Фаршировані перці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Фарширований перець – ситна, смачна і яскрава страва. Особливо популярно воно в осінній період, коли дозріває велика кількість цього овоча. Стаття об’єднує 9 найсмачніших рецептів фаршированих перців.

Як приготувати перці з рисом і фаршем в каструлі?

Фаршировані перці – це страва молдавської кухні, приготувати його можна різними способами. У каструлі фаршировані перці гасяться в ароматної підливі, через що страва виходить дуже соковитим і самодостатнім.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Перці болгарські – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження .
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Зелень – 3-4 гілки.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Вершки 10% – 600-800 мл.
  • Зелень – 3-4 гілки.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Болгарський перець помийте, зріжте верхівку, видаліть перегородки і насіння. Верхівки перців не викидайте.

  2. Рис промийте і зваріть в підсоленій воді. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, зелень порубати ножем. На рослинному маслі обсмажте цибулю протягом 3 хвилин, потім додайте зелень і смажте ще 1 хвилину. Потім змішайте варений рис, овочеву зажарку і м’ясний фарш. Посоліть і приправте начинку за смаком.

  3. Перці наповніть отриманою сумішшю і накрийте зрізаними верхівками.

  4. Приготуйте соус для фаршированих перців. Цибулю і часник дрібно наріжте, злегка обсмажте на олії. Потім додайте томатну пасту і вершки, посоліть і приправте соус.

  • Томіть соус на повільному вогні протягом 7 хвилин, потім всипте рубану зелень і зніміть сковороду з вогню.

  • Фаршировані перці перекладіть в каструлю, залийте їх вершковим соусом. Готуйте страву під кришкою на повільному вогні протягом 35 хвилин.

  • Фаршировані перці в каструлі у вершковому соусі виходять дуже красивими і смачними.

Смачного!

Перці, фаршировані половинками з сиром в духовці

Готуємо фаршировані половинки солодкого перцю з сиром в духовці. Це улюблене багатьма блюдо, виглядає воно апетитно і ефектно. Завдяки запіканню в духовці овочі зберігають свої вітаміни.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Рис – 0,5 ст.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Перець запашний – за смаком.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Рис відварити до готовності в підсоленій воді. Змішайте фарш і варений рис, посоліть і приправте начинку за смаком.

  2. Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, очистіть від перегородок і насіння. Наповніть половинки перців м’ясною начинкою.

  3. Змастіть перці сметаною і покладіть на кожен по кружечку помідора.

  4. Форму змастіть рослинною олією, викладіть в неї фаршировані перці, посипте їх тертим сиром.

  5. Випікайте перці в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин до утворення апетитною рум’яної скоринки . Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Соковиті перці, фаршировані куркою і грибами в духовці

Хоч це блюдо можна віднести до дієтичних, але воно легко може скласти основу ситного обіду або вечері для всієї родини. Солодкий болгарський перець фарширується ніжним курячим м’ясом і грибами, таке поєднання безсумнівно порадує вас своїм унікальним смаком.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій : 10.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 5 шт.
  • М’ясо куряче – 200 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія – ​​за смаком.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Морква і сир натріть на тертці. Помідори очистіть від шкірки. Цибуля, гриби, помідори і куряче м’ясо наріжте кубиками. Зелень дрібно порубати ножем.

  2. У сковороді на рослинній олії обсмажте цибулю, потім додайте гриби, м’ясо, помідори і зелень, смажте до готовності м’яса. За 5 хвилин до готовності посоліть і приправте зажарку, потім закрийте сковороду кришкою і продовжуйте гасити.

  3. Болгарські перці помийте, розріжте їх навпіл, видаліть перегородки і насіння. Бланшируйте половинки перців в окропі протягом 3 хвилин.

  4. Потім розкладіть перці на рівній поверхні і дайте стекти воді.

  5. Половинки перців наповніть підготовленої начинкою і викладіть в змащену маслом жароміцний форму.

  6. Випікайте фаршировані перці в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Потім посипте перці тертим сиром і поверніть в духовку ще на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився і зарум’яниться. Фаршировані перці готові, можна подавати їх на стіл.

Смачного!

Простий і смачний рецепт перців, фаршированих овочами та рисом

Дієтичний рецепт смачного фаршированого перцю. Ця страва з розряду швидко, смачно і просто, його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до основного м’ясного або рибного блюда.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Цибуля-шалот – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно мигдальна – ¾ ст.
  • Рис варений – 1,5 ст.
  • Ізюм – 2 ст.л.
  • М’ята – 2 ст.л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, зелень і овочі помийте.

  2. Ізюм залийте гарячою водою і залиште на 3-5 хвилин.

  3. З помідорів зріжте верхівку з того боку, де кріпилася плодоніжка.

  4. Акуратно вийміть з помідорів м’якоть.

    </li >

  5. Болгарський перець розрізати навпіл, видаліть перегородки і насіння.

  6. Викладіть половинки болгарського перцю в форму, збризніть їх оливковою олією.

  7. Цибулю і часник дрібно наріжте ножем.

  8. Петрушку і м’яту дрібно порубати ножем.

  9. М’якоть помідорів наріжте дрібними кубиками.

  10. З родзинок злийте воду і просушіть його.

  11. На рослинному маслі обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.

  12. Додайте на сковороду столову ложку мигдальної муки, перемішайте і продовжуйте смажити.

  13. Далі на сковороду додайте варений рис, 2/3 петрушки, м’яту, помідори і родзинки.

  14. Всі інгредієнти на сковороді перемішайте, посоліть і приправте за смаком.

  15. Отриманою начинкою наповніть половинки перців. Запікайте перці в духовці, розігрітій до 200 градусів, 20 хвилин.

  16. У блендері змішайте миндальную борошно і петрушку.

  17. Через 20 хвилин дістаньте перці з духовки, покрийте їх сумішшю мигдального борошна і петрушки, продовжуйте запікати страву ще 20 хвилин. Готові фаршировані перці подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Смачні фаршировані перці в сметанному соусі в духовці

Ідеальне, збалансоване блюдо з овочів і м’яса. Фаршировані перці в сметанному соусі мають велику кількість шанувальників, не дивно, адже воно настільки соковите і смачне, що відмовитися від нього неможливо.

Час готування: 120 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 15.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 15 шт.
  • Фарш м’ясний – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рис варений – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л. .
  • Суміш перців – за смаком.

Для сметанного соусу:

  • Сметана – 200 мл.
  • Пюре томатне – 100 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Коріандр – 0,3 ч.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Перець червоний – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Для овочевої подушки:
  • Помідор – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

  1. Морква очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

  2. Також очистіть від лушпиння і натріть на тертці ріпчаста цибуля.

  3. У миску викладіть фарш і варений рис, посоліть і приправте, перемішайте.

  4. Половину цибулини наріжте півкільцями, помідор і моркву – кружальцями. У жароміцних форму викладіть половину нарізаних овочів.

  5. Болгарський перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наповніть їх м’ясною начинкою.

  6. Фаршировані перці викладіть поверх овочевої подушки. Зверху покладіть залишилися овочі, додайте гострий перець за смаком і влийте окріп.

  7. Форму накрийте кришкою і запікайте овочі в духовці при 200 градусах 40-50 хвилин.

  8. Приготуйте сметанний соус. Змішайте сметану і томатне пюре, додайте хмелі-сунелі, мелений коріандр, подрібнений часник і сіль.

  9. Дістаньте форму з перцями з духовки, залийте овочі підготовленим сметанним соусом, додайте лавровий лист. Зменшіть температуру до 150 градусів і готуйте страву ще 20 хвилин.

  10. Фаршировані перці зі сметанним соусом подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Як приготувати фаршировані перці в каструлі з томатною пастою?

Фарширований м’ясним фаршем перець не вимагає ніяких додаткових гарнірів. Це дуже популярне в літньо-осінній період блюдо, коли овочів в надлишку і хочеться легкої і смачної їжі.

Час готування: 100 хв .

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10-12

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10-12 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,8 кг.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сік томатний – 800 мл.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Перець чорні мелений – 0,25 ч. л.
  • Кориця – 0,25 ч.л.
  • Гвоздика – 0,25 ч.л.
  • Імбир сушений – 0,25 ч.л .
  • Паприка – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

  1. Рис промийте проточною водою, потім викладіть його в каструлю, влийте свіжу воду, додайте трохи солі і зваріть його до готовності.

  2. У фарш додайте сіль, мелений перець і одну нарізану цибулину. Фарш ретельно вимісити руками, додайте трохи води, він повинен вийде однорідним і в’язким.

  3. Варена рис додайте до фаршу.

  4. Добре перемішайте, щоб рис рівномірно розподілився по фаршу.

  5. Перці помийте, виріжте плодоніжки, видаліть перегородки і насіння.

  6. Наповніть перці м’ясною начинкою.

  7. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії.

  8. Якщо ви використовуєте помідори у власному соку, то попередньо їх необхідно подрібнити блендером.

  9. Томатний сік додайте на сковороду до обсмаженої цибулі.

