Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – 5 простих рецептів “Пальчики оближеш” з покроковими фото

Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – це неймовірно смачна і апетитна заготівля, яка точно урізноманітнює ваш домашній стіл і звичне меню. Для нескладного приготування своїми руками, використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів овочевої ікри з покроковими фото і докладним описом процесу.

Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів

Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів – це яскрава і апетитна заготівля, перед якою буде важко встояти. Овочева ікра виходить дуже смачною і цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Баклажани – 0,7 кг.
  • Помідори великі – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Олія – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л. ( на банку )

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів очищаємо ріпчасту цибулю, подрібнюємо її і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 2. Доповнюємо цибулю тертою на терці моркву.

Крок 3. Промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння. Очищений плід ріжемо невеликими кубиками.

Крок 4. Викладаємо в каструлю кабачки і невеликі шматочки болгарського перцю.

Крок 5. Очищаємо промиті баклажани.

Крок 6. Ріжемо їх кубиками і викладаємо в загальну масу. Додаємо сюди сіль.

Крок 7. Слідом всипаємо вказану кількість цукру.

Крок 8. Робимо на помідорах надрізи хрест-навхрест і ошпарюємо їх в окропі.

Крок 9. Охолоджуємо помідори, очищаємо від шкірки, подрібнюємо і викладаємо до решти овочів.

Крок 10. Виливаємо сюди олію. Перемішуємо і доводимо масу до кипіння, після тушкуємо 15 хвилин.

Крок 11. Розливаємо частування по стерилізованих банкам, вливаємо в кожну оцет. Ставимо заготовки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів готова. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

Ікра з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму

Ікра з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму виходить дуже апетитною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 150 мл.
  • Кислота оцтова 70% – 1 дес.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

Крок 2. Добре промиваємо баклажани, кладемо їх на решітку духовки і запікаємо до м’якого стану.

Крок 3. Промиваємо помідори, ділимо їх на половинки або четвертинки і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 4. Очищаємо кабачки і ріжемо кружечками. Викладаємо їх до помідорів. Солимо овочі і залишаємо на 15 хвилин до виділення соку.

Крок 5. Доповнюємо вміст шматочками болгарського перцю.

Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння.

Крок 7. Відправляємо зубчики в загальну масу. Вливаємо олію, закриваємо кришкою і ставимо на плиту.

Крок 8. Тушкуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.

Крок 9. Остуджуємо баклажани. Знімаємо шкірки і відділяємо м’якоть.

Крок 10. Викладаємо м’якоть баклажан до овочів.

Крок 11. Вміст каструлі перебиваємо заглибним блендером.

Крок 12. Висипаємо сюди сіль і цукор. Знову перебиваємо блендером до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 13. Кип’ятимо вміст і доповнюємо оцтовою кислотою. Розливаємо по стерилізованих банкам, закриваємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. Ікра з кабачків, баклажанів, болгарського перцю і помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання.

Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою

Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою – це неймовірно апетитна заготівля, яка нікого не залишить байдужим. Овочева домашня ікра виходить смачною і поживною. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг.
  • Баклажани – 1,5 кг.
  • Морква велика – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Перець болгарський великий – 2 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Сіль – 5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для овочевої ікри з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою. Баклажани добре промиваємо під водою, зрізаємо плодоніжки.

Крок 2. Знімаємо шкірку і ріжемо баклажани на шматки.

Крок 3. Так само чинимо і з кабачками. Перекладаємо їх в окрему каструлю, доповнюємо 50 мл олії і тушкуємо до м’якості на середньому вогні.

Крок 4. В іншу каструлю відправляємо шматочки моркви і цибулі.

Крок 5. Баклажани викладаємо в каструлю з цибулею і морквиною.

Крок 6. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю. Вливаємо 50 мл олії.

Крок 7. Обсмажуємо овочі на середньому вогні. Додаємо сюди очищені від шкірки томати.

Крок 8. Коли кабачки будуть готові, виливаємо з них зайву рідину.

Крок 9. Також чекаємо повної готовності інших овочів.

Крок 10. З’єднуємо обидві частини в одній каструлі. Солимо, посипаємо цукром і подрібнюємо за допомогою погружного блендера.

Крок 11. Слідом додаємо чорний мелений перець.

Крок 12. Тушкуємо заготівлю на невеликому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.

Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованих банкам. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою готова. Забирайте на зберігання.

Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою

Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою – це яскрава і апетитна заготівля, яка нікого не залишить байдужим. Овочева ікра виходить дуже смачною і цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,7 кг.
  • Баклажани – 0,3 кг.
  • Паста томатна – 1,5 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Часник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків і баклажанів з томатною пастою подрібнюємо ріпчаста цибуля і натираємо моркву. Складаємо овочі в каструлю з олією. Тушкуємо на помірному вогні близько 15-20 хвилин.

Крок 2. Очищаємо, промиваємо кабачки, після ріжемо їх невеликими кубиками. Відправляємо до цибулі і моркви.

Крок 3. Так само чинимо з баклажаном. Відправляємо до овочів. Вливаємо трохи води.

Крок 4. Закриваємо вміст кришкою і тушкуємо ще 20-25 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо масу за допомогою погружного блендера, доповнюємо цукром, сіллю і томатною пастою. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. Виливаємо оцет і додаємо за бажанням подрібнений часник. Розділимо частування по стерилізованих банкам і закриваємо.

Крок 7. Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою готова. Забирайте на зберігання.

Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму

Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму виходить яскравою і цікавою за смаком. Її можна подавати до гарячих м’ясних і рибних страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Баклажани – 1,5 кг.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Помідори – 5 шт.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Оцет столовий – 1,5 ст.л.
  • Олія – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування кабачково-баклажанної ікри шматочками на зиму. Промиваємо кабачки і ріжемо невеликими акуратними кубиками.

Крок 2. Тушкуємо овоч у великій і широкій сковороді на олії до м’якості і легкого рум’янцю.

Крок 3. Такими ж кубиками нарізаємо баклажани. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то присипте його невеликою кількістю солі і залиште на час.

Крок 4. Обсмажуємо баклажани на олії до м’якості.

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її дрібними кубиками.

Крок 6. Натираємо на терці очищену моркву.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану.

Крок 8. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник.

Крок 9. Промиваємо помідори і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 10. Викладаємо часник з помідором до цибулі з морквою.

Крок 11. Прибираємо овочі в сторону сковороди і вливаємо томатну пасту.

Крок 12. Прогріваємо пасту, після вмішуємо її в овочі. Смажимо все разом близько 3-4 хвилин.

Крок 13. Всі обсмажені овочі з’єднуємо в одній каструлі. Доповнюємо сіллю, цукром, спеціями і оцтом.

Крок 14. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо близько 35-40 хвилин.

Крок 15. Розділимо частування по стерилізованих банкам і закриваємо. Перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.

Крок 16. Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму готова. Можна забирати на зберігання!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал