Яловичі хвости – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

dd975f56eaae568adf7e23c5a2e19785

Яловичі хвости – це цікаві субпродукти, з яких можна приготувати багато яскравих і апетитних страв. З них готують супи, гарячі і холодні частування. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з шести смачних рецептів приготування з покроковими фото і докладним описом процесу.

Холодець з яловичого хвоста

Холодець з яловичого хвоста – оригінальне частування для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами або використовувати як окрему холодну закуску. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт, який приємно здивує ваших рідних.

Час готування – 8 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 1 шт.
  • Рулька свиняча – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо яловичий хвіст і свинячу рульку. Промиваємо продукти під водою.

02983a226152dd2b4f03d28623629e20

Крок 2. Заливаємо хвіст і рульку водою. Вимочуємо протягом чотирьох годин, після знову промиваємо.

9d2ab235219f98b24c7dcf40f670cea6

Крок 3. Заливаємо інгредієнти свіжою водою. Відварюємо на повільному вогні близько 3,5 годин. В кінці додаємо сіль і лавровий лист. У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку.

a4dfcc474f6bc2f4aa1506245bc99678

Крок 4. Остуджуємо хвіст і рульку. Знімаємо м’ясо з кістки.

7e5efeadcfc3c77bc75a47294f897a43

Крок 5. Далі м’ясні шматочки дуже дрібно нарізаємо.

d023a628c73c93136c35040405e2e32b

Крок 6. Розкладаємо шматочки м’яса по формочкам. Посипаємо чорним молотим перцем за смаком.

8c172250a48bacd8f71e2f216768103b

Крок 7. Заливаємо м’ясо наварювар бульйоном.

cb371308ea5ba668668160c39878ab65

Крок 8. Даємо заготівлях охолонути. Після прибираємо в холодильник до повного застигання.

a3dc109ef9d40b030b93d2e7e5b6f986

Крок 9. Холодець з яловичого хвоста готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

9eaa5f19a63fcd86e8188d939a8a20f5

Яловичий хвіст, запечений в духовці

Яловичий хвіст, запечений в духовці, виходить неймовірно ситним і яскравим за смаком. Подавайте його до обіднього столу зі свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами. Для його приготування в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт з фото.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку. Овочі відразу очищаємо і промиваємо.

3140ab39576dbd586694945381c96f42

Крок 2. Бичачі хвости добре промиваємо під водою і очищаємо від плівок. Після натираємо їх сіллю і спеціями. Відразу кладемо їх в рукав для запікання і маринуємо 30 хвилин.

15f2f10f9e466a708ca99a39bad39bd1

Крок 3. Через півгодини до хвостів відправляємо шматочки морквини, цибулі і зубчики часнику. Зав’язуємо рукав по обидва боки і кладемо на деко.

e7c8be9d58f83fd6c2d54677c9a6d456

Крок 4. Відправляємо заготівлю в духову шафу.

036ef1e4fd1ab2453edba94cb3728a39

Крок 5. Готуємо 4 години при температурі 150 градусів.

365ab9ea5e8d001b8eb5d3e6143b8376

Крок 6. Через вказаний час дістаємо рукав з духовки і акуратно його розрізаємо.

c8a140be142e34d55dcf0e4e9a50404f

Крок 7. Яловичий хвіст, запечений в духовці, готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

fd15312c579c1f25a04148b01accc762

Яловичий хвіст, приготований в афганському казані

Яловичий хвіст, приготований в афганському казані, виходить дуже поживним і яскравим за смаком. Блюдо можна подавати до обіду зі свіжими овочами, соліннями або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте наш покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 2 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Гриби – 10 шт.
  • Стебло селери – 20 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичі хвости під водою, зрізаємо з них зайвий жир.

5cfb2080603c0c3815493e765c2930e3

Крок 2. Після продукт ріжемо між хребцями. Відправляємо їх в афганський казан і посипаємо сіллю за смаком.

e11bd067ab5325588ca04da3e45d1ba7

Крок 3. Картоплю очищаємо від шкірки і цілком відправляємо в казан. Також цілком відправляємо сюди цибулю, часник і промиті гриби.

2d40974dfb5cd55afd384b652d49b799

Крок 4. Нарізаємо стебло селери і томати. Викладаємо в загальну масу.

22355d1d8b65485a710afac6653fe036

Крок 5. Відправляємо сюди все спеції зі списку і перець чилі до смаку. Вливаємо 500 мл чистої води.

ce599263a97f5e2e7c1f7efd6dd036c0

Крок 6. Закриваємо афганський казан кришкою і ставимо на плиту. Коли в казані створиться тиск, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо одну годину.

e4c7ef3d46c74457407629356317a156

Крок 7. Яловичий хвіст, приготований в афганському казані, готовий. Можна пригощатися!

9cafe6bcd5f0cd2c702fcc1f972f50ed

Хвости яловичі з картоплею

Хвости яловичі з картоплею – ситне і яскраве блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування до обіду. Щоб субпродукт з картоплею вийшов максимально смачним, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 0,7 кг.
  • Картопля – 0,8 кг.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Приправа для м’яса – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Барбарис – 1 ст.л.
  • Зіра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1 ст.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичі хвости і ріжемо їх між хребцями.

6d1b68345c2b6756aacc1b11d1a8c768

Крок 2. Обсмажуємо шматочки хвостів в сковороді з маслом на сильному вогні. Готуємо швидко до яскравого рум’янцю з усіх боків.

c029b5a7ddabc31999c2d35fbad38729

Крок 3. Після субпродукт перекладаємо в зручний посуд для томління. Наприклад, казан або каструлю. Вливаємо сюди воду, додаємо барбарис і зіру. Тушкуємо під кришкою.

5e1876e2065d1e8cb55cb2552f29d5ed

Крок 4. В цей час подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості в сковороді.

6f7c1c19cdaa632c2691ed99f06b8b5b

Крок 5. Додаємо до овочів томатну пасту, сіль і приправу для м’яса. Вливаємо стакан окропу. Тушкуємо близько 3 хвилин.

602e570a5cd05fa90553ff5bcda5e5e0

Крок 6. Томатну заготівлю перекладаємо до хвостів.

a16e29e1dfa81c0a08c3447a165b24f6

Крок 7. Сюди ж викладаємо великі кубики очищеної картоплі. Якщо потрібно, підливаємо воду.

088e563968cf91b1e84a86286398ce4c

Крок 8. Першим за смаком і тушкуємо 25 хвилин. Після доповнюємо подрібненою зеленню і даємо настоятися під кришкою 10 хвилин.

0eebcff9e15e53a5cbe340b6e9cf5417

Крок 9. Яловичі хвости з картоплею готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

bff17bb4c88a117267c50d78c369d611

Шурпа з яловичого хвоста

Шурпа з яловичого хвоста – неймовірно ситне і яскраве за смаком блюдо для всієї родини. Частування вийде густим і наваристим. Щоб його приготувати в домашніх умовах, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 0,5 кг.
  • Картопля – 8 шт.
  • Капуста білокочана – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для локшини:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий хвіст промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після солимо до смаку і відварюємо 2 години на невеликому вогні. Періодично прибираємо піну.

92a526ad9b8e937abe202aa28d397220

Крок 2. Замішуємо туге тісто для локшини з борошна, води, яйця і солі. Даємо йому полежати 10 хвилин, після розкочуємо і знову залишаємо. Потім нарізаємо пласт соломкою.

ecbd1bf44c400ccfbc0b65c4efaa8ee4

Крок 3. Після варіння яловичий хвіст дістаємо з каструлі і остуджуємо. У бульйон відправляємо великі шматки картоплі і капусти. Варимо до м’якості овочів.

096a06cd7818c50a8b6b388b93a70143

Крок 4. В цей час в сковороді на олії обсмажуємо подрібнену цибулю, болгарський перець і терту морквину.

a438e47b79d5cd2eb1d603eaca0eadba

Крок 5. З хвостів знімаємо м’ясо і кладемо його в сковороду з підсмажкою. Вливаємо сюди трохи бульйону і тушкуємо близько 3 хвилин.

2ff81d0d10d68d8d11b12ce558bb8715

Крок 6. Відправляємо заготівлю в каструлю. Сюди ж опускаємо підготовлену локшину. Солимо за смаком, варимо 3-5 хвилин і прибираємо з вогню.

a63f10e91eb7ed1eba574c73e9712f7c

Крок 7. Шурпа з яловичого хвоста готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

8dabb4076645a630202593264688afb7

Борщ з яловичим хвостом

Борщ з яловичим хвостом нікого не залишить байдужим. Приготувати смачний суп в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Обов’язково беріть на замітку.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 0,5 кг.
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Стебло селери – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичий хвіст і відварюємо його три години до отримання наварити бульйону. В кінці додаємо сіль за смаком.

d14cdb9b2794cdc1a2765d234c86b208

Крок 2. Через час виймаємо хвіст з каструлі, остуджуємо. М’ясо відокремлюємо від кісточки.

4f501604df786913ba26dea063e40513

Крок 3. У готовий бульйон відправляємо одну картоплю, порізану кубиками. Другу кладемо цілком.

d3725345b04559ec13d60e3f222f6732

Крок 4. Морквину і буряк натираємо на терці. Обсмажуємо в сковороді з олією.

4f8619e286f0558e3e213a98d7dfd5c6

Крок 5. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і корінь селери. Відправляємо також в сковороду.

4683f7f264e77e9fe68bcc08380de2ac

Крок 6. Відправляємо до овочів подрібнений болгарський перець. Можна використовувати заморожений.

c6c298328637722001139ee1597673de

Крок 7. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо до м’якості.

0491fc2a9544f1011f0d110708b11856

Крок 8. Додаємо сюди томатний соус.

b947c6e58c79b340316e211283f26270

Крок 9. Тушкуємо на слабкому вогні ще пару хвилин. Солимо, доповнюємо цукром.

49267e6c2857a5af3054ed7519fcf4f9

Крок 10. З бульйон дістаємо цілу відварену картоплю.

b45a833ae229caa4bbdea9d2d7ea1016

Крок 11. Розминаємо її виделкою і відправляємо назад в бульйон.

862daf7fe096c8544dbe25541b9227ec

Крок 12. Від рідини віджимаємо квашену капусту і опускаємо її в суп.

bed09e1e0335faf90e330ffcdd5acecc

Крок 13. Коли капуста стане м’якою, відправляємо в загальну каструлю овочеву засмажування. Проварюємо всі разом 5 хвилин і прибираємо з плити.

5e84495aab6d3b1c8a7e6562d3a5e99d

Крок 14. Борщ з яловичим хвостом готовий. Можна пригощатися!

d98a893a167ed2579ae354528e8a9bf0

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал