Другі страви на кожен день – це те, що потрібно взяти на замітку для вашого домашнього меню. Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід або вечерю, то обов’язково використовуйте нашу готову добірку з дев’яти смачних рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу. Тут ви знайдете самі нескладні і цікаві ідеї.
Картопля з куркою, запечена в духовці
Картопля з куркою, запечена в духовці, послужить чудовою ідеєю для вашого домашнього столу. Готова страва виходить дуже ситним і привабливим. Щоб його приготувати легко і просто, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Часник – 2 зубчика.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курку добре промиваємо під водою і ріжемо на порційні частини.
Крок 2. Викладаємо шматочки курки в велику миску. Додаємо сіль, спеції, половину сметани і подрібнені зубчики часнику.
Крок 3. Добре все перемішуємо і маринуємо протягом півгодини.
Крок 4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Перекладаємо його в глибоку миску. Доповнюємо сіллю і сметаною, перемішуємо.
Крок 5. Викладаємо картоплю в форму для запікання.
Крок 6. На картоплю викладаємо мариновані шматочки курки. Відправляємо блюдо на годину в розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 7. Картопля з куркою, запечена в духовці готова. Можна подавати до столу і пригощатися!
Ліниві голубці з рисом і фаршем
Ліниві голубці з рисом і фаршем – апетитне частування для вашого сімейного столу. Якщо хочете порадувати себе апетитним другим блюдом і урізноманітнити домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Подавайте до сімейних обідів або вечерь.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Рис – 120 гр.
- Вода – 400 мл.
- Олія – 5 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Фарш м’ясний – 0,8 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Жовтки – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Сметана – 400 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Вершки – 400 мл.
- Соус томатний – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо рис в підсоленій воді 10 хвилин після кипіння.
Крок 2. Промиваємо капусту. Відкладаємо три великих листа, решта дрібно шинкуємо. Кладемо на сито і обдаємо окропом.
Крок 3. Форму для запікання змащуємо олією. Кладемо сюди капустяні листи.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю з часником і обсмажуємо цибулю на олії.
Крок 5. Перемішуємо м’ясний фарш з подрібненою капустою, обсмаженими овочами, рисом, курячим яйцем і двома жовтками, сіллю і перцем. Ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх в панірувальних сухарях.
Крок 6. Обсмажуємо заготовки до рум’яної скоринки і перекладаємо їх в форму з капустними листами.
Крок 7. Тепер приготуємо соус. Для цього перемішуємо вершки, сметану, томатний соус, сіль, перець і подрібнений часник.
Крок 8. Заливаємо голубці отриманою сумішшю. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів, прикривши фольгою. Після прибираємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин.
Крок 9. Ліниві голубці з фаршем і рисом готові. Смачного!
Соковита горбуша, запечена у фользі у духовці
Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці, – апетитна страва для вашого обіду чи вечері. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами: картопляним пюре, крупами або овочами. Для приготування ситного та яскравого рибного частування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Складові:
- Горбуша – 1,2 кг.
- Кріп – 3 гілки.
- Олія вершкове – 80 гр.
- Шкірка мандарину – 1 шт.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Перець запашний горошок – 3 шт.
Для соусу:
- Кріп – 5 гілочок.
- Мед – 1 ч.л.
- Часник – 2 зубчики.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо рибу та необхідні продукти для її приготування.
Крок 2. Також підготуємо інгредієнти для соусу.
Крок 3. Добре промиваємо і очищаємо рибу.
Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо розм’якшене вершкове масло, подрібнений кріп, сіль і перемолоті перці.
Крок 5. Горбушу викладаємо на деко з фольгою. Обмазуємо її сумішшю з масла і спецій.
Крок 6. Поруч кладемо шкірку мандарина для аромату.
Крок 7. Закриваємо заготівлю фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Після розкриваємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин.
Крок 8. Після готовності риби, переливаємо гарячу олію з фольги в глибоку миску. Так ми приготуємо соус для подачі. У масло видавлюємо лимонний сік, додаємо подрібнений кріп, часник і мед.
Крок 9. Добре перемішуємо ароматну суміш.
Крок 10. Готову горбушу добре поливаємо соусом, ділимо на порції.
Крок 11. Соковита горбуша, запечена в фользі в духовці, готова. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!
Рубані котлети з курячої грудки на сковороді
Рубані котлети з курячої грудки на сковороді легко приготувати в домашніх умовах. Готовий продукт виходить дуже соковитим, ситним і яскравим за смаком. Тому рекомендуємо взяти на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,6 кг.
- Батон – 150 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Борошно – 70 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Суміш молотих перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Батон очищаємо від скоринки. Нарізаємо дрібними кубиками і заливаємо їх молоком. Ми залишаємо до розм’якшення.
Крок 2. Промите куряче філе ріжемо на дрібні шматочки.
Крок 3. Нарізаємо цибулю з часником довільними шматочками. Обсмажуємо овочі в маслі до м’якості і легкого рум’янцю. Після овочі подрібнюємо в блендері з м’якоттю батона.
Крок 4. З’єднуємо курячу суміш з масою з батона і овочів. Додаємо сіль і суміш перців, ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на одну годину.
Крок 5. З готової маси ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх в борошні.
Крок 6. Викладаємо котлети в сковороду з олією.
Крок 7. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох сторін.
Крок 8. Рубані котлети з курячої грудки на сковороді готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Філе минтаю в клярі на сковороді
Філе минтаю в клярі на сковороді – простий і смачний частування для вашого сімейного столу. Якщо хочете порадувати себе апетитною другою стравою та урізноманітнити домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Подавайте з гарнірами, хлібом чи соусами до смаку.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Складові:
- Минтай – 3 шт.
- Сіль за смаком.
- Суміш мелених перців – до смаку.
- Олія – 2 ст.л.
Для кляру:
- Кефір – 200 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Суміш мелених перців – ч.л.
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст.л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо рибу, очищаємо її та ділимо на філе.
Крок 2. У глибоку миску вливаємо кефір. Розбиваємо до нього куряче яйце. Збиваємо до однорідності.
Крок 3. Висипаємо в суміш панірувальні сухарі і картопляний крохмаль. Перемішуємо.
Крок 4. Додаємо сіль, спеції, знову перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 5. Рибне філе нарізаємо невеликими порційними шматочками.
Крок 6. Засипаємо минтай сіллю і перцем. Акуратно перемішуємо.
Крок 7. Далі шматочки опускаємо в підготовлений кляр.
Крок 8. Обсмажуємо рибу в сковороді з олією до яскравого рум’янцю.
Крок 9. Обсмажену рибу перекладаємо на паперові рушники. Даємо вбратися зайвому маслу.
Крок 10. Апетитне філе минтаю в клярі на сковороді готове. Подавайте до столу і угощайтесь!
Соковиті відбивні з свинини на сковороді
Соковиті відбивні з свинини на сковороді – ситне і смачне частування для вашого обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами: картопляним пюре, крупами або овочами. Для приготування ситного і яскравого другого страви використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,8 кг.
- Сухарі панірувальні – за смаком.
- Олія – для смаження.
Для маринаду:
- Яйце – 2 шт.
- Олія – 1,5 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Суміш молотих перців – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ділимо на акуратні стейки. Промиваємо і обсушуємо.
Крок 2. Прикриваємо м’ясо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 3. Для маринаду з’єднуємо яйця, олія, сіль і суміш перців. Збиваємо до однорідності.
Крок 4. Заливаємо м’ясо маринадом і залишаємо на 1-2 години в холодильнику.
Крок 5. Підготуємо панірувальні сухарі для обвалювання.
Крок 6. Обвалюємо заготовки зі свинини в панірувальних сухарях.
Крок 7. Перекладаємо на сковороду з олією.
Крок 8. Обсмажуємо кожну відбивну до рум’янцю з обох сторін.
Крок 9. Соковиті відбивні з свинини на сковороді готові. Подавайте до столу з вашим улюбленим гарніром!
Скумбрія, запечена в духовці
Скумбрія, запечена в духовці, виходить дуже ситною, соковитою і яскравою за смаком. Подавайте її до обіду або вечері. Можна доповнити гарнірами, свіжими овочами або іншими доповненнями до смаку. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного рецепта.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Кефір – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Скумбрію очищаємо від нутрощів і добре промиваємо. Після на рибі робимо поперечні глибокі надрізи. Голову прибираємо.
Крок 3. Підготовлену тушку поливаємо лимонним соком, солимо і посипаємо чорним молотим перцем.
Крок 4. Всередину черева кладемо часточки лимона. У надрізи вставляємо кільця очищеного ріпчастої цибулі.
Крок 5. Перекладаємо рибу в форму для запікання і обмазуємо невеликою кількістю кефіру.
Крок 6. Випікаємо страву при температурі 180 градусів 35 хвилин.
Крок 7. Скумбрія, запечена в духовці, готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Шашлик в домашніх умовах в духовці
Шашлик в домашніх умовах в духовці – оригінальне частування для вашого сімейного столу. Якщо хочете порадувати себе апетитним другим блюдом і урізноманітнити домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Подавайте з гарнірами або соусами за смаком.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,4 кг.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Приправа для м’яса – 2 ч.л.
- Сумах – 1/3 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Свинину добре промиваємо і нарізаємо середніми шматками. Посипаємо продукт сіллю і спеціями.
Крок 3. Перекладаємо м’ясо в глибоку миску, перемішуємо його з майонезом і доповнюємо промитими шампіньйонами. Маринуємо в холодильнику близько 6 годин.
Крок 4. В цей час підготуємо інші продукти. Помідори і цибуля ріжемо кружечками, болгарський перець – шматочками середнього розміру.
Крок 5. Формуємо шашлики на дерев’яних шпажках. Чергуючи, нанизуємо м’ясо, шампіньйони і овочі.
Крок 6. Викладаємо заготівлю в форму, застелену фольгою. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Періодично шашлики поливаємо утворився овочевим соком.
Крок 7. Шашлик в домашніх умовах в духовці готовий. Можна подавати до столу!
Свинина в горщику з картоплею в духовці
Свинина в горщику з картоплею в духовці – апетитне частування для вашого обіду або вечері. Подавайте до столу, доповнивши зеленню, свіжими овочами або соліннями. Для приготування такого яскравого і ситного страви використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Соус томатний / кетчуп – 5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її.
Крок 2. Очищену морквину пропускаємо через велику терку.
Крок 3. Свинину попередньо розморожуємо, після промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.
Крок 5. Додаємо до цибулі терту моркву. Перемішуємо і продовжуємо готувати до м’якості моркви.
Крок 6. Викладаємо до овочів м’ясо, солимо продукти і перчимо.
Крок 7. Додаємо томатний соус або кетчуп, перемішуємо і обсмажуємо 20 хвилин.
Крок 8. В цей час очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 9. Картоплю обсмажуємо в окремій сковороді до напівготовності. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 10. У горщики порційно викладаємо картоплю.
Крок 11. Закриваємо свининою з цибулею і морквою.
Крок 12. Закриваємо горщики кришками і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Крок 13. Свинина в горщику з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!