Кабачки в мультиварці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Кабачки в мультиварці – це проста і легка страва, яка володіє прекрасними смаковими характеристиками і безліччю корисних речовин, які зберігаються в овочі навіть після проходження термічної обробки. Також кабачки прекрасно гармоніюють з іншими овочами, наприклад, з картоплею або капустою. І навіть якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то в цій статті ви знайдете відповідний рецепт, або ж ви може посмажити кабачки в борошні на сковороді.

Дієтичні кабачки в мультиварці

Дієтичні кабачки в мультиварці – це прекрасний варіант ситного і корисного прийому їжі, який містить в собі мінімум калорій і максимум користі. Щоб розбавити нейтральний смак зелених плодів, додамо трохи часнику, оливкової олії і чорного перцю.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 3 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена сушений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп сухий – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу овочі промиваємо, очищаємо моркву і часник, зрізаємо хвостики кабачків.

Крок 2. Морквину ріжемо тонкими кільцями.

Крок 3. Кабачки нарізаємо круглими скибочками товстіший.

Крок 4. Присипаємо інгредієнти зеленню, меленим перцем і сіллю – перемішуємо.

Крок 5. Слідом до овочів відправляємо рубаний часник і оливкова олія, знову помішуємо.

Крок 6. Викладаємо масу в мультиварку і запускаємо режим готування «на пару», 45 хвилин достатньо.

Крок 7. М’які і ароматні кабачки з морквою подаємо до столу, доповнивши м’ясом або як самостійне страву – знімаємо пробу. Смачного!

Овочеве рагу з кабачками в мультиварці

Овочеве рагу з кабачками в мультиварці – це воістину літня страва, до якої ніхто не може бути байдужим, тому як поєднання овочів дарує вам справжнє гастрономічне насолоду. Незважаючи на простоту складу і способу приготування, вам буде дуже смачно!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кабачки великі – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, ріжемо довільними скибочками.

Крок 2. Очищену моркву тремо на терці.

Крок 3. Томат обполіскуємо і нарізаємо кубиками.

Крок 4. Запускаємо режим «Жарка» і прогріваємо олію, пасеруємо цибулю до прозорості.

Крок 5. Закидаємо морквяну соломку, перемішуємо і тушкуємо до м’якості.

Крок 6. Додаємо томати і прогріваємо все разом ще кілька хвилин.

Крок 7. Засмажку доповнюємо кубиками кабачка, часником, пропущеним через прес, спеціями і сіллю – помішуємо і перемикаємо мультиварку в режим «Тушкування» на 15 хвилин.

Крок 8. По закінченню роботи техніки, страва повністю готове до вживання – дегустуємо. Смачного!

Запіканка з кабачків в мультиварці

Запіканка з кабачків в мультиварці – це пишна і ніжна страва, яка тане в роті в прямому сенсі слова. Але це і зовсім не дивно, бо до складу страви входять такі компоненти, як сир твердих сортів і сметана, а особливу вишуканість надає велику кількість зелені.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 180 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Олія – 1-2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння, тремо на терці з великими отворами.

Крок 2. До стружки вбиваємо яйця і пересипаємо натертий сир – перемішуємо.

Крок 3. Доповнюємо масу сіллю, молотим перцем, рубаною зеленню і сметаною.

Крок 4. У масу поступово вмішуємо борошно з розпушувачем – склад переливаємо в чашу мультиварки, промазану тонким шаром масла. Готуємо на програмі «Випічка» протягом однієї години.

Крок 5. Ароматну страву злегка остуджуємо і тільки після виймаємо з чаші. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кабачки в мультиварці з капустою і картоплею

Кабачки в мультиварці з капустою і картоплею – це поживно і дуже смачно! Найскладніше для кулінара в процесі готування – це очистити і нарізати компоненти, інші дії за вас виконає диво сучасної техніки, досить лише включити потрібний режим!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Капуста – ¼ качана.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томати протерті – 1 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і кабачки очищаємо від шкірки і промиваємо під струменем води, нарізаємо невеликими кубиками і закидаємо в чашу.

Крок 2. Частину качана капусти дрібно шинкуємо і розтираємо руками з сіллю, кладемо поверх овочевих кубиків.

Крок 3. Наступним шаром викладаємо стружку моркви, злегка присолюємо.

Крок 4. Компоненти змішуємо і доповнюємо шматочком вершкового масла, протертими томатами, приправами і сіллю. Запускаємо програму «Випічка» на одну годину і готуємо під кришкою, зрідка помішуючи.

Крок 5. Ароматну страву розкладаємо по порційних тарілках і трапезувати. Смачного!

Курка з кабачками в мультиварці

Курка з кабачками в мультиварці – це ситна страва, яка приємно здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком. Таке спекотне можна подати навіть до святкового столу, тому як під час спільного тушкування, всі складові максимально просочуються соком і ароматом один одного.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 60 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Вода – 1,5-2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе куряче очищаємо від плівок і обполіскуємо, довільно нарізаємо і обсмажуємо на соняшниковій олії близько 15 хвилин ( режим « Жарка » ).

Крок 2. Потім всипаємо подрібнену цибулю з морквиною, перемішуємо і смажимо все разом ще 5 хвилин.

Крок 3. Тепер доповнюємо соломку болгарського перцю і кубики очищеного кабачка.

Крок 4. Солимо і перчимо, присмачуємо пастою з перетертих томатів.

Крок 5. Додаємо слайси картоплі і заливаємо складові 1,5-2 літрами води, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом години, включивши програму «Суп».

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Рагу з кабачками і баклажанами в мультиварці

Рагу з кабачками і баклажанами в мультиварці – це класика літнього меню, яка підкорює своєю легкістю і прекрасними смаковими характеристиками. Додатковим плюсом цієї страви є той факт, що воно прекрасно не тільки в теплому вигляді, але і в холодному.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Морквина – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У промитих баклажанів зрізаємо хвостик, ріжемо півкільцями і щедро солимо, перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб позбутися від гіркоти.

Крок 2. Аналогічним чином подрібнюємо кабачки.

Крок 3. І попередньо очищену морквину.

Крок 4. Цибулину нарізаємо півкільцями, а часник дрібними сегментами.

Крок 5. Розігріваємо соняшникову олію і обсмажуємо цибулю, всипаємо морквину і тушкуємо протягом 10 хвилин.

Крок 6. Віджимаємо шматочки баклажана і відправляємо до овочів, смажимо ще 10 хвилин.

Крок 7. Додаємо кабачки і активно перемішуємо асорті.

Крок 8. Здобрюємо інгредієнти дрібно нарізаними помідорами, часником і томатною пастою.

Крок 9. Овочі трохи солимо і перчимо, закриваємо кришкою і включаємо програму «Тушкування» на 20-30 хвилин, до м’якості.

Крок 10. Апетитну страву розділимо по тарілках, прикрашаємо зеленню і запрошуємо рідних до обіду. Смачного!

Кабачкова ікра в мультиварці

Кабачкова ікра в мультиварці – це ніжна закуска, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні! Однак, незважаючи на простоту готування, страва припаде до смаку всім любителям однорідних текстур і овочів.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції — 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу мультиварки наливаємо олію і прогріваємо її в режимі «Жарка», засипаємо подрібнену моркву з цибулею і смажимо близько 5 хвилин.

Крок 2. Додаємо кабачкові кубики.

Крок 3. З томатів знімаємо шкірку, пробиваємо в блендері до однорідної консистенції.

Крок 4. Переливаємо кашицю до овочів, перчимо і солимо.

Крок 5. Закриваємо кришку і перемикаємо мультиварку в «Тушкування» на 30-40 хвилин.

Крок 6. Розм’якшений склад переливаємо в тарілку і подрібнюємо блендером.

Крок 7. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал