Кабачки по-корейськи швидкого приготування – 7 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Кабачки по-корейськи швидкого приготування – це вишукана закуска, яку з легкістю приготує навіть той, хто не любить або не вміє готувати. У добірці зібрані елементарні рецепти. Кожен знайде для себе щось нове і цікаве. Оригінальні закуски стануть легким доповненням для ситних страв. Користуйтеся із задоволенням!

Швидкі кабачки по-корейськи соломкою з соєвим соусом

Швидкі кабачки по-корейськи соломкою з соєвим соусом – соковита хрустка закуска, яка доповнить м’ясні страви або стане самостійним перекусом. Спеції надають азіатські нотки салату. Кабачки самі по собі мають нейтральний смак, але прянощі роблять закуску особливою.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 1 кг.
  • Морква – 300-400 гр.
  • Оцет 9% – 1-2 ст.л.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий – 0,25-0,5 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 8 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Коріандр / приправа для моркви по-корейськи – 1-2 ч.л.
  • Часник – 3-4 зубчика.
  • Петрушка / коріандр – за смаком.
  • Кунжут – 2-3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти відповідно до рецептури.

Крок 2. Очистивши морквину і промивши кабачки, натираємо їх на терці для моркви по-корейськи.

Крок 3. Приправляємо сіллю і цукром.

Крок 4. Перемішавши, залишаємо на столі просолитися на 2 години.

Крок 5. Віджавши вологу, зливаємо рідину.

Крок 6. Посипаємо рубаним часником, гострим перцем і молотим коріандром.

Крок 7. Розігрів в сковорідці олію, кладемо очищений і нарізану півкільцями цибулю. Смажимо її до золотистості.

Крок 8. Дістаємо цибулю і заливаємо киплячою олією салат. Цибуля більше не знадобиться.

Крок 9. Грунтовно розмішавши заготівлю, присмачуємо соєвим соусом і оцтовою кислотою.

Крок 10. Вимиту зелень дрібно ріжемо і посипаємо салат. Вимішуємо компоненти. Затягуємо плівкою і переміщаємо охолоджуватися.

Крок 11. Після охолодження можна сервірувати закуску. Якщо є час, салат настоюємо пару годин. Так салат стане набагато апетитніше.

Крок 12. Сервіруємо салат і посипаємо підсмаженим кунжутом. Прикрасивши зеленню, їмо китайськими паличками. Смачного!

Кабачки по-корейськи швидкого приготування з медом

Кабачки по-корейськи швидкого приготування з медом під силу навіть дилетанту. Ніжна закуска з пікантною родзинкою готується супер просто. Бюджетна страва виглядає гідно і доречно для легкого перекусу або доповнення до головного частування. Смачний маринад перетворює простий продукт в щось особливе і цікаве.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

заливка:

  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 1,5 ст.л.
  • Мед рідкий – 0,5 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1,5 ст.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Базилік – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перебравши зелень, замочуємо її в холодній воді. Ми залишаємо, поки готуємо інші продукти.

Крок 2. Листочки обсушуємо на паперових рушниках.

Крок 3. Вимиті молоді плоди кабачків тонко шинкуємо економкою або використовуємо терку зі спеціальною насадкою, щоб вийшли слайси.

Крок 4. Нарізку складаємо в ємність і посипаємо сіллю. Ми залишаємо на півгодини.

Крок 5. Очищений часник тиснемо часнику. Зелень дрібно ріжемо. З’єднуємо з олією, оцтовою кислотою, медом і перчимо.

Крок 6. Замість преса можна використовувати гострий ніж, щоб виділилося більше ефірних масел.

Крок 7. Змішавши компоненти, заливаємо водою і розбовтуємо.

Крок 8. Кабачки віджимаємо від вологи.

Крок 9. Склавши кабачки у містку ємність, поливаємо маринадом.

Крок 10. Розмішавши, переміщаємо в холодильну камеру на ніч.

Крок 11. За час маринування, кілька разів розмішуємо.

Крок 12. Перед сервіровкою знову розмішуємо і розкладаємо по тарілках.

Крок 13. Пробуємо закуску. Смачного!

Кабачки по-корейськи швидкого приготування з кунжутом і соєвим соусом

Кабачки по-корейськи швидкого приготування з кунжутом і соєвим соусом втілить в життя будь-який. Апетитна заливка буде надавати пікантність звичайним продуктам. Що не мають яскравого смаку кабачки знайдуть нове життя з ідеальним маринадом. Любителі прянощів і в міру гострих закусок не пройдуть повз.

Час готування – 1 ч. 05 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло кунжутне / соняшникова – 2 ст.л.
  • Насіння кунжуту – 0,5 ч.л.
  • Цибуля зелена – 1 шт.
  • Винний білий оцет – 3-4 ст.л.
  • Соус соєвий – 3-4 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Корінь імбиру – 1,5 см.
  • Кінза – за смаком.
  • Коріандр горошком – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для оригінальної закуски. Промиваємо молоденькі кабачки, перець чилі і зелень (специфічну кінзу на розсуд замінюємо інший зеленню). Очищаємо корінь імбиру, зчищаючи шкірку ложкою. Часникові часточки звільняємо від лушпиння. Гостроту регулюємо в залежності від уподобань.

Крок 2. Обрізавши з кабачків кінчики, ріжемо плоди не дуже тонкими часточками і кладемо в миску. Тонку шкірку знімати необов’язково. Якщо плоди досить водянисті, посипаємо сіллю і чекаємо, поки виділиться рідина. Після чого зливаємо її. Виконавши таку процедуру, в подальшому сіль не додаємо.

Крок 3. Тремо часник і імбир на дрібній терці. Перець чилі нарізаємо кільцями, видаливши насіння за бажанням. Для любителів гострих закусок насіння можна залишити, а кількість імбиру і часнику збільшити.

Крок 4. Подрібнивши зелень (замість кінзи використовуємо петрушку або листочки коріандру) і, розтерши молоточком, насіння коріандру, вивантажуємо запашні прянощі до кабачкам.

Крок 5. Посипаємо сіллю і перцем. Здобрюємо кунжутним маслом, воно додасть незвичайний смак ( за необхідності замінюємо соняшниковим ), винним оцтом ( яблучної або 9% – ної оцтовою кислотою ) і соєвим соусом.

Крок 6. Перемішавши, маринуємо кабачки не менше півгодини. Періодично перемішуємо, щоб процес маринування відбувався рівномірно. Якщо довше витримати кабачки, закуска стане ще апетитніше. Перевіряємо на смак, якщо потрібно регулюємо прянощами.

Крок 7. Розклавши по порціях, переходимо до дегустації азіатської закуски. Швидка апетитна їжа ідеально підходить до шашликів і закінчується моментально. Рекомендую готувати подвійну, а то і потрійну порцію на велику компанію. Смачного!

Кабачки з морквою по-корейськи

Кабачки з морквою по-корейськи виходять надзвичайно апетитними. Набір продуктів підібраний ідеально. Заправка в собі поєднує гармонію смаків і перетворює овочі в бездоганне блюдо. Весняна закуска розбавить звичайну їжу своїм яскравим виконанням.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Морквина – 150-200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л. + 2-3 щіпки
  • Олія – 50 мл.
  • Насіння кунжуту – 2 ст.л.
  • Зелень – 1 ст.л.

заправка:

  • Оцет яблучний 6% – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Мед – 2 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 0,25-0,5 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши шкірку з морквини за допомогою економки, а також промивши кабачки і зелень (петрушка, зелену цибулю, коріандр, кріп або іншу), переходимо до процесу.

Крок 2. Подрібнивши очищений часник, складаємо його в піалу. Приправляємо гострим перцем. Поливаємо яблучним оцтом (або 9% оцтовою кислотою), соєвим соусом і медом. Об’єднуємо компоненти.

Крок 3. Зрізавши хвостики, тонко нарізаємо кабачки. Соковиту морквину нарізаємо соломкою гострим ножем або пропускаємо через терку для моркви по-корейськи.

Крок 4. Окремо складаємо овочеву нарізку. Кабачки щедро солимо. Морквину злегка підсолюємо. Перемішавши овочі, залишаємо їх на столі.

Крок 5. Змиваємо кабачки від солі водою і віджимаємо вологу.

Крок 6. Віджимаємо морквину від зайвого соку. Віджаті овочі об’єднуємо в ємності.

Крок 7. Поливаємо заливкою овочі.

Крок 8. Прокатали на сковорідці олія, кладемо кунжут і злегка підрум’янюємо.

Крок 9. Вміст виливаємо до овочів. Подрібнивши зелень, посипаємо салат.

Крок 10. Грунтовно розмішуємо складові.

Крок 11. Закуску подаємо відразу або даємо промаринуватися пару годин. Сервіруємо і насолоджуємося. Смачного!

Кабачки по-корейськи швидкого приготування на зиму

Кабачки по-корейськи швидкого приготування на зиму – заготівля, яка вийде у кожного. Заготівля займає мінімум часу, а сам процес дуже захоплює. Бюджетна заготівля стане частим гостем взимку. Хрусткі овочі додадуть домашній їжі оригінальність і пікантність.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки – 700 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.л.
  • Олія – 60 мл.
  • Приправа для салатів по-корейськи – 1 ст.л.
  • Часник – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вибравши соковиті молоденькі овочі, очищаємо моркву і ополіскуємо кабачки.

Крок 2. Очищену морквину подрібнюємо теркою. Очистивши цибулю від лушпиння, нарізаємо половинками або четвертинками.

Крок 3. Кабачки натираємо на терці або для зручності і економії часу подрібнюємо за допомогою комбайна. Для салату підійдуть і перестиглі екземпляри. Але їх попередньо очищають від грубої шкіри і нутрощів з насінням.

Крок 4. Нарізку складаємо в об’ємну ємність. Окремо з’єднавши рідини (вода, рослинна олія, оцтову кислоту), приправляємо сіллю, цукром, присмачуємо корейськими спеціями і рубаним часником. Грунтовно розмішавши заливку, пробуємо на смак. Якщо все влаштовує, розділимо її по овочевій нарізці. Кількість гостроти регулюємо самостійно. Важливо не переборщити з консервантом.

Крок 5. Перемішавши вміст, встановлюємо на невеликому полум’я. Кип’ятимо 5 хвилин. Завдяки миттєвій термічній обробці, овочі залишаться хрусткими.

Крок 6. Ополоснувши банки з содою, проколюємо їх в духовій шафі або прогріваємо над парою (невеликі баночки стерилізуємо в мікрохвильовці). Наповнюємо чисті сухі ємності киплячим салатом.

Крок 7. Закупорюємо стерилізованими гвинтовими кришками запашну закуску і укладаємо баночки на бік. Якщо закриваємо за допомогою закаточного ключа, перевертаємо банки дном вгору. Загортаємо в теплу ковдру і повністю охолоджуємо.

Крок 8. Переміщаємо зимові закатки в підвал або комору. Коли хочеться урізноманітнити звичний раціон, відкриваємо баночку закуски і отримуємо задоволення. Смачного!

Салат з кабачків по-корейськи з морквою і цибулею

Салат з кабачків по-корейськи з морквою і цибулею володіє яскравою пікантністю. Нейтральні за смаком овочі, завдяки маринаду випромінюють неймовірний аромат, який приваблює любителів азіатської кухні. Приготування закуски триває не більше півгодини. Мариновані овочі підходять до будь-якої домашньої їжі.

Час готування – 24 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 1 кг.
  • Морква – 300 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Приправа для корейської морквини – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Обдавши кабачки сильним напором води і змивши пісок, висушуємо їх і перетворюємо в соломку за допомогою спеціального пристосування. Перезрілі плоди попередньо очищаємо від нутрощів і шкіри.

Крок 2. Очищену морквину подрібнюємо таким же методом.

Крок 3. Звільнивши цибулю від верхнього шару, нарізаємо головку якомога тонше.

Крок 4. Очистивши часник від лушпиння, подрібнюємо його пресом або дрібною теркою.

Крок 5. В об’ємній мисці збираємо підготовлені компоненти.

Крок 6. Цукримо і солимо. Здобрюємо приправою для моркви по-корейськи. Поливаємо оцтовою кислотою і олією без запаху.

Крок 7. Акуратно розмішуємо.

Крок 8. Заготівлю перекладаємо у місткий контейнер. Прикривши, переміщаємо в холодильну камеру на добу. В принципі вистачить і 3-х годин. Але чим довше маринується закуска, тим смачніше і насиченіше вона буде. Якщо робити з вечора, то з ранку можна вже дегустувати.

Крок 9. Сервіруємо частування і сідаємо трапезувати. Смачного!

Гострі кабачки по-корейськи

Гострі кабачки по-корейськи неспроста мають таку назву і повністю його характеризують. Закуска ідеально впишеться в сімейні застілля або урочисті заходи. Насичені і пікантні овочі виглядають ідеально і по-святковому красиво. Будь-який захід запам’ятається цікавим салатом з приємною гостринкою.

Час готування – 16 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Гіркий перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет 70% – 1 ч.л.
  • Олія – 50 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши кабачки або цукіні, ділимо їх на сегменти. Занурюємо в киплячу солону воду, проварюємо не більше 10 хвилин. Для молоденьких плодів допускається пропустити цей крок. Перерослі екземпляри краще використовувати для заготовок.

Крок 2. Бланшовані овочі дістаємо і охолоджуємо. Плоди розрізаємо на прийнятні частини і поміщаємо у містку посуд.

Крок 3. Промитий гіркий перець ріжемо кільцями. На розсуд прибираємо насіння. Для контрасту беремо плоди різного кольору. А щоб зробити закуску ще гостріше, збільшуємо кількість.

Крок 4. Ополоснув солодкий перець, нарізаємо довільно.

Крок 5. Очистивши цибулю, тонко її нарізаємо.

Крок 6. Очищений від верхнього шару часник нарізаємо слайсами. Кількість запашного інгредієнта допускається збільшити.

Крок 7. Зелень грунтовно промиваємо і обсушуємо. Рубаємо досить крупно. Вивантажуємо до кабачкам. Кріп і петрушку в разі потреби замінюємо інший зеленню – зеленою цибулею, кінза або коріандром.

Крок 8. Кладемо цибульні півкільцями і часникові слайси. Сиплемо сіль і цукор.

Крок 9. Вливаємо оцтову есенцію (замінюємо оцтової 9% -ою кислотою, пропорційно збільшуючи кількість).

Крок 10. Першим і присмачуємо олією.

Крок 11. Акуратно розмішавши, прикриваємо і прибираємо заготівлю маринуватися на ніч.

Крок 12. Сервіруємо гостре блюдо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал