Французький салат – 7 рецептів приготування з покроковими фото

49681067d45e60c62dda1c484caad401

Французький салат – це легка закуска, яку вирізняє стиль французької кухні: свіжість, вишуканість, простота приготування та повна гармонія смаків. Основні інгредієнти салату – морква, яблуко, сир та яйця, але є багато смачних та оригінальних варіантів з додаванням м’ясних продуктів, капусти, горіхів та ананасу. Формуються салати частіше пошарово та у прозорих салатницях, особливо для святкового столу.

Салат «Французький» з яблуком, сиром і морквою

Салат «Французький» з яблуком, сиром і морквою є найпростішим і швидким варіантом, але смак у нього чудовий. У цьому рецепті формуємо салат пошарово і в прозорих порційних салатниці. Майонез для заправки можна замінити натуральним йогуртом.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез / йогурт – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте інгредієнти для салату згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій. Очистіть морква і промийте. Яйця заздалегідь відваріть круто.

0342f238c19450e78c413707647c4bb9

Крок 2. Твердий сир будь-якого сорту подрібніть на великій терці і укладіть в салатниці.

0c92b4817bab32b4a9702b1edc12696d

Крок 3. Морква також подрібніть на великій терці, укладіть поверх сиру і змастіть майонезом або йогуртом.

7cb30ac556aa7855c43f4495b9ef347b

Крок 4. У яблука видаліть серцевину, подрібніть на великій терці і укладіть поверх шару моркви з майонезом.

a69421f8c8678125fddb5f5a5441a825

Крок 5. Останнім шаром укладіть натерті на терці відварені яйця. Салат «Французький» з яблука, сиру і моркви декоруйте зеленню і відразу сервіруйте до столу. Смачного!

7ffb7c9b41d5e0faab6c8b5cc3235819

Французький салат з куркою

Легким, смачним і дієтичним варіантом французького салату з класичних інгредієнтів, буде доповнення страви, відварний курячою грудкою. У цьому рецепті формуємо салат пошарово. Всі інгредієнти, крім грудки, подрібнюємо пошарово, і шари покриваємо майонезом, який можна замінити йогуртом або сумішшю сметани з гірчицею.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 350 гр.
  • Яблуко кисло-солодке – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Майонез 67% – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе заздалегідь відваріть до готовності. Яйця зваріть круто. Потім їх остудити. Підготуйте, згідно з рецептом і інші інгредієнти для салату.

1b9d2f1c13edc7c4dcd746fcb8362382

Крок 2. Підготовлені інгредієнти потрібно подрібнити і розкласти по окремим тарілках. Відварену грудку розберіть на волокна. Сир і жовтки подрібніть на дрібній терці. Морква і білки натріть на великій терці. Яблука, щоб не потемніли, поки не чіпайте.

709b0103c72eb64f800c6b4760963a6b

Крок 3. Для формування салату на салатницю першим шаром укладіть шматочки відвареного філе і покрийте тонкою сіточкою майонезу. Майонезом покривайте кожен шар.

cd60718bff003bcc5371dfb697b6cb5a

Крок 4. Другим шаром укладіть натерту моркву.

44abf3fa3455ad7d55b394d8726f44db

Крок 5. Третім шаром укладіть натерті білки.

ea382c834d9a0e6d63312451737cedbd

Крок 6. Яблука очистіть від шкірки, подрібніть на великій терці і укладіть поверх білків четвертим шаром.

20c691510ed31bda2aaffaaf69ae2c66

Крок 7. П’ятим шаром поверх яблука укладіть натерті жовтки.

77d79585a5f91c64774fba915695198e

Крок 8. Салат рівномірно посипте подрібненим сиром і вже без майонезу.

