Яловичина в духовці – 9 рецептів соковитої і м’якої яловичини з покроковими фото

34ebdde30ded2f293e5c2263d8685ef9

Яловичина в духовці – це ніжне м’ясо, яке розпадається на волокна за мінімального тиску зубцями вилки. Яловичина досить складна у приготуванні, адже трохи перетримавши стейк на сковороді, його неможливо буде вкусити, бо текстура стане дуже жорсткою та схожою на гуму. Однак при запіканні, зіпсувати дане м’ясо практично неможливо, бо при томлінні в духовці, воно готується у власному соку і залишається соковитим, особливо, якщо додати «правильні» спеції і трохи овочів – пальчики оближеш!

Яловичина по-французьки з сиром і помідорами в духовці

Яловичина по-французьки з сиром і помідорами в духовці, приготована під соусом «Бешамель» – це справжня смакова насолода, в якій ви не зможете собі відмовити, лише вчуєте аромат, що наповнює все ваше житло, ще в момент запікання. Соковите м’ясо чудово підійде для подачі до святкового столу.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловича – 500 гр.
  • Масло вершкове – 4 ст.л.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування ніжного соусу: в сотейнику нагріваємо вершкове масло, солимо і додаємо очищений зубок часнику. У гарячу суміш висипаємо борошно і дрібку мускатного горіха – активно перемішуємо лопаткою. В отриману масу тонким струменем вливаємо холодне молоко і при постійному помішуванні доводимо до загустіння – знімаємо з конфорки.

384ab402f83d1456ad8fdbf2df61b071

Крок 2. Шматок м’яса ополіскуваний і нарізаємо стейками середньої товщини.

7518a190466153291dd6165a05af2a63

Крок 3. Озброюємося кухонним молоточком і відбиваємо шматки з обох сторін – це додасть яловичині м’якість.

5165c972a0efe791066d4f47a5d01111

Крок 4. Відбивні натираємо сіллю і молотим перцем, укладаємо в жароміцну форму, промазану маслом. Паралельно прогріваємо духову шафу до 180-200 градусів.

3813f4268b328ecec6dd66fd05cefa40

Крок 5. Кожну скибочку м’яса покриваємо соусом, присипаємо дрібкою мускатного горіха і подрібненої зелені.

c4e8a50a496a58791e83324fb4b31a6b

Крок 6. Поверх бешамеля укладаємо слайс помідора, додаємо трохи натертого сиру – прикриваємо заготовки фольгою і запікаємо протягом години. Після, прибираємо фольгу і тримаємо в духовці ще 10-15 хвилин для освіти апетитної скоринки з сиру.

bd8996688ff4e836b4a68ebda62f2232

Крок 7. Викладаємо запечене м’ясо на лист зеленого салату і приступаємо до трапези. Смачного!

15994b360d2772eaf1469e024db1556b

Яловичина з картоплею по-французьки в духовці

Яловичина з картоплею по-французьки в духовці – це комплексне блюдо, приготувавши яке, вам не доведеться окремо придумувати способи готування м’яса і думати про відповідний гарнір. Завдяки спільному запікання, м’ясо насичує картопляні скибочки своїм жирком – блюдо виходить неймовірно соковитим і насиченим!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 2 3 ст.л.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо шкірку і лушпиння з картоплі і цибулі – овочі ополіскуємо, як і м’ясо.

cce6d412791f7d1a0dd006073d1cc742

Крок 2. Картоплю нарізаємо максимально тонкими слайсами.

8a214ef7767f8eba5f266d1e20783f33

Крок 3. Цибулину ріжемо кільцями або напівкільцями.

19486922927bdf6dfe421f9e5d2ca117

Крок 4. Яловичину розрізаємо на шматочки і, прикривши плівкою, відбиваємо молоточком. Здабрюємо чорним перцем і сіллю на свій смак.

c8fe8e4dc8422dfc1cd7838a77ffe085

Крок 5. Форму для запікання з високими бортиками змащуємо соняшниковою олією і розділимо 2/3 картопляної нарізки, солимо і перчимо.

1a0b971cea271c6406dc21945aea1c1c

Крок 6. Зверху на картоплю викладаємо відбивні.

5db1e36d1c4ca3e2beb0de8b703f67a0

Крок 7. Покриваємо невеликою кількістю майонезу для більшої соковитості.

510df4007481abe316d392aa4f05a5c1

Крок 8. Далі йде цибульний шар.

1f7162d0029fe083ad8ba4b437b763f3

Крок 9. На цибулю кладемо залишилася картоплю.

4707768c700b7a4ae2ce7dbe9ce502ec

Крок 10. Слідом, сіточка з майонезу.

c3211ca920c0c6ecfd98a4139ade64a9

Крок 11. Присипаємо листкову заготівлю сиром, подрібненим за допомогою терки. Запікаємо страва півгодини при 180 градусах, далі, прикриваємо фольгою і готуємо ще 40 хвилин.

d575617312e6f68d6c48f7cb99d85649

Крок 12. Запечену яловичину з гарніром розкладаємо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Смачного!

b66bfd856d047e99bc15a95cd68875d1

Яловичина, запечена в горщику

Яловичина, запечена в горщику – це просте в приготуванні, але в той же час вишукане страву, яке запросто можна запропонувати не тільки рідних до вечері, але і гостям. Повірте, овочі з кубиками м’яса, доповнені приправами і часником, припадуть до смаку кожному!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 7-8 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сметана / майонез – 2-3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Кріп / петрушка – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо зачищаємо від плівок і прожилок і ріжемо на кубики середнього розміру. Смажимо на сильному вогні, на розпеченому соняшниковій олії, до утворення скоринки. Таким чином, сік запечатується всередині нарізки.

e4358b36ab0a3847c53804a97e55a6a9

Крок 2. Знімаємо яловичину з жароміцного посуду і пасеруємо на тому ж маслі півкільцями цибулі до прозорості. Овочеву пассеровку також знімаємо з вогню.

b9019beb46a5a0d8292447412baaca9a

Крок 3. Картоплю очищаємо і нарізаємо соломкою, обсмажуємо до рум’яності на помірному полум’ї. Цілі, доводити до готовності, у нас немає.

7a9684919dc16e40565a5d1b0498e235

Крок 4. На дно горщиків викладаємо підрум’янене м’ясо, присмачуємо сіллю і молотим перцем.

1e84aff84239c46a195b0fc970dda6ce

Крок 5. Поверх кладемо пасерований цибуля і дрібно нарізаний часник.

3709c1de2277a893704e70917d36e40c

Крок 6. Далі, картопляна соломка + рублена зелень і сіль. Заливаємо компоненти 100 мілілітрами окропу ( в кожен горщик ).

9866b2ca1b9306d7fb3381cfda5370e2

Крок 7. Присипаємо блюдо сирною стружкою і змащуємо сметаною або майонезом – закриваємо кришкою і переміщаємо в духову шафу.

9b4e34bf0553fba5ee4b483a39b95ea3

Крок 8. Тушкуємо страву протягом 40-45 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

225a230cabd34c74cdf43635ed547a45

Крок 9. Перед подачею до столу, вміст горщиків перемішуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

9ecf14d9b7df12cb7deb8756851642ae

М’яка і соковита яловичина в рукаві для запікання

М’яка і соковита яловичина в рукаві для запікання – це дієтичне м’ясо, яке готується без додавання масла, відповідно, його калорійність не підвищується за рахунок рослинних жирів. Виходячи з вищесказаного, готувати і вживати таке блюдо можна навіть на вечерю і не турбуватися про зайвих кілограмах!

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Соус соєвий – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладаємо ріпчасту цибулю, нарізаний товстими півкільцями.

94b36ebebff31144c85358afc40012c7

Крок 2. Заливаємо овоч соєвим соусом.

65b807c120a3f417ab73be58ac0f372d

Крок 3. Доповнюємо маринад улюбленими спеціями і сіллю, не забуваючи про те, що соєвий соус і так солоний.

f0619ae7b0baa40fe4691658db730fb1

Крок 4. Нарізану порційними шматками яловичину, занурюємо в ароматну суміш і залишаємо мінімум на годину, а краще – на всю ніч.

61cd73317f9ef898e54ef23770575854

Крок 5. Просочене м’ясо укладаємо в рукав для запікання і вливаємо трохи води ( близько 50 мілілітрів ), запікаємо протягом 70 хвилин при 200 градусах.

7ba83aae6e53ce4368efbce1bbf39627

Крок 6. М’яку і розпадається по волокнам яловичину, доповнюємо гарніром і свіжим овочевим салатом – приступаємо до трапези. Смачного!

368026965ce73b3acbc9986889a860da

Соковиті відбивні з яловичини в духовці

Соковиті відбивні з яловичини в духовці – це вишукане блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл і здивує гостей не тільки своїм естетичним зовнішнім виглядом, але і приголомшливими смаковими характеристиками. Доповнимо м’ясо солодким перцем, сиром і сметаною – будьте впевнені, вам сподобається!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищене і промите м’ясо ріжемо на слайси товщиною близько 5 міліметрів, прикриваємо плівкою або пакетом і гарненько відбиваємо кухонним молоточком.

cf758ae998f2616ba0e3976c1a58a623

Крок 2. Відбивні перекладаємо на деко, попередньо устелений пергаментом, приправляємо дрібними шматочками часнику, сіллю і сумішшю перців.

c726bfe5af1d9bd83cb556711c6d0455

Крок 3. Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і білі перетинки, ріжемо м’якоть кубиками.

d23f31503d2719864eab118f868222f5

Крок 4. У піалу викладаємо солодкий перець, натертий сир, залишки подрібненого часнику, і сметану.

6b59178ca983672d0a6f9b7b88d42d0f

Крок 5. Ретельно перемішуємо.

539ed64b7b3542784c045f29a7e74b2d

Крок 6. Цибулину « звільняємо » від лушпиння, нарізаємо півкільцями і викладаємо на яловичину.

98bda02646ec63b598298ceaf4096997

Крок 7. Поверх викладаємо суміш, відступаючи від краю близько сантиметра.

62d1f57f870f890f5e1eb68714310e7e

Крок 8. Запікаємо гаряче блюдо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.

bd2965e113d0c3623fbcfe76d09f8d35

Крок 9. Страву сервіруємо і подаємо. Смачного!

9af6baa75f03c7e081c9e83e86b8108b

Яловичина з грибами і картоплею в духовці

Яловичина з грибами і картоплею в духовці – це ситне і неймовірно ароматне страву, яке прекрасно підійде вам, якщо ви бажаєте урізноманітнити звичний раціон вашої родини. Запечене м’ясо, приготоване відразу з овочевим гарніром, вас не розчарує!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Сметана – 2-3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Базилік – за смаком.
  • Майоран – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Олія соняшникова – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на кубики середнього розміру, укладаємо в глибоку миску і посипаємо сіллю і молотим перцем – перемішуємо і даємо трохи часу просочитися.

0fac787079d4f6708b64daa3a12ca04e

Крок 2. В окрему ємність укладаємо картоплю, нарізану тонкими слайсами – приправляємо майораном, базиліком і сіллю. Поливаємо сметаною і помішуємо.

c1ceb08c9ad8bd267fea92978450b70f

Крок 3. Очищену цибулю ріжемо півкільцями, шампіньйони – пластинами.

75a3d0edafc5742df7269a6fa2d62dfa

Крок 4. Форму, придатну для готування в духовій шафі, змащуємо соняшниковою олією і викладаємо м’ясо і зверху цибулю.

4984c29b48ddb35a06797ae5bbe7cee1

Крок 5. Викладаємо гриби, як показано на фото. Здабрюємо майораном і дрібкою солі.

6d146effe7ba5e29c5ad32a985d25a2b

Крок 6. Зверху – картопляні скибочки в сметані і травах.

018d4e8235507407e6903bbb505351a8

Крок 7. Тушкуємо страву в духовій шафі при 180 градусах протягом однієї години.

626c6d3af7140950090e99b04d867457

Крок 8. Після закінчення термічної обробки, прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.

dbde039574c5e26c3bd30937951b50f3

Крок 9. Не чекаючи охолодження, розкладаємо соковиту яловичину з овочами по тарілках і трапезничати. Смачного!

75d2838fbd652cda93596389ffea58f6

Смачний стейк з яловичини в духовці

Смачний стейк з яловичини в духовці – це ресторанне блюдо, яке запросто можна приготувати в домашніх умовах, маючи під рукою шматок якісного і свіжого м’яса, а також сковороду гриль і справний духову шафу. Рекомендуємо подавати стейк до столу з овочевим салатом і ягідним соусом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловича – 800 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Тім’ян – 5 гілочок.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок яловичини ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо на стейки, товщиною близько 2-3 сантиметрів.

49090bc79b12609b8ed90ae2fe525163

Крок 2. Для заправки в піалі змішуємо тертий часник з оливковою олією, листочками чебрецю, сіллю і меленим перцем. М’ясо кладемо на розпечену суху сковороду і промазуємо зверху часниковим маслом, смажимо на вогні, трохи вище середнього 2 хвилини і перевертаємо.

39a653c2c904849126fe2228480958ea

Крок 3. Другу сторону також присмачуємо заправкою і обсмажуємо не більше двох хвилин.

e005d01869bfca066b28b12b032df8f5

Крок 4. Викладаємо на кожен шматок яловичини по скибочку вершкового масла, накриваємо фольгою і прибираємо в духову шафу, прогрітий до 200 градусів на 7 хвилин.

720877f0889ea04f7f565135e65920d4

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу стейки виймаємо з духовки і залишаємо під фольгою ще на 10 хвилин. Подаємо в поєднанні з червоним сухим вином – насолоджуємося. Смачного!

0b124434c41f459791f1411dbfd4f748

Тушкована яловичина з чорносливом в духовці

Тушкована яловичина з чорносливом в духовці – це соковите і ситне блюдо, яке напевно здивує ваші смакові рецептори і подарує гастрономічне насолоду. Солодкість сухофруктів ідеально поєднується з соковитим м’ясом, ріпчастою цибулею і фенхелем. І спробувавши одного разу, ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 100 гр.
  • Яловичина – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Соус чилі солодкий – 50 гр.
  • Фенхель – 10 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Окріп – 100 мл.
  • Олія соняшникова – 10 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту і обсушену яловичину нарізаємо невеликими шматочками, цибулину ріжемо півкільцями, очищаємо зубки часнику.

dfaf4a8a2e562c2c572a886692dd388a

Крок 2. Жароміцний посуд промазуємо соняшниковою олією і викладаємо цибулю з часником, а також гілочки фенхеля.

99b7ad1f19fd9ed3a1935e51735c415c

Крок 3. На овочеву подушку кладемо кубики м’яса, солимо, орієнтуючись на свої смакові переваги.

667a9d9e468b197fa8cca152e50c1078

Крок 4. Доповнюємо заготівлю вимитим чорносливом.

d1f81a6d8ced2b158eaae8a4da7f0e7b

Крок 5. Соус чилі розмішуємо в ста мілілітрах окропу і заливаємо яловичину з овочами, перчимо і прикриваємо листом фольги. Тушкуємо протягом 40-60 хвилин при 170 градусах.

d2517e8ad99714cc9cc31cbc0b9c4638

Крок 6. Страву подаємо прямо в формочці, в теплому або охолодженому вигляді.

0d0d173e3b0b85cb7ba9752c824ac6af

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

8c4044a2809a37c384f0f09c91496b07

Буженина з яловичини в фользі

Буженина з яловичини в фользі – це цілісний шматок соковитого м’яса, нашпигованої скибочками морквини, зубками часнику і брусками свинячого сала. Завдяки тривалому томлінню в духовій шафі, яловичина стає неймовірно м’якою і ароматною. Буженіну можна їсти, як на сніданок з хлібом, так і подати до обіду разом з гарніром.

Час готування – 6 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сало свиняче – за смаком.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Гірчиця французька – 2 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Приправа для м’яса – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для неповторної соковитості і м’якості готового м’яса, його необхідно витримати в маринаді. Кип’ятимо воду з лавровим листом, горошинами перцю і сіллю – остуджуємо і занурюємо яловичину на 4-6 годин.

1aae5ffee200580b6529d39a292e0439

Крок 2. Овочі очищаємо і промиваємо, нарізаємо морквину брусками, а часник великими часточками.

456c10852c0dff605408a374eea5f998

Крок 3. Свіже сало ріжемо аналогічно моркви.

57c6147172797c4d0aac928c0a630b9b

Крок 4. Для того щоб буженина мала апетитну корочку, приготуємо «глазур» з соняшникової олії, спецій для м’яса, солі, перцю молотого і французької гірчиці.

f56e4563e3e34ec0eff178c8e7633972

Крок 5. Тонким гострим ножем проколюємо яловичину з усіх боків і шпигуємо нарізаними компонентами ( морквиною, салом і часником ).

b37ef889dd26729b7458fe0a721f216d

Крок 6. Змащуємо шматок сумішшю з масла і гірчиці.

00f3de606963e3f4a94cc541d4bf123f

Крок 7. Укладаємо напівфабрикат в форму для запікання і накриваємо фольгою, прибираємо в холод на 3 години для просочення, а після запікаємо протягом 120 хвилин при 180 градусах.

9e30de908b3e1c45da2c94efc246405b

Крок 8. Приблизно за 15 хвилин до кінця приготування розкриваємо фольгу і даємо яловичині покритися скоринкою. Потім буженину остуджуємо і нарізаємо скибочками. Смачного!

b096979cddcf750b7ec9230af24ab724

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал