Французький салат – це легка закуска, яку вирізняє стиль французької кухні: свіжість, вишуканість, простота приготування та повна гармонія смаків. Основні інгредієнти салату – морква, яблуко, сир та яйця, але є багато смачних та оригінальних варіантів з додаванням м’ясних продуктів, капусти, горіхів та ананасу. Формуються салати частіше пошарово та у прозорих салатницях, особливо для святкового столу.
Салат «Французький» з яблуком, сиром і морквою
Салат «Французький» з яблуком, сиром і морквою є найпростішим і швидким варіантом, але смак у нього чудовий. У цьому рецепті формуємо салат пошарово і в прозорих порційних салатниці. Майонез для заправки можна замінити натуральним йогуртом.
Час готування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
- Яйце варене – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Майонез / йогурт – за смаком.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте інгредієнти для салату згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій. Очистіть морква і промийте. Яйця заздалегідь відваріть круто.
Крок 2. Твердий сир будь-якого сорту подрібніть на великій терці і укладіть в салатниці.
Крок 3. Морква також подрібніть на великій терці, укладіть поверх сиру і змастіть майонезом або йогуртом.
Крок 4. У яблука видаліть серцевину, подрібніть на великій терці і укладіть поверх шару моркви з майонезом.
Крок 5. Останнім шаром укладіть натерті на терці відварені яйця. Салат «Французький» з яблука, сиру і моркви декоруйте зеленню і відразу сервіруйте до столу. Смачного!
Французький салат з куркою
Легким, смачним і дієтичним варіантом французького салату з класичних інгредієнтів, буде доповнення страви, відварний курячою грудкою. У цьому рецепті формуємо салат пошарово. Всі інгредієнти, крім грудки, подрібнюємо пошарово, і шари покриваємо майонезом, який можна замінити йогуртом або сумішшю сметани з гірчицею.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 350 гр.
- Яблуко кисло-солодке – 2 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Майонез 67% – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе заздалегідь відваріть до готовності. Яйця зваріть круто. Потім їх остудити. Підготуйте, згідно з рецептом і інші інгредієнти для салату.
Крок 2. Підготовлені інгредієнти потрібно подрібнити і розкласти по окремим тарілках. Відварену грудку розберіть на волокна. Сир і жовтки подрібніть на дрібній терці. Морква і білки натріть на великій терці. Яблука, щоб не потемніли, поки не чіпайте.
Крок 3. Для формування салату на салатницю першим шаром укладіть шматочки відвареного філе і покрийте тонкою сіточкою майонезу. Майонезом покривайте кожен шар.
Крок 4. Другим шаром укладіть натерту моркву.
Крок 5. Третім шаром укладіть натерті білки.
Крок 6. Яблука очистіть від шкірки, подрібніть на великій терці і укладіть поверх білків четвертим шаром.
Крок 7. П’ятим шаром поверх яблука укладіть натерті жовтки.
Крок 8. Салат рівномірно посипте подрібненим сиром і вже без майонезу.
Крок 9. Приготований Французький салат декоруйте на свій смак і дайте йому 2-3 години для просочення інгредієнтів майонезом, а потім можете сервірувати до столу. Смачного!
Салат «Французький» з м’ясом яловичини
Салат «Французький» з м’ясом яловичини буде у вас оригінальним варіантом з лінійки французьких салатів. Вибирається саме яловичина, як м’ясо малокалорійне і вона в салаті тільки доповнює набір свіжих овочів, який може бути різним. У цьому рецепті беремо сирі буряк, морква, капусту і цибулю. Зазвичай такий салат доповнюється смаженою картоплею, і інгредієнти укладають на тарілку окремо з соусом в середині. У цьому рецепті всі інгредієнти змішуємо з заправкою без майонезу.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква велика – 3 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Капуста – 1/2 шт.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Олія – для смаження.
Для заправки:
- Оцет 5% – 2 ст.л.
- Соєвий соус – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно рецептом, яловичину і овочі для салату.
Крок 2. Підготуйте і інгредієнти для заправки, щоб все було під рукою.
Крок 3. Для подрібнення овочів візьміть спеціальну терку, що буде швидше і зручніше, хоча можна скористатися і іншим кухонним девайсом.
Крок 4. М’ясо промийте, обсушити серветкою і наріжте маленькими кубиками. Яловичину можна замінити свининою.
Крок 5. У сковорідці розігрійте олію, і шматочки яловичини обсмажте до рум’яного кольору з усіх боків.
Крок 6. Овочі почистіть, промийте і подрібніть тонкою соломкою. Нарізку овочів відразу перекладіть в глибоку салатницю.
Крок 7. Поверх овочів рівномірно розкладіть обсмажене м’ясо.
Крок 8. Очищену картоплю подрібніть так само, як і інші овочі.
Крок 9. Обсмажте її на розігрітій олії до золотистого кольору.
Крок 10. Смажену картоплю викладіть поверх яловичини. Потім до салату налийте оцет з соєвим соусом, насипте сіль з перцями і акуратно перемішайте. Масло в салат не додається, так як його досить в обсмажених інгредієнтах. Зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.
Крок 11. Приготований «Французький» салат з яловичиною можете відразу сервірувати до столу. Смачного!
Французький салат з шинкою
Французький салат з шинкою, морквою, яблуком, вареним яйцем і сиром може бути у вас легкої і смачною закускою до будь-якого столу. Ці інгредієнти добре гармонують своїми смаками. Салат зазвичай доповнюється маринованим цибулею і формується пошарово. Для заправки в цьому рецепті беремо майонез.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Шинка – 200 гр.
- Твердий сир – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце варене – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Майонез 67% – за смаком.
Для маринування цибулі:
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Вода кип’ячена – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для салату спочатку потрібно замаринувати цибулю. Очищену велику цибулину наріжте тонкими півкільцями.
Крок 2. Перекладіть цибулю в окрему піалу і руками трохи перетріть, щоб дала свій сік.
Крок 3. Потім до цибулі насипте сіль з цукром, налийте оцет, перемішайте, залийте 200 мл окропу і ставте на 20-30 хвилин для маринування.
Крок 4. Обрану якісну шинку дрібно наріжте.
Крок 5. Моркву почистіть, промийте і подрібніть на дрібній терці.
Крок 6. Таким же способом подрібніть шматок твердого сиру.
Крок 7. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на середній терці.
Крок 8. Відварені круто і очищені яйця подрібніть на середній терці, як і сир.
Крок 9. Для складання салату візьміть блюдо, а інгредієнти розділіть навпіл. На тарілку викладіть половину маринованого цибулі, слив з нього воду.
Крок 10. Поверх цибулі рівномірно розкладіть половину шматочків шинки.
Крок 11. Шинку покрийте тонкою майонезною сіточкою.
Крок 12. Наступним шаром укладіть частину натертих яєць.
Крок 13. Поверх яєць рівномірно розподіліть половину натертого сиру.
Крок 14. Покрийте сир сіточкою майонезу.
Крок 15. Наступним шаром укладіть половину подрібненої моркви.
Крок 16. Поверх моркви розкладіть половину натертого яблука.
Крок 17. Потім укладання шарів повторіть. Поверх яблука – шинку з майонезом.
Крок 18. Потім цибуля з яйцем.
Крок 19. Поверх їх морква з майонезом.
Крок 20. Салат рівномірно посипте подрібненим сиром.
Крок 21. Приготованому салату дайте 2-3 години для просочення, поставивши його в холодильник.
Крок 22. Після закінчення цього часу « Французький » салат з шинкою можете сервірувати до столу. Смачного!
Салат «Французький» з ананасом
Салат «Французький» з ананасом, складом інгредієнтів відрізняється від класичного варіанту на основі яблука і моркви. Ці овочі відмінно замінює консервований ананас. До салату додається куряче філе, а решта інгредієнти ( яйце, сир і майонез ) залишаються. Блюдо готується швидко і виходить легким і ніжним. Філе куряче і яйця відварюємо заздалегідь.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 гр.
- Твердий сир – 80 гр.
- Яйце варене – 1-2 шт.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Згідно з рецептом, підготуйте інгредієнти для салату. Заздалегідь і протягом 25 хвилин відварити куряче філе з додаванням в бульйон солі.
Крок 2. Відварену філе остудити, і розберіть на волокна.
Крок 3. Зварені круто яйця очистіть від шкаралупи, і наріжте середніми кубиками.
Крок 4. Ананаси витягніть з банки і наріжте такими ж шматочками, як і яйце.
Крок 5. Твердий сир подрібніть на середній або дрібній терці, щоб вийшла тонка стружка.
Крок 6. Ці подрібнені інгредієнти перекладіть в окрему салатницю, посипте сіллю і чорним перцем на свій смак.
Крок 7. Додайте до них майонез і акуратно перемішайте. Зніміть пробу і відкоригуйте смак. Потім салат на 15 хвилин поставте в холодильник.
Крок 8. Приготований салат можна подавати до столу в салатниці.
Крок 9. Для більш ефектною подачі розкладіть салат по порційних салатниць.
Крок 10. Приготований французький салат декоруйте зеленню і сервіруйте до столу. Смачного!
Французький салат з грибами
Французький салат з грибами має різні варіанти виконання і найчастіше з додаванням м’яса і обсмажуванням деяких інгредієнтів. У цьому рецепті готуємо салат у французькому стилі – овочі та гриби беремо сирі. Заправляємо салат оливковою олією з бальзамічним оцтом. Блюдо незвичайне і смак виходить вишуканим.
Час готування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Шампіньйони свіжі – 100 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський зелений – 1 шт.
- Цибуля синій – 1 шт.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Оцет бальзамічний білий – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі для салату промийте і обсушити. Свіжі шампіньйони тільки протріть вологою серветкою. Огірки наріжте тонкими напів-кружками і перекладіть в салатницю.
Крок 2. Зелений солодкий перець очистіть від насіння з перегородками, наріжте тонкою соломкою і перекладіть до огірків.
Крок 3. Помідори наріжте тонкими скибочками, синій цибуля нашаткуйте пір’ям і додайте їх до решти овочів.
Крок 4. Шампіньйони наріжте дуже тонкими слайсами і перекладіть в салатницю.
Крок 5. Салат посоліть на свій смак, налийте суміш оливкової олії з бальзамічним оцтом, і все акуратно перемішайте. Приготований французький салат можете відразу сервірувати до столу. Смачного!
Салат «Французький поцілунок» – класичний рецепт
Салат «Французький поцілунок» за класичним рецептом готується на основі моркви, яблука, варених яєць і сиру. До цих інгредієнтів додаються м’ясні продукти, і заправляється салат майонезом. У цьому рецепті доповнимо смак салату родзинками і часником, які в поєднанні з морквою зроблять салат пікантним, яскравим і гідним сервіровки до святкового столу. Формуємо салат пошарово і в роз’ємній формі.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Шинка – 130 гр.
- Морква велика – 1 шт.
- Яблуко – 3 шт.
- Яйце відварне – 3 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Ізюм – ½ ст.
- Часник – 1 зубок.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для салату, щоб все було під рукою. Ізюм вибрати без кісточок і можна заздалегідь трохи замочити.
Крок 2. Моркву очистити, промити, подрібнити на великій терці і перекласти в окремий посуд. До неї додати ложку майонезу і подрібнений зубок часнику.
Крок 3. Пересипати до моркви промитий і висушений паперовими рушниками родзинок, додати трохи солі і все добре перемішати.
Крок 4. Для формування салату взяти роз’ємне кільце. Шинку нарізати тонкими брусочками і щільно укласти в кільце першим шаром.
Крок 5. Другим шаром укласти морквяну суміш і ложкою трохи утрамбувати.
Крок 6. Третім шаром укласти в кільце натерті на великій терці відварені яйця і покрити сіточкою майонезу.
Крок 7. Поверх яєць викласти четвертим шаром натерті на великій терці яблука і покрити їх невеликою кількістю майонезу.
Крок 8. Твердий сир подрібнити на середній терці і рівномірно розподілити останнім п’ятим шаром.
Крок 9. Роз’ємне кільце акуратно зняти.
Крок 10. Приготований салат «Французький поцілунок» декорувати зеленню і відразу сервірувати до столу.
Крок 11. Для формування салату в більшій кількості, шари можна повторити або сформувати порційно і в невеликих кільцях. Смачного!