Їжачки з фаршу з рисом – 9 рецептів приготування з покроковими фото

fc49fee67ac99d81785bd57861784669

Їжачки з фаршу з рисом – це проста та смачна ідея для вашого сімейного обіду чи вечері. Такий продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку: картопляним пюре, макаронами або крупами. Для приготування їжачків у домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів із покроковими фото.

Їжачки з фаршу з рисом у духовці

Їжачки з фаршу з рисом у духовці порадують вас яскравим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода –100 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

2d501d663a732c49b37e3e7d0094a669

Крок 2. Гарненько рис промиваємо у холодній воді.

64b7c13cae7ce5ce03d8655de004474b

Крок 3. Потім рис заливаємо чистою водою, доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

4c146baaf44673798bff89bc676be990

Крок 4. Відкидаємо продукт на сито та даємо стекти рідини.

4ad36f7bc195c2081e9773361119bd3b

Крок 5. Очищаємо цибулю і ріжемо її дрібним кубиком.

23475c0143b3c3c45997b29b938c32ce

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, цибулю, сіль та перець. Гарненько перемішуємо.

5b0de53b429a338490cedf3bb5badd1f

Крок 7. Сюди викладаємо рис і столову ложку томатної пасти. Знову вимішуємо до однорідності.

cc0c8838a92734eea98b856cfc7918e9

Крок 8. Форму для запікання змащуємо сметаною.

ead242c246f8dfa0eb1ebdd6aa26a806

Крок 9. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у форму.

d65e8e6d9d4b20b82853b195dc3147e0

Крок 10. В окремому посуді з’єднуємо сметану і томатну пасту, сіль, перець і півсклянки води. Гарненько перемішуємо.

e4400e67ab0796351548321b33460a09

Крок 11. Заливаємо заготовки у формі отриманим соусом.

9f4871a3e33aaf4ed0599247ed48292e

Крок 12. Запікаємо страву 30-40 хвилин|мінути| при температурі 180°.

8810fc9c18d036ac466f917ebe4578b1

Крок 13. Їжачки з фаршу з рисом у духовці готові. Пригощайтесь!

bad0d9f0076d89a5cf794015f6de3cc9

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом у каструлі

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом у каструлі, ми докладно описали у нашому перевіреному покроковому рецепті з фото. Такий продукт виходить неймовірно соковитим, ніжним та апетитним. Подавайте його до обіду чи вечері з вашими улюбленими гарнірами.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Вода –300 мл.
  • Помідори – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо фарш та куряче яйце.

d70a51f87464334f2123544bc133b3df

Крок 2. Сюди відправляємо соєвий соус.

0aa5500f4dba1051521b8978ca83f262

Крок 3. Солимо вміст і посипаємо чорним меленим перцем.

d00b9ffe3a7d38047b5567a93e6243c1

Крок 4. Також приєднуємо промитий рис.

578f882bed20ced20ad90ccda1a75e2e

Крок 5. Викладаємо сюди дрібно порубану зелену цибулю. Ретельно перемішуємо вміст.

0a795f458d2ffcfe1e6ab1b51a4d5722

Крок 6. Для соусу подрібнюємо помідори за допомогою тертки, перемішуємо їх із майонезом, водою, сіллю.

6801997a391a99eeced85a6160f1f05b

Крок 7. З фаршу формуємо акуратні кульки та викладаємо їх у каструлю з підготовленим соусом.

d5ecb535282fbd1c1dcdd007a15a557d

Крок 8. Ставимо страву на невеликий вогонь та готуємо під кришкою 40 хвилин.

1917e90a48d1379f6734c5246952ba10

Крок 9. Тепер ви знаєте, як приготувати їжачки з фаршу з рисом у каструлі. Беріть на замітку!

c62633ab11774b9cd928f0a3fcaf1791

Їжачки з рисом та фаршем у сметани

Їжачки з рисом та фаршем у сметани – це смачна та апетитна страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячий фарш та подрібнену цибулю.

8bd72cd585ddd7be0d5ac7db49503205

Крок 2. Додаємо сюди сіль та промитий рис. Ретельно перемішуємо.

e8cf89de32c078de231dd902984e939f

Крок 3. У каструлю відправляємо сметану, воду, сіль та чорний мелений перець. Вимішуємо соус до однорідності.

ece4555eabe4ae0570f97a24f37f7a12

Крок 4. З фаршу ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у каструлю з соусом.

aede1d5f8bf3323b021e29e838e77327

Крок 5. Готуємо на слабкому вогні близько 20-25 хвилин. При цьому закриваємо кришкою.

54ce42a60b67104866478f2e430f12c4

Крок 6. Викладаємо частування на порційні тарілки.

ff346c46fa2073f9fab0202fbabdb00e

Крок 7. Їжачки з рисом та фаршем у сметани готові. Подавайте до столу!

8a63b057a45671850c8db882697ecc97

Їжачки з курячого фаршу з рисом

Їжачки з курячого фаршу з рисом порадують не лише ніжним смаком, а й корисними поживними властивостями. Таке частування також підійде для дитячого меню. Для простого та швидкого кулінарного процесу, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,6 кг.
  • Рис відвареної – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для випікання.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Майоран сушений – до смаку.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо рис у підсоленій воді.

357c10411e4b9f8d960431960a756cb8

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо курячий фарш і суміш із подрібнених цибулі та часнику. Перемішуємо до однорідності.

5931477b41f52fe41c9bc3236f4ce1b4

Крок 3. Посипаємо сіллю та спеціями до смаку. Перемішуємо ложкою чи мокрими руками.

e3003f41cc6c26d9cd9aa8e3c1fbaccc

Крок 4. Потім курячу масу додаємо відварений рис.

9163cbd5b682d7f4a984364c183a23b6

Крок 5. Ще раз перемішуємо до однорідності.

f2970e6db2e7e946395d1ab3dde26e0c

Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у форму для запікання. Виливаємо трохи води та додаємо лавровий лист.

44b5f8360d66c9e426f1dfac57faf99f

Крок 7. Готуємо страву у духовці 40 хвилин при температурі 180°.

b6e0e6725f7b5d6389f0d1b8e61acefd

Крок 8. Їжачки з курячого фаршу з рисом готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

610300b305972766a0deaa37f40ff20a

Смачні їжачки з фаршу у мультиварці

Смачні їжачки з фаршу в мультиварці відрізняються неймовірною ніжністю та соковитістю. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері, разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

1825c07efa41896ba4c1014f70461079

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю і натираємо на тертці моркву.

f15473cee8f996f245bb38483432931c

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, одну третину подрібненої цибулі, куряче яйце, рис, сіль та перець.

dc0b26908561b4095c81cb3692651101

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст.

c678671b25e8081ffa7b156822ab8b17

Крок 5. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки.

d00196b31caef44511d11e10219fd3ec

Крок 6. У чашу мультиварки виливаємо олію. У режимі «жарка» обсмажуємо цибулю та терту на тертці моркву близько 7 хвилин.

d5d5cb77e9886555180943d1097f75a5

Крок 7. На овочеву подушку викладаємо м’ясні кульки.

82697822a141acb82ecdc0a0b1ae8944

Крок 8. Заливаємо заготівлю соусом із води, сметани та томатної пасти. Також додаємо борошно та трохи солі.

dc7561c8f0e52e9ef7d8a6b3f392fdee

Крок 9. Закриваємо мультиварку кришкою та готуємо в режимі «тушкування» 1 год.

4ed6e646a5044800238f3ae07dac96d7

Крок 10. Смачні їжачки з фаршу у мультиварці готові. Подавайте до столу!

0b0c7ceab19a17224979aaf5f25127a8

Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару

Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару – це неймовірно смачне, ніжне та корисне частування для вашого обіду чи вечері. Порадуйте себе апетитною, поживною та не надто калорійною стравою. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 200 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

dc0fcfc547c7ca1e9e2f9de1e02654cc

Крок 2. Курячу грудку прокручуємо через м’ясорубку разом із цибулею. Додаємо сюди сіль, мускатний горіх та мелений перець. Перемішуємо до однорідності.

ac30701d61edf9f173d06f1ef0dc7383

Крок 3. Мокрими руками ліпимо з фаршу акуратні кульки.

cda95938c1cddbd8ed7ce1d06d69dc43

Крок 4. На плоску тарілку висипаємо рис.

3f9f0ddee9511e95ca7230c310480354

Крок 5. У рисі обвалюємо кожну заготовку із фаршу.

15a3d4e2046f3dd4fbc68816b610c747

Крок 6. Викладаємо частування у пароварку.

a5f7bf5dbeb2c25ecce3976cdbfeb77b

Крок 7. Готуємо на пару до готовності близько 40-45 хвилин.

3b460d5c0cec6a08fca577aa554880d9

Крок 8. Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару готові. Подавайте частування до столу!

91756bde173c1a642674c7d8ad05d969

Їжачки з фаршу з рисом з томатною пастою

Їжачки з фаршу з рисом, з томатною пастою відрізняються соковитістю, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис –150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для соусу:

  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода –250 мл.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рис під водою і відварюємо до напівготовності, потім відкидаємо на сито і даємо стекти воді. Можна ще раз промити та дати повністю охолонути.

6bafd96c591a4dbc1fbe66bf48d92f03

Крок 2. У глибоку миску викладаємо фарш, доповнюємо його сіллю та меленим перцем.

3842e54505d25c650390dc784a6b7746

Крок 3. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю та часник.

c9a7e2a479739c5cbf569855019705b7

Крок 4. Розбиваємо куряче яйце та вимішуємо.

c6dd7d23bd4ab6e963c696169e3315cf

Крок 5. Приєднуємо підготовлений рис.

19326a996b7b8470f651df9f298a71de

Крок 6. Перемішуємо заготівлю до рівномірного розподілу всіх товарів.

b21ba3a70e4d4d2923e921117d8ab898

Крок 7. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у форму для запікання.

7d824de144bc033d7ec213702c6d289e

Крок 8. В окремій мисці з’єднуємо томатний соус із водою.

f1c6fc22b65368b3ad0bf04c090c1778

Крок 9. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до рум’янцю на сковороді з олією.

1a8e93e9eb2487cd6be781a5c3b68c63

Крок 10. Викладаємо сюди терту на тертці моркву та виливаємо томатну заготівлю. Доповнюємо сіллю та спеціями, добре прогріваємо.

e6e68c87aa5f6bc90d26713432da2683

Крок 11. Отриманим соусом заливаємо їжачки. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 50 хвилин.

1dd24e38a0fc664a5c0be9a123ebe0b7

Крок 12. Їжачки з фаршу з рисом із томатною пастою готові. Швидше спробуйте!

47ca8e8611f198279716ba28efa77657

Їжачки з фаршу, рису та капусти

Їжачки з фаршу, рису та капусти відрізняються насиченим смаком та неймовірною соковитістю. Страва ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Для приготування апетитних їжачків у домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис відвареної – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

b7f5977b39ded3a841a0102b2811457c

Крок 2. Промиваємо та обсушуємо білокачанну капусту, потім дрібно нарізаємо її ножем.

35b837b5305a4fda954effb6ed48a4f9

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, капусту, відварений рис та куряче яйце.

eb5bfc49f046692c6df8d3606bf166d8

Крок 4. Солимо і перчимоо до смаку, потім вимішуємо руками до однорідності.

c96d292d8a99e99c89c7e55ee7bbea99

Крок 5. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки та обвалюємо їх у картопляному крохмалі.

f0719029f068a3e9c39db92f11c19947

Крок 6. Викладаємо частування у чашу пароварки. Можна використовувати мультиварку з пароваркою.

b900a89052924962407b1de4c1c0cba5

Крок 7. Готуємо на кілька хвилин до готовності частування.

52aa4989eb0784ebbeb23f32968d9caf

Крок 8. Їжачки з фаршу, рису та капусти готові. Подавайте до столу з гарніром!

12bf3da571482f1769c38aa3d33ce83f

М’ясні їжачки у томатно-сметанномуу соусі

М’ясні їжачки в томатно-сметанномуу соусі виходять неймовірно ніжними та соковитими. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері, разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 75 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Порошок томатний – 2 ст.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

a22c2d4638db88f8430d4a1fe5d7b870

Крок 2. Рис промиваємо у воді, потім заливаємо окропом і залишаємо під кришкою на 20 хвилин. Далі відкидаємо на сито.

81fdf0a6f8a6bb1401fdabf7b72f2c39

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

03d850b4c5799a41f9e872e3cf04b132

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо томатний порошок із трьома столовими ложками гарячої води. Половину одержаної маси залишаємо для приготування соусу.

30f269fdab89c12b90af08ba16367053

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, цибулю, сіль та перець. Починаємо ретельно перемішувати.

733439bfd64f7598dfcf7d11d19bbdf8

Крок 6. Потім сюди відправляємо томатну заготівлю та рис. Знову перемішуємо.

7a1156ea740bc49900bd1979a96041c9

Крок 7. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки. Викладаємо їх у форму для запікання, обмазану невеликою кількістю сметани.

146b0031dbc18a1d037a7c558f7b3480

Крок 8. Приготуємо соус з сметани, томатної пасти, солі, перцю і води, що залишилася.

50c021a9324bdcc20bf4a1edc8571750

Крок 9. Отриманим соусом заливаємо наші заготовки та відправляємо їх розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

0bbc80539393130306dbb2cc70c8c468

Крок 10. М’ясні їжачки у томатно-сметанномуу соусі готові. Подавайте до столу!

87f63715aa41e759c2f10e1196c30252

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал