Домашні коржі з начинкою легко готувати вдома. Для цього не треба володіти якимись кулінарними навивками. Вони обов’язково вийдуть у вас з першого разу.
Випічка в духовці не потрібна, смажаться вони швидко і на звичайній сковорідці.
Що потрібно для коржів
Тісто:
- 2 склянки по 200 мл. борошна;
- 150 мл. кефіру будь-якої жирності;
- Пакетик розпушувача;
- Пару пучок солі і щіпка цукру;
- 2 ст. л. рафінованої соняшникової олії.
Начинка:
- 280-300 гр. сиру;
- 1 яйце;
- Свіжа зелень – кріп або петрушка;
- 1 ст . л. вершкового масла.
Як замісити тісто і посмажити коржі
Фото: tr.pinterest.com
Кефір повинен бути кімнатної температури. Наливаємо його в глибокий посуд. Додаємо масло, сіль, цукор і розпушувач. Добре перемішуємо.
Борошно просіваємо і за два рази всипаємо в кефір. Спочатку заважаємо ложкою, а як загусне руками.
Тісто має бути пружним в один шар. Дивимося по консистенції і при необхідності додаємо 1-2 ст. л. муки. Як тільки вимісити тісто, накриваємо кришкою і робимо начинку.
Сир змішуємо з розм’якшеним маслом, яйцем і мілко-порізаною зеленню. Трохи підсолюємо.
Тісто ділимо на 7-8 однакових шматочків. Начинку треба буде також розділяти рівними частинами.
З кожного шматочка тіста розкочуємо коржик трохи менше сантиметра товщиною. Викладаємо в середину сирну начинку. Загортаємо краю, роблячи ніби мішечок гарненько позащіпуємо зверху і акуратно придавлюємо роблячи коржик з начинкою всередині.
Сковорідку досить просто змастити маслом. Розігріваємо і на середньому вогні обсмажуємо під кришкою одну сторону протягом 5-7 хвилин. Потім перевертаємо і хвилини 3-5 дожарюємо з другої сторони (кришку можна вже не закривати).
Так робимо все коржі. Все зовсім нескладно, рецепт перевірений неодноразово.
Бажаю всім своїм читачам приємного апетиту!