Любителі медового Рижика оцінять цей рецептик по достоїнсву! Він дуже смачний, ароматний – можна “їсти просто губами”.
Як приготувати найсмачніший Заварний медовий торт Рижик із сметанним кремом Ви дізнаєтесь у цьому класичному рецепті від Калніної Наталі.
Інгредієнти:
Для коржів:
- яйця – 3 шт
- борошно – 450-500 г
- сода – 1 ч.
- сіль -1/3 ч. л.
- вершкове масло – 30 г
- цукор – 200 г
- мед – 2 ст. л. (З гіркою)
Для крему:
- лимонна кислота – 1/3 ч. л.(або за смаком)
- чорнослив – 300 г
- сметана – 700 г
- цукор – 1 склянка
Як приготувати Заварний медовий торт Рижик зі сметанним кремом рецепт покроково:
- Займемося тістом. Беремо невелику каструльку або вогнетривкий посуд розбиваємо 3 яйця, додаю 200 г цукру, 30 грам вершкового масла і 2 ст. л. меду із гіркою, додаємо 1 ч. л. соди без гірки та 1/3 с.л. солі. Ставимо на водяну баню і помішуючи прогріваємо масу 5 хвилин, тепер знімаємо водяну баню і додаємо 300 грам борошна, перемішуємо і ставимо ще раз на водяну баню і тримаємо на водній бані ще 5 хвилин. На стіл просіємо борошно, що залишилося і кладемо гаряче тісто, замішуємо спочатку лопаткою, щоб не обпектися потім вимішуємо руками. Можливо борошна може знадобитися ще, мені більше не знадобилося.
- Тісто має бути еластичним до рук липне злегка. Ділимо тісто на 9 частин. Тепер беремо одну частину і розкочуємо коло або квадрат залежно від якої Ви хочете отримати форми торт. За допомогою качалки кладемо на деко, застелене папером для випічки. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо до золотистого кольору 4-5 хвилин, орієнтуйтеся по духовці. Поки корж ще м’який обрізаємо його потрібної нам форми, обрізки відкладаємо набік вони нам знадобляться.
- Так випікаємо усі коржі. Я сьогодні пропоную приготувати з чорносливом, чорнослив обсушуємо і нарізаємо 300 грам. Відміряємо сметану у мене домашня жирністю більше 40% я беру 600-700 грам, додаємо 1 склянку цукру, я люблю нудотно солодку випічку тому в крем додаю трохи лимонної кислоти. Тепер збиваємо міксером до загустіння, тут головне не перебити, щоб не вийшла сметана.
- Коли у мене немає домашньої сметани, я беру магазинну сметану жирністю 20-25% додаю цукор і просто обережно перемішую вінчиком, якщо її збити міксером, крем буде занадто рідкий. Збираємо торт, коржі щедро промазуємо кремом, посипаємо чорносливом. Тепер промазуємо боки та верх тортика. Обрізки підсушуємо в духовці до золотистого кольору та подрібнюємо блендером. Тепер посипаємо верх і боки тортика.
- Даємо тортику обов’язково просочитись не менше 7 годин і тільки тоді його можна розрізати. Прикрашаємо на ваш розсуд, можна зробитти павутинку із розтопленого білого шоколаду. Тортик виходить м’яким і надзвичайно смачним. Чорнослив можна не додавати це все на ваш смак, а можна додати горіхи або те й інше одночасно.
Відео рецепт:
Автор рецепту: Калніна Наталя