Запіканка з кабачків – це універсальна страва для домашнього перекусу, обіду або вечері. Приготувати овочеве частування можна різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали в нашій перевіреній добірці з дев’яти простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото.
Запіканка з кабачків з сиром і яйцем в духовці
Запіканка з кабачків з сиром і яйцем в духовці – це проста і дуже смачна страва для всієї родини. Овочеве частування порадує поживними властивостями і апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте в якості цікавого обіду або перекусу, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 400 гр.
- Сметана – 130 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з підготовки заливки. Натираємо твердий сир на середній терці і з’єднуємо його з яйцями і сметаною.
Крок 2. Вимішуємо масу до однорідності і потім доповнюємо сіллю і спеціями. Знову перемішуємо.
Крок 3. Добре промиваємо кабачки і ріжемо тонкими кружечками. Якщо плоди молоді, то шкіру знімати не потрібно.
Крок 4. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом.
Крок 5. Щільно викладаємо сюди кружечки кабачків внахлест.
Крок 6. Поливаємо овочі заливкою і відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
Крок 7. Запіканка з кабачків з сиром і яйцем в духовці готова. Подавайте до столу!
Смачна запіканка з кабачків та куркою
Смачна запіканка з кабачків та куркою порадує вас апетитним видом і поживними властивостями. Подавайте апетитне частування до домашнього обіду або в якості перекусу. Така страва вийде не дуже калорійним і не зашкодить вашій фігурі. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 200 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Пластівці вівсяні – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Морква – 80 гр.
- Помідори – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Морква сушена – за смаком.
- Паприка молота – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою, обсмажуємо їх до м’якості на олії і викладаємо на дно форми для випікання.
Крок 2. Курку ріжемо дрібним кубиком, обсмажуємо і викладаємо на шар з моркви і цибулі.
Крок 3. Сюди ж відправляємо тонку соломку з кабачків, подрібнені помідори і зелень.
Крок 4. Солимо заготівлю і доповнюємо спеціями, зеленню і сушеною морквиною.
Крок 5. Посипаємо все це вівсяними пластівцями і перемішуємо.
Крок 6. Окремо збиваємо яйця з сіллю. Отриманою сумішшю заливаємо продукти в формі.
Крок 7. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 185 °.
Крок 8. Смачна запіканка з кабачків з куркою готова. Подавайте апетитну страву до столу!
Запіканка з кабачків з помідорами і сиром
Запіканка з кабачків з помідорами і сиром – це неймовірно смачне і нескладне у виконанні частування для вашого столу. Таке блюдо яскраво урізноманітнює меню і доповнить ваш стіл. Подавайте до обіду, вечері або в якості перекусу, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 15 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Сир бринза – 200 гр.
- Базилік – 1 пучок.
- Часник – 4 зубчика.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 500 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Кабачки очищаємо і ріжемо тонкими кружечками. Потім готуємо їх на пару близько 15 хвилин до напівготовності.
Крок 3. Подрібнюємо листя базиліка і гарненько розтираємо їх з часником і сіллю.
Крок 4. Промиваємо помідори і ріжемо їх тонкими кружечками.
Крок 5. Деко змащуємо олією. Викладаємо сюди шар з помідорів, потім шар з кабачків. Посипаємо все це бринзою.
Крок 6. В окремому посуді збиваємо яйця зі сметаною.
Крок 7. Викладаємо сюди заготівлю з часнику і базиліка. Перемішуємо.
Крок 8. Отриманою масою поливаємо запіканку і відправляємо продукт в розігріту до 210 ° духовку. Випікаємо 15 хвилин.
Крок 9. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180 ° і випікаємо страву ще 30 хвилин. Дістаємо з духовки і посипаємо подрібненою зеленню.
Крок 10. Запіканка з кабачків з помідорами і сиром готова. Подавайте частування до столу!
Запіканки з кабачків і картоплі
Запіканка з кабачків і картоплі порадує дивовижною соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте частування в якості ситного гарніру до м’ясних або рибних страв. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сир – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Зелень – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Олія / вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю, ріжемо її невеликими пластинками і відварюємо до напівготовності.
Крок 2. Очищаємо кабачок і ріжемо його дрібним кубиком.
Крок 3. Форму для випікання змащуємо олією і рівним шаром викладаємо сюди картоплю.
Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо яйця зі сметаною і сиром. Гарненько перемішуємо, солимо до смаку.
Крок 5. Дрібно ріжемо промиту зеленню.
Крок 6. З’єднуємо кабачки з подрібненою зеленню і сирною заготівлею. Перемішуємо.
Крок 7. Кабачки з соусом викладаємо на картоплю.
Крок 8. Посипаємо все це тертим сиром і випікаємо 25 хвилин при температурі 180 °. На початку готування можна прикрити фольгою.
Крок 9. Запіканка з кабачків і картоплі готова. Подавайте частування до столу!
Кабачкова запіканка з рисом
Кабачкова запіканка з рисом – це оригінальне кулінарне рішення, яке точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Таке частування послужить яскравим і цікавим гарніром до м’ясних або рибних страв. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Рис відварний – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Часник – 4 зубчика.
- Сметана – 150 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Олія – для смаження. + для змащування форми
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
Для заливки:
- Сметана – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якого стану.
Крок 2. Дрібним кубиком обробляємо болгарський перець і часник.
Крок 3. У глибокій тарілці вимішуємо яйця зі сметаною, сіллю і перцем.
Крок 4. Додаємо сюди попередньо відварений і остиглий рис. Перемішуємо.
Крок 5. Сюди ж викладаємо подрібнені часник і солодкий перець. Знову перемішуємо.
Крок 6. У цю ж масу натираємо на великій терці кабачок.
Крок 7. Викладаємо обсмажену цибулю з морквиною.
Крок 8. Приєднуємо тертий на терці сир. Перемішуємо.
Крок 9. Приготуємо заливку. Куряче яйце ретельно вимішуємо зі сметаною і сіллю.
Крок 10. У промазану олією форму для випікання викладаємо кабачкову заготівлю.
Крок 11. Поверхня змащуємо приготованою заливкою.
Крок 12. Посипаємо невеликою кількістю тертого сиру і відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 30-40 хвилин.
Крок 13. Кабачкова запіканка з рисом готова. Подавайте до столу!
Запіканка з кабачків з фаршем, сиром і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем, сиром і помідорами порадує вас насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте частування, як самостійна страва до обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 15 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок середній – 3 шт.
- Фарш курячий – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 3 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – для смаження. + для змащування форми
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо кабачок, натираємо його на великій терці і потім віджимаємо від зайвої рідини.
Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її на олії до легкого рум’янцю.
Крок 3. Додаємо до цибулі курячий фарш.
Крок 4. Посипаємо сіллю і спеціями, перемішуємо.
Крок 5. Обсмажуємо фарш з цибулею і спеціями до готовності.
Крок 6. Окремо приготуємо заливку. У глибоку миску викладаємо сметану.
Крок 7. Розбиваємо сюди курячі яйця і додаємо сіль за смаком.
Крок 8. Гарненько вимішуємо заливку до однорідності.
Крок 9. Промазуємо маслом форму для випікання і викладаємо сюди рівним шаром половину тертих кабачків.
Крок 10. Викладаємо на кабачки обсмажений фарш з цибулею і спеціями.
Крок 11. Закриваємо все це залишилися кабачками.
Крок 12. По поверхні розкладаємо тонкі кружечки помідорів.
Крок 13. Поливаємо все це заливкою і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 °.
Крок 14. Через 30 хвилин посипаємо частування тертим сиром.
Крок 15. Випікаємо при такій же температурі ще 10-15 хвилин.
Крок 16. Запіканка з кабачків з фаршем, сиром і помідорами готова. Діліть на порційні шматочки і угощайтесь!
ПП запіканка з кабачків і цвітної капусти
ПП запіканка з кабачків і цвітної капусти – це відмінна кулінарна ідея для тих, хто стежить за своїм харчуванням і здоров’ям. Таке низькокалорійне частування точно урізноманітнює ваше меню. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.
Час готування – 1 година
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 300 гр.
- Капуста цвітна – 300 гр.
- Сметана – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Добре промиваємо цвітну капусту і розбираємо її на дрібні суцвіття.
Крок 3. Заливаємо суцвіття капусти водою, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Варимо 4 хвилини, потім відкидаємо на сито.
Крок 4. Очищаємо кабачки і ріжемо їх невеликими кубиками. Якщо використовуємо молоді плоди, то шкірку можна залишити.
Крок 5. Викладаємо кабачки і суцвіття відварної капусти в глибоку миску.
Крок 6. Солимо і перчимо продукти, перемішуємо.
Крок 7. Викладаємо овочі в форму для випікання.
Крок 8. Приготуємо заливку. У глибокій мисці з’єднуємо сметану і яйця.
Крок 9. Збиваємо яйця зі сметаною до однорідності.
Крок 10. Отриманою сумішшю заливаємо овочі.
Крок 11. Випікаємо частування 25 хвилин при температурі 180 °.
Крок 12. Сир натираємо на великій терці.
Крок 13. Посипаємо заготівлю тертим сиром.
Крок 14. Відправляємо страву назад в духовку і готуємо ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Крок 15. ПП запіканка з кабачків і цвітної капусти готова. Можна пробувати!
Кабачкова запіканка з сиром
Кабачкова запіканка з сиром – це проста і дуже смачна страва для всієї родини. Овочеве частування порадує поживними властивостями і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте в якості цікавого сніданку або перекусу, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година 5 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок середній – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Тім’ян – 5 гілок.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сир моцарела – 250 гр.
- Олія – для змащування форми.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо кабачки і ріжемо їх дуже тонкими слайсами. Можна це робити на бічній стороні терки або через спеціальну овочерізку. Овочі викладаємо в глибоку миску.
Крок 2. Сюди ж натираємо лимонну цедру на дрібній терці.
Крок 3. Видавлюємо сік з половинки лимона.
Крок 4. Додаємо сіль і подрібнені гілочки чебрецю. Перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
Крок 5. Зливаємо зайву рідину і викладаємо половину кабачків в форму для випікання, промазану олією. Посипаємо овоч половиною сиру і тертою моцарелою. Повторюємо шари і посипаємо їх подрібненими волоськими горіхами.
Крок 6. Випікаємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Кабачкова запіканка з сиром готова. Можна пробувати!
Запіканка з кабачків і баклажанів в духовці
Запіканка з кабачків і баклажанів в духовці порадує вас насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте частування як самостійну страву або в якості оригінального гарніру. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Сіль – 2 щіпки.
- Трави прованські – 1 ст.л.
- Борошно рисове – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо баклажани і ріжемо їх тонкими кружечками.
Крок 2. Кладемо ці кружечки в глибоку миску і посипаємо сіллю. Ми залишаємо на 20 хвилин для виділення соку. Така процедура прибере зайву гіркоту овоча.
Крок 3. Промиваємо кабачки і ріжемо їх тонкими пластинками.
Крок 4. Очищену цибулю дрібно нарізаємо ножем.
Крок 5. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.
Крок 6. Очищаємо від насіння болгарський перець і ріжемо його соломкою.
Крок 7. Промиті помідори ріжемо тонкими кружечками.
Крок 8. Форму для випікання обмазуємо олією і викладаємо сюди шар з тонких платівок кабачка.
Крок 9. На кабачки внахлест кладемо кружечки баклажанів. Попередньо їх промиваємо під водою після сольового розчину.
Крок 10. Доповнюємо овочі подрібненим болгарським перцем.
Крок 11. Закриваємо все це кружечками помідорів. Прибираємо заготівлю на 30 хвилин в розігріту до 200 ° духовку.
Крок 12. В цей час приготуємо заливку. Яйця збиваємо з молоком, борошном і сіллю.
Крок 13. Твердий сир натираємо на дрібній або середній терці.
Крок 14. Після 30 хвилин випікання дістаємо заготівлю. Посипаємо її обсмаженою цибулею і заливаємо сумішшю з яєць і молока. Посипаємо спеціями.
Крок 15. Всю поверхню обсипаємо тертим сиром.
Крок 16. Відправляємо страву в духовку ще на 30 хвилин.
Крок 17. Запіканка з кабачків і баклажанів в духовці готова. Ділимо на порційні шматочки і подаємо до столу!