Варення з кавунових кірок – 6 найпростіших рецептів на зиму з покроковими фото

Якщо рік видався багатим на величезні ягоди – кавуни, готуємо оригінальне і неймовірно смачне варення з кірочок кавуна. Дати їм друге життя дуже просто, потрібно лише витратити трохи часу і цукрового піску.

Варення з кавунових кірок з лимоном на зиму

Набридли стандартні заготовки на зиму? Вихід є! Приготуємо цікаве варення з кавуна, а точніше, з його корок, в яких міститься величезна кількість корисних кислот і мікроелементів. А в поєднанні з цитрусом – лимоном, десерт має ще і дуже приємну ненав’язливу кислинку.

Час готування – 14 год.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Корки кавуна – 2 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг.

Процес приготування:

  1. Підготуємо всі необхідні продукти: кавун, цукор і лимон (рекомендується брати фрукт з тонкою шкіркою).

  2. Гігантську ягоду нарізаємо шматочками.

  3. Зрізаємо зелену шкурку разом з білою м’якоттю.

  4. А потім, поділяємо щільну зелену шкірку від білої складової.

  5. Отриманий «продукт» нарізаємо кубиками невеликого розміру.

  6. Фруктові шматочки перекладаємо в каструлю, яка підходить за розміром, і засипаємо двома кілограмами цукрового піску – перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для того, щоб кавун пустив сік.

  7. Відправляємо тару на плиту і готуємо на помірному вогні (якщо утворюється пінка – знімаємо її), а в цей час нарізаємо цитрус.

  8. Лимон нарізаємо н невеликими четвертинками.

  9. Подрібнений цитрусовий додаємо до кавуна – саме цей компонент розбавить нудотність ягоди.

  10. Продовжуємо підготовку близько півгодини на повільному вогні, а потім закриваємо кришкою і залишаємо просочуватися на 6-8 годин, а краще на ніч.

  11. На наступний день, проварюємо варення ще раз, також на повільному вогні протягом 35-40 хвилин – для отримання бурштинового кольору. Розливаємо по заздалегідь простерилізованим банкам, даємо час охолонути і прибираємо в льох.

  12. Смачного!

Як зварити варення з кавунових кірок з апельсином?

Вашій увазі пропонується оригінальний рецепт заготовки на зиму – неймовірно смачне варення на основі корок кавуна з додаванням ароматного цитруса. Десерт, скрасить будь-чаювання, а також підійде для просочення бісквітних коржів.

Час готування – 36 год.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Корки кавунові – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сік лимона – 70 мл.
  • Цукор-пісок – 1,2 кг.
  • Гвоздика – 4 шт.

Процес приготування:

  1. Починаємо з підготовки основного компонента – корок. Для цього, відокремлюємо білу м’якоть від червоної серцевини і товстої зеленої шкірки. Далі, нарізаємо інгредієнт кубиками середнього розміру.

  2. Перекладаємо шматочки в тару відповідного розміру, заливаємо водою так, щоб всі кубики були покриті нею і залишаємо на ніч. Робиться це для того, щоб з ягоди вийшла вся хімія і нітрати.

  3. На наступний день, обполіскувати подрібнені скоринки і засипаємо кілограмом цукрового піску, ретельно перемішуємо і залишаємо на 4-5 годин, щоб кавун пустив сік.

  4. Після закінчення часу, відправляємо тару на плиту, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин після закипання на помірному вогні.

  5. У вільні хвилини, за допомогою дрібної терки, натираємо цедру з одного апельсина.

  6. М’якоть цитруса зачищаємо від білих плівочок і поділяємо на часточки. Потім шматочки цитруса перекладаємо в каструлю і перемішуємо.

  7. До решти інгредієнтів видавлюємо сік половинки лимона.

  8. Додаємо 4 гвоздики і гарненько перемішуємо.

  9. Через 20 хвилин знімаємо варення з вогню і даємо час повністю охолонути, як правило, цей процес займає від 8 до 10 годин.

  10. Коли маса охолола, повертаємо на вогонь , доводимо до кипіння, всипаємо 200 грам цукру і проварюємо ще 15-20 хвилин.

  11. Процедуру повторюємо ще 3-4 рази, для того, щоб кожен кубик став прозорим і придбав, насичений бурштиновий колір.

  12. Як тільки цукровий сироп загус і перестав розтікатися по поверхні – варення готове.

  13. Обережно розливаємо апетитний десерт по стерильним банкам, закочує і охолоджуємо при кімнатній температурі. Зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Смачне варення з кавунових кірок з лимонною кислотою

Існує безліч солодких заготовок на зиму, але мало хто знає про рецепт варення з кавуна, а тим більше, з його корок. Десерт виходить дуже красивого бурштинового кольору, а його солодкий смак відмінно розбавляє лимонна кислота, яку додають зовсім в невеликій кількості.

Час готування – 28 год.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Корки кавуна – 2 кг.
  • М’якоть кавуна – 500-700 гр.
  • Фруктоза – 500 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Соковиту м’якоть ягоди відокремлюємо від щільних кірок.

  2. Білу частину зрізаємо з жорсткою зеленої шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

  3. До світлих шматочках додаємо невелику кількість червоної м’якоті – для більш насиченого кольору і аромату. Всі інгредієнти перекладаємо в тару відповідного розміру.

  4. Засипаємо ягідні кубики фруктозою і ретельно перемішуємо, так, щоб солодкі кристали повністю покривали основний інгредієнт.

  5. Вміст посуду залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі для того, щоб кавун пустив сік.

  6. Після закінчення часу, відправляємо тару на вогонь і варимо на помірному вогні близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Через півгодини знімаємо з плити і даємо повністю охолонути. Потім, повторюємо варіння, тільки цього разу, додаємо одну чайну ложку лимонки.

  7. Після повторення теплової обробки, варення придбає бурштиновий колір, а шматочки стануть нагадувати цукати. < span itemprop = “image” itemscope itemtype = “https://schema.org/ImageObject”>

  8. У гарячому вигляді розливаємо ласощі по стерильним баночках і закочує. Після охолодження, зберігаємо в погребі або на балконі. Приємного апетиту!

Варення з кірок кавуна і дині на зиму в банках

Кавуни та дині з’їдаються в одну мить і від них залишаються лише скоринки? Не треба їх викидати, так як саме з цих інгредієнтів можна зварити приголомшливе варення, яке буде вам нагадувати про свіжих улюблених плодах в холодний період року.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Корки кавуна – 500 гр .
  • Корки дині – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Кислота лимонна – ½ ч.л.
  • Вода – 650 мл. </Li >
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

  1. М’якоть кавуна відокремлюємо від білої частини і потім зрізаємо товсту зелену шкірку. Світлу корочку нарізаємо невеликими шматочками.

  2. З динею чинимо так само.

  3. Потім варимо солодкий сироп – в сотейнику з’єднуємо півкілограма цукрового піску, воду і відправляємо на плиту. При постійному помішуванні доводимо до кипіння.

  4. У киплячу суміш висипаємо фруктові кубики, даємо закипіти, додаємо пів чайної ложки лимонної кислоти і на повільному вогні продовжуємо варіння близько 15 хвилин, не забуваючи періодично знімати з’являється пінку. Після, знімаємо тару з вогню і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години і повторюємо весь процес ще два рази.

  5. Після третьої теплової обробки, засипаємо цукровий пісок, ванілін, ретельно перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні баночки. Після повного охолодження прибираємо в місце зберігання (в льох, підвал або на балкон). Приємного апетиту!

Домашнє варення з кавунових кірок з лимоном і апельсином

Неймовірно смачне і оригінальне ласощі на зиму можна приготувати з найдоступніших інгредієнтів: цитрусів і кавуна, але не з самої ягідної м’якоті, а з кірочок, які, як правило, викидаються.

Час готування – 36 год.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Корки кавунові – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,2 г.

Процес приготування :

  1. З’їдаємо соковиту м’якоть кавуна і обрізаємо скоринки.

  2. Відокремлюємо зелену шкурку від білої частини, яку нарізаємо невеликими кубиками.

  3. Фруктові шматочки засипаємо цукровим піском і залишаємо мінімум на 3-4 години при кімнатній температурі, чекаючи, поки кавун пустить сік. Через кілька годин, відправляємо тару з подрібненими корочками в цукрі на плиту, доводимо до кипіння і продовжуємо варіння 10 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи утворюється пінку, і даємо час повністю охолонути.

  4. З цитрусів знімаємо цедру за допомогою дрібної терки, намагаючись не зачіпати білі плівки. М’якоть лимона і апельсина нарізаємо кубиками і додаємо до кавуна, доводимо до кипіння вдруге і знімаємо з вогню.

  5. Повторюємо процедуру варіння ще 2-3 рази, поки сироп і фрукти не придбають насичений колір бурштину.

  6. Після всіх маніпуляцій, розливаємо гаряче варення по заздалегідь простерилізованим банкам, охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Як приготувати варення з кавунових кірок в мультиварці?

Процес приготування будь-якого виду варення – це завжди дуже тривала і трудомістка робота для кожної господині, проте, з винаходом мультиварки, можна самостійно спростити собі життя і без особливих зусиль приготувати нереально смачне і незвичайне варення з кірок кавуна.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Корки кавунові – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 0,5-0,8 л.

Процес приготування:

  1. Товсті кавунові скоринки поділяємо на дві частини: щільну зелену шкурку (вона нам не знадобиться) і «м’ясисту» білу частину – саме вона-то нам і потрібна. Всю світлу частину нарізаємо невеликими кубиками.

  2. Кавунові кубики перекладаємо в чашу мультиварки.
  3. Засипаємо основний інгредієнт 300 грамами цукрового піску і заливаємо окропом, в обсязі, трохи більше, ніж півлітра.

  4. Включаємо програму «Гасіння» і на таймері встановлюємо півтори години. Через 40 хвилин, додаємо цукор, що залишився.

  5. Коли мультиварка відключиться, ставимо режим« Варка на пару »і продовжуємо підготовку протягом ще 15 хвилин.
  6. Гаряче варення розливаємо по чистим баночках і зберігаємо в холодильній камері або відразу насолоджуємося. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал