Болгарський перець на зиму – 9 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Болгарський перець на зиму – це дуже яскрава та смачна заготовка для вашого домашнього столу. Якщо хочете урізноманітнити домашнє меню та смачно заготовити перець, то обов’язково беріть на замітку нашу апетитну кулінарну добірку. Тут зібрано дев’ять найкращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Маринований болгарський перець на зиму

Маринований болгарський перець на зиму – це проста і смачна заготівля, яка точно урізноманітнює ваш домашній стіл. Таке частування послужить цікавою холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі маринованого болгарського перцю на зиму відміряємо необхідну кількість овоча, промиваємо його під водою.

Крок 2. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок, ділимо на частини середнього розміру.

Крок 3. У каструлі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром, олією і столовим оцтом.

Крок 4. Партіями опускаємо перець в киплячий маринад, проварюємо 5 хвилин з початку повторного закипання.

Крок 5. Розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо маринадом.

Крок 6. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Маринований болгарський перець на зиму готовий. Забирайте на зберігання.

Салат з болгарського перцю на зиму

Салат з болгарського перцю на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і привабливим по виду. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 750 мл.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі салату з болгарського перцю на зиму підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Промиваємо перець, очищаємо його від насіння і плодоніжок. Ріжемо овоч на невеликі шматочки і складаємо їх в глибоку каструлю.

Крок 3. Промиваємо помідори і ріжемо на частини. Викладаємо їх в каструлю до болгарського перцю.

Крок 4. Засипаємо овочі цукром і сіллю, поливаємо олією.

Крок 5. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо і після варимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.

Крок 6. В кінці вмішуємо столовий оцет.

Крок 7. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і даємо охолонути.

Крок 8. Салат з болгарського перцю на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

Болгарський перець в олії з часником на зиму

Болгарський перець в олії з часником на зиму виходить неймовірно апетитним, соковитим і ароматним. Таке частування урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Олія – 80 мл.
  • Оцет 9% – 80 мл.
  • Цукор – 80 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі болгарського перцю в олії з часником на зиму підготуємо основний овоч, промиваємо його під водою, очищаємо від плодоніжок і насіння.

Крок 2. Далі перець обробляємо акуратною соломкою. Очищаємо зубчики часнику.

Крок 3. Зубчики натираємо на терці або подрібнюємо через прес.

Крок 4. У каструлі з’єднуємо воду з олією, столовим оцтом, цукром, медом, сіллю, часником і спеціями. Кип’ятимо вміст на плиті.

Крок 5. Занурюємо сюди перець і проварюємо близько 10 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо шматочки перцю по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Болгарський перець в маслі з часником на зиму готовий. Забирайте на зберігання!

Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму

Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму порадує вас своїм цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. За допомогою такого частування ви урізноманітнити домашнє меню. Для заготівлі овоча на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Паста томатна – 150 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму.

Крок 2. У каструлі розмішуємо томатну пасту з водою, сіллю, цукром і олією.

Крок 3. Промиваємо перець під водою, очищаємо від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.

Крок 4. Занурюємо овоч в томатну суміш. Ставимо на плиту, відварюємо близько 30 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. В кінці виливаємо оцет. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилину і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Виливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму готове. Забирайте на зберігання!

Аджика з болгарського перцю на зиму

Аджика з болгарського перцю на зиму порадує вас своєю соковитою і помірною пікантністю. Таке частування можна намазувати на чорний хліб або подавати до столу в якості апетитного соусу. Для заготівлі яскравого овочевого продукту використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,6 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 50 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Оцет яблучний – 2,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі аджики з болгарського перцю на зиму.

Крок 2. Промиваємо перець під водою, очищаємо від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.

Крок 3. Очищаємо від лушпиння зубчики часнику, обробляємо їх на частини.

Крок 4. Занурюємо обидва інгредієнти в чашу блендера.

Крок 5. Перемелюємо овочі до однорідного стану.

Крок 6. Переливаємо отриману масу в глибоку миску, доповнюємо сіллю, цукром і заливаємо яблучним оцтом.

Крок 7. Добре перемішуємо вміст і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 8. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам, закриваємо кип’яченими кришками.

Крок 9. Аджика з болгарського перцю на зиму готова. Забирайте на зберігання в холодильник.

Болгарський перець в томаті на зиму

Болгарський перець в томаті на зиму виходить дивно соковитим, апетитним і смачним. Його можна подавати до столу з хлібом або гарячими гарнірами. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 4-5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Сік томатний – 1,5 л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 150 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі болгарського перцю в томаті на зиму насамперед підготуємо томатний сік. Можна взяти готовий домашній або вичавити сік з стиглих томатів. Виливаємо його в каструлю.

Крок 2. Промиваємо болгарський перець під водою.

Крок 3. Очищаємо його від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.

Крок 4. У каструлю з томатним соком виливаємо олія.

Крок 5. Висипаємо сюди сіль.

Крок 6. Слідом відправляємо вказану кількість цукру.

Крок 7. Додаємо спеції зі списку.

Крок 8. Натираємо сюди зубчики часнику.

Крок 9. Виливаємо столовий оцет. Добре все перемішуємо.

Крок 10. Занурюємо сюди шматочки перців.

Крок 11. Доводимо вміст до кипіння і після варимо 20 хвилин.

Крок 12. Розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 13. Болгарський перець в томаті на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

Маринований болгарський перець з олією на зиму

Маринований болгарський перець з олією на зиму виходить неймовірно апетитним і насиченим за смаком. Заготівля урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Олія – 250 мл.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Перець запашний горошок – 12 шт.
  • Часник – 12 зубчиків.
  • Лист лавровий – 6 шт.
  • Селера – 6 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі маринованого болгарського перцю з олією на зиму стерилізуємо банки. На дно укладаємо зубчики часнику і зелень селери.

Крок 2. Далі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром. Після відправляємо сюди спеції, виливаємо олія і оцет.

Крок 3. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіннєвої коробки. Овочі ріжемо акуратними пелюстками.

Крок 4. Викладаємо овочі в киплячий маринад. Варимо близько 10 хвилин.

Крок 5. Перець щільно розкладаємо по стерилізованим банкам.

Крок 6. Заливаємо їх маринадом з олією.

Крок 7. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Маринований болгарський перець з маслом на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

Салат з болгарського перцю і огірка на зиму

Салат з болгарського перцю і огірка на зиму – це смачна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитним. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,6 кг.
  • Огірок – 4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 4 ст.л.
  • Лист лавровий – 5 шт.

Для маринаду:

  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Перець мелений солодкий – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі салату з болгарського перцю і огірка на зиму добре промиваємо огірки і очищаємо їх від шкірки.

Крок 2. Очищені овочі ріжемо тонкими кружечками.

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо півкільцями.

Крок 4. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Овочі ріжемо тонкою соломкою, відправляємо до огірків.

Крок 5. Складаємо овочі в більшу посуд. Доповнюємо їх подрібненим часником, сіллю, цукром, олією і оцтом.

Крок 6. Перемішуємо і залишаємо на одну годину для виділення соку.

Крок 7. Розкладаємо салат по стерилізованим банкам. Ставимо в велику каструлю з киплячою водою, на дно стелем рушник. Стерилізуємо після закипання 15 хвилин пів-літрові банки, 20 хвилин – літрові. Після закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Салат з болгарського перцю і огірка на зиму готовий. Можна забирати на зберігання!

Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею

Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею приємно здивує вас своїм насиченим смаком і яскравим видом. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто є з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Соус томатний – 250 мл.
  • Оцет 9% – 6 ст.л.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею.

Крок 2. Промиваємо помідори і робимо на них хрестоподібні надрізи.

Крок 3. Заливаємо помідори окропом. Ошпарюємо їх.

Крок 4. Охолоджуємо плоди і знімаємо шкірку. Далі ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 6. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Після овочі ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 7. Тонкими невеликими скибочками нарізаємо очищену моркву.

Крок 8. У глибокій каструлі з’єднуємо болгарський перець і помідори. Виливаємо томатний соус і перемішуємо вміст. Ставимо на плиту і тушкуємо близько 25 хвилин. У процесі постійно помішуємо масу.

Крок 9. Розігріваємо сковороду з олією. Тушкуємо тут до м’якості цибуля з морквою.

Крок 10. Перекладаємо обсмажені овочі в загальну каструлю. Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Виливаємо оцет, залишки олії. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Після закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею готове. Забирайте на зберігання.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал