Яйце пашот у домашніх умовах – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Яйце пашот у домашніх умовах приготувати досить просто, необхідно знати секрети спеціальної технології. Є кілька способів, якими господарки користуються вже дуже давно, і вони не мають жодних недоліків. Саме такими рецептами ми поділимося з вами у цій статті. Яйця пашот стануть чудовим доповненням будь-якого сніданку чи оригінального бутерброду для перекушування.

Як зварити яйце пашот у каструлі?

Як зварити яйце пашот у каструлі? Досить просто, головне не поспішати і все зробити, згідно з описаним рецептом. Подавати цю найпростішу і водночас вишукану страву можна з підсмаженим хлібом, свіжими овочами та свіжомеленим чорним перцем.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Вода –500 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Крім вказаних інгредієнтів, вам знадобиться об’ємна каструля для варіння яйця.

Крок 2. Влийте воду в каструлю, додайте столову ложку столового оцту та сіль. Доведіть воду до кипіння.

Крок 3. Перед тим, як розбити яйце в миску, добре помийте його гарячою водою. Коли на поверхні води тільки-но почнуть утворюватися бульбашки, акуратно вилийте яйце.

Крок 4. Щоб яйце сильно не розповзалося, можна ложкою плавно підтягнути білок до жовтка.

Крок 5. Варіть яйце пашот 2-5 хвилин, залежно від того, яку консистенцію жовтка в результаті ви хочете отримати. Чим довше варитимете, тим щільніше воно буде.

Крок 6. Вийміть яйце з ємності за допомогою шумівки та покладіть на тарілку. За бажання посипте яйце пашот спеціями і додайте свіжі овочі. Смачного!

Яйце пашот у поліетиленовому пакеті

Яйце пашот у поліетиленовому пакеті добре зберігає форму при варінні і у вас у результаті виходить гарна та оригінальна страва. Яйце пашот можна подавати як окрему страву на сніданок, а також їм можна прикрашати всілякі салати та закуски.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Олія – для змащування пакета
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіже яйце та щільний поліетиленовий пакет без дірочок. Змастіть пакет олією.

Крок 2. Акуратно розбийте куряче яйце в пакет так, щоб жовток залишився у центрі.

Крок 3. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Опустіть пакет із яйцем у окріп, трохи зменште нагрівання, щоб вода кипіла не дуже активно.

Крок 4. Час варіння яйця пашот становить від 3 до 5 хвилин. Якщо ви хочете отримати щільніший жовток, то варіть довше.

Крок 5. Викладіть готове яйце пашот із пакета на тарілку. Доповніть його на свій смак свіжою зеленню, овочами або беконом. Смачного!

Яйце пашот у мікрохвильовій печі в чашці

Яйце пашот у мікрохвильовій печі в чашці готується за лічені хвилини. Це, мабуть, найпростіший рецепт, який можна знайти в інтернеті, вам знадобиться тільки яйце і невелика ємність. Яйце пашот однозначно урізноманітнить і прикрасить будь-який прийом їжі.

Час приготування: 7 хв.

Час приготування: 3 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода –120 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У такий простий спосіб ви можете приготувати будь-яку кількість яєць пашот для сніданку.

Крок 2. У чашку влийте 120 мл холодної води.

Крок 3. Потім у чашку із водою розбийте одне куряче яйце.

Крок 4. Накрийте чашку блюдцем щільно, щоб не було отворів.

Крок 5. Помістіть чашку з яйцем у мікрохвильову піч на півхвилини. Якщо після цього білок залишиться рідким, то готуйте яйце ще 10 секунд.

Крок 6. У такий же спосіб приготуйте друге яйце. Викладіть готові яйця пашот на блюдця посоліть і приправте меленим перцем до смаку. За бажанням додайте хліб та смажений бекон. Смачного!

Яйце пашот у харчовій плівці

Яйце пашот у харчовій плівці зможе приготувати навіть новачок у кулінарії. Усі подробиці процесу описані у рецепті. Яйце пашот – це зварене таким чином яйце, в якому білок стає щільним, а жовток залишається рідким.

Час приготування: 8 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Олія рослинна – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіжі яйця та спеції для них.

Крок 2. Для зручної роботи вам знадобиться широкий кухоль або невелика миска. Відріжте невеликий шматок харчової плівки та покладіть її в ємність, краї плівки повинні звисати з країв. Плівку змастіть олією, щоб яйце пашот не прилипло до неї. Обережно розбийте куряче яйце в ємність.

Крок 3. Посоліть та приправте яйце.

Крок 4. Зберіть краї харчової плівки до центру та зв’яжіть їх, щоб яйце залишилося у герметичному кульці без дірочок.

Крок 5. Мішечки з яйцями візьміть за хвостики та опустіть у киплячу воду на 2-3 хвилини. Варіть яйця при помірному кипінні. При цьому білок повністю схопиться, а жовток залишиться рідким.

Крок 6. Готові яйця пашот витягніть із харчової плівки та подавайте на стіл із хлібом та свіжою зеленню. Смачного!

Яйце пашот у воді з оцтом

Яйце пашот у воді з оцтом – це простий рецепт, який віддають перевагу багатьом господиням. Це перевірений спосіб приготувати смачне яйце некруто без краплі олії. А оцет сприяє згортанню білка, завдяки чому яйце зберігає обтічну форму і жовток залишається неушкодженим усередині.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 7 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 1л.
  • Оцет 9% – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіжі курячі яйця, добре помийте гарячою водою.

Крок 2. У невеликий кухоль або миску розбийте куряче яйце.

Крок 3. У каструлю влийте літр води та поставте ємність на вогонь. Коли вода закипить, влийте столовий оцет. Розмішуйте воду ложкою по колу, щоб у центрі утворилася вирва.

Крок 4. У вирву, що утворилася, акуратно введіть яйце. Білок практично одразу почне біліти.

Крок 5. Варіть яйце 3 хвилини. Потім вийміть його з каструлі і покладіть на паперові рушники, щоб скло вода.

Крок 6. Яйця пашот виглядають на столі дуже оригінально. Подавати їх можна з тостами, ковбасками чи овочами. Смачного!

Як приготувати яйце пашот у силіконовій формі

Як приготувати яйце пашот у силіконовій формі –, це дуже просто. Зараз у магазинах та на просторах інтернету можна знайти всілякі форми для приготування яєць пашот. Крім того, навіть звичайні силіконові формочки для кексів можна сміливо використовувати для цього.

Час приготування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Сіль – 3 щіпки.
  • Яйця – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
  • Олія рослинна– 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця найкраще брати домашні чи фермерські з яскравим жовтком. Добре помийте їх гарячою водою.

Крок 2. Візьміть невеликі силіконові форми, змастіть їх олією. Кожну розбийте по одному яйцю. Робіть це обережно, щоб не пошкодити жовток.

Крок 3. Яйця у формах посоліть і приправте меленим перцем. У каструлю або високу сковороду влийте воду в такій кількості, щоб вона сягала середини силіконових форм. Поставте силіконові форми з яйцями у ємність із водою.

Крок 4. Помістіть ємність середній вогонь. Готуйте яйця пашот приблизно 3 хвилини, доки білок не стане білим і щільним.

Крок 5. Акуратно витягніть яйця пашот із силіконових форм і подавайте на блюді з підсушеним хлібом та свіжим салатом. Смачного!

Яйце пашот, приготовлене в половнику

Яйце пашот, приготоване в половнику, крім сніданку, може бути подане із салатами, спагеті або смаженою картоплею. Використовуючи такий метод варіння у вас, вийде білок, що рівномірно схопився, і вільно витікає кремоподібний жовток.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна – 0,25 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода – 1л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте олію, спеції та свіже куряче яйце.

Крок 2. У невелику каструлю влийте близько літра води, на сильному вогні доведіть до кипіння. Половник змастіть олією і, намагаючись не пошкодити жовток, акуратно розбийте в нього куряче яйце.

Крок 3. Опустіть половник із яйцем у киплячу воду таким чином, щоб вода не доходила до країв половника. Вогонь під каструлею зменште до середнього.

Крок 4. Поступово білок почне потихеньку біліти, стежте, щоб вода не потрапляла в ополоник.

Крок 5. Через 2,5-3 хвилини піддягніть яйце за край і переверніть на інший бік, готуйте ще півхвилини.

Крок 6. Яйце пашот можна одразу подавати на стіл. Посоліть і приправте його до смаку. Смачного!

Яйце пашот на сковороді в домашніх умовах

Яйце пашот на сковороді в домашніх умовах – – це цілком реальне завдання для досвідчених господарок. За допомогою такого способу приготування яєць ви внесете щось нове та оригінальне у подачу давно знайомих страв. Вашим близьким точно сподобається.

Час приготування: 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть сковороду з високими бортами, наповніть наполовину її водою і поставте на плиту.

Крок 2. Два курячі яйця помийте гарячою водою і просушіть.

Крок 3. Коли вода в сковороді дійде до кипіння, акуратно розбийте курячі яйця, щоб жовток залишився цілим і тримався в середині білка.

Крок 4. Посоліть і за бажанням приправте яйця перцем. Лопаткою акуратно припідниміть краї білка до центру. Готуйте яйця при слабкому кипінні, доки білок повністю не схопиться.

Крок 5. Готові яйця вийміть зі сковороди і одразу подавайте на стіл. Смачного!

Яйце пашот на пару

Яйце пашот на пару – це смачна та корисна страва для всієї родини. Звичайно, найкраще використовувати для такого способу приготування свіжі домашні яйця, так як жовток запікається не повністю. Для приготування яєць пашот на пару вам знадобляться невеликі керамічні або силіконові формочки.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершки 15% – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування яєць пашот на пару знадобляться невеликі керамічні ємності. Змастіть їх олією.

Крок 2. У кожну ємність розбийте по одному курячому яйцю.

Крок 3. Яйця посоліть до смаку.

Крок 4. Влийте по столовій ложці вершків.

Крок 5. У чашу пароварки влийте воду та помістіть формочки з яйцем. Рівень води має бути на сантиметр нижче краю форм. Також підійде для варіння на пару та мультиварка.

Крок 6. Готуйте яйця пашот на пару протягом 5 хвилин.

Крок 7. Готові яйця пашот можна прямо у гарних формочках подавати на стіл. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал