Домашній торт – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

dd0f39c6c718ade1825cc8c4e41eb1fe

Домашній торт – це шедевр, який не зрівняється ні з одним покупним виробом. Десерти, приготовані власноруч, подвійно цінуються в нашій родині. Я намагаюся, випікати торти на кожне сімейне застілля, за що отримую неймовірну подяку і компліменти. Це мотивує дивувати рідних і близьких. Тому намагаюся використовувати різні рецепти. Свої фаворити вдалося зібрати в цій збірці. Існують суперечки, що краще не витрачати час і купити готовий торт, але я кожен раз переконуюся в зворотному.

Домашній медовик

Домашній медовик – ніжне диво, яке виходить у всіх. Незважаючи на простий бюджетний крем, десерт виходить божественним. Медовик – мій коронний торт, який я готую на кожен свій день народження. Процес приготування простий, а гості завжди залишаються в захваті.

Час готування – 8 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 50 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Мед – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло вершкове – 150 гр. + 30 гр. для змащування форми.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.

Для крему:

  • Сметана жирна – 500 гр.
  • Мед – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло наріжте кубиком.

b06195c3624d468d0aaadb36767c5f99

Крок 2. Курячі яйця попередньо вимийте і обсушити. Розбийте їх в глибоку миску. Насипте 150 грамів цукрового піску. Добре збийте міксером до пишної піни, поступово збільшуючи швидкість. До отриманої маси відправте розм’якшене масло і ще раз збийте.

b986286464c056dc5eaa5421cb6e5242

Крок 3. У товстостінний сотейник відправте 150 грамів натурального меду. Поставте на плиту і нагрійте на середній температурі. Мед повинен розтанути і закипіти. Слідом відправте чайну ложку харчової соди. Ретельно розмішайте. Маса збільшиться і потемніє.

6eae456655f9cd98589a8de9c0474ff2

Крок 4. Медову субстанцію тонкою цівкою введіть до яєчної маси, перемішуючи міксером на середніх оборотах. Посоліть. Поступово насипте просіяне через дрібне сито пшеничне борошно і перемішуйте міксером на мінімальній швидкості.

03f404f68a71eae0a5afa492128509dc

Крок 5. З готового медового тіста сформуйте куля, закрутіть в харчову плівку і помістіть в холод приблизно на годину. Охолоджене тісто розділіть на 9-10 рівних грудочок.

71cf09587eaa5d316645369b5292a0f1

Крок 6. На пергаменті хорошої якості качалкою розкачайте тісто товщиною 3 міліметри. Тарілкою додайте округлу форму. Розігрійте духовку, встановивши 200 градусів. Корж помістіть в духовку на 3-4 хвилини. Поки печеться корж, розкачайте наступний. Так спечіть все коржі і обрізки.

09cb077b05390c90133441fb9e0d4ef6

Крок 7. Займіться приготуванням крему. 500 грамів жирної сметани збийте міксером на високих оборотах. Поступово всипте 200 грамів цукрового піску і налийте 30 грамів меду і на середній швидкості перемішайте до повного розчинення цукрових кристаликів.

5032535dd19273da763705e5e9f44da0

Крок 8. На тарілку, де будете збирати ароматний торт, викладіть ложку крему і розмажте. Зверху викладіть медовий корж і злегка придавите, щоб він прилип на дно. Щедро промажте кремом. Таким чином, зберіть весь торт. Промажте боки. Верхній корж акуратно притисніть.

60c494d5e8d99953ce090693e2edddb6

Крок 9. Обрізки тіста подрібніть в кавомолці або за допомогою скелі. Густо обсипте боки і верхівку торта. Торт накрийте кришкою і помістіть в холод мінімум на 6 годин.

e92799faf83e78532d7f918068f7c853

Крок 10. Тортик наріжте порційно і подавайте до свіжозавареним чаю.

837134742baac79ba7972ac5d04058cf

Крок 11. Торт виходить надзвичайно ніжним. Смачного!

89c36a288c1aad698c13250bbc29993b

Торт Червоний оксамит

Торт Червоний оксамит виходить божественним! Соковитий і яскравий бісквіт з вершковим кремом принесе вам незвичайні враження. Ніжний десерт стане прикрасою будь-якого свята. Словами неможливо пояснити, наскільки це смачно! Гарний торт простий в приготуванні, не варто боятися великої кількості використовуваних інгредієнтів.

Час готування – 6 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір 2,5% – 200 мл.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Олія – 300 мл.
  • Борошно пшеничне – 350-400 гр.
  • Сода харчова – 7 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Гелевий червоний барвник – 2 ч.л.

Для крему:

  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Масло вершкове – 170 гр.
  • Цукрова пудра – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні зберіть продукти для шикарного торта.

Крок 2. У глибоку миску насипте 250 грамів цукрового піску. Скориставшись ситом, туди ж просійте пшеничне борошно разом з какао-порошком, розпушувачем, харчовою содою, сіллю і ванільним цукром.

43ab8618fdffe9dd6e624b888c7e306b

Крок 3. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти вінчиком.

835cfa74eafaf6e321bb699f5a2640db

Крок 4. Курячі яйця попередньо вимийте і обсушити. Розбийте їх в глибоку миску. Налийте 200 мілілітрів кефіру, 300 мілілітрів олії без запаху і 2 чайні ложки червоного гелевого барвника. Перемішайте на середній швидкості міксера до однорідної консистенції.

a4b3a95cd73164d96188099a40e0ba22

Крок 5. До рідким інгредієнтів відправте суміш сухих.

f5333228f62f96441d0cb3d230dcdf74

Крок 6. Розмішайте міксером на середніх оборотах до однорідної гладкої консистенції. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 180 градусів.

99d0086549d20a9dce216e54477cda8e

Крок 7. Борта і дно форми для випічки промажте маслом або застеліть пекарським папером. Тісто розділіть на 3 частини. Помістіть в розігріту духовку на 20-25 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою або паличкою. Вона повинна бути сухою. Таким чином, спеки 3 коржі.

13e9851df50c43a9619d88ab47b821e8

Крок 8. У глибоку миску викладіть 170 грамів розм’якшеного вершкового масла. Насипте 200 грамів цукрової пудри.

fadfbfa497d107a082860d62f358e404

Крок 9. На середній швидкості міксера гарненько перемішайте масу.

548752de1df26a9a4199f148c56e9f30

Крок 10. До збитому маслу відправте 400 грамів охолодженого вершкового сиру.

b3ee2b444a1ca9a2834797a49372cfab

Крок 11. Почніть збивати крем на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість. Крем вийде повітряним.

98e859cd5370e09e068fbc44b87cc251

Крок 12. Спечені коржі повністю остудити. На тарілку, де будете збирати яскравий торт, викладіть ложку крему і розподіліть по поверхні. Зверху викладіть бісквітний корж і злегка придавите, щоб він прилип на дно. Щедро промажте кремом.

bed1cef7ebaec6207af670e2e4649aa8

Крок 13. Зверху викладіть наступний корж.

ad95bb62c73f3d5bc8eb589377c57d08

Крок 14. Промажте кремом.

5f30df680660514168a33998b1706560

Крок 15. Далі викладіть третій корж.

39173635aba99ce9244d3467e46bac3f

Крок 16. Промажте кремом верхівку і боки торта. З залишився крему зробіть прикраси за допомогою кондитерського мішка або шприца. Торт накрийте кришкою і помістіть в холод мінімум на 4 години.

2a3330e9ae59fd79f122337ffbf27573

Крок 17. Торт подавайте до ароматного свіжозавареним чаю.

f3e5dfa27926cf9dec43e90c8629268c

Крок 18. Наріжте на порції і насолоджуйтеся! Смачного!

8227a83dc86c5e8738f35b94bb9f68b0

Бісквітний торт в домашніх умовах

Бісквітний торт в домашніх умовах виходить надзвичайно ніжним і красивим. Рецепт бісквіта універсальний. А як крем ви можете використовувати, все, що завгодно. Навіть простий сметанний крем або збите згущене молоко з вершковим маслом перетворить просту випічку в вишуканий десерт. Експериментуйте!

Час готування – 14 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Ванілін – пакетик.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Для крему:

  • Шоколад білий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний або борошно – 15 гр.
  • Полуниця свіжа – 350 гр.
  • Молоко – 450 мл.
  • Желатин – 10 гр.
  • Вода – 60 мл.
  • Сіль – щіпка.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.

Для молочної просочення:

  • Молоко згущене – 50 гр.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть продукти для бісквіта.

Крок 2. 3 охолоджені курячі яйця попередньо вимийте і обсушіть. Розділіть їх на білки і жовтки. Білки відправте в глибоку миску. Насипте дрібку солі, пакетик ваніліну і 50 грамів цукрового піску. Скориставшись міксером, збийте до стану щільних піків. Почніть збивати на середній швидкості, поступово збільшуючи обороти.

c37c1824b3a70457031ce4169dd46805

Крок 3. Яєчні жовтки відправте в глибоку ємність, насипте 50 грамів цукрового піску. Збийте міксером до пишної побілілої маси.

685cb3dfd6635dd4ffdda394992f6769

Крок 4. Збиті жовтки акуратно введіть до збитим білків. Перемішайте акуратними рухами знизу вгору.

f6afaecd361f44411eb883408352e655

Крок 5. 100 грамів пшеничного борошна з’єднайте з розпушувачем. Частинами просійте через дрібне сито до яєчної маси.

6305784b998ba6868154e7a05096b0c3

Крок 6. Перемішайте вінчиком акуратними рухами знизу вгору. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 180 градусів.

f1eaae7c22fba5e2d45b822c44476cee

Крок 7. Дно і борту форми промажте маслом. Акуратно перелийте бісквітне тісто. Розрівняйте силіконовою лопаткою. Помістіть в розігріту духовку на 20-30 хвилин.

ebf87ae93956b18bca2b343646cd9cc8

Крок 8. Готовий бісквіт перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути повністю сухою. Залиште охолонути в формі, акуратно витягніть. Загорніть в харчову плівку і приберіть в холод на 4 години.

2b99d53bbf3f28fcd23693cb923b04e2

Крок 9. Бісквіт відпочине за цей час і залишиться таким же високим.

04f4decffdb8b5b79561a5ffae64770e

Крок 10. Бісквіт розділіть навпіл.

de93a1ec2e003047e1c16c3f26a22a92

Крок 11. Щоб торт був соковитим, приготуйте просочення, з’єднавши 50 грамів згущеного молока з 50 мілілітрами води. Розмішайте до однорідності.

46b33e1f84623d5c84badcd4b4d133ce

Крок 12. На робочій поверхні зберіть продукти для крему. 10 грамів желатину залийте 60 мілілітрами холодної води і залиште набухати.

a1b7d9e8ac73c22f057c777921af59b6

Крок 13. Займіться приготуванням крему. Курячі яйця попередньо вимийте і обсушити. Розбийте в глибоку миску. Додайте жовток. Гарненько розмішайте з кукурудзяним крохмалем або борошном, цукром і сіллю. Тонкої цівкою влийте молоко кімнатної температури, перемішайте до однорідної консистенції вінчиком.

1e9e7b7b62a9cbfcd576655bfba9157c

Крок 14. Поставте нагріватися. Постійно помішуючи вінчиком, доведіть до загустіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, зніміть з плити. Відразу ж додайте білий шоколад і перемішайте.

b9596e49b73428ad9f228a5e28c84834

Крок 15. Набухлий желатин розтопіть в мікрохвильовці імпульсами по 15 секунд. Вилийте в крем і добре розмішайте.

dcc4109baad248cd370f6e15d4f4fae0

Крок 16. Слідом відправте 100 грамів розм’якшеного вершкового масла. Перемішайте вінчиком до однорідності. Заварний крем повністю остудити.

ff9cf6bd04b535cff0dd2396ee1c5e1b

Крок 17. У невеликий посуд відлийте пару столових ложок крему.

7c9a32357f12da69fa3e72a4520cd70e

Крок 18. Ягоди полуниці сполосніть і обсушіть, наріжте на 4 частини. Трохи полуниці залиште для декору.

e053bf8a3699c376fea49a371de4bf00

Крок 19. Підготовлену полуницю відправте в більшу частину крему.

6243a0d637425b20ffa357f2ad952afc

Крок 20. Зберіть торт. Я використовую роз’ємне кільце. Дно прокладаю фольгою або харчовою плівкою. Борта можна викласти ацетатної плівкою або канцелярським файлом, попередньо розрізавши його. Викладіть корж. Просочені приготованої просоченням.

ab8272de004e290fe4ff9509b4698dfe

Крок 21. Зверху рівним шаром розподіліть весь крем з ягодами. Потім другий корж, знову просочення і крем без ягід.

7e42ce94f79efc47b5d9f784a3cd5572

Крок 22. Торт накрийте і помістіть в холод мінімум на 8 годин. Потім акуратно зніміть роз’ємне кільце, ацетатну і харчову плівку.

2ce1645886162bcca068a29bc4e23932

Крок 23. Охолоджений торт перекладіть на тарілку для подачі і прикрасьте ягодами. Для начинки і прикраси можна використовувати ваші улюблені фрукти і ягоди.

31dae9358aeafe7906e1e0ae568fd6c4

Крок 24. Торт наріжте порційними шматочками.

2ffe50e25fb6dae481e2c227ff47c022

Крок 25. Бісквіт виходить дуже ніжним і легким. Десерт подавайте до ароматного свіжозавареним чаю. Смачного!

a199ae1a778f930d100dd1f1731b725c

Торт «Молочна дівчинка»

Торт «Молочна дівчинка» – чудовий десерт, який порадує всіх членів сім’ї. Без перебільшення скажу, що цей шикарний торт стане одним з ваших фаворитів. Простота приготування – додатковий бонус для тих, хто не любить возитися на кухні годинами. Готуйте і насолоджуйтеся!

Час готування – 9 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Згущене молоко – 380 гр.
  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Вершки 33-35% – 500 мл.
  • Цукрова пудра – 70 гр.
  • Консервовані персики – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця попередньо вимийте і обсушити. Розбийте в глибоку миску. Додайте 380 грамів згущеного молока і гарненько розмішайте міксером до консистенції однорідної маси.

d6ea235df985d386d3b6d760f7c0423a

Крок 2. В окрему миску через дрібне сито просійте 160 грамів пшеничного борошна разом з розпушувачем, сіллю і ваніліном. Поступово введіть до рідких інгредієнтів. Перемішайте міксером на середній швидкості до однорідного гладкого стану.

291039e90016455605df583c35dc06f2

Крок 3. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 200 градусів. Візьміть пекарський папір хорошої якості. Обведіть олівцем кришку або тарілку, щоб надати коржу округлу форму. Викладіть пару ложок тіста і розподіліть.

48b3443f735d89f56da6c4491f27a4e3

Крок 4. Корж на пергаменті перемістіть на деко і помістіть в розігріту духовку на 5-6 хвилин. Поки печеться один корж, сформуйте наступний. Таким чином, спечіть все коржі.

6874a0846bd80ffd3eba3477ffe2b860

Крок 5. Приготуйте крем. 200 грамів охолодженого вершкового сиру відправте в глибоку миску, слідом насипте 70 грамів цукрової пудри. Перемішайте вінчиком. Поступово влийте охолоджені жирні вершки і збийте міксером на середній швидкості до збільшення крему в обсязі.

08f404dc5c24bab735b4197653452c97

Крок 6. З повністю охололих коржів зберіть торт. Консервовані персики наріжте тонкими часточками. Викладіть корж, просочіть кремом і зверху рівномірно розподіліть нарізані персики.

eba2e119679a85bec231bf82df0d8b73

Крок 7. Чергуючи коржі з кремом і фруктами, зберіть весь торт.

8890944f5e28725d74566028b1ce6412

Крок 8. Торт перекладіть на тарілку для подачі. Промажте боки. Зверху прикрасьте персиками, а з залишився крему за допомогою кондитерського мішка зробіть прикраси.

5446e006829b5052e6cc0ec4ce8523bd

Крок 9. Торт накрийте і помістіть в холод мінімум на 8 годин. Після чого наріжте порційними шматочками.

5f0b0f401cafd58ce09a419f2001db57

Крок 10. Тортик подавайте до ароматного свіжозавареним чаю. Смачного!

112ce293c74673833be9c8853fd0ddef

Торт Снікерс

Торт Снікерс дійсно можна назвати королем десертів. Це високе мистецтво в світі кондитера. За приготування такого торта візьметься не кожен, побачивши велику кількість використовуваних інгредієнтів. І тільки сміливці отримають незабутнє задоволення не тільки від результату, але і від самого процесу.

Час готування – 10 ч. 30 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Арахіс – 30 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 110 гр.
  • Молоко – 100 мл.

Для безе:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Білки яєчні – 4 шт.

Для крему:

  • Згущене молоко варене – 450 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Молоко – 300 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.

Для глазурі:

  • Гіркий шоколад – 100 гр.
  • Вершки жирні – 50 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Для складання:

  • Згущене молоко варене – 200 гр.
  • Арахіс смажений – 200 гр.

Для просочення:

  • Молоко згущене – 50 гр.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування безе 4 охолоджені курячі яйця попередньо вимийте і обсушіть. Розділіть на білки і жовтки. Білки відправте в глибоку миску і гарненько перемішайте з 200 грамами цукрового піску. Поставте на водяну баню і нагрійте до 60 градусів.

Крок 2. Нагріті білки збийте міксером до щільних піків. Почніть збивати на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи обороти. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 90 градусів.

903fad223921379b0813c9fab609974b

Крок 3. Збиті білки перекладіть в кондитерський мішок. Відсадити безе на деко, попередньо застелений силіконовим килимком або пекарським папером хорошої якості. Деко помістіть в розігріту духовку і запікайте не менше години.

Крок 4. Тим часом приготуйте тісто. 5 курячих яєць, теж попередньо вимитих і обговорених, відправте в глибоку миску, насипте кукурудзяний крохмаль і 150 грамів цукрового піску. Збийте міксером на середній швидкості до стану, коли маса збільшиться в кілька разів.

Крок 5. 110 грамів пшеничного борошна, какао-порошок і розпушувач просійте через дрібне сито і добре перемішайте. 30 грамів арахісу подрібніть в кавомолці і відправте до сухим інгредієнтам.

Крок 6. До збитої яєчної маси налийте 100 мілілітрів молока і поступово насипте сухі інгредієнти. Акуратно перемішайте вінчиком, щоб не було ніяких грудочок. Тісто обережно перелийте в форму для випічки, змащену маслом або застелену пекарським папером.

Крок 7. Випікайте бісквіт близько півгодини при температурі 180 градусів. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути сухою. Бісквіт остудити в формі, акуратно витягніть. Залиште до повного охолодження і розділіть на 3 коржі.

Крок 8. Для приготування крему курячі жовтки відправте в глибоку миску, насипте 30 грамів кукурудзяного крохмалю і 100 грамів цукрового піску. Збийте міксером до однорідної консистенції. Молоко нагрійте до появи бульбашок. До яєчної маси тонкою цівкою влийте частина нагрітого молока, перемішайте до однорідної консистенції вінчиком.

Крок 9. Час, що молоко яке залишилося з’єднайте з приготовленої субстанцією. Розмішайте і поставте нагріватися. Постійно помішуючи вінчиком, доведіть до загустіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, зніміть з плити.

Крок 10. Заварний крем остудити, і відправте до нього 450 грамів вареного згущеного молока. Збийте на середній швидкості міксера до утворення однорідної гладкою маси. Потім відправте в крем 200 грамів розм’якшеного вершкового масла. Збийте міксером до пишної консистенції.

Крок 11. 1/3 частина крему приберіть в холод. На тарілку встановіть роз’ємне кільце, викладіть ложку крему. Зверху викладіть корж і злегка придавите. Змішайте воду і згущене молоко і просочіть корж. Промажте кремом, викладіть безе. Зробіть сіточку з вареної згущеного молока і присипте арахісом.

3ea65c1ff730dbd539e834c19379eaf0

Крок 12. Таким чином, зберіть весь торт. Торт накрийте і помістіть в холод мінімум на 8 годин.

Крок 13. Після стабілізації зніміть роз’ємне кільце, вирівняйте торт кремом, який прибирали в холод. Що залишився крем можна використовувати для декору.

Крок 14. Приготуйте глазур на водяній бані з’єднайте гіркий шоколад з вершками і вершковим маслом. Доведіть до однорідної консистенції.

Крок 15. За допомогою шпателя вирівняйте верхівку торта глазур’ю

Крок 16. Частину, що залишилася глазур розподіліть по боках торта.

Крок 17. Задекоруйте тортик на свій розсуд. У мене – залишився крем, кокосова стружка і шматочки батончика « Снікерс ».

Крок 18. Ароматний торт наріжте порційно і подавайте до свіжозавареним чаю. Смачного!

22562075f0a6957a1288ae992310d139

Домашній торт «Прага»

Домашній торт «Прага» виходить надзвичайно смачним і ніжним. Гарний десерт прикрасить будь-яке свято. Дружні посиденьки з домашньою випічкою перетворяться в запам’ятовується подія, а гості будуть шоковані цієї смакотою і не повірять, що торт приготований в домашніх умовах. Готуйте із задоволенням і приймайте компліменти.

Час готування – 5 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана 15% – 200 гр.
  • Горілка – 30 мл.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Какао-порошок – 4 ст.л.
  • Згущене молоко – 100 гр.

Для крему:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Згущене молоко – 100 гр.
  • Какао-порошок – 2 ч.л.

Для глазурі:

  • Шоколад – 200 гр.

Для прошарку:

  • Джем абрикосовий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. 4 охолоджені курячі яйця вимийте і обсушіть. Розбийте в глибоку миску, насипте склянку цукру і збийте міксером до пінної консистенції. Сметану з’єднайте зі згущеним молоком. Какао, борошно і розпушувач просійте в окрему миску. З’єднайте рідкі інгредієнти і перемішайте.

15d2fd0ee13880ca329339ca5cc89a4e

Крок 2. Розігрійте духовку, встановивши 200 градусів. Сухі інгредієнти поступово насипте до рідких інгредієнтів і перемішайте міксером до однорідності. Форму для випічки змастіть маслом або застеліть пергаментом. Викладіть тісто і розрівняйте. Бісквіт помістіть в розігріту духовку на 50-60 хвилин.

158c3eb986201ca658accd03580a3bd8

Крок 3. 150 грамів розм’якшеного вершкового масла відправте в миску. Збийте до пишності міксером. Насипте 2 чайні ложки какао-порошку. Перемішайте міксером. Поступово налийте 100 грамів згущеного молока і перемішайте до однорідної гладкої консистенції.

a12aa8134b23b5bdfa7a0b4ed16710fa

Крок 4. Готовий шоколадний бісквіт перевірте шпажкою. Вона повинна бути сухою. Остудити трохи в формі. Акуратно витягніть з форми, остудити на решітці, а потім розділіть на 3 коржі. Просочіть коржі горілкою.

afa84d5ff902dd1885769687d9573435

Крок 5. На тарілку, де будете збирати апетитний торт, викладіть ложку крему і розмажте. Зверху викладіть корж і щедро промажте кремом. Повторіть шари ще раз. Третій корж промажте абрикосовим джемом.

246fad4692ac07b2ffddf7404234bae5

Крок 6. 200 грамів шоколаду розтопіть на водяній бані. Верхівку і боки торта полийте розтопленим шоколадом. Торт накрийте кришкою і помістіть в холод мінімум на 3 години.

40c493dee5d7ea4f0469443f148a38f6

Крок 7. Після стабілізації дістаньте торт з холодильника і прикрасьте залишками крему за допомогою кондитерського мішка.

8b0f042ca4d18316ed391198019c87ac

Крок 8. Апетитний торт наріжте порційно і подавайте до ароматного свіжозавареним чаю.

Крок 9. Смачного!

7578bcac3e4352a6c8f3fdad34bb4b25

Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах

Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах – десерт, який складно назвати дієтичним. Але повітряне суфле надає легкості торту. Такий торт сподобається тим, хто не любить в десертах велика кількість тіста. На перший погляд – процес непростий, але це тільки здається. Варто тільки почати і все вийде!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.

Для суфле:

  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Вода – 140 мл.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 100 гр.

Для глазурі:

  • Гіркий шоколад – 150 гр.

Для прикраси:

  • Білий шоколад – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть всі складові повітряного торта.

Крок 2. 8 грамів агар-агара відправте в сотейник і залийте 140 мілілітрами холодної води. Перемішайте і відставте в сторону не менше ніж на 1 годину.

Крок 3. 4 охолоджених яєчних жовтка відправте в глибоку миску, насипте 60 грамів цукрового піску. За допомогою міксера збийте до повітряного пишної маси. Потім просійте 60 грамів пшеничного борошна і акуратно перемішайте до однорідної консистенції на мінімальних оборотах.

Крок 4. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 180 градусів. Дно і боки форми для випічки промажте маслом або застеліть пекарським папером. Акуратно перекладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій площі. Помістіть в розігріту духовку хвилин на 15.

Крок 5. Розм’якшене вершкове масло викладіть в глибоку миску і збийте до пишності. Налийте згущене молоко і перемішайте до однорідності.

Крок 6. Сотейник з агар-агаром помістіть на вогонь і доведіть до повного розчинення, далі насипте 400 грамів цукрового піску і теж доведіть до повного розчинення. Прокип’ятити пару хвилин. Зніміть з плити і злегка остудити.

Крок 7. 2 охолоджені яєчні білки збийте до пишного стану і поступово тонкою цівкою влийте в злегка остиглий сироп, продовжуючи збивати на середніх оборотах міксера.

Крок 8. До повітряної білкової маси введіть крем з масла і згущеного молока і акуратно перемішайте міксером на мінімальній швидкості.

Крок 9. Зберіть торт. Охололий бісквіт перекладіть в роз’ємну форму.

Крок 10. Приготоване суфле обережно перекладіть на бісквіт і рівномірно розподіліть. Помістіть в холод на 1 годину до повного застигання.

Крок 11. Тим часом розтопіть гіркий шоколад на водяній бані. Застиглий торт акуратно витягніть з роз’ємної форми. Викладіть на ґрати і залийте розтопленим шоколадом, розподіліть по всій площині і з боків. Поставте в холод хвилин на 30.

Крок 12. Застиглий торт перемістіть на тарілку для подачі прикрасьте попередньо розтопленим білим шоколадом і залишилися розтопленим чорним шоколадом.

Крок 13. Тортик наріжте порційно і подавайте до ароматного чаю. Смачного!

Торт «Графські руїни»

Торт « Графські руїни » знаком багатьом з самого дитинства. Пам’ятаю, як цей торт ми готували разом з бабусею. Це був її коронний десерт на кожне свято. Коли за столом збиралася велика сім’я, всередині переповнювала гордість, що я теж маю відношення до приготування цього незвичайного частування. Торт простий у виконанні, але від цього менш смачним не стає.

Час готування – 9 год. 30 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сметана – 350 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сода харчова – 1,5 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.

Для крему:

  • Згущене молоко – 300 гр.
  • Сметана жирна – 600 гр.
  • Горіхи – 100 гр.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Вершки – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. 3 охолоджені курячі яйця вимийте і обсушіть. Розбийте їх в глибоку миску. Насипте 200 грамів цукрового піску, скориставшись міксером, збийте до пишності.

Крок 2. 2 столові ложки сметани відкладіть. Вона знадобиться пізніше. У миску зі сметаною відправте харчову соду і перемішайте до характерної пінної реакції. Отриману субстанцію перелийте до яєчної маси і перемішайте міксером.

Крок 3. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 180 градусів. До рідким інгредієнтів просійте 300 грамів пшеничного борошна і розмішайте до однорідності міксером.

Крок 4. Приготоване тісто розділіть на 3 частини. Форму промажте маслом або застелите папером для випічки. Вилийте частина тіста і рівномірно розподіліть. Поставте бісквіт в розігріту духовку хвилин на 15.

Крок 5. Готовий бісквіт повністю остудити і викладіть на тарілку, на якому будете збирати торт.

Крок 6. До залишився тіста просійте какао-порошок і викладіть 2 столові ложки сметани. Гарненько розмішайте. Тісто перекладіть в форму для випічки і розрівняйте.

Крок 7. Помістіть в духовку на 20 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вийміть з духовки, повністю остудити. Акуратно дістаньте з форми.

Крок 8. Охололий шоколадний корж наріжте кубиком.

Крок 9. 600 грамів жирної сметани з’єднайте з 300 грамами згущеного молока. Гарненько перемішайте до однорідності.

Крок 10. Білий корж промажте сметанним кремом, присипте подрібненими горішками. Горіхи можна використовувати будь-які по вашим смаковим перевагам.

Крок 11. Нарізаний шоколадний корж занурте в сметанний крем, а потім викладіть ряд на білий корж, присипте горішками.

Крок 12. Викладіть залишився шоколадний корж, сформувавши гірку. Чергуйте просочений шоколадний корж з подрібненими горіхами.

Крок 13. У сотейник відправте какао-порошок і цукор. Розмішайте, налийте вершки і викладіть масло, перемішайте і нагрійте до повного розчинення цукрових кристаликів.

Крок 14. Приготованої шоколадною глазур’ю полийте бісквітну гірку і присипте залишилися горіхами.

Крок 15. Торт накрийте і помістіть в холод на ніч.

Крок 16. Ніжний торт наріжте порційно і подавайте до ароматного свіжозавареним чаю. Смачного!

Морквяний торт в домашніх умовах

Морквяний торт в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно. Багато хто вважає, що морквина в десертах недоречна. Але це все надумане. Морквяний торт виходить ніжним і соковитим, а овочі не відчуваються і надають свою родзинку. Шикарний десерт оцінять навіть ті, хто не люблять морквину. Це я вам стовідсотково гарантую!

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Горіхи будь-які – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Олія – 150 мл.

Для крему:

  • Вершковий домашній сир – 200 гр.
  • Вершки жирні 33-35% – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця вимийте і обсушити. Розбийте їх в глибоку миску. Насипте 180 грамів цукрового піску. Гарненько збийте до пишності на середніх оборотах міксера. Поступово влийте 150 мілілітрів олії без запаху, знову збийте.

Крок 2. Горіхи подрібніть за допомогою кавомолки. Відправте до рідких інгредієнтів. Перемішайте міксером. Горіхи можна використовувати будь-які.

Крок 3. 200 грамів очищеної моркви подрібніть на дрібній терці і відправте в тісто. Розмішайте міксером.

Крок 4. У невелику миску просійте через дрібне сито 200 грамів пшеничного борошна, розпушувач і молоту корицю. Перемішайте і поступово введіть в тісто. Розмішайте до однорідності міксером.

Крок 5. Увімкніть духовку розігріватися, встановіть перемикач на 180 градусів. Форму промажте маслом або застелите пергаментом. Тісто акуратно перелийте в форму і рівномірно розподіліть. Помістіть в розігріту духовку на 40 хвилин.

Крок 6. Готовність коржа перевірте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. Корж обережно витягніть з форми. Повністю остудити і розріжте вздовж на 2 коржі.

Крок 7. Приготуйте крем. Охолоджений вершковий домашній сир відправте в глибоку миску, насипте цукрову пудру. Збийте до однорідності на середній швидкості міксера.

Крок 8. Охолоджені жирні вершки вилийте в іншу миску і збийте до повітряного пишної консистенції на середніх оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.

Крок 9. Збиті вершки частинами введіть до вершковому крему і акуратними рухами знизу вгору перемішайте.

Крок 10. На тарілку, де будете збирати апетитний торт, викладіть трохи крему і розмажте. Зверху викладіть морквяний корж і злегка придавите, щоб він прилип на дно. Щедро промажте кремом.

Крок 11. Таким чином, зберіть весь торт. Промажте боки і верхівку торта.

Крок 12. Густо обсипте боки торта подрібненими горішками, а верхівку торта прикрасьте залишилися кремом за допомогою кондитерського мішка. Торт накрийте кришкою і помістіть в холод мінімум на 3 години.

Крок 13. Ароматний торт наріжте порційно і подавайте до свіжозавареним чаю.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал