Якщо Ви шукаєте рецепт оригінального і смачного пляцка, то цей варіант вам підійде на всі 100%. Ніжна і соковита випічка з ягідною кислинкою – це саме те, що полюбляють багато ласунів, тому рекомендую до приготування, щоб порадувати своїх рідних неймовірно красивим і смачним десертом.
Список потрібних інгредієнтів:
Для бісквіту:
- 6 яєць – жовтки та білки окремо
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 1.3 склянки
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Вершковий аромат – 1/3 ч. л.
Для крему:
- Вершки 30-36% – 500 мл
- 3 шт синіх порошкові желе (що по 500 мл води)
- Ягоди – 1 склянка сухих, вимитих
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Для верху:
- Вершки 30-36% – 250 мл
- Желе – 1 пачка (у рецепті синій)
- 1 пак. загусника для вершків/сметани
- Цукрова пудра – 1 або 2 ст. ложки
- Ягоди – 2 скл. вимитих висушених
⠀
Покроковий рецепт приготування:
- Для початку потрібно просіяти борошно і перемішати з розпушувачем. Розігрівємо духовку до 180 градусів. Білки потрібно збити до твердої піни. Поступово додаючи цукор, перемішуємо, поки маса не стане блискучою та густою.
- Додаємо яєчні жовтки і трішки перемішуємо міксером до однорідної маси. Далі додаємо вершковий аромат і перемішуємо.
- Всипати борошно у два підходи, після кожного додавання обережно перемішати. Перекладаємо тісто в деко розміром 25×35 см викладений папером для випічки, вирівнюємо та ставимо у розігріту духовку – випікати близько 40-45 хвилин . Після чого відкладаємо для охолодження.
- Заберіть корж з дека і зніміть пергамент, розріжте на 2 частини, нижню частину покладіть у форму
- Приготування крему. Потрібно розчинити 1 желе у півтори склянках горячої води. Форму застелити харчовою плівкою, влити розчинене желе і покласти у прохолодне місце до загустіння. Знявши плівку нарізаємо желе кубиками, а 2 інших желе розчинити у півтори чашках горячої води і залишити повністю остигати.
- Далі збиваємо вершки 500 мл із ванільним цукром, постійно помішуючи влийте до них охолоджене желе і перемішайте.
- Потім додайте одну склянку ягід і нарізане кубиками желе – перемішайте.
- Викладаємо крем на бісквіт та вирівнюємо його, зверху кладемо інший бісквіт, трішки притиснувши.
- Далі збиваємо вершки з цукровою пудрою та загусником, змащуємо ним верх нашого торта і посипаємо чорницями
- В кінці розчинити желе в 1 чашці гарячої води, відкладіть до охолодження, вилийте застигаюче желе на торт і відкладіть у холодильник на декілька годин.
Гарного приготування та смачного вам!