Фаршировані кабачки – 9 рецептів приготування запечених кабачків в духовці з покроковими фото

fe47cccd87b83bb13503d7b91bbcd5a3

Фаршировані кабачки – це оригінальна кулінарна ідея, яку дуже просто здійснити в домашніх умовах. Така страва послужить яскравим обідом, вечерею чи перекушуванням. Є багато варіантів фарширування овочів. Найкращі ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із дев’яти рецептів приготування запечених кабачків у духовці з покроковими фотографіями.

Човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці

Човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці, нескладно приготувати в домашніх умовах. При цьому таке просте блюдо порадує поживними властивостями і цікавим смаком. Подавайте до столу як основне блюдо або в якості закуски. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кабачок молодий – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Перець болгарський – 50 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир пармезан – 60 гр.
  • Сир моцарела – 60 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Трави італійські – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці, підготуємо продукти за списком. Ріпчаста цибуля, томати і болгарський перець ріжемо дрібними кубиками.

468d39ceb909c19a358501702c4226ff

Крок 2. Добре промиваємо під водою кабачки і ділимо кожен на дві поздовжні частини. Дістаємо всю м’якоть. Отримуємо акуратні човники. М’якоть дрібно ріжемо ножем, акуратно видаляючи кісточки.

4ce5d67cbfbfe82f4056344216fcf219

Крок 3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо на ньому фарш з овочами на помірному вогні до напівготовності м’ясного продукту.

d048b8440b1d71bb8352f6827d40103e

Крок 4. Доповнюємо вміст м’якоттю і подрібненим часником. Перемішуємо і смажимо ще пару хвилин. Після масу доповнюємо сіллю, спеціями, панірувальними сухарями, збитим яйцем і половиною тертого сиру (два види). Добре все перемішуємо.

5e744cd160b8c6b5bbd589184ac293aa

Крок 5. Наповнюємо човники з кабачків начинкою. Посипаємо тертим сиром. Викладаємо на деко і вливаємо трохи гарячої води – близько склянки.

26b62aebe22daacafa2ae6880d3c7872

Крок 6. Запікаємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею можна посипати ароматною подрібненою зеленню.

85b22c272d7e26bdc0ca316414fc9b8a

Крок 7. Човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці готові. Подавайте до столу!

4c2df76786cfca5bce0a020a343394f8

Кабачки з фаршем і сиром в духовці

Кабачки з фаршем і сиром в духовці – це просте у виконанні і дуже смачна страва для домашнього або святкового столу. Частування вийде неймовірно соковитим і поживним. Готуйте по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото і урізноманітнюйте звичне меню.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сир ковбасний – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Помідори – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати кабачки з фаршем і сиром в духовці, добре промиваємо овоч і ріжемо його тонкими кружечками. Орієнтовна товщина – 2 см.

eafe6a48ef8052c4f67bffcafa33afb4

Крок 2. Очищаємо кружечки від м’якоті, акуратно вирізаючи серцевину.

d2662b92d6f000159f7f9e59f88db623

Крок 3. Розморожений м’ясний фарш перемішуємо з подрібненим томатом, цибулею і спеціями за смаком.

da9ffe94fac4c5550b6219e9a665d9af

Крок 4. Ретельно вимішуємо фарш з овочами і спеціями.

33570a0cfb5c99bc4f6db4f193cd856a

Крок 5. В окремому посуді збиваємо куряче яйце з невеликою кількістю солі.

e25713194ba68a3748e9109b2a9235d2

Крок 6. Натираємо твердий сир на терці.

f54db94be40c877aab3755e7586b6efb

Крок 7. Кожен шматочок кабачка обвалюємо в суміші з збитого яйця.

c3d0663a889e32d1651e5b25c17bf526

Крок 8. Наповнюємо овочеві кружечки начинкою з фаршу і викладаємо на деко з пергаментом. Сюди ж викладаємо шматочки ковбасного сиру.

d6359019d1544442d77298e1e569eb15

Крок 9. Посипаємо заготовки тертим сиром.

a4155fea1343fcc73df5d19ab1cdc911

Крок 10. Всі підготовлені кружечки викладаємо на деко з пергаментом.

4475194cbee65f8ade1c4108534715b9

Крок 11. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

87e336ff543e9e11e5b45d52ab87e991

Крок 12. Кабачки з фаршем і сиром в духовці готові. Подавайте до столу і угощайтесь!

a85e7e1fabbe6cd0e7def996f15e6efb

Фаршировані кабачки з фаршем, сиром і помідорами

Фаршировані кабачки з фаршем, сиром і помідорами кожен може приготувати в домашніх умовах. Таке просте блюдо порадує поживними властивостями, неймовірною соковитою і цікавим смаком. Подавайте до столу як основне блюдо або в якості закуски. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Для подачі:

  • Мікрозелень – 15 гр.
  • Помідори черрі – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування фаршированих кабачків з фаршем, сиром і помідорами підготуємо інгредієнти зі списку.

67459127443b4cc9c6bf381a7adfeb4b

Крок 2. Добре промиваємо під водою кабачки і ділимо кожен на дві поздовжні частини. Дістаємо всю м’якоть. Отримуємо акуратні човники. М’якоть дрібно нарізаємо і залишаємо на час.

faa180537bf34242277ffbb0716996a9

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість м’ясного фаршу. Відправляємо його в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Тушкуємо близько 7-8 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

58135d4aec37a66b34216052aebdd553

Крок 4. Додаємо в фарш м’якоть кабачка, подрібнені помідори і зубчики часнику. Перемішуємо і тушкуємо ще 7-10 хвилин. В кінці додаємо сіль і чорний мелений перець.

521f1fa88d764a950d0ceb9607e3b355

Крок 5. Твердий сир натираємо на середній терці.

a697f89a7965dd650d4ace5b17e5ffc8

Крок 6. Починаємо човники кабачків фаршем. Посипаємо сиром і викладаємо в форму для запікання. Готуємо близько 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

03fcd99b689bb1393338a42d6474ccca

Крок 7. Фаршировані кабачки з фаршем, сиром і помідорами готові. Подавайте до столу, прикрасивши мікрозелень, помідорами черрі і пробуйте!

f3b690d1262bf01819d198c47d03f193

Кабачки з фаршем і грибами в духовці

Кабачки з фаршем і грибами в духовці – це цікаве за смаком і дуже соковите частування для вашого столу. Така закуска нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото. Вийде навіть у новачків.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гриби заморожені – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування кабачків з фаршем і грибами в духовці добре промиваємо основний овоч. Розділимо його на дві поздовжні частини.

cc33355ece3ab5af8dd5372ff94fb049

Крок 2. За допомогою ложки виймаємо м’якоть. Отримуємо акуратні човники.

fd76d915c57eae7d00f3e181ed000a03

Крок 3. Половинки кабачків кладемо розрізом вниз на деко з пергаментом. Запікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. Це зробить овоч соковитіше і ніжніше.

9edd25e5d9a5f8edb19ea4181e8ba89a

Крок 4. Розморожений м’ясний фарш викладаємо в глибоку миску.

8fcb8e791916e50c061d3c61d2ede170

Крок 5. М’якоть кабачків натираємо на терці. Викладаємо продукт до фаршу.

4855102aff4ac262bd216afc2acb6f39

Крок 6. На рослинній олії обсмажуємо цибулю з грибами і викладаємо в загальну миску.

505c9834df8536f90e830bac18093842

Крок 7. Доповнюємо сіллю і спеціями. Ретельно перемішуємо.

0cc0a64c7abca2d8a770c2e15841c780

Крок 8. Овочеві човники перевертаємо розрізом вгору. Посипаємо сіллю і спеціями.

87cb06d734d49492b5fbf8b513794764

Крок 9. Починаємо овочеві половинки фаршем з грибами.

83207dd8f52335479aca1d545ef036eb

Крок 10. Поливаємо зверху майонезом і кладемо кружечки помідорів.

d762ce85999580cfbc2976ea65f9a89f

Крок 11. Посипаємо частування тертим сиром. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

f0b1bbdebd55e542887329da8fe9e8cc

Крок 12. Кабачки з фаршем і грибами в духовці готові. Можна подавати до столу!

c636005b13461891b5a5ef739635e08f

Кабачки, фаршировані овочами

Кабачки, фаршировані овочами – оригінальне кулінарне рішення для вашого столу. Готова страва порадує яскравим смаком і неймовірно соковитою. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Розміркуйте домашнє меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,6 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор великий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати кабачки, фаршировані овочами, підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

7cb75a2b3dc05d403208a4fbaa4a68e7

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і тремо на терці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

f45b3691c8de1341f4f1fba54cdce956

Крок 3. Доповнюємо овочі тонкою соломкою болгарського перцю. Перемішуємо.

4515dbf0c4580b32066466056db57f86

Крок 4. Сюди ж відправляємо дрібні кубики помідора.

515d0a3c6523c4804e93922ee3ee9680

Крок 5. Тушкуємо овочі. Викладаємо сюди зелений горошок і дві столові ложки сметани.

f530985e835e019590500c7783ad4978

Крок 6. Знову перемішуємо, тушкуємо все разом і в кінці доповнюємо тертим часником, сіллю і чорним молотим перцем.

9f282441a40b778f7604e2596dd78af8

Крок 7. Кабачки промиваємо, ділимо на половинки і витягаємо з них м’якоть.

a2e29b85b69c3d705eb2f7263620d889

Крок 8. Кожну половинку наповнюємо овочевою начинкою.

01525094683502e620deab14030baf6a

Крок 9. Викладаємо заготовки в форму для запікання. Виливаємо сюди трохи води і запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

b2b5f6c96d2638c5a6a4f9788d0d12bb

Крок 10. Кабачки, фаршировані овочами, готові. Подавайте до столу і угощайтесь. Можна прикрасити свіжою зеленню!

c9b86305c367e14207d3f5dc00c902ca

Фаршировані кабачки з м’ясом і рисом

Фаршировані кабачки з м’ясом і рисом кожен зможе приготувати в домашніх умовах. При цьому таке просте блюдо порадує поживними властивостями і цікавим смаком. Подавайте до столу як основне блюдо або в якості закуски. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кетчуп – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майоран сушений – 1 щіпка.
  • Коріандр мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Бульйон м’ясної – 200 мл.
  • Сир – 120 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Чабер – 2 гілки.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для фарширування кабачків з м’ясом і рисом насамперед відварюємо рис і даємо йому охолонути.

c77c48e6f16c2dd722369ad13c8aa898

Крок 2. Кабачок промиваємо, ділимо на половинки. Ложкою видаляємо м’якоть. Виходять дві акуратні човники.

9c9c39e36f65319b6fafd93b8800881e

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.

b28689cee0ea31514909fde10711b65d

Крок 4. З’єднуємо м’ясний фарш з рисом, цибулею, кетчупом, сіллю, чорним молотим перцем, майораном і коріандром.

4bf4c02e12218fc5f8bd6a60085e9aca

Крок 5. Ретельно вимішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх спецій.

f0b1414ff17c0198369e0325467b41f7

Крок 6. Наповнюємо овочеві човники начинкою. Викладаємо в форму для запікання. Виливаємо сюди бульйон, додаємо гілки чабера, лавровий лист.

9d1bd575e7658b928407cb8b4827192d

Крок 7. Прикриваємо заготівлю фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

6cb2ca1598303fe111ee4a473fdec3ad

Крок 8. Через час прибираємо фольгу.

952b327e350a2827e1b9b8491f69f434

Крок 9. Посипаємо частування тертим сиром і запікаємо ще 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

6507e1a007483fa0ff07e1f5db6b509e

Крок 10. Фаршировані кабачки з м’ясом і рисом готові. Подавайте до столу, прикрасивши кропом і угощайтесь!

589a45e9b8cb2a4907c620558f0cd6d6

Фаршировані кабачки кільцями

Фаршировані кабачки кільцями – це оригінальне і смачне частування для вашого столу. Проста закуска актуальна як для сімейного обіду, так і святкового меню. Приготувати блюдо нескладно. Для цього обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Листя салату – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування фаршированих кабачків кільцями підготуємо необхідні інгредієнти.

295b6f5e44a2165c99a86161def3503f

Крок 2. Промиваємо кабачок, ріжемо його товстими кільцями. Робимо в них поглиблення за допомогою ложки. Солимо і перчимо.

a48866fb5a93cb09198260ea5eeb355a

Крок 3. Дрібно ріжемо помідор і кладемо його всередину овочевих кілець.

42371a381c1d6fcc30402682a00b4e05

Крок 4. Посипаємо заготовки тертим твердим сиром.

62a642e34e8e61f24bc8d0a91e19f6ce

Крок 5. Перекладаємо їх на деко.

751eaec9a104992ed3404321387b2774

Крок 6. Запікаємо частування близько 15-20 хвилин при температурі 190 градусів.

ce80cb735cbdbcbf2d42c64cdee64825

Крок 7. Фаршировані кабачки кільцями готові. Подавайте до столу на листочках салату і угощайтесь!

0a75e69f4b7616c8cd147133ae4e13cf

Фаршировані кабачки з куркою в духовці

Фаршировані кабачки з куркою в духовці – яскраве і ситне кулінарне рішення для вашого столу. Готова страва порадує цікавим смаком і неймовірною соковитою. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Розміркуйте домашнє меню.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Вершки – 1 ст.
  • Каррі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування фаршированих кабачків з куркою в духовці насамперед промиваємо куряче філе і ріжемо його на невеликі шматочки. Після смажимо на олії до зміни кольору.

c3624a44ee475321a28fcd812711275c

Крок 2. Доповнюємо курячі шматочки подрібненим ріпчастою цибулею.

a7f5b518ebae6ecf7cd2e206ed439691

Крок 3. Сюди ж викладаємо терту моркву.

db97a5a45a6e2cc4b4d20134eeb38d7a

Крок 4. Викладаємо дрібні шматочки болгарського перцю. Доповнюємо вміст томатною пастою ( 2 ст.л. ), перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Після відправляємо сюди подрібнену петрушку, сіль, перець і каррі. Перемішуємо і вимикаємо плиту.

b419a017f44c1073e23286a2459940eb

Крок 5. Кожен кабачок ріжемо на товсті частини. Видаляємо м’якоть за допомогою чайної ложки. Отримуємо акуратні «стаканчики». Викладаємо їх в форму для запікання.

d1aa0c635138e65b9eed131a5ccb1aff

Крок 6. Наповнюємо овочеві формочки начинкою з курячого філе.

12bc794fefd98f86db7d8cc85e9d9120

Крок 7. У глибокій мисці вимішуємо вершки з дрібкою солі і ложкою томатної пасти.

887f34b31a0e92cc2bc174e6443a5c3e

Крок 8. Поливаємо сумішшю заготовки і посипаємо їх тертим сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

b2d302eebc1e115c7ed293f414cee0ed

Крок 9. Фаршировані кабачки з куркою в духовці готові. Подавайте до столу!

987e2da924ff3a1b0c306f3e212d1e09

ПП дієтичні фаршировані кабачки

ПП дієтичні фаршировані кабачки – це цікава і корисна кулінарна ідея для домашнього обіду, вечері або перекусу. Таке частування вийде некалорійним, смачним і при цьому поживним. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,7 кг.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Йогурт грецький – 5 ст.л.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сир легкий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ПП дієтичних фаршированих кабачків добре промиваємо овоч і ріжемо його на товсті частини.

dd2d6d55361fd9109895cea673eaa615

Крок 2. Видаляємо м’якоть за допомогою чайної ложки. Отримуємо акуратні «стаканчики». Частина м’якоті дрібно ріжемо ножем.

b71cf60bceedb44719ccaf7a4a378a4e

Крок 3. Подрібнений ріпчасту цибулю обсмажуємо до м’якості на олії.

eed663577952553e07e61ca24c2f8026

Крок 4. Дрібно нарізаємо куряче філе або подрібнюємо його в блендері. Викладаємо продукт до цибулі і обсмажуємо до зміни кольору.

a1fb54f755f96b80b9220800875f4d9b

Крок 5. Додаємо м’якоть кабачка, томатну пасту і половину грецького йогурту. Тушкуємо разом, після доповнюємо подрібненим часником, сіллю і перцем. Перемішуємо і прибираємо з вогню.

0ef528e306278ab0371e55e7d4eae80a

Крок 6. Начиняємо кабачки курячою начинкою і складаємо їх в форму для запікання.

3bf7193673169b9aac11dfc295759cb9

Крок 7. Обмазуємо їх йогуртом і посипаємо тертим сиром. Запікаємо частування при температурі 180 градусів близько 40-60 хвилин.

058fd179de7fffccf07c5689b8b5c657

Крок 8. ПП дієтичні фаршировані кабачки готові. Подавайте до столу!

69d73ef1dccdd9e424e6a5f3becf8618

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал