Кабачки в мультиварці – це проста і легка страва, яка володіє прекрасними смаковими характеристиками і безліччю корисних речовин, які зберігаються в овочі навіть після проходження термічної обробки. Також кабачки прекрасно гармоніюють з іншими овочами, наприклад, з картоплею або капустою. І навіть якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то в цій статті ви знайдете відповідний рецепт, або ж ви може посмажити кабачки в борошні на сковороді.
Дієтичні кабачки в мультиварці
Дієтичні кабачки в мультиварці – це прекрасний варіант ситного і корисного прийому їжі, який містить в собі мінімум калорій і максимум користі. Щоб розбавити нейтральний смак зелених плодів, додамо трохи часнику, оливкової олії і чорного перцю.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 3 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля зелена сушений – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп сухий – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу овочі промиваємо, очищаємо моркву і часник, зрізаємо хвостики кабачків.
Крок 2. Морквину ріжемо тонкими кільцями.
Крок 3. Кабачки нарізаємо круглими скибочками товстіший.
Крок 4. Присипаємо інгредієнти зеленню, меленим перцем і сіллю – перемішуємо.
Крок 5. Слідом до овочів відправляємо рубаний часник і оливкова олія, знову помішуємо.
Крок 6. Викладаємо масу в мультиварку і запускаємо режим готування «на пару», 45 хвилин достатньо.
Крок 7. М’які і ароматні кабачки з морквою подаємо до столу, доповнивши м’ясом або як самостійне страву – знімаємо пробу. Смачного!
Овочеве рагу з кабачками в мультиварці
Овочеве рагу з кабачками в мультиварці – це воістину літня страва, до якої ніхто не може бути байдужим, тому як поєднання овочів дарує вам справжнє гастрономічне насолоду. Незважаючи на простоту складу і способу приготування, вам буде дуже смачно!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кабачки великі – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, ріжемо довільними скибочками.
Крок 2. Очищену моркву тремо на терці.
Крок 3. Томат обполіскуємо і нарізаємо кубиками.
Крок 4. Запускаємо режим «Жарка» і прогріваємо олію, пасеруємо цибулю до прозорості.
Крок 5. Закидаємо морквяну соломку, перемішуємо і тушкуємо до м’якості.
Крок 6. Додаємо томати і прогріваємо все разом ще кілька хвилин.
Крок 7. Засмажку доповнюємо кубиками кабачка, часником, пропущеним через прес, спеціями і сіллю – помішуємо і перемикаємо мультиварку в режим «Тушкування» на 15 хвилин.
Крок 8. По закінченню роботи техніки, страва повністю готове до вживання – дегустуємо. Смачного!
Запіканка з кабачків в мультиварці
Запіканка з кабачків в мультиварці – це пишна і ніжна страва, яка тане в роті в прямому сенсі слова. Але це і зовсім не дивно, бо до складу страви входять такі компоненти, як сир твердих сортів і сметана, а особливу вишуканість надає велику кількість зелені.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Сир твердий – 180 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Олія – 1-2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння, тремо на терці з великими отворами.
Крок 2. До стружки вбиваємо яйця і пересипаємо натертий сир – перемішуємо.
Крок 3. Доповнюємо масу сіллю, молотим перцем, рубаною зеленню і сметаною.
Крок 4. У масу поступово вмішуємо борошно з розпушувачем – склад переливаємо в чашу мультиварки, промазану тонким шаром масла. Готуємо на програмі «Випічка» протягом однієї години.
Крок 5. Ароматну страву злегка остуджуємо і тільки після виймаємо з чаші. Готуйте і отримуйте задоволення!
Кабачки в мультиварці з капустою і картоплею
Кабачки в мультиварці з капустою і картоплею – це поживно і дуже смачно! Найскладніше для кулінара в процесі готування – це очистити і нарізати компоненти, інші дії за вас виконає диво сучасної техніки, досить лише включити потрібний режим!
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 шт.
- Капуста – ¼ качана.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Томати протерті – 1 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю і кабачки очищаємо від шкірки і промиваємо під струменем води, нарізаємо невеликими кубиками і закидаємо в чашу.
Крок 2. Частину качана капусти дрібно шинкуємо і розтираємо руками з сіллю, кладемо поверх овочевих кубиків.
Крок 3. Наступним шаром викладаємо стружку моркви, злегка присолюємо.
Крок 4. Компоненти змішуємо і доповнюємо шматочком вершкового масла, протертими томатами, приправами і сіллю. Запускаємо програму «Випічка» на одну годину і готуємо під кришкою, зрідка помішуючи.
Крок 5. Ароматну страву розкладаємо по порційних тарілках і трапезувати. Смачного!
Курка з кабачками в мультиварці
Курка з кабачками в мультиварці – це ситна страва, яка приємно здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком. Таке спекотне можна подати навіть до святкового столу, тому як під час спільного тушкування, всі складові максимально просочуються соком і ароматом один одного.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 350 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – 60 мл.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.л.
- Вода – 1,5-2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе куряче очищаємо від плівок і обполіскуємо, довільно нарізаємо і обсмажуємо на соняшниковій олії близько 15 хвилин ( режим « Жарка » ).
Крок 2. Потім всипаємо подрібнену цибулю з морквиною, перемішуємо і смажимо все разом ще 5 хвилин.
Крок 3. Тепер доповнюємо соломку болгарського перцю і кубики очищеного кабачка.
Крок 4. Солимо і перчимо, присмачуємо пастою з перетертих томатів.
Крок 5. Додаємо слайси картоплі і заливаємо складові 1,5-2 літрами води, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом години, включивши програму «Суп».
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Рагу з кабачками і баклажанами в мультиварці
Рагу з кабачками і баклажанами в мультиварці – це класика літнього меню, яка підкорює своєю легкістю і прекрасними смаковими характеристиками. Додатковим плюсом цієї страви є той факт, що воно прекрасно не тільки в теплому вигляді, але і в холодному.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Морквина – 2 шт.
- Олія соняшникова – 40 мл.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У промитих баклажанів зрізаємо хвостик, ріжемо півкільцями і щедро солимо, перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб позбутися від гіркоти.
Крок 2. Аналогічним чином подрібнюємо кабачки.
Крок 3. І попередньо очищену морквину.
Крок 4. Цибулину нарізаємо півкільцями, а часник дрібними сегментами.
Крок 5. Розігріваємо соняшникову олію і обсмажуємо цибулю, всипаємо морквину і тушкуємо протягом 10 хвилин.
Крок 6. Віджимаємо шматочки баклажана і відправляємо до овочів, смажимо ще 10 хвилин.
Крок 7. Додаємо кабачки і активно перемішуємо асорті.
Крок 8. Здобрюємо інгредієнти дрібно нарізаними помідорами, часником і томатною пастою.
Крок 9. Овочі трохи солимо і перчимо, закриваємо кришкою і включаємо програму «Тушкування» на 20-30 хвилин, до м’якості.
Крок 10. Апетитну страву розділимо по тарілках, прикрашаємо зеленню і запрошуємо рідних до обіду. Смачного!
Кабачкова ікра в мультиварці
Кабачкова ікра в мультиварці – це ніжна закуска, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні! Однак, незважаючи на простоту готування, страва припаде до смаку всім любителям однорідних текстур і овочів.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції — 6.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу мультиварки наливаємо олію і прогріваємо її в режимі «Жарка», засипаємо подрібнену моркву з цибулею і смажимо близько 5 хвилин.
Крок 2. Додаємо кабачкові кубики.
Крок 3. З томатів знімаємо шкірку, пробиваємо в блендері до однорідної консистенції.
Крок 4. Переливаємо кашицю до овочів, перчимо і солимо.
Крок 5. Закриваємо кришку і перемикаємо мультиварку в «Тушкування» на 30-40 хвилин.
Крок 6. Розм’якшений склад переливаємо в тарілку і подрібнюємо блендером.
Крок 7. Смачного!