Другі страви на кожен день – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Другі страви на кожен день – це те, що потрібно взяти на замітку для вашого домашнього меню. Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід або вечерю, то обов’язково використовуйте нашу готову добірку з дев’яти смачних рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу. Тут ви знайдете самі нескладні і цікаві ідеї.

Картопля з куркою, запечена в духовці

Картопля з куркою, запечена в духовці, послужить чудовою ідеєю для вашого домашнього столу. Готова страва виходить дуже ситним і привабливим. Щоб його приготувати легко і просто, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку добре промиваємо під водою і ріжемо на порційні частини.

Крок 2. Викладаємо шматочки курки в велику миску. Додаємо сіль, спеції, половину сметани і подрібнені зубчики часнику.

Крок 3. Добре все перемішуємо і маринуємо протягом півгодини.

Крок 4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Перекладаємо його в глибоку миску. Доповнюємо сіллю і сметаною, перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо картоплю в форму для запікання.

Крок 6. На картоплю викладаємо мариновані шматочки курки. Відправляємо блюдо на годину в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 7. Картопля з куркою, запечена в духовці готова. Можна подавати до столу і пригощатися!

Ліниві голубці з рисом і фаршем

Ліниві голубці з рисом і фаршем – апетитне частування для вашого сімейного столу. Якщо хочете порадувати себе апетитним другим блюдом і урізноманітнити домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Подавайте до сімейних обідів або вечерь.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Фарш м’ясний – 0,8 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Сметана – 400 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вершки – 400 мл.
  • Соус томатний – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо рис в підсоленій воді 10 хвилин після кипіння.

Крок 2. Промиваємо капусту. Відкладаємо три великих листа, решта дрібно шинкуємо. Кладемо на сито і обдаємо окропом.

Крок 3. Форму для запікання змащуємо олією. Кладемо сюди капустяні листи.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю з часником і обсмажуємо цибулю на олії.

Крок 5. Перемішуємо м’ясний фарш з подрібненою капустою, обсмаженими овочами, рисом, курячим яйцем і двома жовтками, сіллю і перцем. Ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх в панірувальних сухарях.

Крок 6. Обсмажуємо заготовки до рум’яної скоринки і перекладаємо їх в форму з капустними листами.

Крок 7. Тепер приготуємо соус. Для цього перемішуємо вершки, сметану, томатний соус, сіль, перець і подрібнений часник.

Крок 8. Заливаємо голубці отриманою сумішшю. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів, прикривши фольгою. Після прибираємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин.

Крок 9. Ліниві голубці з фаршем і рисом готові. Смачного!

Соковита горбуша, запечена у фользі у духовці

Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці, – апетитна страва для вашого обіду чи вечері. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами: картопляним пюре, крупами або овочами. Для приготування ситного та яскравого рибного частування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Складові:

  • Горбуша – 1,2 кг.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Шкірка мандарину – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.

Для соусу:

  • Кріп – 5 гілочок.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо рибу та необхідні продукти для її приготування.

Крок 2. Також підготуємо інгредієнти для соусу.

Крок 3. Добре промиваємо і очищаємо рибу.

Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо розм’якшене вершкове масло, подрібнений кріп, сіль і перемолоті перці.

Крок 5. Горбушу викладаємо на деко з фольгою. Обмазуємо її сумішшю з масла і спецій.

Крок 6. Поруч кладемо шкірку мандарина для аромату.

Крок 7. Закриваємо заготівлю фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Після розкриваємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин.

Крок 8. Після готовності риби, переливаємо гарячу олію з фольги в глибоку миску. Так ми приготуємо соус для подачі. У масло видавлюємо лимонний сік, додаємо подрібнений кріп, часник і мед.

Крок 9. Добре перемішуємо ароматну суміш.

Крок 10. Готову горбушу добре поливаємо соусом, ділимо на порції.

Крок 11. Соковита горбуша, запечена в фользі в духовці, готова. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Рубані котлети з курячої грудки на сковороді

Рубані котлети з курячої грудки на сковороді легко приготувати в домашніх умовах. Готовий продукт виходить дуже соковитим, ситним і яскравим за смаком. Тому рекомендуємо взяти на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Борошно – 70 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш молотих перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Батон очищаємо від скоринки. Нарізаємо дрібними кубиками і заливаємо їх молоком. Ми залишаємо до розм’якшення.

Крок 2. Промите куряче філе ріжемо на дрібні шматочки.

Крок 3. Нарізаємо цибулю з часником довільними шматочками. Обсмажуємо овочі в маслі до м’якості і легкого рум’янцю. Після овочі подрібнюємо в блендері з м’якоттю батона.

Крок 4. З’єднуємо курячу суміш з масою з батона і овочів. Додаємо сіль і суміш перців, ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на одну годину.

Крок 5. З готової маси ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх в борошні.

Крок 6. Викладаємо котлети в сковороду з олією.

Крок 7. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Рубані котлети з курячої грудки на сковороді готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Філе минтаю в клярі на сковороді

Філе минтаю в клярі на сковороді – простий і смачний частування для вашого сімейного столу. Якщо хочете порадувати себе апетитною другою стравою та урізноманітнити домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Подавайте з гарнірами, хлібом чи соусами до смаку.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Складові:

  • Минтай – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш мелених перців – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Для кляру:

  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Суміш мелених перців – ч.л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч.л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рибу, очищаємо її та ділимо на філе.

Крок 2. У глибоку миску вливаємо кефір. Розбиваємо до нього куряче яйце. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. Висипаємо в суміш панірувальні сухарі і картопляний крохмаль. Перемішуємо.

Крок 4. Додаємо сіль, спеції, знову перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 5. Рибне філе нарізаємо невеликими порційними шматочками.

Крок 6. Засипаємо минтай сіллю і перцем. Акуратно перемішуємо.

Крок 7. Далі шматочки опускаємо в підготовлений кляр.

Крок 8. Обсмажуємо рибу в сковороді з олією до яскравого рум’янцю.

Крок 9. Обсмажену рибу перекладаємо на паперові рушники. Даємо вбратися зайвому маслу.

Крок 10. Апетитне філе минтаю в клярі на сковороді готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Соковиті відбивні з свинини на сковороді

Соковиті відбивні з свинини на сковороді – ситне і смачне частування для вашого обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами: картопляним пюре, крупами або овочами. Для приготування ситного і яскравого другого страви використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,8 кг.
  • Сухарі панірувальні – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для маринаду:

  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Суміш молотих перців – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ділимо на акуратні стейки. Промиваємо і обсушуємо.

Крок 2. Прикриваємо м’ясо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Для маринаду з’єднуємо яйця, олія, сіль і суміш перців. Збиваємо до однорідності.

Крок 4. Заливаємо м’ясо маринадом і залишаємо на 1-2 години в холодильнику.

Крок 5. Підготуємо панірувальні сухарі для обвалювання.

Крок 6. Обвалюємо заготовки зі свинини в панірувальних сухарях.

Крок 7. Перекладаємо на сковороду з олією.

Крок 8. Обсмажуємо кожну відбивну до рум’янцю з обох сторін.

Крок 9. Соковиті відбивні з свинини на сковороді готові. Подавайте до столу з вашим улюбленим гарніром!

Скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія, запечена в духовці, виходить дуже ситною, соковитою і яскравою за смаком. Подавайте її до обіду або вечері. Можна доповнити гарнірами, свіжими овочами або іншими доповненнями до смаку. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного рецепта.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Кефір – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Скумбрію очищаємо від нутрощів і добре промиваємо. Після на рибі робимо поперечні глибокі надрізи. Голову прибираємо.

Крок 3. Підготовлену тушку поливаємо лимонним соком, солимо і посипаємо чорним молотим перцем.

Крок 4. Всередину черева кладемо часточки лимона. У надрізи вставляємо кільця очищеного ріпчастої цибулі.

Крок 5. Перекладаємо рибу в форму для запікання і обмазуємо невеликою кількістю кефіру.

Крок 6. Випікаємо страву при температурі 180 градусів 35 хвилин.

Крок 7. Скумбрія, запечена в духовці, готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Шашлик в домашніх умовах в духовці

Шашлик в домашніх умовах в духовці – оригінальне частування для вашого сімейного столу. Якщо хочете порадувати себе апетитним другим блюдом і урізноманітнити домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Подавайте з гарнірами або соусами за смаком.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,4 кг.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Приправа для м’яса – 2 ч.л.
  • Сумах – 1/3 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Свинину добре промиваємо і нарізаємо середніми шматками. Посипаємо продукт сіллю і спеціями.

Крок 3. Перекладаємо м’ясо в глибоку миску, перемішуємо його з майонезом і доповнюємо промитими шампіньйонами. Маринуємо в холодильнику близько 6 годин.

Крок 4. В цей час підготуємо інші продукти. Помідори і цибуля ріжемо кружечками, болгарський перець – шматочками середнього розміру.

Крок 5. Формуємо шашлики на дерев’яних шпажках. Чергуючи, нанизуємо м’ясо, шампіньйони і овочі.

Крок 6. Викладаємо заготівлю в форму, застелену фольгою. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Періодично шашлики поливаємо утворився овочевим соком.

Крок 7. Шашлик в домашніх умовах в духовці готовий. Можна подавати до столу!

Свинина в горщику з картоплею в духовці

Свинина в горщику з картоплею в духовці – апетитне частування для вашого обіду або вечері. Подавайте до столу, доповнивши зеленню, свіжими овочами або соліннями. Для приготування такого яскравого і ситного страви використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Соус томатний / кетчуп – 5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її.

Крок 2. Очищену морквину пропускаємо через велику терку.

Крок 3. Свинину попередньо розморожуємо, після промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.

Крок 5. Додаємо до цибулі терту моркву. Перемішуємо і продовжуємо готувати до м’якості моркви.

Крок 6. Викладаємо до овочів м’ясо, солимо продукти і перчимо.

Крок 7. Додаємо томатний соус або кетчуп, перемішуємо і обсмажуємо 20 хвилин.

Крок 8. В цей час очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 9. Картоплю обсмажуємо в окремій сковороді до напівготовності. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 10. У горщики порційно викладаємо картоплю.

Крок 11. Закриваємо свининою з цибулею і морквою.

Крок 12. Закриваємо горщики кришками і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 13. Свинина в горщику з картоплею в духовці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал