Хе з риби по-корейськи – це пікантна і в міру гостра страва, яка здивує не лише рідних, а й ваших гостей. Адже не так часто на столі зустрінеш страву, приготовану на основі шматочків сирої риби та овочів. Хе готується просто і швидко, однак, для того, щоб складові страви встигли просочитися спеціями та добавками, нам все ж таки доведеться почекати кілька годин, однак, кінцевий результат, безперечно, варто цього!
Хе по-корейськи з щуки з цибулею і морквою
Хе по-корейськи з щуки з цибулею і морквою – це неймовірно смачна і ароматна страва, перед якою ніхто не зможе встояти! Якщо ви є любителем незвичайних і оригінальних страв, то візьміть цей рецепт на замітку і обов’язково приготуйте, вам сподобається – гарантовано!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 15.
Інгредієнти:
- Щука – 2 кг.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – 1 ст.л.
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Вода – 1 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу очищаємо від луски, робимо надріз уздовж черевця і витягуємо нутрощі разом з темними плівками. Промиваємо всередині і зовні, відокремлюємо філе і нарізаємо його скибочками, розміром близько одного сантиметра.
Крок 2. Щуку підсолюємо і перемішуємо, паралельно зубки часнику «звільняємо» від лушпиння.
Крок 3. Пропускаємо зубчики через прес і додаємо до філе.
Крок 4. У склянці об’єднуємо воду і оцет.
Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо щуку і переміщаємо заготівлю на годину в холодильну камеру.
Крок 6. Не втрачаючи часу, чистимо і нарізаємо соломкою одну моркву.
Крок 7. Через 60 хвилин висипаємо помаранчеву нарізку до риби, помішуємо і повертаємо в холод. Цибуля ріжемо півкільцями і пасеруємо до прозорості на маслі.
Крок 8. Пасеровану цибулю разом з олією відправляємо до філе, перемішуємо і витримуємо в холодильнику ще мінімум півтори години, а краще – ніч.
Крок 9. Після закінчення часу, закуску сервіруємо і знімаємо пробу. Смачного!
Хе з судака в домашніх умовах
Хе з судака в домашніх умовах являє собою невеликі шматочки рибного філе, замаринованого в суміші оцтової кислоти і солі, а також доповнені такими овочами, як ріпчаста цибуля і морква. На приготування вам не доведеться витратити більше 20 хвилин!
Час готування – 2 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Судак ( філе ) – 500 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Кислота оцтова 70% – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – 100 мл.
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений гострий – ½ ч.л.
- Сіль – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе зрізаємо з риби і ополіскуємо водою, насухо промакуємо паперовими рушниками і видаляємо шкіру.
Крок 2. М’якоть нарізаємо скибочками середнього розміру і укладаємо в миску, по максимуму видаляємо кістки.
Крок 3. Заливаємо рибу оцтовою кислотою, активно перемішуємо і відправляємо на полицю холодильної камери не менше ніж на 30 хвилин.
Крок 4. Паралельно, чистимо і подрібнюємо моркву за допомогою терки для морквини по-корейськи.
Крок 5. Очищену цибулину розрізаємо на чверть кільця або пір’я.
Крок 6. Поверх побілілого судака кладемо шар з цибулі і моркви, присмачуємо двома видами перцю, сіллю і коріандром.
Крок 7. У сковороді прогріваємо олію і заливаємо їм морквину, гарненько перемішуємо і залишаємо компоненти для просочення на 2-3 години в холодильнику.
Крок 8. Через пару годин, дегустуємо і насолоджуємося пікантним стравою. Смачного!
Хе з товстолобика по-корейськи
Хе з товстолобика по-корейськи – це оригінальна закуска, яка з легкістю урізноманітнює ваш звичний раціон, а також прикрасить святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Страву має насиченим кисло-солодким смаком і тонким часниковим ароматом.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Товстолоб – 350 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Олія – 40 мл.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Зерна коріандру – 3 щіпки.
- Часник – 1 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування очищаємо овочі від шкірки і лушпиння, а рибу від луски. Також вирізаємо плавники і відділяємо філе – ополіскуємо.
Крок 2. Відокремлюємо м’якоть від кісточок, ріжемо на невеликі смужки, товщиною близько сантиметра.
Крок 3. До товстолобику викладаємо півкільцями ріпчастої цибулі.
Крок 4. Заливаємо інгредієнти оцтом, солимо і перчимо – помішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на годину для маринування.
Крок 5. Моркву очищаємо і тремо на терці для морквини по-корейськи.
Крок 6. У жароміцному посуді нагріваємо олію і відправляємо в неї коріандр, морквяний стружку і рубаний часник, прогріваємо протягом 60 секунд при частому помішуванні.
Крок 7. Обсмажені компоненти разом з маслом відправляємо до філе, перемішуємо і доповнюємо лавровим листом і горошинами чорного перцю. Прибираємо ємність в холод на дві години або на всю ніч.
Крок 8. Хе подаємо до столу в охолодженому вигляді і приступаємо до трапези. Готуйте і отримуйте задоволення!
Хе з щуки з оцтом по-корейськи
Хе зі щуки з оцтом по-корейськи – це азіатська страва, яка давно набрала популярності і в наших широтах. Що взагалі не дивно, адже щуче м’ясо – це дуже ніжний і смачний продукт, який приготував правильно, можна вживати навіть у сирому вигляді, гарненько промаринувавши.
Час готування – 8 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Щука – 1 шт.
- Есенція оцтова 7% – 1 ст.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 1 ст.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щуку чистимо і потрошимо, зрізаємо філе з кісток і ріжемо його на невеликі скибочки – укладаємо в глибоку ємність. Паралельно нарізаємо пір’ям очищену цибулю.
Крок 2. Рибу підсолюємо.
Крок 3. Додаємо нарізку.
Крок 4. Перемішуємо оцтову есенцію зі склянкою води і заливаємо основний склад.
Крок 5. Заготівлю прикриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Наполягаємо 2 години при кімнатній температурі, а після відправляємо в холодильник ще на 4-6 годин.
Крок 6. Смачного!
Хе з сазана в домашніх умовах
Хе з сазана в домашніх умовах – це барвиста закуска, яка з легкістю здивує не тільки членів вашої сім’ї, а й гостей. Рекомендуємо вам подавати мариноване рибне філе зі свіжим огірком, ріпчастою цибулею і кінзою до міцних спиртним напоїв. Поєднання виходить неймовірним!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 15.
Інгредієнти:
- Сазан – 1 кг.
- Огірок – 1 кг.
- Цибуля – 1 кг.
- Есенція оцтова 70% – 3 ч.л.
- Перець червоний мелений – 6 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст.л.
- Кінза – 1 пучок.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Олія – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті і обсушені огірки ріжемо невеликими брусочками, як показано на фото.
Крок 2. М’якоть перцю нарізаємо на довгасті смужки, кінзу ополіскуємо і струшуємо надлишки вологи — шінкуєм.
Крок 3. Сазана обробляємо, відокремлюємо філе і ріжемо його на довільні скибочки – складаємо в об’ємну ємність, посипаємо сіллю і двома видами молотого перцю, перемішуємо і заливаємо маслом і оцтової есенцією. Додаємо нарізку з ріпчастої цибулі.
Крок 4. Слідом в тарілку відправляємо болгарський перець і подрібнений часник, зелень і спеції – активно перемішуємо і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.
Крок 5. Блюдо сервіруємо і подаємо. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!