  10. Також додайте в соус сіль, цукор, перець, імбир, гвоздику і корицю. Гасіть соус протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

  11. Фаршировані перці складіть в об’ємну каструлю, додайте лавровий лист.

  12. Залийте перці томатним соусом, доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і тушкуйте страву на повільному вогні півгодини. Потім спробуйте соус на сіль, при необхідності досоліть і готуйте перці ще 10 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і дайте настоятися перцям 20-30 хвилин. Подавайте фаршировані перці в томатному соусі в гарячому вигляді.

Смачного!

Простий і швидкий рецепт фаршированих перців на сковороді

Фаршировані перці можна запекти в духовці, згасити в каструлі або мультиварці, або приготувати їх на сковороді. У цьому рецепті ми пропонуємо скористатися сковородою, це швидко і дуже зручно.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8-10 шт.
  • Фарш – 400 гр.
  • Рис варений – 200 гр.
  • Сметана – 150 мл.
  • Паста томатна – 150 мл.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​за смаком.

Процес приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.

  2. Морква очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.

  3. Половину цибулі обсмажте на олії.

  4. Далі додайте на сковороду половину тертої моркви.

  5. Фарш змішайте з вареним рисом.

  6. У начинку додайте остигнула овочеву зажарку, посоліть і приправте суміш до смаку.

  7. Перці помийте, зріжте верхівку, видаліть перегородки і насіння.

  8. Наповніть перці м’ясною начинкою.

  9. У мисці змішайте сметану і томатну пасту.

  • У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинного масла, викладіть цибулю і моркву, обсмажте їх.

  • Потім додайте сметанно-томатну суміш, перемішайте.

  • Після цього викладіть в каструлю фаршировані перці, влийте воду в такій кількості, щоб вона доходила до середини перців. Гасіть перці під кришкою на середньому вогні 40 хвилин.

  • Перед подачею можна прикрасити блюдо свіжою зеленню.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування перців, фаршированих куркою і сиром

Перці – яскравий і корисний овоч, одна з причин його велику популярність полягає в тому, що навіть після термообробки він зберігає свій красивий колір. Тому фаршировані перці можуть прикрасити не тільки звичайний обідній стіл, але і святкове торжество.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Болгарський перець помийте, розріжте уздовж, зелені хвостики не вирізане. Видаліть з половинок перегородки і насіння. Форму змастіть рослинною олією і викладіть в неї перці.

  2. Куряче філе і цибулю наріжте дрібними кубиками. Начинку посоліть і приправте за смаком, додайте сметану, добре перемішайте.

  3. Помідор наріжте кубиками і додайте в м’ясну начинку.

  4. Наповніть половинки болгарського перцю отриманою сумішшю. Помістіть форму з фаршированими перцями в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 30 хвилин.

  5. Через півгодини посипте перці тертим сиром і поверніть в духовку ще на 10-15 хвилин.

  6. Коли сир розплавиться і на фаршированих перцю утворюється рум’яна кірочка, можна діставати блюдо з духовки і подавати на стіл.

Смачного!

Дуже смачні болгарські перці з фаршем і овочами в мультиварці

Фаршировані перці – блюдо, яке легко можна заготовити про запас. Досить зробити заготовки, помістити їх в морозилку, а перед обідом або вечерею згасити їх в мультиварці. Блюдо виходить смачним і ситним, до того ж не вимагає ніяких додаткових гарнірів.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 9.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 9 шт.
  • Фарш м’ясний – 300-400 гр.
  • Морквина – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​за смаком.

Процес приготування:

  1. Цибулю і моркву очистіть і помийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці.

  2. Помідор помийте і наріжте кубиками.

  3. У чашу мультиварки влийте трохи рослинного масла, активуйте режим «Жарка» і викладіть цибулю, обсмажте його до прозорості.

  4. Далі викладіть в чашу морква, продовжуйте смажити.

  5. Потім додайте помідори, перемішайте і смажте овочі до напівготовності. Після цього вимкніть мультиварку і четверту частину засмажкою залиште в чаші, інша частина піде в начинку для перців.

  6. З перців зріжте верхівку, видаліть перегородки і насіння.

  7. У мисці змішайте фарш, рис і овочеву зажарку.

  8. М’ясний начинкою наповніть перці.

  9. Потім фаршировані перці викладіть в чашу мультиварки.

  10. Залийте заготовки гарячою водою, виберіть у меню мультиварки режим« Гасіння »і таймер встановіть на 1 годину.

  11. Готові фаршировані перці подавайте в гарячому вигляді разом з підливою.

Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал