Еклери – це смачні і апетитні ласощі для сімейних чаювань або святкового столу. Яскраві ласощі можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти шукайте в нашій перевіреній добірці з дев’яти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото.
Домашні еклери з заварним кремом
Домашні еклери з заварним кремом виходять неймовірно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 гр.
- Вода – 250 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
Для заварного крему:
- Вершки 20% – 375 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 1 ст.л.
- Цукор – 180 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо традиційне тісто для еклерів. Просіюємо борошно через дрібне сито. У сотейнику кип’ятимо воду з сіллю і вершковим маслом.
Крок 2. Прибираємо сотейник з вогню і поступово висипаємо сюди борошно. Ретельно перемішуємо всі до однорідності.
Крок 3. Ставимо заготівлю на слабкий вогонь і прогріваємо, помішуючи лопаткою. Потім перекладаємо масу в глибоку ємність і даємо їй охолонути.
Крок 4. Поступово розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо.
Крок 5. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо його в формі еклерів на деко з пергаментом.
Крок 6. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 160 ° і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 7. Для крему кип’ятимо вершки. Окремо розбиваємо курячі яйця і просіюємо до них борошно. Збиваємо вінчиком.
Крок 8. До яєць додаємо два види цукру і ще раз все перемішуємо. Безперервно вливаємо тонким струменем гарячі вершки і продовжуємо вимішувати. Переливаємо все це в сотейник і готуємо на слабкому вогні до загустіння.
Крок 9. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і добре все перемішуємо. Даємо крему охолонути. Отриманий крем переливаємо в кондитерський мішок і наповнюємо заготівлею охололі еклери.
Крок 10. Домашні еклери з заварним кремом готові. Прикрашайте за своїм смаком і угощайтесь!
Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком
Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком – це неймовірно смачне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 180 гр.
- Вода – 200 мл.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для змащування дека.
Для крему:
- Молоко згущене – 9 ст.л.
- Масло вершкове – 180 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску просіюємо борошно і перемішуємо сіллю.
Крок 2. У каструлі або сотейнику з’єднуємо воду і вершкове масло. Доводимо продукти до кипіння.
Крок 3. Висипаємо сюди підготовлене борошно.
Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.
Крок 5. Даємо тіста охолонути і по черзі розбиваємо сюди курячі яйця.
Крок 6. Збиваємо тісто з яйцями заглибним блендером після кожного введеного яйця.
Крок 7. Продовжуємо збивати масу до отримання однорідного пишного тіста.
Крок 8. Деко промазуємо олією, а тісто переливаємо в кондитерський шприц.
Крок 9. За допомогою шприца видавлюємо тісто на деко у формі еклерів.
Крок 10. Випікаємо заготовки в духовці 40 хвилин при температурі 180 °.
Крок 11. Для крему збиваємо м’яке вершкове масло і поступово вливаємо до нього згущенуку.
Крок 12. Збиваємо крем до утворення пишної маси.
Крок 13. Крем занурюємо також в кондитерський шприц і з його допомогою наповнюємо охололі еклери.
Крок 14. Еклери на заварному тісті зі згущеним молоком готові. Пригощайтеся!
Еклери з шоколадним кремом
Еклери з шоколадним кремом виходять дивно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 130 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 250 мл.
- Яйце – 5 шт.
- Сіль – ¼ ч.л.
Для крему:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко згущене – 50 гр.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Для тіста в каструлі нагріваємо воду з сіллю. Додаємо сюди вершкове масло і ще раз доводимо до кипіння. Потім висипаємо борошно і гарненько перемішуємо до однорідності. Остуджуємо заготівлю і додаємо сюди курячі яйця. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. Тісто занурюємо в кондитерський мішок і з його допомогою видавлюємо заготовки на деко з пергаментом.
Крок 4. Випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 20-25 хвилин.
Крок 5. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком молоком. Потім додаємо сюди какао і гарненько перемішуємо.
Крок 6. Вводимо крем в охололі еклери за допомогою кондитерського шприца.
Крок 7. Еклери з шоколадним кремом готові. Пригощайтеся!
Еклери зі збитими вершками
Еклери зі збитими вершками відрізняються ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт послужить ідеальним доповненням до чашечки гарячого чаю або кави. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 130 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки 33% – 600 мл.
- Пудра цукрова – 6 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для тіста в каструлі з’єднуємо молоко і вершкове масло. Доводимо масу до кипіння і висипаємо сюди все борошно. Ретельно перемішуємо.
Крок 2. Остуджуємо масу до теплого стану і поступово додаємо сюди яйця.
Крок 3. Збиваємо заготівлю до повної однорідності.
Крок 4. Занурюємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо його в формі еклерів на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 190 ° духовку на 20-25 хвилин.
Крок 5. Для крему з’єднуємо вершки і цукрову пудру.
Крок 6. Збиваємо продукти до утворення пишного крему.
Крок 7. Остиглі еклери розрізаємо і наповнюємо їх підготовленим вершковим кремом.
Крок 8. Еклери зі збитими вершками готові. Прикрашайте шоколадною глазур’ю або іншими доповненнями і подавайте до столу!
Домашні еклери з білковим кремом
Домашні еклери з білковим кремом виходять неймовірно смачними, ніжними і повітряними. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 14 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 160 гр.
- Вода – 100 мл.
- Олія – 100 мл.
- Яйце – 280 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
Для білкового крему:
- Білок яєчний – 50 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 30 мл.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування тіста.
Крок 2. У сотейнику з’єднуємо воду, молоко, олію і сіль.
Крок 3. Окремо просіюємо борошно, щоб добре просочити її киснем.
Крок 4. Стейник з рідкими продуктами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Крок 5. У киплячу масу додаємо борошно, ретельно перемішуємо все до однорідності.
Крок 6. Злегка прогріваємо масу на невеликому вогні.
Крок 7. Перекладаємо заготівлю в тарілку і даємо їй охолонути до кімнатної температури.
Крок 8. Вводимо сюди курячі яйця і ретельно перемішуємо.
Крок 9. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо його за допомогою насадки на деку в формі еклерів. Випікаємо в духовці 35 хвилин при температурі 160 °.
Крок 10. Підготуємо необхідні продукти для крему.
Крок 11. У сотейнику з’єднуємо два види цукру з водою. Ставимо на вогонь
Крок 12. Окремо з’єднуємо яєчні білки і лимонну кислоту.
Крок 13. Масу на плиті проварюємо до температури 120 °.
Крок 14. Яєчні білки збиваємо до утворення щільної пишної піни.
Крок 15. Продовжуємо збивати яєчні білки і тонким струменем вливаємо сюди цукровий сироп.
Крок 16. За допомогою кондитерського мішка наповнюємо готові еклери білковим кремом.
Крок 17. Домашні еклери з білковим кремом готові. Прикрашайте і подавайте до столу!
Смачні еклери з масляним кремом
Смачні еклери з масляним кремом – це яскрава кулінарна ідея для ваших апетитних домашніх десертів. Таке частування порадує ніжним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 140 гр.
- Молоко 3,6% – 120 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 240 мл.
- Масло вершкове 82,5% – 90 гр.
- Яйце С0 – 4 шт.
Для крему:
- Молоко згущене – 200 гр.
- Молоко згущене варене – 100 гр.
- Паличка ванілі – 0,5 шт.
- Масло вершкове 82,5% – 180 гр.
Для глазурі:
- Білок яєчний – 1 шт.
- Пудра цукрова – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто. Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 2. У каструлі з’єднуємо воду і вершкове масло. Доводимо до кипіння на вогні. Прибираємо заготівлю з плити і висипаємо сюди все борошно, додаємо сіль. Ретельно вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Знову прогріваємо масу на плиті і потім даємо трохи охолонути. Розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо.
Крок 4. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто на деко з пергаментом. Відправляємо частування в розігріту до 220 ° духовку на 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 190 ° і випікаємо ще 10 хвилин. Далі еклери злегка проколюємо і прибираємо в вимкнену духовку на 15 хвилин.
Крок 5. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло з насінням ванілі. Продовжуємо збивати і виливаємо сюди згущене молоко, потім викладаємо і варене згущене молоко. Гарненько перемішуємо.
Крок 6. За допомогою кондитерського мішка наповнюємо еклери підготовленим кремом. Приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру з яєчним білком, додавайте його поступово.
Крок 7. Смачні еклери з масляним кремом готові. Поливайте глазур’ю і подавайте до столу!
Еклери з вершковим кремом
Еклери з вершковим кремом порадують ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте з чашкою гарячого чаю або кави. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 220 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вода – 250 мл.
- Вершки 20% – 100 мл.
- Сир маскарпоне – 250 гр.
- Пудра цукрова – 120 гр.
- Сіль – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі з’єднуємо воду, сіль і вершкове масло. Доводимо це все до кипіння.
Крок 2. Прибираємо заготівлю з вогню і висипаємо сюди борошно. Ретельно все перемішуємо. Остуджуємо масу і виливаємо сюди окремо збиті яйця по одній столовій ложці. Добре ще раз перемішуємо.
Крок 3. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто на деко з пергаментом.
Крок 4. Випікаємо частування в духовці при температурі 200 ° 30 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо в ній еклери на 15 хвилин. Дверцята весь цей час не відкриваємо.
Крок 5. Для приготування крему збиваємо вершковий сир з вершками і цукровою пудрою. Збиваємо на невеликій швидкості до утворення пишної маси.
Крок 6. Розрізаємо охололи еклери і наповнюємо їх повітряним кремом.
Крок 7. Еклери з вершковим кремом готові. Можна пригощатися!
Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах
Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах – це дуже смачне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Такі ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Вода – 100 мл.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Пудра цукрова – 10 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Молоко згущене варене – 100 гр.
- Стружка кокосова – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У каструлі з’єднуємо молоко з водою і доводимо до кипіння. Потім сюди додаємо цукрову пудру і сіль. Перемішуємо.
Крок 3. Вводимо в рідку суміш все борошно, швидко все перемішуємо і прибираємо з плити.
Крок 4. Трохи остуджуємо масу, додаємо сюди курячі яйця і розпушувач. Збиваємо міксером на низькій швидкості.
Крок 5. Форму для випікання застилаємо пергаментом і кладемо сюди шматочки вершкового масла. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто у вигляді еклерів.
Крок 6. Випікаємо в духовій шафі при температурі 200 ° 20 хвилин. Далі наповнюємо частування вареним згущеним молоком за допомогою шприца.
Крок 7. Еклери з вареним згущеним молоком в домашніх умовах готові. Прикрашайте кокосовою стружкою і згущеним молоком!
Класичні еклери з сирним кремом
Класичні еклери з сирним кремом виходять неймовірно смачними, повітряними і апетитними. Такий десерт нікого не залишить байдужим і ідеально підійде до чашечки гарячого чаю. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 18 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Вода – 500 мл.
- Цукор – 30 гр.
- Масло вершкове – 280 гр.
- Яйце – 8 шт.
- Сіль – 10 гр.
- Молоко згущене – 160 гр.
- Пудра цукрова – 80 гр.
- Сир – 400 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Глазур шоколадна – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю виливаємо воду і додаємо до неї цукор.
Крок 2. Далі додаємо сюди сіль.
Крок 3. Викладаємо 200 грам вершкового масла.
Крок 4. Доводимо це все до кипіння і прибираємо з вогню. Відразу висипаємо все борошно.
Крок 5. Ретельно перемішуємо всі до однорідності.
Крок 6. Знову ставимо заготівлю на невеликий вогонь і варимо близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 7. Перекладаємо тісто в чашу міксера і по одному розбиваємо сюди курячі яйця.
Крок 8. Збиваємо міксером до отримання однорідного тягучого тіста.
Крок 9. Викладаємо тісто на деко з пергаментом за допомогою кондитерського мішка. Випікаємо в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 °.
Крок 10. Далі приготуємо сирний крем. З’єднуємо залишився вершкове масло з цукровою пудрою.
Крок 11. Збиваємо продукти до однорідності і додаємо сюди згущене молоко.
Крок 12. Потім викладаємо сир і додаємо ванільний цукор. Продовжуємо збивати все до однорідної пишної маси.
Крок 13. За допомогою кондитерського шприца наповнюємо еклери отриманим кремом.
Крок 14. Класичні еклери з сирним кремом готові. Розігрійте пакет готової глазурі і полийте еклери. Подавайте до столу!