Зелений борщ – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Зелений борщ – це ситна страва, яка порадує не тільки своїм яскравим видом, але і смаком. Приготувати такий апетитний суп можна різними способами, з додаванням щавлем, капусти та інших продуктів. Кращі кулінарні варіанти ви знайдете в нашій перевіреній добірці з дев’яти покрокових рецептів з покроковими фото.

Дуже смачний борщ зі щавелем і м’ясом

Зелений борщ зі щавелем і м’ясом – це дуже смачна, ароматна страва, яка точно урізноманітнює ваш обідній стіл. Готовий суп порадує апетитним зовнішнім виглядом, поживними властивостями і приємною кислинкою. Беріть на замітку і радуйте своїх домашніх!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина / яловичина – 300 гр.
  • Щавель – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Для подачі:

  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину відварюємо близько однієї години разом з запашним перцем і лавровим листом.

Крок 2. В цей час очищаємо картоплю і нарізаємо її невеликими кубиками.

Крок 3. Опускаємо картоплю в готовий м’ясний бульйон. Шматок свинини остуджуємо, нарізаємо і відправляємо назад в каструлю.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці морквину. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

Крок 5. Відправляємо засмажування в суп, коли картопля стане м’яким.

Крок 6. Солимо заготівлю і доповнюємо її порізаним щавелем. Варимо ще 5-7 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 7. Зелений борщ зі щавелем і м’ясом готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з шматочками відварних яєць і подрібненою зеленню.

Зелений борщ з куркою і яйцем

Зелений борщ з куркою і яйцем виходить дуже поживним і яскравим за смаком. Ідеальне рішення для вашого сімейного обіду. Щоб приготувати смачний і апетитний зелений суп, скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка на кістки – 0,5 кг.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Щавель – 1 пучок.
  • Капуста білокочана – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуємо курячий бульйон. Для цього відварюємо курячі частини в каструлі з водою. Після бульйон потрібно процідити, а куряче м’ясо витягти і остудити.

Крок 2. Очищаємо і ріжемо кубиками картоплю. Опускаємо її в бульйон.

Крок 3. Промиваємо білокачанну капусту і дрібно шинкуємо її. Викладаємо в каструлю до картоплі.

Крок 4. Очищаємо цибулю з морквою. Перший овоч нарізаємо дрібними кубиками, другий – натираємо на терці.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якого стану.

Крок 6. Далі промиваємо зелень під водою.

Крок 7. Щавель нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 8. Подрібнюємо зелену цибулю і петрушку.

Крок 9. Викладаємо в суп обжарку з цибулі і моркви.

Крок 10. Охололе куряче м’ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо. Кладемо в каструлю.

Крок 11. Додаємо щавель і зелень. Кип’ятимо суп, солимо, перчимо і прибираємо з вогню.

Крок 12. Зелений борщ з куркою і яйцем готовий. Розливаємо його по тарілках і подаємо до столу з шматочками відварного яйця. Смачного!

Пісний зелений борщ без м’яса

Пісний зелений борщ без м’яса – оригінальна страва для вашого сімейного обіду. Його можна швидко і легко приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Побалуйте себе і близьких яскравим частуванням, яке точно урізноманітнює ваше звичне меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Шпинат – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце перепелине – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відварюємо овочевий бульйон. Для цього близько 20 хвилин кип’ятимо воду з половиною ріпчастої цибулі, шматочками половини моркви і лавровим листком. Солимо до смаку. У цій же воду можна відварити перепелині яйця для подачі.

Крок 2. Другу половинку моркви ріжемо на дрібні кубики.

Крок 3. Подрібнюємо залишився ріпчасту цибулю.

Крок 4. Очищаємо картопля, промиваємо під водою і ріжемо на невеликі за розміром кубики.

Крок 5. Добре промиваємо шпинат, даємо йому обсохнути і нарізаємо.

Крок 6. Далі подрібнюємо петрушку і зелену цибулю.

Крок 7. Овочевий бульйон проціджуємо. Кладемо в нього всі підготовлені овочі і зелень. Ставимо на плиту і варимо 15 хвилин. Солимо і перчимо за смаком. Після заготівлі даємо настоятися близько 20 хвилин.

Крок 8. При подачі суп доповнюйте половинками перепелиних яєць.

Крок 9. Пісний зелений борщ без м’яса готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Зелений борщ в мультиварці

Зелений борщ в мультиварці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. З його допомогою ви отримаєте неймовірно смачну, ароматну і поживну страву для всієї родини. Рекомендуємо спробувати.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Щавель – 100 гр.
  • Кріп подрібнений – 4 ст.л.
  • Часник подрібнений – 3 ст.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Томати у власному соку – 200 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Приправа – за смаком.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину попередньо розморожуємо, промиваємо і розрізаємо на шматки.

Крок 2. Включаємо мультиварку в режимі для смаження. Вливаємо масло і обсмажуємо м’ясо 10 хвилин, додаємо подрібнену цибулю і готуємо ще стільки ж.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 4. Перекладаємо картоплю до обсмажуванні. Вливаємо воду, додаємо сіль за смаком. Готуємо 1 годину в режимі для супів.

Крок 5. В цей час пропускаємо через м’ясорубку томати у власному соку. З’єднуємо їх на сковороді з томатною пастою, сіллю і цукром. Кип’ятимо близько 5 хвилин.

Крок 6. Подрібнюємо щавель і решту зелень.

Крок 7. Через 40 хвилин готування супу, відправляємо до нього томатну масу і зелень.

Крок 8. Відварюємо яйця, очищаємо їх і подрібнюємо.

Крок 9. Викладаємо яйця в суп. Чекаємо завершення програми.

Крок 10. Апетитний зелений борщ в мультиварці готовий. Розливайте по тарілках і угощайтесь!

Зелений борщ на курячому бульйоні

Зелений борщ на курячому бульйоні виходить неймовірно ситним і яскравим за смаком. Ідеальне рішення для вашого обіднього столу. Щоб приготувати смачний і апетитний зелений суп, скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Вода – 1,2 л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Щавель – 200 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе заливаємо водою і відварюємо протягом 50 хвилин на тихому вогні. Періодично прибираємо піну.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю, нарізаємо його кубиками. Подрібнюємо очищений ріпчаста цибуля.

Крок 3. Проціджуємо готовий курячий бульйон. Курку дрібно нарізаємо і кладемо назад. Сюди ж відправляємо картопля. Варимо 10 хвилин на помірному вогні.

Крок 4. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю до рум’янцю близько 5-6 хвилин.

Крок 5. Кладемо в суп обсмажену цибулю і подрібнений щавель. Доводимо вміст до кипіння і варимо дві хвилини. Додаємо сіль, мелений перець і готуємо ще три хвилини.

Крок 6. Готовому супу даємо настоятися під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 7. Наваристий зелений борщ на курячому бульйоні готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте сметаною і подавайте до столу!

Зелений борщ з капустою

Зелений борщ з капустою виходить дуже ситним і яскравим за смаком. Така страва ідеально підійде для вашого сімейного обіднього столу. Подавайте його зі сметаною і чорним хлібом. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон – 2 л.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк невелика – 1 шт.
  • Щавель – 1 пучок.
  • Помідори – 3 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо його кубиками і відразу кладемо в киплячий бульйон. Можна опускати просто в воду.

Крок 2. Через 5 хвилин варіння картоплі зменшуємо вогонь і додаємо порізану тонкою соломкою білокачанну капусту.

Крок 3. На рослинній олії обсмажуємо шматочки цибулі, морквини і буряка. Готуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 4. Доповнюємо овочі перетертими помідорами з томатною пастою, шматочками болгарського перцю і цукром. Перемішуємо і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 5. Переливаємо заготівлю в бульйон з овочами. Кип’ятимо вміст, солимо і доповнюємо спеціями.

Крок 6. Дрібно нарізаємо щавель і часник.

Крок 7. Відправляємо обидва інгредієнта в суп. Знову кип’ятимо. Після вимикаємо плиту і даємо настоятися близько 15 хвилин.

Крок 8. Наваристий зелений борщ з капустою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Смачний борщ з кропивою

Зелений борщ з кропивою – це неймовірно смачна, ароматна і навариста страва, яка точно урізноманітнює ваш обідній стіл. Готовий суп порадує апетитним зовнішнім виглядом, поживними властивостями і незабутнім смаком. Беріть на замітку і радуйте своїх домашніх!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кропива молода – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 0,5 кг.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування супу рекомендується використовувати молоду кропиву. Її потрібно промити і нарізати.

Крок 2. Дрібної соломкою обробляємо білокачанну капусту. Також чинимо з очищеним болгарським перцем.

Крок 3. Подрібнюємо зелену цибулю, петрушку і часник.

Крок 4. Шматочки болгарського перцю обсмажуємо в каструлі з олією близько 5 хвилин. Додаємо сюди зелену цибулю і часник. Перемішуємо і готуємо ще дві хвилини.

Крок 5. Вливаємо до продуктів воду. Кип’ятимо вміст і доповнюємо капустою. Варимо 5 хвилин, додаємо кропиву і петрушку. Солимо, перчимо і готуємо ще стільки ж.

Крок 6. Після супу даємо трохи настоятися.

Крок 7. Зелений борщ з кропивою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною!

Зелений борщ на кефірі

Зелений борщ на кефірі – оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом, щоб урізноманітнити меню і приємно здивувати рідних. Ваші близькі не зможуть встояти перед цікавим смаком і апетитним свіжим ароматом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щавель – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Огірок – 3 шт.
  • Грудка куряча – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 2 ст.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Пучок промитого і обговореного щавелю нарізаємо.

Крок 3. Кладемо щавель на друшляк і обдаємо окропом. Даємо повністю стекти рідини.

Крок 4. Подрібнюємо решту зелень зі списку.

Крок 5. Викладаємо щавель і зелень у велику каструлю. Сюди ж натираємо на терці огірки.

Крок 6. Доповнюємо продукти відварний куркою, яку попередньо ділимо на волокна.

Крок 7. Приєднуємо до маси відварні і подрібнені курячі яйця.

Крок 8. Заливаємо заготівлю кефіром. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 9. Вливаємо холодну кип’ячену воду і додаємо сметану. Акуратно все перемішуємо.

Крок 10. Зелений борщ на кефірі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Зелений борщ з томатною пастою

Зелений борщ з томатною пастою – це апетитне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду. Приготувати такий суп не складе особливих труднощів. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Побалуйте себе і рідних новими яскравими смаками.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 0,5 кг.
  • Вода – 3 л.
  • Щавель – 1 пучок.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ділимо на частини, після відварюємо до готовності і отримання бульйону.

Крок 2. Очищаємо буряк і нарізаємо її тонкою соломкою. Викладаємо в киплячий бульйон. Відварюємо протягом 30 хвилин.

Крок 3. Очищаємо картопля, промиваємо його і нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо в бульйон і готуємо все разом 15 хвилин. Додаємо сіль за смаком.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на олії.

Крок 5. Морквину натираємо на терці.

Крок 6. Додаємо морква до цибулі. Перемішуємо і готуємо до м’якості.

Крок 7. Викладаємо до овочів томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

Крок 8. Перекладаємо засмажування в бульйон. Відварюємо протягом 5 хвилин.

Крок 9. Промиваємо і обсушуємо щавель.

Крок 10. Дрібно нарізаємо його ножем.

Крок 11. Подрібнюємо кріп.

Крок 12. Викладаємо щавель і кріп в суп.

Крок 13. Злегка збиваємо курячі яйця і тонким струменем вливаємо їх в суп. Перемішуємо.

Крок 14. Вимикаємо плиту і даємо продукту настоятися під кришкою.

Крок 15. Зелений борщ з томатною пастою готовий. Розкладайте по тарілках, доповнюйте сметаною і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал