Як варити каву в турці правильно – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як варити каву в турці правильно – це питання, яке хвилює багатьох любителів натурального напою. Ранок більшості людей починається з чашечки кави. Варити каву в турці можуть не всі через брак часу. Варка кави в турці вимагає уваги, але процедура не особливо складна. Головне простежити, щоб кава не втекла. Є багато способів приготування улюбленого ароматного напою. Впевнена, що моя добірка сподобається вам, і варити каву ви будете тільки так. А про розчинну забудете назавжди.

Кава в електричній турці

Кава в електричній турці готується простіше, ніж на плиті. Автоматичне відключення в сучасних моделях не вимагає постійного стеження за приготуванням ароматного напою. Якщо зерна кави перемолоти заздалегідь, то процес відбувається дуже швидко. Ну а щоб вибрати прилад, відповідний вашим критеріям, ознайомтеся з оглядами техніки в інтернеті.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 2 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У мене в електричній турці, не передбачено автоматичне відключення. Турка зовсім не дорога, але зі своїми функціями справляється на ура.

Крок 2. Скориставшись млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву.

Крок 3. Молота кава пересипте в турку. Кількість кави залежить від ваших смакових уподобань. Все приходить досвідченим шляхом. При бажанні насипте цукор і улюблені прянощі.

Крок 4. Залийте фільтрованої питною водою. Кількість залежить від бажаної фортеці ароматного напою. Перемішайте.

Крок 5. Прилад поставте на базу. Вона така ж, як і на електричному чайнику, тільки меншого розміру.

Крок 6. Слідкуйте за кипінням і підготуйте чашку. Як тільки підніметься пінка, зніміть турку з бази. У мене турка не відключається автоматично, тому потрібно не упустити момент закипання. При бажанні можна підібрати техніку з автоматичним відключенням.

Крок 7. Перелийте улюблений напій в підготовлену чашку. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Кава з корицею, зварена в турці

Кава з корицею, зварена в турці, виходить надзвичайно ароматним і неймовірно смачним. Смак улюбленого напою навряд чи можна порівняти з класичним смаком. Прянощі роблять свою роботу. Не всім подобаються яскраві аромати, але гурмани 100% оцінять. Виходьте із зони комфорту і пробуйте щось нове для себе.

Час готування – 13 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава мелений ( арабіка ) – 4 ч.л.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Вода – 350 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові за списком.

Крок 2. Скориставшись ручною млином або електричної кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву.

Крок 3. Бутони гвоздики розітріть в ступці або подрібніть іншим зручним способом.

Крок 4. Молота кава пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб ароматний порошок рівномірно розподілився.

Крок 5. Налийте 350 мілілітрів фільтрованої води. Кількість води залежить від бажаної фортеці кінцевого результату. Додайте турку на плиті. Встановіть мінімальний нагрів. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, зніміть турку з плити.

Крок 6. Знову поставте на мінімальний вогонь, додайте подрібнену корицю і гвоздику. Розмішайте. Коли пінна шапочка знову підніметься, зніміть з плити. Закрийте кришкою, залиште хвилини на 3, щоб кава наситився ароматами.

Крок 7. Перелийте напій в чашку. Насолоджуйтесь ароматним насиченим смаком. Смачного!

Кава по-турецьки в турці

Кава по-турецьки в турці – ранковий ритуал, який не зрівняється з приготуванням улюбленого напою за допомогою кавоварки. Процес воістину чарівний і зачаровує. Бездоганний аромат і насичений смак, звичайно ж, залежить від якості самих кавових зерен.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 2 ч.л. з гіркою.
  • Спеції – за бажанням.
  • Цукор-пісок – за бажанням.
  • Вода – 120 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все, необхідно, для цікавого процесу.

Крок 2. Душисті кавові зерна подрібніть, скориставшись млином або кавомолкою. Або візьміть вже мелену каву.

