Голландський соус – 4 рецепта приготування з покроковими фото

9ea012391a55e29b73c92de8618b8920

Голландський соус – один з основних соусів французької кухні. Традиційно його готують з яєць і вершкового масла. Подають до столу зі спаржею, яйцями Бенедикт і іншими частуваннями. Для приготування ніжного і смачного соусу обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку з чотирьох рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Голландський соус для яєць Бенедикт

Голландський соус для яєць Бенедикт – це дуже смачний і ніжний продукт французької кухні. За допомогою такого соусу ви точно урізноманітнити ваше домашнє меню. Рекомендуємо взяти на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 200 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Оцет винний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування соусу. Яєчний жовток відділяємо від білка.

daa15e9fd601c7f6a964e997a04c0b01

Крок 2. Жовтки збиваємо до однорідності.

695b51e2489a18ab650e8b9b4631dfca

Крок 3. У невеликому сотейнику кип’ятимо столову ложку винного оцту і лимонного соку. Закипілу суміш дуже повільно вливаємо до жовтків. Продовжуємо збивати.

6dc8b5a27d8f0a967d007f8ef72bbe5c

Крок 4. Акуратно розтоплюємо шматочки вершкового масла. Можна це робити на водяній бані.

78e3b065995451d7f95f8cc00ceb9034

Крок 5. Розтоплене масло додаємо в суміш з жовтків. Окремо збиваємо білки до утворення піків.

ac87b16bc386f118d0e43d27476a4a3a

Крок 6. Основну заготівлю з’єднуємо з білками. Продовжуємо збивати на низькій швидкості до отримання однорідної густоватой маси.

1bbda44678376a6fb8446df4c5273807

Крок 7. Голландський соус для яєць Бенедикт готовий. Подавайте до столу!

b1a5464d97597ebea6a9aa0ae7d716bf

Соус «Голландський» з лимонним соком

Соус «Голландський» з лимонним соком виходить неймовірно ніжним і апетитним. Якщо хочете побалувати себе і близьких яскравим продуктом традиційної французької кухні, то беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і здивуєте близьких!

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 200 гр.

Інгредієнти:

  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Сік лимонний – 0,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

b771e7528712a8ba62dbf021bd3af661

Крок 2. Відокремлюємо жовтки від білків. Відправляємо їх в невелику миску, вливаємо дві столові ложки води.

c2c94cd8fe947b3864900533f3485289

Крок 3. Збиваємо вміст вінчиком до однорідності.

dc15f9697e18cf5798f49e533df076ce

Крок 4. Встановлюємо миску над сотейником з невеликою кількістю киплячої води. Важливо, щоб вода не стосувалася дна миски з вмістом. Готуємо на тихому вогні і постійно перемішуємо вінчиком.

2467663bb96582817a89b08973f793aa

Крок 5. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовці. Даємо йому трохи охолонути.

8ebf3afcd0a4d5c49567c724ac211f67

Крок 6. Тонким струменем вливаємо масло в жовткову суміш. Постійно перемішуємо вінчиком.

2dc269e6fde66fafa446403b79ba7070

Крок 7. Додаємо в масу сіль і лимонний сік.

fc40bf018274fc07b726e66de6077ed6

Крок 8. Продовжуємо готувати соус, помішуючи, до хорошого загустіння.

5babbfb8b90d25d948f5fe69d96fd6c5

Крок 9. Соус «Голландський» з лимонним соком готовий. Подавайте до столу!

4259d0c3d9da40ffff63cdf2cb7ed2f5

Голландський соус до спаржевої квасолі

Голландський соус до спаржевої квасолі – це неймовірно смачний і ніжний продукт французької кухні. За допомогою такого соусу ви точно урізноманітнити ваше домашнє меню. Рекомендуємо взяти на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 150 гр.

Інгредієнти:

  • Жовток – 2 шт.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Спаржа – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – для обв’язування спаржі.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідний шматок вершкового масла.

d04bd3f5bff9a8f7aa3aaeebfe79092b

Крок 2. У невелику каструлю відправляємо жовтки, вершкове масло і столову ложку холодної води.

7ca41377cdbb263626ed7eb091bb1272

Крок 3. Включаємо дуже слабкий вогонь і тушкуємо масу, постійно помішуючи, до загустіння. Вимикаємо вогонь і додаємо сік лимона.

b6324c4961f7e65e9cb8f56d0375947e

Крок 4. Доповнюємо отриману суміш сіллю, цукром і сумішшю перців. Добре перемішуємо.

6ae7d64d3894188d4778e914f627171d

Крок 5. Спаржу обв’язуємо зеленою цибулею і відварюємо у воді до готовності.

8ca8a69c2e70314bc1fd25b9298e5955

Крок 6. Голландський соус до спаржевої квасолі готовий. Подавайте до столу разом з відварної спаржею і угощайтесь справжнім французьким блюдом!

023760ff710a6932c2971445d8144c41

Соус «Голландський» з оцтом

Соус «Голландський» з оцтом виходить дуже ніжним і апетитним. Якщо хочете побалувати себе і близьких яскравим продуктом класичної французької кухні, то беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і здивуєте близьких!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 200 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Оцет винний – 1 ст.л.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування.

47aadb63d36890ca179344b27c42e74c

Крок 2. На плиту встановлюємо каструлю з водою для водяній бані. Окремо розтоплюємо вершкове масло на невеликому вогні.

5b3a694ee47c1018d13af980ec400221

Крок 3. Курячі жовтки відокремлюємо від білків будь-яким зручним для вас способом. Нам знадобляться тільки жовтки.

596f99de2aff8b06066f8e2bc53ce0ec

Крок 4. Жовтки солимо, перчимо і доповнюємо оцтом. Перемішуємо до однорідності.

3f8bd37256fcd4b2fb981f6d2ca4f28a

Крок 5. Встановлюємо миску з жовтками на водяну баню. Готуємо при слабкому кипіння пару хвилин, постійно помішуючи вінчиком.

1c920d6d574e039347db1ff8db78a5bc

Крок 6. Порційно вливаємо до жовтків вершкове масло. Постійно перемішуємо, щоб отримати густий ніжний продукт.

3ca40a2e50ebf6e873506885a11edbda

Крок 7. Далі соус знімаємо з лазні, вичавлюємо в нього лимонний сік і добре все перемішуємо.

696570b26107a3a521dca8c62ab9eef4

Крок 8. Голландський соус з оцтом готовий. Подавайте до столу з яйцями-пашот або іншими частуваннями.

a6a95ade0e5189de7790e8c299fc7770

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал