Як зварити прозорий холодець з курки: рецепт прозорого холодцю

Найдовший в приготуванні це холодець. Сьогодні я хочу вам запропонувати найпростіший рецепт прозорого холодцю з курки.

Як зварити прозорий холодець з курки: рецепт прозорого холодцю
Як зварити прозорий холодець з курки: рецепт прозорого холодцю

Продукти:

  • М’ясо курки будь-яке (гомілка, стегно) 1,0 кг
  • Вода 1,7-1,8 л
  • Цибуля ріпка не очищена від лушпиння 2 шт (не великі)
  • Морква очищена 2 шт (не велика)
  • Желатин швидко розчинний 20 гр
  • Перець чорний горошком 15-20 шт
  • Часник (взагалі за смаком, ми любимо багато) 10 зуб.
  • Сіль за смаком

Прикраса: лимон, морква відварна, листочки зелені, відварене яйце

Ось короткий опис приготування прозорого холодцю

  1. Беру будь-які частини курячого м’яса, заливаю холодною водою і залишаю на 3 – 3, 5 години, потім воду виливаю і наливаю нової чистої води
  2. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння. Прокипіло хвилини три, цю воду зливаю. Обполіскую м’ясо і каструлю
  3. У каструлю знову викладаю м’ясо, моркву, цибулину і заливаю чистою водою. Вода над м’ясом становить 2-3 см. Ставлю на вогонь
  4. В процесі нагріву утворюється піна, я її знімаю. Коли повністю закипить вода з куркою, вогонь зменшую, накриваю кришкою і варю пів години
  5. Обов’язково дивіться, щоб не було сильного кипіння, інакше холодець буде каламутним. Та й бульйон може википіти, а підливати додатково воду не можна
  6. Через півгодини виймаю моркву і варю далі 30 хвилин. Потім додаю лавровий лист, перець чорний горошком і сіль
  7. Варю ще 30 хвилин. В цілому м’ясо варю 1,5 години. Вимикаю вогонь, виймаю цибулю, дістаю курку.
  8. Даю їй трохи охолонути і відокремлюю м’ясо від кісток
  9. Бульйон проціджують (бажано через кілька шарів марлі) і остуджують
  10. У склянку трохи теплого бульйону висипаю 20 гр. желатину і розмішую. На 30 хвилин залишаю для набухання
  11. М’ясо для холодцю я розбираю на волокна, укладаю в Форми для холодцю. Зверху по всьому м’ясу висипаю дрібно нарізаний часник (нам більше подобається порізаний)
  12. Набряклий желатин розмішую і виливаю в каструлю з рештою бульйону. Знову розмішую, ставлю на вогонь і нагріваю, щоб желатин розчинився до кінця. Але не до кипіння, а градусів 60°
  13. Відразу розливаю обережно по формах з м’ясом. Зверху можна прикрасити холодець шматочком лимона, фігурками моркви або просто листочками зелені. Прибираю в холодильник для застигання
  14. Готово!

А тут https://kolizhanka.net.ua/skilky-chasu-varyty-holodets/ ви можете дізнатись скільки часу варити холодець з різного м’яса

Діліться цим цим смачним прозорим рецептом холодцю з курки!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал