Хот-дог – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Хот-дог – це популярна страва вуличної кухні, яка давно набрала популярність і користується величезним попитом, так чому б не приготувати соковиті і ситні булочки з сосискою своїми руками? Порадуйте своїх рідних класичним поєднанням м’якої булки або лаваша з соусами, овочами і смачною сосискою. Таку страва дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу, до того ж, воно відмінно втамовує голод і заряджає енергією на весь день.

Хот-дог з листкового бездріжджового тіста

Хот-дог з листкового бездріжджового тіста – це оригінальна закуска, яка здивує вас своїм ефектним зовнішнім виглядом і, напевно, здивує навіть найменших гурманів. Готується блюдо всього лише з трьох компонентів і не потрібно ніяких особливих кулінарних навичок.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 3 шт.
  • Тісто листкове бездріжджове – 100 гр.
  • Кунжут – за смаком.
  • Олія – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо виймаємо тісто з морозильної камери, з сосисок знімаємо оболонку. Також нам знадобляться дерев’яні шпажки.

Крок 2. Розрізаємо кожну м’ясну ковбаску навпіл.

Крок 3. І нанизуємо на палички, зрізом вниз.

Крок 4. Беремо заготівлю в руки і за допомогою ножа ріжемо від краю, прокручуючи шпажку, щоб утворилася спіраль. Напівфабрикат злегка розтягуємо, щоб з’явилося місце для тіста.

Крок 5. Від тіста відрізаємо невеликі сегменти і формуємо смужки, трохи довше, ніж м’ясний інгредієнт.

Крок 6. Порожнечі заповнюємо тістом, як показано на фото. Присипаємо невеликою кількістю кунжуту.

Крок 7. У фритюрі нагріваємо олія і обсмажуємо наші заготовки не більше трьох хвилин. Після закінчення термічної обробки, викладаємо хот-доги на паперові рушники для вбирання зайвого жиру.

Крок 8. Доповнюємо страву соусами і приступаємо до трапези. Смачного!

Домашній хот-дог в лаваші

Домашній хот-дог в лаваш – це прекрасна альтернатива жирної шаурми, з приготуванням якої впорається навіть школяр. Поєднання компонентів подарує вам справжнє смакове насолоду і свіжість, яку надає свіжий огірочок і білокочана капуста.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 3-4 шт.
  • Лаваш тонкий – 3-4 шт.
  • Морквина по-корейськи – 150 гр.
  • Капуста білокочана – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Аджика – 3-4 ч.л.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На край лаваша кладемо жменю морквини по-корейськи і стільки ж капустяної соломки.

Крок 2. На овочі викладаємо скибочки свіжого огірка і попередньо відварену сосиску.

Крок 3. Здабрюємо інгредієнти аджикою і майонезом.

Крок 4. Загортаємо лаваш по типу шаурми і даємо трохи часу просочитися соками овочів і соусом. За бажанням можна обсмажити на грилі.

Крок 5. Смачного!

Хот-дог з сиром в духовці

Хот-дог з сиром в духовці – це смачний і ситний перекус, який здивує вас своїми прекрасними смаковими характеристиками і непередаваним ароматом. Завдяки додаванню сиру страву набуває вишуканість і пікантність. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Багет – 1 шт.
  • Сосиски – 2-3 шт.
  • Томати « черрі » – 3-4 шт.
  • Кетчуп – за смаком.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сир твердий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Багет розрізаємо на дві-три частини і вздовж, як показано на фото. Видаляємо оболонку з м’ясної складової, а черрі промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Булочку змащуємо кетчупом і гірчицею, викладаємо сосиски. Помідори ріжемо навпіл, а сир подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 3. Посипаємо заготовки ½ частиною сирної стружки.

Крок 4. Доповнюємо половинками черрі і переміщаємо в духову шафу на 10 хвилин при 200-220 градусах.

Крок 5. Акуратно виймаємо з гарячої печі.

Крок 6. Булочку з сосискою присипаємо залишилися сиром.

Крок 7. Доповнюємо блюдо свіжими овочами і знімаємо пробу. Смачного!

Хот-дог з креветками

Хот-дог з креветками під заправкою з огірка і авокадо – це свіже і неординарне поєднання продуктів, яке здивує вас, але виключно в приємному ключі. Замінюючи сосиску морепродуктами, ми отримуємо більш легке блюдо з легкої ноткою пікантності і гостроти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Креветки великі – 9 шт.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л. + 1,5 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Сік лимона – ½ ч.л.
  • Кетчуп « чилі » – 3 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Королівські креветки очищаємо від панцира, кишкової вени і хвоста. Маринуємо морепродукти в гірчиці, однією їдальнею ложці оливкової олії, солі і молотом перці – помішуємо і даємо постояти близько 10-15 хвилин.

Крок 2. Не втрачаючи часу, максимально тонкими скибочками ріжемо стиглий авокадо і свіжий огірок.

Крок 3. Зелену суміш доповнюємо дрібно-рубаним часником з петрушкою, сіллю, перцем і 1,5 ч.л. оливкової олії з лимонним соком – ретельно перемішуємо.

Крок 4. Розігріваємо сковорідку гриль і смажимо креветки до апетитної золотистості з двох сторін.

Крок 5. Булку злегка підігріваємо і розрізаємо, як показано на фото, заповнюємо нижню частину огірковою масою.

Крок 6. Зверху кладемо три креветки і доповнюємо кетчупом « чилі ».

Крок 7. Оригінальний хот-дог повністю готовий до подачі. Смачного!

Хот-дог з корейською морквою

Хот-дог з корейською морквою – це прекрасний варіант для ситного і збалансованого перекусу, який буде включати в себе, білки, жири і вуглеводи. Така страва дуже зручно брати з собою на роботу або навчання, адже для того, щоб всі продукти об’єдналися, їх потрібно лише погріти в мікрохвильовій печі.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Булочки – 2 шт.
  • Шинка – 100 гр.
  • Морквина по-корейськи – 50 гр.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Аджика – 2 ст.л.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розрізаємо булочки для хот-догів збоку, не доходячи до протилежного краю приблизно 2 сантиметри.

Крок 2. Промазуємо здобу аджик для пікантності.

Крок 3. Щедро присмачуємо майонезом.

Крок 4. Морквину злегка віджимаємо і кладемо в порожнину булочки.

Крок 5. Довільно нарізаємо шинку і укладаємо поверх морквини.

Крок 6. Доповнюємо страву листочками петрушки і закриваємо булку, злегка притискаючи, дві частини один до одного. Підігріваємо в мікрохвильовій печі.

Крок 7. Теплі хот-доги відразу ж поглинаємо і насолоджуємося. Смачного!

Сосиски в тісті на кефірі

Сосиски в тісті на кефірі – це ідеальне поєднання ніжного і м’якого тіста, покритого золотистою скоринкою і присипаного кунжуту зі смачною і соковитою сосискою. Така закуска, напевно сподобається, як дорослим, так і найменшим, а на приготування не доведеться витрачати більше 10 хвилин.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 10 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 550 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У теплий кефір вбиваємо одне яйце.

Крок 2. Підсипаємо сіль, розпушувач і цукор.

Крок 3. Гарненько перемішуємо і чекаємо, поки на поверхні з’являться бульбашки повітря.

Крок 4. У кефірну суміш просіюємо пшеничне борошно.

Крок 5. Вливаємо соняшникову олію і помішуємо компоненти ложкою.

Крок 6. Викладаємо пшеничний грудку на стіл, припудрений борошном, і вимішуємо руками до гладкості і м’якості.

Крок 7. Озброюємося качалкою і розгортаємо тісто в пласт.

Крок 8. Ріжемо на смужки товщиною близько сантиметра.

Крок 9. Обертаємо смужкою тіста сосиску, злегка внахлест.

Крок 10. У піалі збиваємо яйце.

Крок 11. Заготовки перекладаємо на деко, попередньо устелений пергаментом.

Крок 12. Змащуємо напівфабрикати яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурній позначці в 180-190 градусів протягом 20-25 хвилин.

Крок 13. Ароматні сосиски подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!

Плетені хот-доги в формі косички

Плетені хот-доги в формі косички або як ще їх багато хто називає « торнадо » – це цікава закуска, яка буде виграшно виглядати навіть на святковому столі і сто відсотків здивує ваших гостей своїм незвичайним і ефектним зовнішнім виглядом, а також приємним смаком і ароматом.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 4 шт.
  • Борошно млинцева – 100 гр.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо оболонку з м’ясних напівфабрикатів.

Крок 2. Ріжемо сосиски навпіл і надягаємо на шпажки.

Крок 3. Підставляємо вістря ножа до основи сосиски і, прокручуючи паличку в руках, робимо кругової надріз. Отриману спіраль розтягуємо.

Крок 4. Змішуємо млинцеву борошно і воду до однорідної консистенції і ділимо на 8 рівних сегментів.

Крок 5. Зі шматочків тіста формуємо « ковбаски » і вставляємо їх між витками сосисок.

Крок 6. У глибокій жароміцному посуді розігріваємо олію і викладаємо заготовки.

Крок 7. Обсмажуємо оригінальні хот-доги до апетитної золотистої скоринки.

Крок 8. Промокуємо сосиски з тістом паперовими серветками і приступаємо до трапези. Смачного!

Сосиски в дріжджовому тісті

Сосиски в дріжджовому тісті – це ситний і дуже смачний перекус, на приготування якого доведеться витратити трохи більше часу, ніж готували б ми без дріжджів. Опара повинна трохи постояти в теплому місці і тільки після ми будемо приступати до замісу.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 12 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 1/3 ст.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для опари перемішуємо наступні Інгредієнти: тепле молоко, дріжджі, сіль, цукор і стакан борошна, залишаємо на 20 хвилин для активації.

Крок 2. Доповнюємо пишну опару олією і яйцями.

Крок 3. Вводимо борошно яке залишилось, попередньо просіявши і, замішуємо податливе тісто ( час замісу не менше 10-15 хвилин ).

Крок 4. М’яке тісто розкочуємо і ріжемо на смужки, якими обмотуємо очищені сосиски. Напівфабрикати запікаємо протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки ( температура 180 градусів ).

Крок 5. Закуску остуджуємо і запрошуємо сім’ю для дегустації. Готуйте і отримуйте задоволення!

Сосиски, в тісті з молока

Сосиски, в тісті з молока, готуються на основі дріжджів, відповідно, процес готування трохи збільшується, але нехай вас це не лякає, адже кінцевий результат виразно варто того. Побалуйте себе і своїх рідних ніжними домашніми сосисками в тісті!

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Сосиски – 16 шт.
  • Кунжут – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У теплому молоці розчиняємо дріжджі і цукор, прибираємо в тепле місце на 10 хвилин.

Крок 2. За цей час дріжджі активувалися.

Крок 3. Вводимо в опару масло, одне яйце і сіль – активно помішуємо за допомогою вінчика.

Крок 4. Невеликими жменями підсипаємо борошно.

Крок 5. Замішуємо не липне до рук тісто, укладаємо грудку в ємність, промазану маслом, прикриваємо лляним рушником і відправляємо в тепле місце без протягів на 60-90 хвилин.

Крок 6. Піднялося тісто обминаємо і ділимо на сегменти.

Крок 7. Кожен шматочок розкочуємо і нарізаємо тонкими смужками однакової товщини.

Крок 8. Сосиски без оболонки по спіралі обмотуємо пшеничним смужкою.

Крок 9. Напівфабрикати укладаємо на деко з пергаментом і залишаємо для вистоювання на 10-15 хвилин.

Крок 10. Змащуємо яйцем.

Крок 11. Випікаємо протягом 20-25 хвилин при 180 градусах.

Крок 12. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал