Заливний пиріг на кефірі – 9 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг на кефірі – це проста і ситна випічка, яка чудово підходить для смачного і ситного обіду або вечері, що вгамує голод у всієї родини. Для начинки чудово підходить м’ясний фарш, тонко нашаткована капуста або рибні консерви – все залежить від ваших уподобань і продуктів, наявних під рукою. А тісто, приготоване на основі кисломолочного продукту, здивує вас своєю ніжністю і м’якістю.

Заливний пиріг з цибулею і яйцем на кефірі

Заливний пиріг з цибулею і яйцем – це смачна і дуже ароматна страва, яка допоможе вам, без особливих зусиль, урізноманітнити звичний раціон вашої родини і привнести щось нове. Такий пиріг припаде до смаку кожному, хто його спробує, тому як поєднання зеленої цибулі і яйця – це класика.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Яйця ( відварні ) – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ч.л.

Для тіста:

  • Кефір – 400 мл.
  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло, цукримо і солимо.

Крок 2. Вливаємо кефір кімнатної температури.

Крок 3. Збовтуємо яйця і переливаємо до кефірної маси.

Крок 4. Вводимо просіяне борошно, змішану з розпушувачем.

Крок 5. Гарненько перемішуємо тісто до однорідної і гладкої консистенції.

Крок 6. Пір’я зеленої цибулі промиваємо і струшуємо надлишки вологи, дрібно шинкуємо.

Крок 7. Довільно ріжемо відварні яйця.

Крок 8. На розігрітій соняшниковій олії обсмажуємо цибулю кілька хвилин і після об’єднуємо з яйцями і сіллю.

Крок 9. У жароміцну форму переливаємо тісто ( наполовину ).

Крок 10. Зверху розділимо ароматну начинку.

Крок 11. Заливаємо цибуляово-яєчну суміш тістом, яка залишилось.

Крок 12. Готуємо пиріг при 170-180 градусах протягом 40 хвилин.

Крок 13. Готуйте і отримуйте задоволення!

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – це страва з яскравим смаком і насиченим ароматом, яка швидко і легко готується. Всього лише шматочок такої випічки позбавить вас від голоду, до того ж, така страва дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу, адже воно добре навіть в холодному вигляді.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 2 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Яйця ( відварні ) – 3 шт.
  • Консерви рибні – 1 банка.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста в глибоку тарілку розбиваємо яйця і наливаємо кефір.

Крок 2. Гарненько перемішуємо і додаємо борошно, сіль, цукор і соду. Компоненти вимішуємо і даємо трохи часу «відпочити».

Крок 3. Не втрачаючи часу, займаємося начинкою: з розкритою банки з рибою зливаємо надлишки заливки, вміст розминаємо за допомогою вилки до бажаної консистенції.

Крок 4. З яєць знімаємо шкаралупу і довільно подрібнюємо.

Крок 5. Дрібно шинкуємо вимиту і обсушену зелень.

Крок 6. У піалі перемішуємо рибу з зеленню, яйцями, сіллю і молотим перцем.

Крок 7. Жароміцний посуд промазуємо маслом і виливаємо половину тіста.

Крок 8. Зверху рівномірно викладаємо начинку.

Крок 9. Заливаємо рибку з добавками тістом, яке залишилось і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 40 хвилин. До столу подаємо гарячим. Смачного!

Шарлотка з яблуками на кефірі

Шарлотка з яблуками на кефірі – це ніжний і неймовірно смачний десерт, який завжди «прийде на допомогу», коли гості на порозі, а подати до чаю нічого. Готується такий пиріг досить просто і не вимагає багато часу, таким чином, спекти яблучну шарлотку вийде навіть у того, хто вперше переступив поріг кухні.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6-8.

інгредієнти:

  • Яблука – 4 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.

Крок 2. До вершково-цукрової маси додаємо кефір, соду і яйце.

Крок 3. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. У кілька етапів підсипаємо пшеничне борошно.

Крок 5. Знову гарненько вимішуємо складові, поки не залишиться грудочок.

Крок 6. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку. М’якоть нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 7. Формуємо пиріг: на дно виливаємо одну другу тіста, потім начинка і залишки пшеничного основи.

Крок 8. Випікаємо протягом 40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 9. Шарлотку подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави. Приємного чаювання!

Пиріг «Зебра» на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі – це пишні і високі ласощі, які здивують вас своєю ніжною і пористою текстурою, яка виходить завдяки використанню кисломолочного продукти в якості основи. Такий пиріг буде вигідно виглядати навіть на святковому столі за рахунок свого ефектного зовнішнього вигляду.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3-4 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 100-150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Какао-порошок – 45 гр.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця збиваємо з цукром до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 2. Продовжуємо збивати два інгредієнта міксером до пишності і повітряності.

Крок 3. До яєчної маси тонкою цівкою вливаємо розтоплене і остуджене вершкове масло, не припиняючи роботу вінчиків.

Крок 4. Аналогічним чином додаємо кефір.

Крок 5. Тепер підсипаємо борошно і соду, замішуємо гладке тісто без грудок.

Крок 6. Ділимо тісто на дві половини, одну з яких об’єднуємо з какао-порошком.

Крок 7. На середину силіконової форми викладаємо столову ложку світлого тіста. Поверх – з какао.

Крок 8. Подібним чином викладаємо дві маси, заповнюючи весь посуд.

Крок 9. Готуємо десерт при 180 градусах протягом 40-50 хвилин.

Крок 10. Пиріг остуджуємо, виймаємо з форми і приступаємо до трапези. Смачного!

Пиріг з м’ясом на кефірі

Пиріг з м’ясом на кефірі – це поживна страва, яка прекрасно підходить для подачі до сімейного обіду або вечері. Поєднання ніжного і м’якого тіста з пікантною начинкою з перекрученого м’яса, доповненої спеціями, зеленню і ріпчастим цибулею нікого не залишить байдужим!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – ½ ч.л. + 1 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Петрушка сушена – 2 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортами відправляємо яйця, кефір, соду і сіль – збовтуємо вінчиком до однорідності.

Крок 2. Невеликими жменями підсипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Прибираємо на полицю холодильної камери на час приготування начинки.

Крок 3. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кубиком.

Крок 4. Обсмажуємо нарізку на розігрітій олії протягом 3-5 хвилин.

Крок 5. Тепер доповнюємо вміст сковороди фаршем, приправляємо двома видами перцю і сіллю, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 6. Компоненти перемішуємо і тушкуємо на середньому полум’я близько 15 хвилин. Після закінчення смаження підсипаємо петрушку і даємо трохи часу охолодитися.

Крок 7. Промазуємо форму вершковим маслом і виливаємо ½ тіста.

Крок 8. Зверху рівномірно викладаємо м’ясну начинку.

Крок 9. Прикриваємо фарш залишилася пшеничним масою і прибираємо напівфабрикат в духовку, розігріту до 180 градусів.

Крок 10. Через 40-50 хвилин акуратно витягаємо форму з духовки.

Крок 11. Злегка остуджуємо, нарізаємо і знімаємо пробу. Смачного!

Заливний пиріг на кефірі з картоплею

Заливний пиріг на кефірі – це смачна і ароматна страва, яка готується з тих продуктів, які завжди є під рукою: кефір, борошно і кілька картоплин. Такий пиріг припаде до смаку всім, хто любить м’яке і ніжне тісто з ситної начинкою з овочів.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 12 ч.л. з гіркою.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця змішуємо з содою і сіллю ( 1/2 чайної ложки ).

Крок 2. Вливаємо кисломолочний продукт і ретельно помішуємо.

Крок 3. Жменями додаємо просіяне пшеничне борошно, залишаємо на робочій поверхні.

Крок 4. Поки тісто «відпочиває» чистимо і промиваємо картоплю, ріжемо невеликими кубиками і підсолюємо на свій смак. Також додаємо спеції, які вам подобаються.

Крок 5. Цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистості на маслі, викладаємо до картопляних скибочок.

Крок 6. Деко промазуємо рослинним жиром, кладемо лист пергаменту.

Крок 7. Переливаємо половину або трохи більше борошняної основи.

Крок 8. Розкладаємо приправлені овочі.

Крок 9. Прикриваємо картоплю з цибулею тістом і випікаємо при 180 градусах протягом 40-60 хвилин.

Крок 10. Ароматний пиріг остуджуємо і подаємо. Смачного!

Пиріг на кефірі з сиром в духовці

Пиріг на кефірі з сиром в духовці – це неймовірно апетитна випічка, перед якою неможливо встояти навіть при дотриманні дієти. Сир – це ідеальна начинка для кефірного тіста, продукти прекрасно гармонують між собою, а особливу «родзинку» надає заморожена вишня.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Вишня заморожена – 4 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Для тіста:

  • Кефір – 1 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 1-2 ст.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднуємо соду і кефір, залишаємо для реакції на 7-10 хвилин.

Крок 2. Вершкове масло розтоплюємо, а до кефіру додаємо два види цукрового піску, яйця, трохи борошна – помішуємо.

Крок 3. Підливаємо масло і перемішуємо масу, якщо потрібно, додайте ще борошна, консистенція тіста повинна нагадувати жирну сметану.

Крок 4. Для начинки пробиваємо блендером сир, яйця, цукор.

Крок 5. Доповнюємо сирну пасту ягодами і крохмалем.

Крок 6. Третину тіста відправляємо в форму, розділимо начинку.

Крок 7. Прикриваємо сир пшеничним масою і прибираємо в духовку на 50 хвилин ( 190 градусів ).

Крок 8. Остуджуємо, виймаємо з форми і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

Пиріг на кефірі з фаршем в духовці

Пиріг на кефірі з фаршем в духовці є оригінальне поєднання соковитого м’яса зі спеціями і ніжного тіста, яке готується на основі молочного продукту. За рахунок того, що начинка пирога знаходиться в середині – тісто максимально просочується і насичується м’ясним соком, завдяки чому смак виходить чудовим.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 40 мл. + 2 ст.л.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю до прозорості, доповнюємо овочеву нарізку фаршем і, розбиваючи грудочки за допомогою лопатки, готуємо на максимальному вогні.

Крок 2. Доводимо м’ясну складову до готовності і здабрюємо чорним перцем і сіллю.

Крок 3. Для тіста в глибокій ємності перемішуємо кефір, яйце, 40 мілілітрів соняшникової олії, сіль, цукор і розпушувач.

Крок 4. Вмішуємо рубаний кріп.

Крок 5. Підсипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Крок 6. Рослинною олією промазуємо жароміцну форму, виливаємо половину тіста.

Крок 7. Зверху кладемо фарш з цибулею, закриваємо залишками тіста.

Крок 8. Запікаємо ситну страву близько 35-40 хвилин в духовій шафі, розігрітій до 180 градусів.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Заливний пиріг з куркою і грибами

Заливний пиріг з куркою і грибами, доповнений смачним баклажаном, ріпчастою і зеленою цибулею – це «бомба» будь-якого застілля. Ваші гості, відкусивши всього лише шматочок, проситимуть вас поділитися рецептом, але це і не дивно, адже смакові характеристики такої випічки вище всяких похвал!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Кефір – 270 мл.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпку.
  • Розпушувач тіста – 11 гр.

Для начинки:

  • Філе куряче ( відварне ) – 300 гр.
  • Шампіньйони – 150 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нагріваємо олію в сковороді і підрум’янюємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Крок 2. Доповнюємо цибулю кубиками шампіньйонів і баклажана, том на повільному полум’ї близько 15 хвилин, поки вся волога не випарується.

Крок 3. Після закінчення часу, додаємо подрібнене варене м’ясо, смажимо ще 5 хвилин, солимо і перчимо – прибираємо з конфорки.

Крок 4. Додаємо рубану зелень, перемішуємо і даємо час охолонути.

Крок 5. Паралельно займаємося тістом: в мисці об’єднуємо борошно, яйця, розпушувач, сіль і майонез. Компоненти помішуємо і повільно вливаємо кефір.

Крок 6. Однорідне тісто залишаємо на 7-10 хвилин, поки не почнуть утворюватися бульбашки.

Крок 7. Роз’ємне кільце вистилаємо пергаментом, включаючи бортики, і виливаємо ½ тіста, викладаємо обсмажені інгредієнти.

Крок 8. Прикриваємо м’ясо з овочами тістом, яке залишилось і випікаємо протягом 50-60 хвилин, при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 9. Перевіряємо випічку на готовність, остуджуємо і подаємо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал