Запечена картопля в духовці – це ароматна страва, яка добре, як сама по собі, так і в поєднанні з птахом, рибою та червоним м’ясом. Якщо вам захотілося насолодитися золотистими часточками пряної картоплі по-сільськи, то сервірувати її можна просто з піалою соусу і будьте впевнені, всі ваші рідні залишаться задоволені! Для додаткового смаку і аромату, а також соковитішої текстури, ви можете доповнити бульби вишуканим натертим сиром, жирним майонезом або часником.
Картопля, запечена цілком у фользі
Картопля, запечена цілком у фользі, за своїми смаковими характеристиками вже дуже нагадує ту картоплю, який готували на розпечених вугіллі. Спробуємо повторити в домашніх умовах? Так запросто, адже для цього нам буде потрібно мінімальний продуктовий набір і зовсім небагато часу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Оливкова олія – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо все необхідне.
Крок 2. Старанно промиваємо картоплю у великій кількості води.
Крок 3. Обсушуємо за допомогою рушники.
Крок 4. Бульби з усіх боків промазуємо олією.
Крок 5. Солимо, орієнтуючись на свій смак.
Крок 6. Кожну картоплю кладемо на лист фольги, робимо неглибокий хрестоподібний надріз – загортаємо.
Крок 7. Запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин і перед подачею поливаємо оливковою олією. Смачного!
Дольки картоплі, запечені з часником
Дольки картоплі, запечені з часником – це ситна і проста в приготуванні страва, яка припаде до смаку кожному, тому як неможливо встояти перед насиченим ароматом спецій і пікантного часнику. Подавайте часточки з соусами або м’ясом.
Час готування – 65 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Картопля – 500 гр.
- Часник гранульований – 2 щіпки.
- Паприка солодка молота – 3 щіпки.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Трави прованські – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену і промиту картоплю ріжемо великими часточками.
Крок 2. Викладаємо нарізку в глибоку ємність і приправляємо.
Крок 3. Не забуваємо посолити.
Крок 4. Поливаємо оливковою олією і активно перемішуємо.
Крок 5. Затягуємо полоненою і прибираємо в тепле приміщення на 30 хвилин для просочення.
Крок 6. Далі розкладаємо скибочки на пекарському папері і запікаємо в духовці при 200-220 градусах близько півгодини.
Крок 7. Страву сервіруємо і негайно подаємо до столу. Смачного!
Картопля, запечена з сиром в духовці
Картопля, запечена з сиром в духовці, більше нагадує ніжну вершкову запіканку, яка тане в роті. Для готування рекомендується використовувати пікантний сир, який легко плавиться, а в якості основного компонента вибирати м’які сорти, які швидко готуються.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Молоко – 2 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – 3-4 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед чистимо і обполіскуємо овочі, зазначені в списку.
Крок 2. Озброюємося теркою і подрібнюємо сир.
Крок 3. ½ сиру перемішуємо з молоком, яйцем і сіллю.
Крок 4. Картоплю ріжемо на колечка.
Крок 5. Картоплю висипаємо в форму, придатну для готування в духовці, присмачуємо часником, пропущеним через прес, дрібкою солі і олією – помішуємо.
Крок 6. Потім змішуємо картопляні скибочки з заливкою, а на верхівку викладаємо другу половину сиру. Ємність вкриваємо фольгою і прибираємо в духовку: 180 градусів 40 хвилин.
Крок 7. Ароматну страву подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Смачного!
Молода картопля, запечена в рукаві
Молода картопля, запечена в рукаві – це неймовірно смачна страва, яка готується за лічені хвилини і вражає своїм ароматом. Основний смак картоплі надає оливкова олія, пекучий часник і свіжий кріп – обов’язково спробуйте, ви залишитеся задоволені!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Картопля молодий – 1,2 кг.
- Кріп – 1 пучок.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Під струменем води промиваємо кріп, струшує зайву вологу і дрібно шинкуємо. Очищені зубці часнику пропускаємо через прес або ріжемо ножем.
Крок 2. У піалу наливаємо оливкову олію і висипаємо подрібнені інгредієнти, також додаємо мелений перець і сіль – перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 3. Ретельно промивши бульби, наколюємо виделкою з двох сторін.
Крок 4. Об’єднуємо заправку з картоплею.
Крок 5. Кладемо овочі в рукав для запікання і пов’язуємо, викладаємо на деко. Готуємо протягом 40-50 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.
Крок 6. За бажанням перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!
Як запекти картоплю на деку з хрусткою скоринкою?
Як запекти картоплю на деку в хрусткою скоринкою? Для цього нам буде потрібно духову шафу, зовсім небагато вільного часу і мінімальний набір інгредієнтів. Також на свій смак ви можете доповнити рум’яні часточки своїми улюбленими спеціями і травами.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Картопля – 600 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Основний компонент чистимо, промиваємо і ріжемо на 4-6 частин в залежності від розміру. Нарізку промакуємо паперовими рушниками.
Крок 2. У глибоку тарілку висипаємо необхідні спеції і сіль, додаємо подрібнений часник.
Крок 3. Заливаємо приправи соняшниковою олією і перемішуємо.
Крок 4. Отриману суміш виливаємо до картоплі і гарненько розмішуємо.
Крок 5. Деко застилаємо пергаментом і в один шар розкладаємо часточки.
Крок 6. Запікаємо протягом 30-35 хвилин при 180-200 градусах. Смачного!
Картопля, запечена в майонезі
Картопля, запечена в майонезі – це ідеальний гарнір, який прекрасно поєднується з птахом, рибою і червоним м’ясом. Для приготування вам буде потрібно всього нічого, а ось в результаті ви отримаєте м’які і в той же час зберігають форму, апетитні скибочки.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-5 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю «звільняємо» від шкірки будь-яким зручним способом.
Крок 2. Ополіскуємо і нарізаємо скибочками, перекладаємо в глибоку ємність.
Крок 3. Посипаємо овоч приправами і сіллю.
Крок 4. Поливаємо майонезом.
Крок 5. І олією – перемішуємо.
Крок 6. Переміщаємо заготівлю на деко і прибираємо в духову шафу, попередньо розігрітий до 200-210 градусів на 30-45 хвилин. Через хвилин 25, можна проткнути картопля ножем і перевірити його готовність.
Крок 7. До столу подаємо, доповнивши солоною оселедцем або м’ясом. Смачного!
Смачна картопля з паприкою в духовці
Смачна картопля паприкою в духовці – це проста і неймовірно смачна страва, яку можна запропонувати рідних як гарнір або закуски. Завдяки використанню спецій, скибочки просочуються ароматом і смаком – пальчики оближеш!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Паприка солодка молота – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Цибуля зелена – 2-3 пера.
- Розмарин – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почищену і промиту картоплю нарізаємо часточками середньої товщини.
Крок 2. Посипаємо ароматними травами і паприкою.
Крок 3. Здобрюємо соєвим соусом і олією.
Крок 4. Також доповнюємо молотим перцем і дрібкою солі – перемішуємо і висипаємо в вогнетривку форму. Накриваємо листом фольги і запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Картопля, запечена з м’ясом в духовці
Картопля, запечена з м’ясом в духовці, доповнений овочевими скибочками – це ситна і проста страва, яка ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері. Для балансу смаку ми рекомендуємо вам використовувати такі спеції, як паприка і гранульований часник.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 400 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля – 70 гр.
- Морква – 80 гр.
- Олія – 3-4 ст.л.
- Паприка солодка молота – за смаком.
- Часник гранульований – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо від шкірки і лушпиння моркви, картоплі і цибулі. Паралельно прогріваємо духовку до 180 градусів.
Крок 2. Ріжемо бульби картоплі на великі сегменти.
Крок 3. Ріпчасту цибулю і морквину нарізаємо півкільцями середньої товщини.
Крок 4. Свинину ріжемо скибочками « на один укус ».
Крок 5. Всі підготовлені компоненти переміщаємо в форму для запікання і приправляємо спеціями і сіллю, збризкуємо олією і старанно перемішуємо.
Крок 6. Готуємо протягом 45-50 хвилин, і насолоджуємося неперевершеним смаком. Смачного!
Запечена картопля з грибами
Запечена картопля з грибами під пікантним гірчичним соусом – це страва, яку запросто можна запропонувати навіть самим витонченим гурманам і не сумніватися, що хтось залишиться незадоволеним. Обов’язково спробуйте поєднання інгредієнтів, і ви повернетеся до цього рецептом ще не раз!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-5.
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Шампіньйони – 150 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Гірчиця українська – ½ ч.л.
- Гірчиця французька – 1 ч.л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою овочечистки чистимо картоплю, ополіскуємо і нарізаємо часточками. Протягом 5 хвилин відварюємо в киплячій воді.
Крок 2. Після закінчення зазначеного часу, виловлюємо скибочки шумівкою і даємо трохи охолонути.
Крок 3. Паралельно ріжемо гриби пластинами.
Крок 4. В окремій піалі змішуємо складові для соусу: французьку і українську гірчицю, соняшникову олію, трохи солі і рубаний часник.
Крок 5. Об’єднуємо картоплю з заправкою, шампіньйонами і чорним перцем.
Крок 6. Запікаємо смачну страву в духовці 30 хвилин (200 градусів).
Крок 7. Смачного!