21d4394699165390ac559a770c7d57e9

Крок 9. Приготований Французький салат декоруйте на свій смак і дайте йому 2-3 години для просочення інгредієнтів майонезом, а потім можете сервірувати до столу. Смачного!

bede0c397cfe8a2a7e76a1245dcbc3be

Салат «Французький» з м’ясом яловичини

Салат «Французький» з м’ясом яловичини буде у вас оригінальним варіантом з лінійки французьких салатів. Вибирається саме яловичина, як м’ясо малокалорійне і вона в салаті тільки доповнює набір свіжих овочів, який може бути різним. У цьому рецепті беремо сирі буряк, морква, капусту і цибулю. Зазвичай такий салат доповнюється смаженою картоплею, і інгредієнти укладають на тарілку окремо з соусом в середині. У цьому рецепті всі інгредієнти змішуємо з заправкою без майонезу.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква велика – 3 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста – 1/2 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Олія – для смаження.

Для заправки:

  • Оцет 5% – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно рецептом, яловичину і овочі для салату.

d9db24cd14adbacd3148990f70ae9c1d

Крок 2. Підготуйте і інгредієнти для заправки, щоб все було під рукою.

46dd36ddfea98c63c6f5ea6a734ca4f6

Крок 3. Для подрібнення овочів візьміть спеціальну терку, що буде швидше і зручніше, хоча можна скористатися і іншим кухонним девайсом.

13f235ddd3c5c1fe4144f0bb35d5fb13

Крок 4. М’ясо промийте, обсушити серветкою і наріжте маленькими кубиками. Яловичину можна замінити свининою.

e46825a5657110605f765e1cdd2dff43

Крок 5. У сковорідці розігрійте олію, і шматочки яловичини обсмажте до рум’яного кольору з усіх боків.

18901e3c7429fa0e4ccdafec8a3cd8e1

Крок 6. Овочі почистіть, промийте і подрібніть тонкою соломкою. Нарізку овочів відразу перекладіть в глибоку салатницю.

9b653e1aa0a04521b93eeba06e022c91

Крок 7. Поверх овочів рівномірно розкладіть обсмажене м’ясо.

2124e1e44b82a6bed4093df19a51aad1

Крок 8. Очищену картоплю подрібніть так само, як і інші овочі.

ed789dfec592d806af1aaa18b061092a

Крок 9. Обсмажте її на розігрітій олії до золотистого кольору.

a73a88c09ca2dca3db656d112725db57

Крок 10. Смажену картоплю викладіть поверх яловичини. Потім до салату налийте оцет з соєвим соусом, насипте сіль з перцями і акуратно перемішайте. Масло в салат не додається, так як його досить в обсмажених інгредієнтах. Зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.

548471e503089353fb9cdbb6ae6ec5f1

Крок 11. Приготований «Французький» салат з яловичиною можете відразу сервірувати до столу. Смачного!

3afcc911d095d331cafb4982ed660fe6

Французький салат з шинкою

Французький салат з шинкою, морквою, яблуком, вареним яйцем і сиром може бути у вас легкої і смачною закускою до будь-якого столу. Ці інгредієнти добре гармонують своїми смаками. Салат зазвичай доповнюється маринованим цибулею і формується пошарово. Для заправки в цьому рецепті беремо майонез.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Шинка – 200 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез 67% – за смаком.

Для маринування цибулі:

  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату спочатку потрібно замаринувати цибулю. Очищену велику цибулину наріжте тонкими півкільцями.

ee95604a645655e52cc3c4c5305bb400

Крок 2. Перекладіть цибулю в окрему піалу і руками трохи перетріть, щоб дала свій сік.

e164805e3fa48b6b570f962a98902c2f

Крок 3. Потім до цибулі насипте сіль з цукром, налийте оцет, перемішайте, залийте 200 мл окропу і ставте на 20-30 хвилин для маринування.

2ad506a3f8009daec6793351af61ef4a

Крок 4. Обрану якісну шинку дрібно наріжте.

31bbfe2a4f593bbc9ca03b2e1beedc55

Крок 5. Моркву почистіть, промийте і подрібніть на дрібній терці.

282d54489a550095d0a7fa8b78e7b7b6

Крок 6. Таким же способом подрібніть шматок твердого сиру.

dd9f9298fe53bb9527db02c83a9ec302

Крок 7. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на середній терці.

caaadc0dba8c3f01d88fbab2e97f02a6

Крок 8. Відварені круто і очищені яйця подрібніть на середній терці, як і сир.

b8fd4fdc1ea95a4e0f173c5e992efd90

Крок 9. Для складання салату візьміть блюдо, а інгредієнти розділіть навпіл. На тарілку викладіть половину маринованого цибулі, слив з нього воду.

acd2377293d3b010f4caf8e44c387f3c

Крок 10. Поверх цибулі рівномірно розкладіть половину шматочків шинки.

3dc31ebd4515dc74c3e7aa9ca5d6d5e2

Крок 11. Шинку покрийте тонкою майонезною сіточкою.

2ca33ce690c7f4fe4c5a64e660998a15

Крок 12. Наступним шаром укладіть частину натертих яєць.

77aceb7eae54cbec6a2d49827516f36c

Крок 13. Поверх яєць рівномірно розподіліть половину натертого сиру.

582078fc00ae9053e657e34149612372

Крок 14. Покрийте сир сіточкою майонезу.

69ee4aa1b3624b21b2ae69279384b5b8

Крок 15. Наступним шаром укладіть половину подрібненої моркви.

ce64bb01940908a33d3c86fdc51a89d4

Крок 16. Поверх моркви розкладіть половину натертого яблука.

2342f4ec6f4d0ed175f23b9185695ec6

Крок 17. Потім укладання шарів повторіть. Поверх яблука – шинку з майонезом.

18424877168913e68a442c84a93546ea

Крок 18. Потім цибуля з яйцем.

3b4086bca21391e53a3d8cbd498a80de

Крок 19. Поверх їх морква з майонезом.

595aa095647bdff9485c19e28e3f592a

Крок 20. Салат рівномірно посипте подрібненим сиром.

be71ea04d289d41caf203cb04c1f6d0f

Крок 21. Приготованому салату дайте 2-3 години для просочення, поставивши його в холодильник.

4197940715369934950b7dfb2dea6e1f

Крок 22. Після закінчення цього часу « Французький » салат з шинкою можете сервірувати до столу. Смачного!

3be959a2554b1565bd9ee859c9e783b9

Салат «Французький» з ананасом

Салат «Французький» з ананасом, складом інгредієнтів відрізняється від класичного варіанту на основі яблука і моркви. Ці овочі відмінно замінює консервований ананас. До салату додається куряче філе, а решта інгредієнти ( яйце, сир і майонез ) залишаються. Блюдо готується швидко і виходить легким і ніжним. Філе куряче і яйця відварюємо заздалегідь.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Твердий сир – 80 гр.
  • Яйце варене – 1-2 шт.
  • Ананаси консервовані – 150 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно з рецептом, підготуйте інгредієнти для салату. Заздалегідь і протягом 25 хвилин відварити куряче філе з додаванням в бульйон солі.

057eb86027a25a83936c63c13084c42d

Крок 2. Відварену філе остудити, і розберіть на волокна.

01304bd0d1e04ea33096f1c63cba4a15

Крок 3. Зварені круто яйця очистіть від шкаралупи, і наріжте середніми кубиками.

30abe40bc350c928a9b7c8015559a572

Крок 4. Ананаси витягніть з банки і наріжте такими ж шматочками, як і яйце.

c5dc4d0445a2e9d154a843a6594befac

Крок 5. Твердий сир подрібніть на середній або дрібній терці, щоб вийшла тонка стружка.

26501de48e061525371dc7627ad3bd2a

Крок 6. Ці подрібнені інгредієнти перекладіть в окрему салатницю, посипте сіллю і чорним перцем на свій смак.

3c1811f2382ac7e5684f8ba243b2c677

Крок 7. Додайте до них майонез і акуратно перемішайте. Зніміть пробу і відкоригуйте смак. Потім салат на 15 хвилин поставте в холодильник.

2c1e1e6c535995fd76a28bf52da0b629

Крок 8. Приготований салат можна подавати до столу в салатниці.

f4b88a485c89ab7bf7bad7b0b1b7df6e

Крок 9. Для більш ефектною подачі розкладіть салат по порційних салатниць.

be1ea0cbb4a3f124568956d7984917a2

Крок 10. Приготований французький салат декоруйте зеленню і сервіруйте до столу. Смачного!

66d455fc5bfe020b7fff9172911da72e

Французький салат з грибами

Французький салат з грибами має різні варіанти виконання і найчастіше з додаванням м’яса і обсмажуванням деяких інгредієнтів. У цьому рецепті готуємо салат у французькому стилі – овочі та гриби беремо сирі. Заправляємо салат оливковою олією з бальзамічним оцтом. Блюдо незвичайне і смак виходить вишуканим.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Шампіньйони свіжі – 100 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський зелений – 1 шт.
  • Цибуля синій – 1 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Оцет бальзамічний білий – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для салату промийте і обсушити. Свіжі шампіньйони тільки протріть вологою серветкою. Огірки наріжте тонкими напів-кружками і перекладіть в салатницю.

1d17def7c4e14b7bff6323c100d1b519

Крок 2. Зелений солодкий перець очистіть від насіння з перегородками, наріжте тонкою соломкою і перекладіть до огірків.

55cc157d4cfbb04569af784687b0b7a1

Крок 3. Помідори наріжте тонкими скибочками, синій цибуля нашаткуйте пір’ям і додайте їх до решти овочів.

592231fc4c3127e6a7802b699756a1e1

Крок 4. Шампіньйони наріжте дуже тонкими слайсами і перекладіть в салатницю.

ed6c710b21855aac22d57ac36ad17e7d

Крок 5. Салат посоліть на свій смак, налийте суміш оливкової олії з бальзамічним оцтом, і все акуратно перемішайте. Приготований французький салат можете відразу сервірувати до столу. Смачного!

3c1449073dcaa959880ed4750fbcde05

Салат «Французький поцілунок» – класичний рецепт

Салат «Французький поцілунок» за класичним рецептом готується на основі моркви, яблука, варених яєць і сиру. До цих інгредієнтів додаються м’ясні продукти, і заправляється салат майонезом. У цьому рецепті доповнимо смак салату родзинками і часником, які в поєднанні з морквою зроблять салат пікантним, яскравим і гідним сервіровки до святкового столу. Формуємо салат пошарово і в роз’ємній формі.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Шинка – 130 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Яйце відварне – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Ізюм – ½ ст.
  • Часник – 1 зубок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для салату, щоб все було під рукою. Ізюм вибрати без кісточок і можна заздалегідь трохи замочити.

4e71f8d72d4214e1c41c7a9fba67e1c1

Крок 2. Моркву очистити, промити, подрібнити на великій терці і перекласти в окремий посуд. До неї додати ложку майонезу і подрібнений зубок часнику.

505515b2cd4f8a9b19f9cb753eeac53a

Крок 3. Пересипати до моркви промитий і висушений паперовими рушниками родзинок, додати трохи солі і все добре перемішати.

484e5410132b1bde86e9f952e57d8262

Крок 4. Для формування салату взяти роз’ємне кільце. Шинку нарізати тонкими брусочками і щільно укласти в кільце першим шаром.

dcf60277d9cba436866982135785ae06

Крок 5. Другим шаром укласти морквяну суміш і ложкою трохи утрамбувати.

e0d739d9ca229385816a567972c54155

Крок 6. Третім шаром укласти в кільце натерті на великій терці відварені яйця і покрити сіточкою майонезу.

27b8ab7d0b957ba84ce3e3ef24a93a04

Крок 7. Поверх яєць викласти четвертим шаром натерті на великій терці яблука і покрити їх невеликою кількістю майонезу.

aafa7ef380efdedbce9e40927b52a5e8

Крок 8. Твердий сир подрібнити на середній терці і рівномірно розподілити останнім п’ятим шаром.

91dd83593f04950c0a8abfc11d1ff761

Крок 9. Роз’ємне кільце акуратно зняти.

2e2dec14a89c022bbd16d7aa5212d719

Крок 10. Приготований салат «Французький поцілунок» декорувати зеленню і відразу сервірувати до столу.

ba1999a42cc1f9f1a8cc695da307dd52

Крок 11. Для формування салату в більшій кількості, шари можна повторити або сформувати порційно і в невеликих кільцях. Смачного!

10d865998b1d40b4bf7bb54bd43fe9e2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал