Хот-дог – це популярна страва вуличної кухні, яка давно набрала популярність і користується величезним попитом, так чому б не приготувати соковиті і ситні булочки з сосискою своїми руками? Порадуйте своїх рідних класичним поєднанням м’якої булки або лаваша з соусами, овочами і смачною сосискою. Таку страва дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу, до того ж, воно відмінно втамовує голод і заряджає енергією на весь день.
Хот-дог з листкового бездріжджового тіста
Хот-дог з листкового бездріжджового тіста – це оригінальна закуска, яка здивує вас своїм ефектним зовнішнім виглядом і, напевно, здивує навіть найменших гурманів. Готується блюдо всього лише з трьох компонентів і не потрібно ніяких особливих кулінарних навичок.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Сосиски – 3 шт.
- Тісто листкове бездріжджове – 100 гр.
- Кунжут – за смаком.
- Олія – 300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо виймаємо тісто з морозильної камери, з сосисок знімаємо оболонку. Також нам знадобляться дерев’яні шпажки.
Крок 2. Розрізаємо кожну м’ясну ковбаску навпіл.
Крок 3. І нанизуємо на палички, зрізом вниз.
Крок 4. Беремо заготівлю в руки і за допомогою ножа ріжемо від краю, прокручуючи шпажку, щоб утворилася спіраль. Напівфабрикат злегка розтягуємо, щоб з’явилося місце для тіста.
Крок 5. Від тіста відрізаємо невеликі сегменти і формуємо смужки, трохи довше, ніж м’ясний інгредієнт.
Крок 6. Порожнечі заповнюємо тістом, як показано на фото. Присипаємо невеликою кількістю кунжуту.
Крок 7. У фритюрі нагріваємо олія і обсмажуємо наші заготовки не більше трьох хвилин. Після закінчення термічної обробки, викладаємо хот-доги на паперові рушники для вбирання зайвого жиру.
Крок 8. Доповнюємо страву соусами і приступаємо до трапези. Смачного!
Домашній хот-дог в лаваші
Домашній хот-дог в лаваш – це прекрасна альтернатива жирної шаурми, з приготуванням якої впорається навіть школяр. Поєднання компонентів подарує вам справжнє смакове насолоду і свіжість, яку надає свіжий огірочок і білокочана капуста.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Сосиски – 3-4 шт.
- Лаваш тонкий – 3-4 шт.
- Морквина по-корейськи – 150 гр.
- Капуста білокочана – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Аджика – 3-4 ч.л.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На край лаваша кладемо жменю морквини по-корейськи і стільки ж капустяної соломки.
Крок 2. На овочі викладаємо скибочки свіжого огірка і попередньо відварену сосиску.
Крок 3. Здабрюємо інгредієнти аджикою і майонезом.
Крок 4. Загортаємо лаваш по типу шаурми і даємо трохи часу просочитися соками овочів і соусом. За бажанням можна обсмажити на грилі.
Крок 5. Смачного!
Хот-дог з сиром в духовці
Хот-дог з сиром в духовці – це смачний і ситний перекус, який здивує вас своїми прекрасними смаковими характеристиками і непередаваним ароматом. Завдяки додаванню сиру страву набуває вишуканість і пікантність. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5-10 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Багет – 1 шт.
- Сосиски – 2-3 шт.
- Томати « черрі » – 3-4 шт.
- Кетчуп – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
- Сир твердий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Багет розрізаємо на дві-три частини і вздовж, як показано на фото. Видаляємо оболонку з м’ясної складової, а черрі промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Булочку змащуємо кетчупом і гірчицею, викладаємо сосиски. Помідори ріжемо навпіл, а сир подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 3. Посипаємо заготовки ½ частиною сирної стружки.
Крок 4. Доповнюємо половинками черрі і переміщаємо в духову шафу на 10 хвилин при 200-220 градусах.
Крок 5. Акуратно виймаємо з гарячої печі.
Крок 6. Булочку з сосискою присипаємо залишилися сиром.
Крок 7. Доповнюємо блюдо свіжими овочами і знімаємо пробу. Смачного!
Хот-дог з креветками
Хот-дог з креветками під заправкою з огірка і авокадо – це свіже і неординарне поєднання продуктів, яке здивує вас, але виключно в приємному ключі. Замінюючи сосиску морепродуктами, ми отримуємо більш легке блюдо з легкої ноткою пікантності і гостроти.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Креветки великі – 9 шт.
- Авокадо – ½ шт.
- Огірок – 1 шт.
- Оливкова олія – 1 ст.л. + 1,5 ч.л.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Сік лимона – ½ ч.л.
- Кетчуп « чилі » – 3 ст.л.
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Королівські креветки очищаємо від панцира, кишкової вени і хвоста. Маринуємо морепродукти в гірчиці, однією їдальнею ложці оливкової олії, солі і молотом перці – помішуємо і даємо постояти близько 10-15 хвилин.
Крок 2. Не втрачаючи часу, максимально тонкими скибочками ріжемо стиглий авокадо і свіжий огірок.
Крок 3. Зелену суміш доповнюємо дрібно-рубаним часником з петрушкою, сіллю, перцем і 1,5 ч.л. оливкової олії з лимонним соком – ретельно перемішуємо.
Крок 4. Розігріваємо сковорідку гриль і смажимо креветки до апетитної золотистості з двох сторін.
Крок 5. Булку злегка підігріваємо і розрізаємо, як показано на фото, заповнюємо нижню частину огірковою масою.
Крок 6. Зверху кладемо три креветки і доповнюємо кетчупом « чилі ».
Крок 7. Оригінальний хот-дог повністю готовий до подачі. Смачного!
Хот-дог з корейською морквою
Хот-дог з корейською морквою – це прекрасний варіант для ситного і збалансованого перекусу, який буде включати в себе, білки, жири і вуглеводи. Така страва дуже зручно брати з собою на роботу або навчання, адже для того, щоб всі продукти об’єдналися, їх потрібно лише погріти в мікрохвильовій печі.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Булочки – 2 шт.
- Шинка – 100 гр.
- Морквина по-корейськи – 50 гр.
- Петрушка – 5 гілочок.
- Аджика – 2 ст.л.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розрізаємо булочки для хот-догів збоку, не доходячи до протилежного краю приблизно 2 сантиметри.
Крок 2. Промазуємо здобу аджик для пікантності.
Крок 3. Щедро присмачуємо майонезом.
Крок 4. Морквину злегка віджимаємо і кладемо в порожнину булочки.
Крок 5. Довільно нарізаємо шинку і укладаємо поверх морквини.
Крок 6. Доповнюємо страву листочками петрушки і закриваємо булку, злегка притискаючи, дві частини один до одного. Підігріваємо в мікрохвильовій печі.
Крок 7. Теплі хот-доги відразу ж поглинаємо і насолоджуємося. Смачного!
Сосиски в тісті на кефірі
Сосиски в тісті на кефірі – це ідеальне поєднання ніжного і м’якого тіста, покритого золотистою скоринкою і присипаного кунжуту зі смачною і соковитою сосискою. Така закуска, напевно сподобається, як дорослим, так і найменшим, а на приготування не доведеться витрачати більше 10 хвилин.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Сосиски – 10 шт.
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 550 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У теплий кефір вбиваємо одне яйце.
Крок 2. Підсипаємо сіль, розпушувач і цукор.
Крок 3. Гарненько перемішуємо і чекаємо, поки на поверхні з’являться бульбашки повітря.
Крок 4. У кефірну суміш просіюємо пшеничне борошно.
Крок 5. Вливаємо соняшникову олію і помішуємо компоненти ложкою.
Крок 6. Викладаємо пшеничний грудку на стіл, припудрений борошном, і вимішуємо руками до гладкості і м’якості.
Крок 7. Озброюємося качалкою і розгортаємо тісто в пласт.
Крок 8. Ріжемо на смужки товщиною близько сантиметра.
Крок 9. Обертаємо смужкою тіста сосиску, злегка внахлест.
Крок 10. У піалі збиваємо яйце.
Крок 11. Заготовки перекладаємо на деко, попередньо устелений пергаментом.
Крок 12. Змащуємо напівфабрикати яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо при температурній позначці в 180-190 градусів протягом 20-25 хвилин.
Крок 13. Ароматні сосиски подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!
Плетені хот-доги в формі косички
Плетені хот-доги в формі косички або як ще їх багато хто називає « торнадо » – це цікава закуска, яка буде виграшно виглядати навіть на святковому столі і сто відсотків здивує ваших гостей своїм незвичайним і ефектним зовнішнім виглядом, а також приємним смаком і ароматом.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Сосиски – 4 шт.
- Борошно млинцева – 100 гр.
- Вода – 2 ст.л.
- Олія – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Видаляємо оболонку з м’ясних напівфабрикатів.
Крок 2. Ріжемо сосиски навпіл і надягаємо на шпажки.
Крок 3. Підставляємо вістря ножа до основи сосиски і, прокручуючи паличку в руках, робимо кругової надріз. Отриману спіраль розтягуємо.
Крок 4. Змішуємо млинцеву борошно і воду до однорідної консистенції і ділимо на 8 рівних сегментів.
Крок 5. Зі шматочків тіста формуємо « ковбаски » і вставляємо їх між витками сосисок.
Крок 6. У глибокій жароміцному посуді розігріваємо олію і викладаємо заготовки.
Крок 7. Обсмажуємо оригінальні хот-доги до апетитної золотистої скоринки.
Крок 8. Промокуємо сосиски з тістом паперовими серветками і приступаємо до трапези. Смачного!
Сосиски в дріжджовому тісті
Сосиски в дріжджовому тісті – це ситний і дуже смачний перекус, на приготування якого доведеться витратити трохи більше часу, ніж готували б ми без дріжджів. Опара повинна трохи постояти в теплому місці і тільки після ми будемо приступати до замісу.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 12.
Інгредієнти:
- Сосиски – 12 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 1 ст.
- Олія соняшникова – 1/3 ст.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Борошно – 3-4 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для опари перемішуємо наступні Інгредієнти: тепле молоко, дріжджі, сіль, цукор і стакан борошна, залишаємо на 20 хвилин для активації.
Крок 2. Доповнюємо пишну опару олією і яйцями.
Крок 3. Вводимо борошно яке залишилось, попередньо просіявши і, замішуємо податливе тісто ( час замісу не менше 10-15 хвилин ).
Крок 4. М’яке тісто розкочуємо і ріжемо на смужки, якими обмотуємо очищені сосиски. Напівфабрикати запікаємо протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки ( температура 180 градусів ).
Крок 5. Закуску остуджуємо і запрошуємо сім’ю для дегустації. Готуйте і отримуйте задоволення!
Сосиски, в тісті з молока
Сосиски, в тісті з молока, готуються на основі дріжджів, відповідно, процес готування трохи збільшується, але нехай вас це не лякає, адже кінцевий результат виразно варто того. Побалуйте себе і своїх рідних ніжними домашніми сосисками в тісті!
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 16 шт.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Яйця – 2 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Борошно – 400-450 гр.
- Сосиски – 16 шт.
- Кунжут – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У теплому молоці розчиняємо дріжджі і цукор, прибираємо в тепле місце на 10 хвилин.
Крок 2. За цей час дріжджі активувалися.
Крок 3. Вводимо в опару масло, одне яйце і сіль – активно помішуємо за допомогою вінчика.
Крок 4. Невеликими жменями підсипаємо борошно.
Крок 5. Замішуємо не липне до рук тісто, укладаємо грудку в ємність, промазану маслом, прикриваємо лляним рушником і відправляємо в тепле місце без протягів на 60-90 хвилин.
Крок 6. Піднялося тісто обминаємо і ділимо на сегменти.
Крок 7. Кожен шматочок розкочуємо і нарізаємо тонкими смужками однакової товщини.
Крок 8. Сосиски без оболонки по спіралі обмотуємо пшеничним смужкою.
Крок 9. Напівфабрикати укладаємо на деко з пергаментом і залишаємо для вистоювання на 10-15 хвилин.
Крок 10. Змащуємо яйцем.
Крок 11. Випікаємо протягом 20-25 хвилин при 180 градусах.
Крок 12. Смачного!