Гуляш з яловичини – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гуляш з яловичини – це ситна і дуже смачна страва, яка порадує вашу родину! Для приготування краще брати м’ясо, в якому найменша кількість жилок і плівок, так ви спростите процес і скоротите час, проведений біля плити. Кубики соковитої яловичини томляться в різних соусах, наприклад, з томатної пасти та сметани, і в результаті виходять неймовірно ніжними та м’якими. Завдяки тривалому томлінню, яловичина розпадається по волокнах при мінімальному тиску вилки.

Як приготувати гуляш з яловичини з томатною пастою

Як приготувати гуляш з яловичини з томатною пастою? Гуляш – це популярне блюдо, яке найпростіше приготувати з яловичого м’яса. Поєднання підливи і кубиків яловичини, томлених до м’якості – це справжнє смакове блаженство, яке припаде до смаку кожному!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – 7 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на великі тонкі пластини.

Крок 2. Олію соняшникову в сковорідці розігріваємо і починаємо обсмажування м’яса на сильному полум’ї, після утворення характерної скоринки, висипаємо трохи чорного перцю і солі.

Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо ріпчасту цибулю чверть кільцями.

Крок 4. Додаємо цибулю до яловичини, перемішуємо і засікаємо 5 хвилин.

Крок 5. Висипаємо борошно, активно розмішуємо і зменшуємо нагрів.

Крок 6. Доповнюємо інгредієнти пастою з перетертих томатів і водою, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40-50 хвилин.

Крок 7. За 5 хвилин до закінчення теплової обробки, приправляємо страву лаврушкою, сіллю і молотим перцем. Перед подачею за бажанням прикрашаємо зеленню. Смачного!

Гуляш з яловичини з підливою з борошна

Гуляш з яловичини з підливою з борошна являє собою густий і ситний м’ясний соус, який ідеально доповнить будь-який гарнір, але особливо, гречану кашу і пюре з картоплі. Готується блюдо досить просто і швидко, тому готуємо продукти і приступаємо!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловича – 600 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і обполіскуємо овочі із зеленню. Цибулю нарізаємо пір’ям, моркву дрібними брусочками, зелень просто подрібнюємо.

Крок 2. Розігріваємо олію в глибокій сковороді і обсмажуємо кубики яловичини до рум’яності, випаровуючи всю вологу.

Крок 3. До м’яса висипаємо цибульну нарізку, при частому помішуванні доводимо до прозорості.

Крок 4. Додаємо моркву.

Крок 5. Як тільки морквина підрум’янилася, висипаємо сіль, борошно і приправи – перемішуємо і прогріваємо ще 1-2 хвилини.

Крок 6. Здобрюємо томатною пастою і знову ретельно перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо вміст сковороди окропом, щоб вода покривала м’ясо, помішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою від 40 до 50 хвилин.

Крок 8. М’ясо в густій підливі викладаємо поверх гарніру і негайно дегустуємо. Смачного!

Яловичий гуляш зі сметаною

Яловичий гуляш зі сметаною – це ніжна страва, з приготуванням якої впорається кожен! Обов’язково спробуйте приготувати м’ясо таким чином, і ви будете повертатися до цього рецептом ще багато-багато разів, тому як це неймовірно смачно!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу, насамперед очищаємо і ополіскуємо овочі разом з м’ясом.

Крок 2. Просушивши яловичину, зачищаємо її і ріжемо на скибочки середнього розміру.

Крок 3. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 4. На рослинній олії протягом 4-5 хвилин обсмажуємо червоне м’ясо, потім висипаємо овочі – перемішуємо і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.

Крок 5. Далі вливаємо в сковороду стакан крутого окропу, зменшуємо вогонь і закриваємо кришкою, готуємо 50 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. У склянці води розмішуємо борошно, сметану і томатну пасту — вимішуємо до гладкої і однорідної консистенції.

Крок 7. До готовому гуляшу переливаємо отриманий соус, також додаємо спеції. Перемішавши, продовжуємо тушкування.

Крок 8. Тушкуємо гуляш ще близько 25-30 хвилин і переходимо до сервіровки.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

М’який і соковитий гуляш з яловичини, як в дитячому садку

М’який і соковитий гуляш з яловичини, як в дитячому саду, можна запросто приготувати на власній кухні, використовуючи лише ті компоненти, які завжди є під рукою. М’ясо ідеально гармонує з овочами і соусом, приготованому на основі борошна, томатної пасти і олії.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Окріп – 250 мл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену яловичину нарізаємо скибочками на «один укус».

Крок 2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 3. У сковорідку наливаємо соняшникову олію, прогріваємо і кладемо яловичину – смажимо до світло-коричневого відтінку на максимальному полум’ї.

Крок 4. Тим часом, очищаємо і натираємо на терці морквину.

Крок 5. Овочі засипаємо до м’яса, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5 хвилин.

Крок 6. Заливаємо компоненти окропом і доповнюємо сіллю, перцем, томатною пастою і борошном – гарненько розмішуємо і закриваємо кришкою, зменшивши нагрів. Засікаємо 35-40 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо по тарілках і насолоджуємося. Смачного!

Як приготувати угорський гуляш з яловичини

Як приготувати угорський гуляш з яловичини? Відповідь на це питання ви дізнаєтеся, прочитавши даний рецепт, де докладно описаний кожен крок. Гуляш – це щось між густим і наварити супом і рагу, тому як до складу входять овочі, саме м’ясо і багато ароматних спецій.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Тмін – 1 ч.л.
  • Бульйон овочевий – 250 мл.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Паприка солодка молота – 3 ст.л.
  • Олія / жир – смалець – для смаження.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій сковороді розігріваємо олію або витоплюємо жир.

Крок 2. У киплячу олію закидаємо тонкі смужки яловичини, попередньо зачищені від прожилок і плівок.

Крок 3. До золотистого м’яса відправляємо дрібні кубики цибулі, помішуємо і додаємо кмин, а також часник, пропущений через прес.

Крок 4. Паралельно нарізаємо кубиком картоплю, а м’якоть болгарського перцю – брусочками.

Крок 5. У сковороду викладаємо солодкий перець, висипаємо велику кількість паприки.

Крок 6. Склад заливаємо гарячим овочевим бульйоном (можна замінити водою).

Крок 7. Доводимо до кипіння і додаємо картоплю і кільця гострого перцю без насіння. Солимо.

Крок 8. Тушкуємо гуляш під кришкою на мінімальному нагріванні близько 40 хвилин. Після закінчення термічної обробки, настоюємо ще 15-20 хвилин.

Крок 9. Розливаємо густий і ароматний гуляш по порційним тарілкам і приступаємо до дегустації. Смачного!

Гуляш з яловичини з морквою і цибулею

Гуляш з яловичини з морквою і цибулею – це просте в приготуванні, але, тим не менш, неймовірно смачне і ароматне страву, яке стане для вас апетитним і збалансованим обідом або вечерею. Приготувавши сковорідку такого гарячого, вся ваша сім’я буде сита і задоволена!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Приправи – за смаком.
  • Окріп – 2/3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо і обсушуємо яловичину, очищаємо овочі.

Крок 2. М’ясо ріжемо кубиком і висипаємо в сковорідку з гарячою олією, смажимо на помірному вогні під кришкою до появи апетитної скоринки.

Крок 3. Не втрачаючи часу, дрібно ріжемо зубчики часнику, цибулю з морквою нарізаємо півкільцями.

Крок 4. До золотистого м’яса викладаємо овочі, перемішуємо і тушкуємо до м’якості.

Крок 5. Доповнюємо склад часником, помішуємо і прогріваємо ще 1-2 хвилини.

Крок 6. Засипаємо до яловичини борошно і вливаємо 2/3 склянки окропу, перемішавши, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 40 хвилин або до випаровування рідини.

Крок 7. Потім додаємо сметану, пасту з перетертих томатів, сіль і спеції – розмішавши, том ще близько півгодини.

Крок 8. Не чекаючи охолодження, подаємо ароматний гуляш до столу. Смачного!

Соковитий гуляш з яловичини з картоплею

Соковитий гуляш з яловичини з картоплею – це комплексне збалансоване страву, яке позбавить вас від окремої готування основної страви і гарніру, відповідно, ви витратите менше часу і забрудните менше посуду. Крім цих плюсів, гуляш також порадує вас своїм яскравим смаком і насиченим ароматом.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лопатка яловича – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Окріп – 200 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ножиць, видаляємо плівки з м’яса, нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 2. Яловичину обсмажуємо на гарячій рослинній олії протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. Не втрачаючи часу, дрібно нарізаємо цибулю, пасеруємо на олії в окремій сковороді.

Крок 4. Моркву тремо на терці з дрібними отворами і обсмажуємо після цибулі.

Крок 5. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на 4-6 частин в залежності від розміру.

Крок 6. У каструлю висипаємо м’ясо і обсмажені овочі.

Крок 7. Слідом відправляємо картоплю, окріп і томатний сік.

Крок 8. Здобрюємо страву сіллю і приправами – ставимо на великий вогонь.

Крок 9. Доводимо склад до кипіння, зменшуємо нагрів і прикриваємо кришкою – тушкуємо близько 35 хвилин, а потім настоюємо ще 15-20 хвилин.

Крок 10. До столу подаємо, щедро присипавши зеленню. Смачного!

Смачний яловичий гуляш з чорносливом

Смачний яловичий гуляш з чорносливом – це оригінальне поєднання інгредієнтів, яке припаде до смаку всім любителям незвичайних поєднань. Завдяки додаванню сухофруктів, блюдо набуває легку солодкість, овочі дають соковитість, а приправа для гуляша – пікантність.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лопатка яловича – 500 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морквина – 200 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Спеції для гуляша – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води обполіскуємо яловичину, обсушуємо за допомогою паперових рушників і ріжемо на скибочки зі сторонами близько двох сантиметрів. Смажимо на соняшниковій олії до зміни кольору і золотистості.

Крок 2. До рум’яного м’яса відправляємо цибулю з морквою, тушкуємо 5-7 хвилин і додаємо помідори, пропущені через м’ясорубку або прокручені в блендері.

Крок 3. Додаємо сіль і спеції, заливаємо окропом і тушкуємо під кришкою близько однієї години.

Крок 4. Після закінчення часу, до яловичини викладаємо чорнослив, розмішуємо і засікаємо ще 30 хвилин.

Крок 5. Паралельно в чашці розводимо борошно в невеликій кількості води і при постійному помішуванні, виливаємо в ароматний гуляш.

Крок 6. Прогріваємо страву 5-7 хвилин і прибираємо з плити, переходячи до сервіровки.

Крок 7. Розклавши гуляш по піалах, присмачуємо соусом. Смачного!

Гуляш з яловичини з помідорами

Гуляш з яловичини з помідорами – це соковите і неймовірно смачне блюдо, яке приведе вас в повний захват! Завдяки тривалому спільному гасінню всіх інгредієнтів, скибочки м’яса максимально просочуються овочевими соками і спеціями – обов’язково спробуйте!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо все необхідне на робочу поверхню: овочі очищаємо і миємо, також зачищаємо м’ясо і обполіскуємо його.

Крок 2. Нарізавши яловичину кубиками, закидаємо інгредієнт в сковорідку з гарячою олією – смажимо до утворення апетитної скоринки.

Крок 3. Далі, в вогнетривкий посуд відправляємо довільно нарізані овочі – перемішуємо і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 4. Висипаємо до розм’якшених компонентів борошно, заливаємо водою і приправляємо сіллю і чорним перцем. Помішуємо і тушкуємо під кришкою близько півгодини.

Крок 5. Викладаємо ніжний гуляш до гарніру і приступаємо до трапези. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал