Запечена курка в духовці – це популярна страва для домашнього та святкового столу. Птицю можна приготувати різними способами. Для вас ми підготували перевірену кулінарну добірку з дев’яти смачних рецептів приготування з покроковими фото.
Курка з картоплею в духовці на деку
Курка з картоплею в духовці на деку – це просте у виконанні і дуже смачна страва для домашнього або святкового столу. З таким захоплюючим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка оброблена – 1,5 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Часник – 3 зубчика.
- Олія – 4 ст.л.
- Трави італійські / прованські – 1 ч.л.
- Паприка молота – 1,5 ст.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо і промиваємо. Курячі частини промиваємо під водою і обсушуємо.
Крок 2. Форму для запікання застилаємо пергаментом.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо олію, сіль і спеції.
Крок 4. Ароматну олію гарненько перемішуємо.
Крок 5. Підготовлена картопля ріжемо великими скибочками.
Крок 6. Картоплю занурюємо в миску з ароматним маслом. Перемішуємо.
Крок 7. В окрему глибоку миску кладемо курячі частини. Поливаємо їх маслом з миски з картоплею. Гарненько перемішуємо.
Крок 8. На підготовлений деко викладаємо картоплю і поливаємо зверху соусом.
Крок 9. На картоплю кладемо курячі частини і так само поливаємо залишком соусу з двома столовими ложками води.
Крок 10. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на 1 годину. Через 30 хвилин відкриваємо духову шафу і поливаємо картоплю з куркою приблизно 100 мл. води.
Крок 11. За 5 хвилин до готовності страву можна посипати подрібненим часником для більш яскравого аромату.
Крок 12. Курка з картоплею в духовці на деку готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Куряча грудка, запечена в фользі
Куряча грудка, запечена в фользі, виходить дуже ніжною, смачною і апетитною. Подавайте її з картопляним пюре або іншими вашими улюбленими гарнірами. Готова страва відмінно підійде для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1,2 кг.
- Сіль – 10 гр.
- Спеції – 10 гр.
- Часник – 2 зубчика.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні за списком продукти.
Крок 2. Курячі грудки промиваємо під водою і обсушуємо їх за допомогою паперових рушників.
Крок 3. У форму для запікання викладаємо великий шматок фольги.
Крок 4. На фольгу кладемо курячі грудки. Натираємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Загортаємо в фольгу.
Крок 5. Прибираємо заготівлю в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
Крок 6. За 15 хвилин до готовності розриваємо фольгу, щоб корочка птиці підрум’янилася.
Крок 7. Куряча грудка, запечена в фользі готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
М’ясо по-французьки з курки в духовці
М’ясо по-французьки з курки в духовці – це яскраве і апетитне частування для домашнього або святкового столу. Для нескладного приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Різноманіть меню і порадуйте своїх рідних!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,6 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердий – 220 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Майонез – 80 гр.
- Трави французькі – 3 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочки курячого філе закриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 2. Посипаємо філе сіллю, спеціями і подрібненим часником. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 2 години.
Крок 3. Помідори і ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кружечками. Твердий сир натираємо на великій терці.
Крок 4. В обмазану олією форму для запікання кладемо кружечки цибулі. На овоч викладаємо відбите куряче філе. Закриваємо його помідорами.
Крок 5. Тертий сир вимішуємо з майонезом. Закриваємо блюдо отриманої масою.
Крок 6. Відправляємо заготівлю в розігріту до 200 ° духовку на 40 хвилин. Під час запікання блюдо можна прикрити фольгою і прибрати її тільки за 10 хвилин до готовності.
Крок 7. М’ясо по-французьки з курки в духовці готове. Подавайте частування до столу!
Курка, запечена цілком в рукаві
Курка, запечена цілком в рукаві – це апетитне і смачне кулінарне рішення для вашого свята або сімейної вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг.
- Яблуко – 3 шт.
- Чорнослив – 100 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, сіль і спеції. Перемішуємо.
Крок 3. Промиваємо курку і обсушуємо її за допомогою паперових рушників. Потім тушку гарненько обмазуємо сумішшю з сметани і спецій. Натираємо курку всередині і зовні.
Крок 4. Промиваємо яблука і чорнослив. Яблука ріжемо невеликими часточками, видаливши всі кісточки.
Крок 5. Усередині курки розміщуємо яблука з чорносливом.
Крок 6. Отвір затягуємо шкіркою і закріплюємо зубочистками. Ніжки курки обв’язуємо ниткою.
Крок 7. Підготовлену птицю викладаємо в рукав для запікання. Зав’язуємо його з обох сторін і по периметру робимо, кілька проколів за допомогою зубочистки. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
Крок 8. Через вказаний час розриваємо рукав і запікаємо курку ще 15 хвилин. Даємо скоринці підрум’янитися.
Крок 9. Курка, запечена цілком в рукаві готова. Подавайте до столу!
Курка, запечена з рисом в духовці
Курка, запечена з рисом в духовці – це яскраве і дуже ситне кулінарне рішення для вашого свята або сімейної вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Рис – 0,5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Куркума – ¼ ч.л.
- Приправа універсальна – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 100 мл.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Приправа для курки – 1 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цілу курку добре промиваємо всередині і зовні. Потім її обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо майонез, гірчицю, соєвий соус і спеції. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. Гарненько обмазуємо курку отриманим соусом всередині і зовні. Ми залишаємо на час.
Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, морква, болгарський перець і помідор.
Крок 5. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості. На це піде близько п’яти-шести хвилин. Потім додаємо гарненько промитий у воді рис.
Крок 6. Поливаємо вміст сковороди гарячою водою. Додаємо сюди сіль, куркуму і чорний мелений перець. Перемішуємо.
Крок 7. Готуємо рис на дуже повільному вогні близько 10 хвилин.
Крок 8. Даємо рису охолонути і викладаємо його всередину курки. Перекладаємо заготівлю в форму для запікання.
Крок 9. Отвір з рисом стягуємо курячої шкірою і закріплюємо зубочистками.
Крок 10. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 ° духовку на один-півтори години.
Крок 11. Курка, запечена з рисом в духовці готова. Подавайте ситне блюдо до столу!
Смачна курка з грибами в духовці
Смачна курка з грибами в духовці нікого не залишить байдужим. Приготувати таке частування дуже просто. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Готове частування урізноманітнює домашній стіл або святкове меню. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Олія – 30 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Куряче філе і гриби промиваємо під водою.
Крок 2. Розрізаємо філе на тонкі шматочки і відбиваємо їх кухонним молоточком.
Крок 3. Шампіньйони ріжемо тонкими скибочками і обсмажуємо їх до рум’янця на олії.
Крок 4. Натираємо сир на дрібній або середній терці.
Крок 5. Куряче філе посипаємо сіллю, перцем. На нього викладаємо гриби і закриваємо їх сиром.
Крок 6. Перекладаємо заготовки в форму з фольгою. Запікаємо 25 хвилин при температурі 190 °.
Крок 7. Смачна курка з грибами в духовці готова. Подавайте апетитне частування до столу!
Курка, запечена з яблуками
Курка, запечена з яблуками – це яскраве і апетитне кулінарне рішення для вашого свята або домашнього столу. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Часник – 4 зубчика.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У глибокій мисці розтоплюємо вершкове масло. Можна зробити це в мікрохвильовці.
Крок 3. У розтоплене масло додаємо три подрібнені зубчика часнику і спеції. Гарненько перемішуємо.
Крок 4. Промиваємо і обсушуємо курку, потім натираємо її ароматним маслом всередині і зовні. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, залиште курку маринуватися на пару годин.
Крок 5. Яблука промиваємо і ріжемо часточками. Що залишився зубчик часнику ріжемо невеликими шматочками.
Крок 6. Всередину курки кладемо часточки одного яблука і часник.
Крок 7. Отвір заколюємо зубочисткою і курку викладаємо в форму для запікання.
Крок 8. Відправляємо продукт в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1,5-2 години.
Крок 9. У процесі запікання періодично відкриваємо духовку і поливаємо курку соком, який виділяється в формі. За 30 хвилин до закінчення готування викладаємо до курки залишилися часточки яблука.
Крок 10. Курка, запечена з яблуками готова. Подавайте до столу!
Запечена курка з майонезом в духовці
Запечена курка з майонезом в духовці виходить дуже смачною і апетитною. Подавайте її з вашими улюбленими гарнірами. Готова страва відмінно підійде для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Майонез – 70 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Приправа універсальна – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким відповідним способом.
Крок 2. Промиваємо і обсушуємо паперовим рушником курячі стегна. Викладаємо їх в глибоку миску, посипаємо сіллю, спеціями і часником.
Крок 3. Гарненько все перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник. Найкраще потримати курку цілу ніч.
Крок 4. Після маринування додаємо до курки майонез.
Крок 5. Гарненько перемішуємо курячі стегна з майонезом.
Крок 6. Перекладаємо курку в форму для запікання і готуємо 40 хвилин при температурі 180 °.
Крок 7. Запечена курка з майонезом в духовці готова. Подавайте до столу!
Курка, запечена на солі в духовці
Курка, запечена на солі в духовці – це простий і оригінальний спосіб приготування соковитою і рум’яної птиці. Вам знадобиться всього два інгредієнта! Обов’язково спробуйте спекти курку таким чином. Для цього запам’ятовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1,5-2 кг.
- Сіль – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо два основних інгредієнта: курку і сіль.
Крок 2. На деко викладаємо великий шматок фольги і формуємо з нього бортики.
Крок 3. У форму з фольги висипаємо всю сіль.
Крок 4. Рівномірно розділимо сіль за формою з фольги.
Крок 5. Гарненько промиваємо курку всередині і зовні, потім обсушуємо її паперовими рушниками.
Крок 6. Промиту тушку кладемо на подушку з солі.
Крок 7. Ніжки птиці пов’язуємо ниткою.
Крок 8. Відправляємо заготівлю в розігріту до 190 ° духовку.
Крок 9. Запікаємо курку до рум’янцю півтори години.
Крок 10. Курка, запечена на солі в духовці готова.
Подавайте до столу!