Домашній йогурт – 9 рецептів приготування з покроковими фото

66944ac6540164cff4b8d6370f755722

Домашній йогурт – це дуже смачний, корисний натуральний продукт з універсальними властивостями. Його можна подавати в якості самостійного частування або використовувати в приготуванні інших страв. Наприклад, десертів або йогуртових тортів. Є багато способів заготівлі апетитного йогурту. Кращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з покрокових рецептів.

Домашній йогурт в йогуртниці

Домашній йогурт в йогуртниці кожен зможе приготувати самостійно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Такий продукт вийде дуже ніжним, смачним і неймовірно корисним. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 літр

Інгредієнти:

  • Молоко 3,5% – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо літр молока в каструлю або сотейник.

a2d6f724737740e537919a4f1da7a3e6

Крок 2. Підготуємо натуральний йогурт без добавок.

03466d4d859c96ef20a6c7a7fefc9049

Крок 3. Молоко ставимо на плиту і нагріваємо до 80 градусів.

b9419e6218acf8778000ab18d03dc177

Крок 4. Вимикаємо вогонь і даємо молоку охолонути.

ad54643b34ebf161d47acdceacfcdca2

Крок 5. Температура молока повинна бути 35-40 градусів. Перемішуємо лопаткою, видаляємо плівку.

9f15d4e55755bf54a5f5ba544f2b8e82

Крок 6. Далі заготівлю проціджуємо через дрібне сито.

b438262028c4ee0c71c7ad1489214385

Крок 7. У такий момент сюди можна вмішувати натуральний йогурт.

2d56bd0da428acad43e138a81b2304d1

Крок 8. Стежимо, щоб температура була 35-40 градусів.

ac27113a0185753d067c3d04c2dac164

Крок 9. Далі масу переливаємо в спеціальну йогуртницю.

147fef1827f59210492e15e86860b603

Крок 10. Закриваємо кришкою і включаємо прилад.

ed28d0934b888d1a0152e8d95260c5fd

Крок 11. Готуємо продукт 9-12 годин.

074ec1a2cfcc7ec62d83604356b75d6c

Крок 12. Через вказаний час масу необхідно остудити.

08992539a1a8699a4511d3d1a0e65855

Крок 13. Домашній йогурт в йогуртниці готовий!

88dd268bd690799f3a8314723c7ce7e7

Як приготувати йогурт без йогуртниці

Як приготувати йогурт без йогуртниці, ви знайдете в нашому перевіреному покроковому рецепті. З такою кулінарною ідеєю впораються все. Готовий продукт порадує своїм натуральним смаком і неймовірно корисними властивостями. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших частувань.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо літр молока в каструлю і нагріваємо його до 80 градусів.

5c3fcd33f3e5f0ebfee1fee4c040c7ee

Крок 2. Відразу нагрітий продукт переливаємо в скляну миску, яка герметично закривається.

fabc0773b40c616d68b408ea9b20be7d

Крок 3. Охолоджуємо молоко до 38-45 градусів.

b070528eddb2184b41f83821354abcea

Крок 4. Додаємо сюди ложку натурального йогурту.

79c10fdd1362ea147d50162b8e9633d4

Крок 5. Ретельно все перемішуємо за допомогою вінчика.

5eb04afd87b1d8e090b9ddac9ab30c34

Крок 6. Щільно закриваємо кришкою.

f29f3d754018e62886547d27a460060c

Крок 7. Ставимо заготівлю в тепле місце. Укутуємо в рушник і залишаємо на 5-10 годин.

b14063c362644eaa59e5885dc342a8f4

Крок 8. Через час рушник прибираємо. Можна знімати кришку.

dfadd3fd4e84b8f4ac5cf119063e8f1c

Крок 9. Щільну масу відразу можна перемішати і поставити охолоджуватися в холодильник.

96812c6de6ef0d3dadedf03d67cb8f83

Крок 10. Ніжний і густий домашній йогурт без йогуртниці готовий!

4d6b77d70e34516199d5968462833c4f

Домашній йогурт з сметани

Домашній йогурт з сметани порадує вас натуральним приємним смаком і корисними властивостями. Ніжний продукт підходить для приготування соусів, кремів та інших кулінарних продуктів. Також ви можете їсти апетитний домашній йогурт просто так. Рекомендуємо спробувати!

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Сметана 20% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник вливаємо літр молока і даємо йому нагрітися.

dc2de9e39147063d963e18999f6e5a29

Крок 2. Після продукт необхідно остудити до 35-40 градусів.

8964dacf43e6d24519705322f2458cf5

Крок 3. Відміряємо вказане кількість сметани.

be3e5a1240929c8f47d504f4db20c5b6

Крок 4. Гарненько перемішуємо сметану з підготовленим молоком.

a9d85ce701d78b411df2a7df10d28829

Крок 5. Розливаємо заготівлю за спеціальними ємностей йогуртниці. Включаємо прилад на 7-9 годин.

2c513cdf840aafe854e018dd57dccb00

Крок 6. Через зазначений час продукт необхідно остудити і прибрати в холодильник.

75ee24847c98bef46c97b573421b9749

Крок 7. Домашній йогурт з сметани готовий. Можна пробувати!

82379d452bcbcf583934bb39a46c03d5

Йогурт в мультиварці в домашніх умовах

Йогурт в мультиварці в домашніх умовах – це смачний і повністю натуральний продукт, який кожен може приготувати в домашніх умовах. Якщо ви хочете урізноманітнити ваше меню молочним йогуртом власного приготування, то беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

5a928c78029166e9212f2dcd1125018d

Крок 2. Відміряємо літр молока і додаємо в нього натуральний йогурт з цукром. Перемішуємо до однорідності.

93f44572eceda1668a0c7994319f00cd

Крок 3. Розливаємо молочну суміш по йогуртницям – пластмасовим стаканчиків з щільною кришкою.

a5709d8c3e7e7ed8d16f04f35013dafd

Крок 4. Ставимо наповнену тару в чашу мультиварки.

6074a49dd4630a6f7d251e31418ad18c

Крок 5. Включаємо режим « йогурт » на 8 годин.

3df47662a8984de1a4b204a3ca0cc16e

Крок 6. Через час продукт витягуємо з чаші і повністю остуджуємо. Ставимо в холодильник для повного застигання.

7a59fd0cd55196c2d9497db75a606aba

Крок 7. Ніжний домашній йогурт в мультиварці готовий. Можна пригощатися!

7815ff648eb5f7e8053f0c6190ed0ba2

Як самостійно зробити грецький йогурт

Як самостійно зробити грецький йогурт? Цю інформацію ви знайдете в нашому перевіреному покроковому рецепті. Використовуйте нашу ідею, якщо хочете порадувати себе і рідних корисним продуктом. Готовий йогурт можна додавати в салати і інші страви вашого столу!

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо один літр молока, переливаємо його в чашу блендера або велику миску.

63a8b1e2675677fc91ddd34bf16061fc

Крок 2. Відправляємо до молока натуральний йогурт. Збиваємо масу блендером або вінчиком до повної однорідності.

f8b14554aa402c18c80d5aa1665ff04a

Крок 3. Розкладаємо масу за спеціальними стерильним баночкам. Встановлюємо в йогуртницю і готуємо 8 годин.

e7085c7e124b5c78f9344df74294c518

Крок 4. Через вказаний час продукт переливаємо через сито, застелене марлею в кілька шарів. Встановлюємо конструкцію над будь-якою мискою і прибираємо в холодильник.

975877d7ae59dfec7faea3e935a52912

Крок 5. Через час маса стане ще більш густою, так як зайва рідина піде.

4a3383ac8222f393e5f2796249f03624

Крок 6. Густий і повітряний продукт прибираємо з сита і перекладаємо в підходящу ємність.

0af5af07ad041a8ebe66ea1b12858ed3

Крок 7. Ніжний і універсальний грецький йогурт, приготований своїми руками готовий!

7c02b349c515c0e1df584b67ae8fd05b

Домашній йогурт без закваски

Домашній йогурт без закваски кожен зможе приготувати своїми руками. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Такий продукт вийде дуже ніжним, смачним і неймовірно корисним. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 8 годин 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко 2,5% – 1 л.
  • Йогурт натуральний 2,5% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібно кількість інгредієнтів за списком.

a76e9a5a13d8953a471d8d359a48c30e

Крок 2. Скляні банки, в яких будемо готувати йогурт, стерилізуємо протягом 3-5 хвилин.

730648b68fa9810c813b1983af686aab

Крок 3. Вливаємо молоко в сотейник і нагріваємо його до температури 40 градусів. У процесі помішуємо рідина.

52721376bbf8b200ca055a00a4a6ed28

Крок 4. Потім додаємо в молоко натуральний йогурт. Гарненько перемішуємо до однорідності.

3a962386215095bc80ffe5afb0979192

Крок 5. Розкладаємо заготівлю по банкам і встановлюємо їх в йогуртницю.

a894260c186a0a421f9f98ff9c7aa7a3

Крок 6. Включаємо прилад на 7-8 годин і чекаємо готовності.

d51cc67411cc215a5be1cecda8be5d0b

Крок 7. Домашній йогурт без закваски готовий. Зберігайте в холодильнику!

3c454ecee6f732b3ebd752f4a1c2c67f

Йогурт з козячого молока

Йогурт з козячого молока порадує вас натуральним ніжним смаком і корисними властивостями. Апетитний продукт підходить для приготування соусів, кремів та інших кулінарних продуктів. Також ви можете їсти поживний домашній йогурт просто так. Рекомендуємо спробувати!

Час готування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче – 0,9 л.
  • Йогурт натуральний – 120 гр.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю або сотейник вливаємо вказану кількість козячого молока. Кип’ятимо його і залишаємо остигати до 35-40 градусів.

996138166970eb2b97aa330470903993

Крок 2. Обов’язково прибираємо пінку з підігрітого молока.

5ce1d83d34e3be9eef6c29c8bf64105a

Крок 3. В окремий посуд кладемо готовий йогурт.

272be05a1bbeaa090fc3f0a702fda79e

Крок 4. Додаємо до йогурту цукрову пудру.

9ca6d28d382d55b5d974af49fa3895ea

Крок 5. Дуже акуратно вливаємо сюди молоко і ретельно перемішуємо.

53f3a2af3ebef4e739e04e561e97c85e

Крок 6. Стаканчики для йогурту 10 хвилин стерилізуємо на пару.

d0214d8d02b3391878b8c126b4607284

Крок 7. Підготовлені стаканчики наповнюємо молочною заготівлею. Встановлюємо в спеціальну формочку від мультиварки.

957c8df5fba54cae16d9ca490a24f9e3

Крок 8. Включаємо режим « йогурт » і готуємо 8 годин. Після продукт остуджуємо і прибираємо в холодильник.

4fd9919ddedc4f6a57de74fb7001acc0

Крок 9. Густий йогурт з козячого молока готовий. Пробуйте!

Йогурт в блендері

Йогурт в блендері нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Такий продукт вийде дуже ніжним, смачним і неймовірно корисним. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Кефір – 4 ст.л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

a2c60337dfee06f28c0d8cb66864f708

Крок 2. Молоко вливаємо в сотейник, кип’ятимо його і після даємо охолонути до 50 градусів.

a6f23c5fdb5517e269c789fac5ea4f59

Крок 3. Коли молоко досягло потрібної температури, переливаємо його в йогуртницю і акуратно вливаємо кефір. Ми залишаємо на 6 годин. Якщо йогуртниці немає, то залишаємо в духовці при такій же температурі на 4-6 годин.

e6f604922fa6f0365cee7f9545d65886

Крок 4. Очищаємо банани від шкірки і нарізаємо їх невеликими шматочками.

226edafb3e0e043448ebe290751da7e2

Крок 5. Блендером подрібнюємо фруктові шматочки з цукром і ваніліном до ніжної однорідної маси.

68f0924774e0fa191a13d8746fbd3bfe

Крок 6. Додаємо до бананової маси йогуртову заготівлю. Продовжуємо збивати блендером.

4aafc70e952ac95642367f7c62c11a3d

Крок 7. Ніжний і ароматний домашній йогурт за допомогою блендера готовий!

0e92761ae368edaa9a7a267da9d3f39d

Питний йогурт з кефіру

Питний йогурт з кефіру виходить дуже апетитним і приємним за смаком. Також такий продукт порадує вас корисними властивостями. Відмінна альтернатива магазинним йогуртів. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 7 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 л.
  • Банан – 1 шт.
  • Ягоди – за смаком.
  • Мед – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо інгредієнти. Відміряємо літр кефіру.

c4f3c74f673feda97b233d67ceec66ad

Крок 2. Ягоди гарненько промиваємо під водою. Якщо вони великі, то трохи розрізаємо.

311dd55277813888e3716e298acfc0b7

Крок 3. Банан очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.

3e67ae93154bdefd46fd3f62d76b852c

Крок 4. Кефір вливаємо в чашу блендера, доповнюємо кисломолочний продукт ягодами, фруктами і медом.

c9760299ef7e266006bd14cfdd202481

Крок 5. Перемелюємо вміст до ніжної однорідної маси.

c5afabfd282b1e540ce0a84a6d4e36dd

Крок 6. Отриманий продукт ставимо в холодильник для охолодження.

bcf64f24aad5896e6d79d812584a2f67

Крок 7. Ніжний питної йогурт з кефіру готовий. Розливайте по стаканчиках і угощайтесь!

8b2b5535cb3ef982be5d6ca1d61d6db1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал