Голландський соус – один з основних соусів французької кухні. Традиційно його готують з яєць і вершкового масла. Подають до столу зі спаржею, яйцями Бенедикт і іншими частуваннями. Для приготування ніжного і смачного соусу обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку з чотирьох рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Голландський соус для яєць Бенедикт
Голландський соус для яєць Бенедикт – це дуже смачний і ніжний продукт французької кухні. За допомогою такого соусу ви точно урізноманітнити ваше домашнє меню. Рекомендуємо взяти на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 200 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Оцет винний – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування соусу. Яєчний жовток відділяємо від білка.
Крок 2. Жовтки збиваємо до однорідності.
Крок 3. У невеликому сотейнику кип’ятимо столову ложку винного оцту і лимонного соку. Закипілу суміш дуже повільно вливаємо до жовтків. Продовжуємо збивати.
Крок 4. Акуратно розтоплюємо шматочки вершкового масла. Можна це робити на водяній бані.
Крок 5. Розтоплене масло додаємо в суміш з жовтків. Окремо збиваємо білки до утворення піків.
Крок 6. Основну заготівлю з’єднуємо з білками. Продовжуємо збивати на низькій швидкості до отримання однорідної густоватой маси.
Крок 7. Голландський соус для яєць Бенедикт готовий. Подавайте до столу!
Соус «Голландський» з лимонним соком
Соус «Голландський» з лимонним соком виходить неймовірно ніжним і апетитним. Якщо хочете побалувати себе і близьких яскравим продуктом традиційної французької кухні, то беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і здивуєте близьких!
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 200 гр.
Інгредієнти:
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Вода – 2 ст.л.
- Сік лимонний – 0,5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відокремлюємо жовтки від білків. Відправляємо їх в невелику миску, вливаємо дві столові ложки води.
Крок 3. Збиваємо вміст вінчиком до однорідності.
Крок 4. Встановлюємо миску над сотейником з невеликою кількістю киплячої води. Важливо, щоб вода не стосувалася дна миски з вмістом. Готуємо на тихому вогні і постійно перемішуємо вінчиком.
Крок 5. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовці. Даємо йому трохи охолонути.
Крок 6. Тонким струменем вливаємо масло в жовткову суміш. Постійно перемішуємо вінчиком.
Крок 7. Додаємо в масу сіль і лимонний сік.
Крок 8. Продовжуємо готувати соус, помішуючи, до хорошого загустіння.
Крок 9. Соус «Голландський» з лимонним соком готовий. Подавайте до столу!
Голландський соус до спаржевої квасолі
Голландський соус до спаржевої квасолі – це неймовірно смачний і ніжний продукт французької кухні. За допомогою такого соусу ви точно урізноманітнити ваше домашнє меню. Рекомендуємо взяти на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 150 гр.
Інгредієнти:
- Жовток – 2 шт.
- Сік лимона – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Спаржа – 1 пучок.
- Цибуля зелена – для обв’язування спаржі.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідний шматок вершкового масла.
Крок 2. У невелику каструлю відправляємо жовтки, вершкове масло і столову ложку холодної води.
Крок 3. Включаємо дуже слабкий вогонь і тушкуємо масу, постійно помішуючи, до загустіння. Вимикаємо вогонь і додаємо сік лимона.
Крок 4. Доповнюємо отриману суміш сіллю, цукром і сумішшю перців. Добре перемішуємо.
Крок 5. Спаржу обв’язуємо зеленою цибулею і відварюємо у воді до готовності.
Крок 6. Голландський соус до спаржевої квасолі готовий. Подавайте до столу разом з відварної спаржею і угощайтесь справжнім французьким блюдом!
Соус «Голландський» з оцтом
Соус «Голландський» з оцтом виходить дуже ніжним і апетитним. Якщо хочете побалувати себе і близьких яскравим продуктом класичної французької кухні, то беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і здивуєте близьких!
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 200 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Оцет винний – 1 ст.л.
- Лимон – 1/3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування.
Крок 2. На плиту встановлюємо каструлю з водою для водяній бані. Окремо розтоплюємо вершкове масло на невеликому вогні.
Крок 3. Курячі жовтки відокремлюємо від білків будь-яким зручним для вас способом. Нам знадобляться тільки жовтки.
Крок 4. Жовтки солимо, перчимо і доповнюємо оцтом. Перемішуємо до однорідності.
Крок 5. Встановлюємо миску з жовтками на водяну баню. Готуємо при слабкому кипіння пару хвилин, постійно помішуючи вінчиком.
Крок 6. Порційно вливаємо до жовтків вершкове масло. Постійно перемішуємо, щоб отримати густий ніжний продукт.
Крок 7. Далі соус знімаємо з лазні, вичавлюємо в нього лимонний сік і добре все перемішуємо.
Крок 8. Голландський соус з оцтом готовий. Подавайте до столу з яйцями-пашот або іншими частуваннями.