Цікаві та нескладні у приготуванні, м’які ватрушки з картоплі з начинкою з курки – їх варто спробувати. Тим більше, що продукти для їх приготування прості, недорогі і знайдуться на будь-якій кухні.
Як робити такі ватрушки
Насамперед ставимо варитися картоплю. Щоб вона зварилася швидше, чистимо її і розрізаємо на кілька частин.
У цей час дрібно кришимо цибулину, змішуємо з фаршем. Обсмажуємо на сковорідці, солимо, трохи перчимо. Спеції на ваш смак. Також додаємо на сковорідку до м’яса майонезу і добре перемішуємо. Відставляємо сторону.
Картопля зварилася. Зливаємо воду. Починаємо розминати в пюре. Вбиваємо яйце, насипаємо борошно (просівати не потрібно), додаємо дрібнопорізаної зелені і вимішуємо до однорідності.
Застеляємо папером деко. Формуємо з картопляного тіста невеликі коржі з поглибленням посередині, укладаємо на деко. Кожну змащуємо яйцем з боків, в середину розкладаємо м’ясну начинку і засипаємо зверху тертим сиром.
Духовку розігріваємо на 180 С і ставимо деко з ватрушками. Запікати 15 хвилин. Може на 2-3 хвилини довше, дивіться по своїй духовці.
На 10 штук знадобиться:
- Картопля – 550-500 гр.;
- Сіль – 1 ч.л., підсолити воду;
- Борошно – 2-2.5 ст.л .;
- Яйце – 2 шт., одне в тісто і одне для обмазки;
- Свіжа зелень – будь-яка;
- Шматочок сиру.
Для начинки:
- Фарш курячий – 250-270 гр.;
- Цибуля – 1 велику або 2 маленькі;
- Сіль, запашний перець; Майонез – 1.5 ст.л.;
- Прянощі за смаком.
Як бачите, продуктів небагато, всі вони доступні, готувати легко – зате в результаті виходить таке смачне частування.