Крок 3. Молоту каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився. Залийте 120 мілілітрами очищеної води. Кількість води залежить від того, наскільки міцну каву ви хочете отримати. Кава по-турецьки повинен бути досить міцним.

Крок 4. Тепер при бажанні всипте цукор і улюблені прянощі.

Крок 5. Для варіння кави цим способом я використовую стару чавунну сковорідку. Далі насипте пісок з камінчиками.

Крок 6. Помістіть сковорідку на плиті. Встановіть максимальний нагрів. Коли пісок стане гарячим, поставте турку на пісок.

Крок 7. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.

Крок 8. Підготуйте чашки.

Крок 9. Утворилася пінку розкладіть по чашечках.

Крок 10. Турку знову помістіть на пісочок і доведіть майже до кипіння. Коли буде утворюватися шапочка, піднімайте турку, щоб піна осіла. Процедуру повторіть пару раз. Ароматна кава перелийте в чашку. Насолоджуйтесь натуральним насиченим смаком. Смачного!

Молота кава з пінкою, зварений в турці з молоком

Молота кава з пінкою, зварений в турці з молоком, виглядає красиво. Запашний аромат заповнить всю кухню. Напій виходить смачним і добре бадьорить. Молоко пом’якшує яскравий смак. Такий кави сподобається всім, хто любить не дуже міцний напій.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 2 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 2 ч.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Молоко – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти за списком.

Крок 2. Скориставшись млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву. Молота кава пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився.

Крок 3. Додайте цукор за бажанням і смаку.

Крок 4. Налийте по 100 мілілітрів води і молока. Додайте турку на плиті. Встановіть нагрів трохи вище мінімального. Слідкуйте, щоб кава не втік. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.

Крок 5. Перелийте кави в чашки, почекайте близько хвилинки, щоб осад осел. Насолоджуйтесь натуральним смачним кави з апетитною пінкою. Смачного!

Кава з вершками, зварений в турці

Кава з вершками, зварений в турці, виходить чудовим. З простих інгредієнтів виходить божественний напій, який обов’язково сподобається любителям кави. Дивовижне частування підкорить ваше серце. Пробуйте і вам стовідсотково сподобається!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 1 ч.л.
  • Вода – 50 мл.
  • Вершки 10% – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Скориставшись кавомолкою, самостійно подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву. Далі пересипте кави в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився.

Крок 2. Кава залийте 50 мілілітрами води. Додайте турку на плиті. Встановіть мінімальний нагрів.

Крок 3. Вершки налийте в миску і підігрійте в мікрохвильовці. Насипте цукор і ванільний цукор. Слідкуйте уважно за кавою. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити. Процідити каву і перелийте до вершків. Розмішайте вінчиком.

Крок 4. Скориставшись заглибним блендером, збийте напій до утворення густої пінки.

Крок 5. Перелийте кави з вершками в чашку. Насолоджуйтесь красивим напоєм і насиченим смаком. Смачного!

Капучіно в турці в домашніх умовах

Капучіно в турці в домашніх умовах підкорить серце кожного кавована і це не порожні слова. Вишуканий напій прекрасно піднімає настрій з ранку. Ароматна кава з насиченим смаком і чарівною пінкою – мій улюблений напій. І дня не можу прожити без нього. Варити каву виходить дешевше, ніж кожен раз ходити в кав’ярню.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава в зернах – 9 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Молоко – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На кухонних вагах зважте кавові зерна. Необов’язково користуватися вагами кожен раз. Якщо ви будете варити каву постійно, то кількість зможете визначати інтуїтивно.

Крок 2. Скориставшись кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву.

Крок 3. Молота кава пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився.

Крок 4. Залийте 50 мілілітрами води. Додайте турку на плиті. Встановіть нагрів трохи вище середнього. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, підніміть турку, повторіть процедуру ще 2 рази. Потім вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.

Крок 5. Перелийте кави в чашку. Додайте цукор за смаком.

Крок 6. Молоко нагрійте в мікрохвильовці. За допомогою спеціального пристосування збийте до апетитної пінки.

Крок 7. Перелийте молоко в каві.

Крок 8. За бажанням задекоруйте дрібкою кориці. Насолоджуйтесь вишуканим напоєм. Приємного смаку!

Американо, зварений в турці

Американо, зварений в турці, готується за лічені хвилини і виходить чудовим. Ранок, яке починається з ароматного напою, приречене на успіх. Чашечка кави добре бадьорить і піднімає настрій на весь день. Варіть і пийте із задоволенням!

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 5 гр.
  • Вода – 130 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові за списком. Скориставшись ручною млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву.

Крок 2. Молота кава пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився. Залийте 40 мілілітрами води. Додайте турку на плиті. Встановіть нагрів трохи вище середнього. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.

Крок 3. Окремо закип’ятіть 90 мілілітрів води.

Крок 4. Підготуйте чашку і налийте в неї окріп.

Крок 5. Далі перелийте в чашку зварений кави.

Крок 6. Подавайте ароматну каву.

Крок 7. Насолоджуйтесь натуральним насиченим смаком. Смачного!

Домашній еспресо, зварений в турці

Домашній еспресо, зварений в турці, володіє чарівним смаком і дивовижним ароматом. Приголомшливий напій не залишиться без уваги любителів кави. Щіпка солі підсилює натуральний смак. Чашечка еспресо підбадьорить вас з ранку. Почніть ранок з ароматного напою.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 2-3 ч.л.
  • Вода – 200-250 мл.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте складові для смачного напою.

Крок 2. Скориставшись млином або кавомолкою, подрібніть кавові зерна. Або візьміть вже мелену каву. Молота кава пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився.

Крок 3. Додайте цукор і сіль.

Крок 4. Перемішайте. Додайте турку на плиті. Встановіть нагрів трохи вище середнього.

Крок 5. Коли з’явиться білий димок, залийте вміст турки 200 мілілітрами води.

Крок 6. Розмішайте.

Крок 7. Зменшіть нагрів. Слідкуйте уважно.

Крок 8. Коли пінка почне підніматися шапочкою, вимкніть нагрів і зніміть турку з плити.

Крок 9. Накрийте турку блюдечком. І дайте настояться не менше 5 хвилин.

Крок 10. Перелийте ароматний напій в чашку.

Крок 11. Насолоджуйтесь натуральним смаком. Смачного!

Кава з перцем в турці

Кава з перцем в турці чудово зігріває в ненастную погоду. Ароматний напій бадьорить. Якщо ви ніколи не пробували незвичайний варіант гарячого напою, рекомендую спробувати. Смак специфічний і, можливо, сподобається не всім. Але все ж варто продегустувати.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава мелений – 2 ч.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Перець червоний мелений – щіпка.
  • Шоколад – 2 шматочки за бажанням.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все, необхідно, для варіння напою.

Крок 2. Ароматні кавові зерна подрібніть млином або кавомолкою. Або візьміть вже мелену каву. Пересипте в турку. Всипте цукор, за бажанням додайте шоколад. Залийте 200 мілілітрами очищеної фільтрованої води.

Крок 3. Для варіння кави цим способом, я використовую стару чавунну сковорідку. Далі насипаю пісок. Помістіть сковорідку на плиті. Встановіть максимальний нагрів. Коли пісок стане гарячим, поставте турку на пісок.

Крок 4. Слідкуйте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, вимкніть нагрів і приберіть турку з плити.

Крок 5. Посоліть і поперчіть. Сіль посилить смакові якості напою. Розмішайте і дайте настоятися близько хвилини.

Крок 6. Турку знову помістіть на пісочок і доведіть майже до кипіння. Коли буде утворюватися пінна шапочка, підніміть турку, щоб піна осіла. Процедуру повторіть ще пару раз.

Крок 7. Ароматна кава перелийте в чашку.

Крок 8. Зігріває кави пригощайте гостей.

Крок 9. Насолоджуйтесь пряним насиченим смаком. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал