Горішки зі згущеним молоком – 10 рецептів приготування в горішниці, на газу з покроковими фото

Горішки зі згущеним молоком – апетитні ласощі, які нікого не залишить байдужими. Ніжне тісто з великою кількістю солодкої начинки оцінять і дорослі, і діти. Приготувати такий десерт у домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку яскраву добірку з перевірених покрокових рецептів.

Печиво горішки зі згущеним молоком як у дитинстві

Згадати смак дитинства допоможуть усіма улюблені солодкі горішки зі згущеним молоком. Ласощі ідеально доповнять сімейне чаювання – ще один привід зібрати всіх за одним столом.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку розбиваємо два курячі жовтки, білки нам не знадобляться. Сюди ж викладаємо трохи розтоплене масло, пудру і сіль.

2. Розтираємо інгредієнти до однорідної суміші.

3. Соду гасимо оцтом, додаємо в масу і відразу замішуємо.

4. Поступово просіюємо борошно.

5. Ретельно замішуємо тісто, щоб воно вийшло м’яким та однорідним.

6. У металеві формочки кладемо трохи тіста та продавлюємо його пальцем.

7. Випікаємо тісто у формочках у духовці 15 хвилин. Потрібна температура –200 градусів.

8. Після випікання даємо формочкам охолонути, а потім виймаємо з них тісто за допомогою ножа.

9. Кожну половинку горішка начиняємо згущеним молоком.

10. Склеюємо половинки один з одним.

11. Остуджуємо горішки зі згущеним молоком і подаємо до чаю. Готово!

М’які горішки зі згущеним молоком в електричній горішниці

Горішки зі згущеним молоком на вершковому маслі виходять м’якими і ніжними. Приготуйте десерт для сімейного чаювання. Ідеальний варіант домашніх ласощів!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 2-3 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3-4 ст.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Молоко згущене варене – 1 банк.
  • Волоські горіхи – до смаку.

Процес приготування:

1. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до розчинення останнього. Білки відкладаємо.

2. В окремому посуді змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем, додаємо до них олію, що підтанула, і замішуємо масу.

3. У густу піну збиваємо білки, що залишилися.

4. До масляної маси додаємо жовтки з цукром, замішуємо.

5. Потім вмішуємо збиті білки. Отримане тісто відправляємо на 15 хвилин морозильник, попередньо загорнувши його в плівку.

6. Далі розділяємо тісто на невеликі шматочки, які розміщуємо в електричну горішку.

7. Готуємо горішки 3-4 хвилини до появи легкого рум’янцю.

8. Отримане печиво викладаємо остигати на плоску тарілку.

9. Для оригінальності начинки можна додати у варене молоко, що згущує молоко, роздроблені волоські горіхи.

10. Солодку начинку розміщуємо у половинки за допомогою чайної ложки.

11. З’єднуємо половинки та м’які апетитні горішки зі згущеним молоком готові!

Горішки зі згущеним молоком в мультипекарі Редмонд

Приготувати смачні горішки зі згущеним молоком ще простіше в мультипекарі Редмонд. Ви заощадите свій час і позбавитеся ризику обпалити руки, як це трапляється з металевими формочками. Спробуйте домашні ласощі для сімейного чаювання!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти, відміряємо їхню необхідну кількість.

2. Замішуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром до піни, потім втираємо до них топлене вершкове масло, додаємо сметану, борошно, розпушувач та сіль. Перемішуємо до однорідного тягучого складу.

3. Для мульти-пекаря вибираємо спеціальну форму для горішків. Викладаємо тісто невеликими шматочками.

4. Закриваємо кришкою та печемо тісто до готовності.

5. У половинки кладемо варену згущене молоко і склеюємо.

6. Охолоджуємо горішки в холодильнику і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Покроковий рецепт приготування горішків зі згущеним молоком у духовці

Хочете здивувати гостей простим та смачним десертом? Приготуйте горішки зі згущеним молоком, знайомі багатьом з дитинства. Вони не складні у приготуванні та ідеально підходять для дружного чаювання.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3,5 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.

Для крему:

  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Волоські горіхи — до смаку.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо начинку. Для цього необхідно збити міксером розтоплене вершкове масло та варене згущене молоко.

2. У крем з згущеного молока можна додати мелені волоські горіхи за смаком.

3. Далі готуємо саме тісто. З’єднуємо в глибокому посуді борошно, яке просіяли, і сіль.

4. Окремо збиваємо яйця з цукром.

5. Додаємо в яєчну масу розтоплене масло та сметану. Розмішуємо.

6. Просіюємо борошно. Додаємо в тісто соду та лимонний сік.

7. Замішуємо масу до м’якості та однорідності.

8. Для зручності розгортаємо пісочне тісто товстим шаром та металевими формочками збираємо потрібну кількість усередину.

9. Відправляємо формочки з тістом у духовку на 15 хвилин. Випікаємо за температури 200 градусів.

10. Дістаємо лист з готовими горішками і залишаємо його остигати.

11. Акуратно дістаємо тісто з форм.

12. Начиняємо горішки кремом з згущеного молока.

13. Готові ласощі можна покласти в тарілку, прикрити плівкою та відправити в холодильник на якийсь час, після чого можна подавати до столу!

Печиво горішки зі згущеним молоком на сметані в домашніх умовах

Горішки зі згущеним молоком, приготовані на сметані, виходять ще м’якшими. Спробуйте домашні ласощі за простим рецептом! Печиво можна подавати до чаю або просто як десерт.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор – 4 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3,5-4 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч.л.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для горішків. Яйця та сметана повинні бути кімнатної температури, дістаємо їх з холодильника заздалегідь.

2. Яйця збиваємо з сіллю і цукром, потім додаємо до них сметану і вершкове масло, що розтануло. Знову збиваємо. Наприкінці просіюємо борошно з розпушувачем та замішуємо тісто.

3. Викладаємо м’яке пісочне тісто у формочки або горішку. Готуємо до рум’яних скоринок.

4. Витягуємо половинки, наповнюємо їх згущеним молоком, склеюємо і залишаємо остуджуватися.

5. Горішки зі згущеним молоком подаємо до столу повністю охололими. Смачного!

Простий та смачний рецепт горішків зі згущеним молоком на маргарині

Домашні горішки зі згущеним молоком можна приготувати з використанням маргарину. Це не вплине на смак страви. Печиво вийде м’яким та ніжним.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 3 ст.
  • Маргарин – 250 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. Маргарин, що злегка підтанув, розтираємо з цукром, потім додаємо до інгредієнтів яйця, сіль і гашену соду. Збиваємо міксером.

2. Продовжуємо збивати масу, доки вона не буде схожа на густий повітряний крем.

3. Поступово просіюємо борошно та замішуємо тісто.

4. Тісто занурюємо в горішку або формочки та доводимо до готовності.

5. Готовим рум’яним половинкам даємо охолонути.

6. Наповнюємо печиво згущеним молоком, остуджуємо і подаємо до столу. Готово!

Як приготувати горішки зі згущеним молоком на майонезі в домашніх умовах

Горішки зі згущеним молоком подобаються дітям і дорослим. Приготуйте домашню насолоду за старовинним рецептом з додаванням майонезу. Тісто вийде м’яким і в міру жирним.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3,5 ст.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. Спершу замішуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром і сіллю, потім додаємо майонез та розтоплене масло. Насипаємо борошно та крохмаль. Ретельно перемішуємо.

2. З тіста ліпить невеликі кружечки. Потім їх розділимо формочками і випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів.

3. Остуджуємо форми з тістом. Потім за допомогою ножа виймаємо приготовлене. Начиняємо вареним молоком, що згущує. Для цього зручно використовувати кондитерський шприц.

4. Склеюємо половинки один з одним, остуджуємо та подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування горішків зі згущеним молоком без яєць

Горішки, наповнені згущеним молоком, можна приготувати без використання яєць. Такий рецепт спростить вам завдання та заощадить час. А самі ласощі вийде ніжним і смачним.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 250 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно з содою, до них додаємо розтоплене масло, сметану та цукор. Руками замішуємо масу до отримання м’якого та однорідного тіста.

2. Розділяємо тісто на маленькі кульки.

3. Викладаємо кульки у форму ліщини.

4. Запікаємо печиво до рум’янцю. На весь продукт піде не більше 1 хвилини.

5. Викладаємо половинки на тарілку, даємо їм охолонути.

6. У кожну половинку кладемо варену згущене молоко, потім склеюємо складові в горішок. Готово! Подаємо ласощі до столу в остиглому вигляді.

Домашнє печиво «Горішки зі згущеним молоком на кефірі

Ідеальне частування для домашніх та гостей – горішки зі згущеним молоком. Ласощі легко приготувати на кефірі. Спробуйте простий та смачний рецепт, який нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 4 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Молоко згущене варене – 1 банк.

Процес приготування:

1. Яйце збиваємо з цукром та сіллю. Потім додаємо розтоплене масло||, просіюємо борошно з содою і наливаємо кефір. Замішуємо тісто до однорідності.

2. Ділимо тісто на невеликі кружечки. Кожен викладаємо у форми горішниці. Готуємо по 3-4 хвилини кожну партію.

3. Дістаємо половинки печива і даємо їм трохи охолонути, потім начиняємо вареним згущеним молоком. З’єднуємо.

4. Чекаємо, поки горішки повністю охолонуть і подаємо їх до столу. Приємного чаювання!

Домашні ГОРІШКИ з Згущеним Молоком – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал