У миску перекладіть 125 грамів натурального йогурту. Великі курячі яйця сполосніть і обсушіть. Розбийте в миску з йогуртом.

Крок 3. Насипте 125 грамів цукрового піску.

Крок 4. За допомогою вінчика перемішайте до однорідної консистенції.

Крок 5. У миску просійте 160 грамів пшеничного борошна з розпушувачем і ванільним цукром. Поступово введіть до рідких інгредієнтів.

Крок 6. За допомогою вінчика ретельно перемішайте. Налийте 60 мілілітрів олії без запаху і знову розмішайте.

Крок 7. Підготуйте силіконові формочки. Наповніть їх на 2/3 тістом. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів.

Крок 8. Кекси відправте в розігріту духовку на 40 хвилин. Готовність випічки перевірте, проткнувши верхівку дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Гарячі кекси повністю остудити в формочках. Тепла випічка може пошкодитися.

Крок 9. Акуратно витягніть і викладіть на тарілку для подачі. Присипте цукровою пудрою. Подавайте домашню випічку з коханим чаєм або кави. Смачного!

Кекс в мікрохвильовці в чашці за 5 хвилин

Кекс в мікрохвильовці в чашці за 5 хвилин підкорить ваше серце назавжди. Хочете смачний солодкий сніданок? Цей рецепт для вас! Всі змішали, поставили в мікрохвильовку. Поки чайник закипає на плиті, кекси вже остигають. І не потрібно бруднити гори посуду – замішали, спекли в чашці і з’їли!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Масло кокосове або рослинне – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Молоко – 3 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть потрібні інгредієнти для простого у виконанні, але дуже апетитного кексу. У мисці з’єднайте сухі інгредієнти, просіявши через дрібне сито 4 столові ложки пшеничного борошна, 2 ложки якісного какао-порошку, розпушувач і сіль.

Крок 2. У глибокий посуд налийте 3 столових ложки молока. Куряче яйце сполосніть і обсушіть. Розбийте і відправте до молока.

Крок 3. Налийте 3 столових ложки олії. Можна використовувати кокосове нерафіновану. Аромат буде стояти на всю кухню. Насипте 3 столових ложки цукрового піску. Розмішайте вінчиком до однорідності.

Крок 4. До рідким інгредієнтів поступово введіть суміш сухих складових.

Крок 5. Ретельно перемішайте тісто вінчиком до однорідності.

Крок 6. Візьміть 2 кружечки і кожну наповніть наполовину шоколадним тістом. Якщо я печу кекс тільки для себе, то замішую тісто прямо в чашці. Це дуже зручно.

Крок 7. Кекси поставте в мікрохвильову піч на 3 хвилини, встановивши найбільшу потужність. Готуйте до звукового оповіщення.

Крок 8. Апетитні кекси трохи остудити, і подавайте випічку з ароматним чаєм або кави на сніданок. Почніть свій ранок з приємностей. Їжте смачно і отримуйте задоволення!

Банановий кекс

Банановий кекс підкорить вас і вашу сім’ю. Часто буває, що банани темніють і мають непрезентабельний вигляд. Спокій! Все можна виправити – використовуйте цей простий рецепт. Ніжна текстура не схожа на звичайну домашню випічку. Соковите ароматне тісто заворожує. Приготуйте і переконайтеся самостійно!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Банани очищені – 190 гр.
  • Масло вершкове 82,5% – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Олія – для змащування форми.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню складіть потрібні інгредієнти для ароматного кексу. Банани очистіть від шкірки.

Крок 2. Куряче яйце сполосніть і обсушіть. Розбийте в глибоку миску. Насипте 50 грамів цукрового піску.

Крок 3. За допомогою вінчика гарненько перемішайте до однорідного стану.

Крок 4. Очищені банани складіть в чашу подрібнювача і пробийте до однорідності. Можна скористатися заглибним блендером.

Крок 5. 60 грамів вершкового масла розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Після перелийте в тісто.

Крок 6. Бананову масу перекладіть в миску до всіх інгредієнтів. Через дрібне сито просійте 100 грамів пшеничного борошна, розпушувач, ванільний цукор і сіль.

Крок 7. Вінчиком перемішайте тісто до однорідної гладкої консистенції, щоб не було ніяких грудочок.

Крок 8. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Дно і борту форми для випічки ретельно промажте олією. Акуратно перекладіть бананове тісто і рівномірно розподіліть по всій формі, злегка постукуючи об стіл.

Крок 9. Кекс відправте в розігріту духовку на 40 хвилин. Готовність кексу перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Гарячий кекс повністю остудити в формі.

Крок 10. Потім акуратно витягніть з форми і прикрасьте апетитну випічку, припорошивши цукровою пудрою. Наріжте пиріг і подавайте з чаєм. Смачного!

Пишний кекс на кефірі в духовці

Пишний кекс на кефірі в духовці не залишить вас байдужим. Ніжна текстура доставить непередавані відчуття і бурю емоцій. Якщо ви любитель домашньої випічки, то обов’язково оціните це частування гідно. Яскравий смак і чарівний аромат зведе вас з розуму!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кефір – 150 мл.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цедра лимона – 10 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Олія – для змащування форми.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні зберіть потрібні інгредієнти для ніжні кексу.

Крок 2. 100 грамів родзинок переберіть і промийте під краном. Обговорите. Викладіть в миску і присипте злегка борошном.

Крок 3. Курячі яйця сполосніть і обсушіть. Розбийте в глибокий посуд. Насипте сіль і ванільний цукор. За допомогою міксера ретельно збийте. 100 грамів вершкового масла розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці і налийте до яєчної маси. Слідом вилийте кефір.

Крок 4. За допомогою дрібного сита до тіста просійте 200 грамів пшеничного борошна разом з розпушувачем. Насипте 150 грамів цукрового піску. Тісто перемішайте міксером або вінчиком до однорідності.

Крок 5. У тісто відправте підготовлений родзинки і лимонну цедру. Гарненько перемішайте тісто.

Крок 6. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Дно і борту форми для випічки промажте олією. Акуратно перекладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій формі, злегка постукуючи об стіл. Кекс відправте в духовку на 45 хвилин.

Крок 7. Готовність домашньої випічки перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Вона повинна бути сухою. Гарячий кекс остудити в формі. Потім акуратно витягніть. Перекладіть на тарілку для подачі. Повністю остиглий кекс присипте цукровою пудрою.

Крок 8. Наріжте шматочками. Подавайте з чаєм. Смачного!

Простий кекс на молоці

Простий кекс на молоці теж може бути легким і повітряним. Багато хто переконаний, що тільки на кефірі кекс має пористу текстуру. У мене теж було таке переконання, поки не вдалося спробувати цей чудовий шедевр. Якщо у вас теж є сумніви, ви просто зобов’язані скористатися цим рецептом і розвіяти їх!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть складові для апетитного кексу. Для такого кексу можна використовувати кисле молоко. Вийде дуже смачно.

Крок 2. Курячі яйця сполосніть і обсушіть. Розбийте в глибоку посудину. Насипте склянку цукрового піску і ванільний цукор. Розмішайте на середній швидкості міксера до однорідної субстанції.

Крок 3. Слідом налийте склянку молока і олія без запаху. Розмішайте міксером.

Крок 4. Харчову соду погасіть столовим оцтом і вилийте до рідких інгредієнтів. Гарненько розмішайте.

Крок 5. За допомогою дрібного сита до рідкої субстанції просійте 2 склянки пшеничного борошна. Рідку масу перемішайте міксером або вінчиком до стану однорідної консистенції.

Крок 6. Розжарити духову шафу, встановивши на перемикачі 180 градусів. Форму для випічки наповніть приготованим тістом, рівномірно розподіливши його, злегка постукуючи. Форму поставте випікатися на 40 хвилин.

Крок 7. Готовність випічки перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Гарячим кексів дайте повністю охолонути в формі. Потім акуратно витягніть їх. Перекладіть на тарілку для подачі. Подавайте з чаєм, кавою або іншими улюбленими напоями. Смачного!

Смачний домашній кекс в мультиварці

Смачний домашній кекс в мультиварці – мій улюблений рецепт. Прилад все зробить за вас. Від вас вимагається тільки з’єднати інгредієнти, перелити тісто і вибрати програму. Найскладніше, це дочекатися звукового сигналу, який сповіщає про готовність домашньої випічки.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 135 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Молоко – 75 мл.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Олія – 55 мл.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні зберіть потрібні інгредієнти для повітряного пористого кексу.

Крок 2. Курячі яйця сполосніть і обсушіть. Розбийте в глибокий посуд. Насипте 135 грамів цукрового піску, сіль і ванільний цукор. За допомогою міксера ретельно збийте.

Крок 3. 100 грамів розм’якшеного вершкового масла і 55 мілілітрів олії без запаху відправте до збитої яєчної маси.

Крок 4. Перемішайте на середній швидкості міксера і налийте 75 мілілітрів молока. Ще раз перемішайте.

Крок 5. За допомогою дрібного сита до тіста просійте 200 грамів пшеничного борошна разом з харчовою содою. Тісто перемішайте міксером до стану однорідності.

Крок 6. 50 грамів родзинок переберіть і промийте під краном. Обговорите. Присипте борошном для кращої зчеплення і відправте в бісквітне тісто. Гарненько перемішайте.

Крок 7. Приготоване тісто перелийте в чашу мультиварки.

Крок 8. Чашу встановіть в прилад, на панелі виберіть режим « Випічка », встановивши таймер на 45 хвилин. Закрийте кришку і натисніть « Старт ». Після звукового оповіщення відкрийте кришку і вимкніть прилад.

Крок 9. Акуратно, щоб не обпектися, витягніть кекс за допомогою сітки для варіння на пару і трохи остудити.

Крок 10. Перекладіть на тарілку для подачі. Присипте цукровою пудрою.

Крок 11. Наріжте шматочками. Подавайте з чаєм. Смачного!

Класичний лимонний кекс

Класичний лимонний кекс підкорить любителів цитрусових. Чарівний аромат поширюється по всій кухні, а навколо вже бігають ласуни, перевіряючи, коли ж ласощі буде готове. Ніжна текстура зводить з розуму, а лимонний після-смак нагадує, наскільки це було апетитно!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Для просочення:

  • Лимонний сік – 1/3 ст.
  • Вода – 1/3 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть потрібні інгредієнти для ароматного лимонного кексу.

Крок 2. Соковитий лимон добре вимийте і обсушіть. Теркою зніміть цедру лимона, не зачіпаючи білу частину. Вийде 1 столовий ложка.

Крок 3. М’яке вершкове масло відправте в миску. Насипте сіль, ванільний цукор і півсклянки цукрового піску. За допомогою міксера ретельно збийте до збільшення маси.

Крок 4. Курячі яйця сполосніть і обсушіть. Розбийте в посуд. Слідом вилийте кефір. Розмішайте міксером до стану однорідності.

Крок 5. З лимона видавіть лимонний сік. Столовою ложкою соку погасіть харчову соду і вилийте в тісто, добре перемішавши. Що залишився цитрусовий сік залиште для просочення.

Крок 6. За допомогою дрібного сита просійте 200 грамів пшеничного борошна і з’єднайте з лимонною цедрою.

Крок 7. Поступово введіть в тісто, перемішайте міксером до однорідної консистенції.

Крок 8. Розжарити духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Акуратно перекладіть тісто в силіконову форму і рівномірно розподіліть по всій площі, злегка постукуючи об стіл. Кекс відправте в духовку на 45 хвилин.

Крок 9. Тим часом приготуйте просочення. У сотейник вилийте залишився лимонний сік, 1/3 склянки води і насипте 3 столові ложки цукрового піску. Розмішайте до повного розчинення. Помістіть на плиту і нагрійте. Після закипання зніміть з плити і остудити.

Крок 10. Готовність домашньої випічки перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Вона повинна бути сухою. Гарячий кекс остудити в формі. Перекладіть на тарілку для подачі. Повністю остиглий кекс полийте просоченням.

Крок 11. Соковитий кекс наріжте шматочками. Подавайте з чаєм. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал