Як приготувати пасту карбонара, цим питанням задаються любителі італійської пасти карбонари. Це італійська страва, яка готується швидко і нескладно, при цьому залишає після себе тільки позитивні емоції і незабутні спогади. Приготувати пасту без проблем вийде навіть у новачка. Все гранично просто. Зварити макарони зможе кожен, а приготувати соус досить легко. Карбонара – універсальна страва, яка підходить і для щоденного споживання, і для особливих приводів.
Паста карбонара в вершковому соусі з куркою
Паста карбонара в вершковому соусі з куркою підкорить своїм непередаваним смаком. Всі продукти знайдуться в кожному супермаркеті. Нескладний процес освоїть навіть новачок. Блюдо готується менш ніж за годину. Ароматне частування зводить з розуму вишуканими запахами і бездоганною подачею.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Спагеті – 300 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Куряче філе – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик.
- Бекон – 50 гр.
- Вода – 1-2 л.
- Вершки – 100 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Базилік свіжий – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши продукти, ставимо кип’ятити воду. Здобривши ложкою оливкової олії і підсолив, в окріп опускаємо пасту і готуємо на пару хвилин менше, зазначеного часу на пачці.
Крок 2. Бекон нарізаємо тонкими скибочками. Дрібно ріжемо часникові часточки. Куряче філе ріжемо так, як зручно.
Крок 3. На сковорідці з олією присмажуємо бекон.
Крок 4. До підсмажування кладемо курочку і обсмажуємо 5 хвилин при помішуванні. Здобрюємо спеціями. Для більш жирного варіанту використовуємо м’якоть стегна.
Крок 5. Через 2,5 хвилини посипаємо рубаною часниковою часточкою або сухою спецією.
Крок 6. Додавши вершки, кип’ятимо 6 хвилин. Жирність продукту може бути як 10% так і вище.
Крок 7. Об’єднуємо в мисці розбиті яйця категорії С0-С1, подрібнений пармезан і порубані листочки базиліка. Інтенсивними рухами збовтуємо. Підсолюємо. Активно вимішуємо.
Крок 8. Процідивши макарони через друшляк, вивантажуємо їх в сковорідку.
Крок 9. Вміст сковорідки поливаємо сирно-яєчним соусом. Нагріваємо на помірному полум’ї, поки маса не загусне.
Крок 10. Розкладаємо страву по мисках і прикрашаємо на свій розсуд.
Крок 11. Презентуємо пасту карбонара відразу, не чекаючи охолодження. Смачного!
Домашня карбонара з куркою і грибами
Домашня карбонара з куркою і грибами володіє неймовірним ароматом і бездоганним зовнішнім виглядом. Якщо є всі інгредієнти і є привід, обов’язково втіліть рецепт в життя. Це надзвичайно смачно, а технологічний процес не обтяжить.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Макаронні вироби – 500 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Олія – 50 мл.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Грудка куряча – 200 гр.
- Вершки – 250 мл.
- Гриби – 400 гр.
- Кріп – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Уважно промиваємо грибочки і даємо їм обсохнути. Лісові гриби при необхідності замінюємо шампіньйонами.
Крок 2. Філе або м’якоть курячого стегна ріжемо не дуже дрібно. Здобрюємо птицю спеціями. Очищаємо часникові часточки і дрібно ріжемо або використовуємо гранульований часник.
Крок 3. Сир подрібнюємо теркою або за допомогою комбайна.
Крок 4. У киплячій воді варимо пасту, як написано на упаковці. Щоб не переварити, відключаємо нагрів за хвилину до завершення процесу. Паста повинна бути “ на зубок ”. Різновид пасти визначаємо самостійно.
Крок 5. На розпеченій сковорідці з олією підсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості. Висипаємо гриби. Солимо і перчимо. Готуємо, поки не випарується виділився сік. Занадто присмажувати не потрібно.
Крок 6. До засмажки вивантажуємо приправлену птицю. Обсмажуємо на середньому полум’я 6 хвилин, активно перемішуючи. Головне не пересушити.
Крок 7. Здобрюємо рубаним або гранульованим часником і вершками. Продукт може бути як 10%, так 20%. Ретельно розмішуємо і при регулярному помішуванні даємо закипіти.
Крок 8. Як тільки з’являться перші бульбашки, кладемо ⅔ натертого сиру. Мінімізуючи нагрів і помішуючи, даємо розплавитися сиру і доводимо до загустіння.
Крок 9. Процідивши макарони, перекладаємо в тарілки гірочкою і поливаємо запашним соусом. Посипаємо сирною стружкою і рубаним кропом. Або використовуємо сухі трави.
Крок 10. Подаємо блюдо. Рідні отримають незабутні емоції від такої смакоти. Смачного!
Паста карбонара з беконом, вершками і грибами
Паста карбонара з беконом, вершками і грибами – частування з ресторанної подачею, яке безперешкодно можна реалізувати в домашніх умовах. Гриби використовуємо будь-яких видів, орієнтуючись на наявність і власний смак. На реалізацію рецепта піде 20 хвилин.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Спагеті – 200 гр.
- Сир пармезан – 150 гр.
- Шампіньйони – 200 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Бекон – 100 гр.
- Вершки – 150 мл.
- Яєчні жовтки – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Звільнивши часникові часточки, нарізаємо або натираємо на дрібній терці і підсмажуємо півхвилини, попередньо розтопивши вершкове масло. Свіжий часник замінюємо гранульованої спецією.
Крок 3. Тонко ріжемо 100 грамів бекону і присмажуємо 3 хвилини при регулярному помішуванні. Обсмаживши, знімаємо з плити.
Крок 4. Очищені цибулини подрібнюємо. Підлив олію на сковорідку, обсмажуємо лушпиння нарізку до прозорості.
Крок 5. Обробивши шампіньйони, тонко ріжемо скибочками. Можна використовувати інші грибочки – лисички або білі. На розсуд використовуємо заморожену або консервовану заготівлю.
Крок 6. Знімаємо цибулю, на сковорідку доливаємо олію і обсмажуємо шампіньйони. Готуємо до золотистості.
Крок 7. Пасерована цибуля і гриби відправляємо в сотейник, присмачуємо 100 мілілітрами вершків і спеціями. Тушкуємо 6 хвилин.
Крок 8. За допомогою терки подрібнюємо сир, не обов’язково пармезан.
Крок 9. Окремо з’єднуємо збиті жовтки з сіллю і перцем. Здобрюємо залишилися вершками і сиром.
Крок 10. Закип’ятивши підсолену воду, варимо спагеті відповідно до рекомендацій на упаковці. Я відключаю нагрів на хвилину раніше рекомендованого часу.
Крок 11. Процідивши макарони через друшляк, відправляємо їх в сковорідку і вливаємо вершкову заливку. Висипаємо бекон і заливаємо грибним соусом. Швидко перемішавши і прогрів пару хвилин, сервіруємо. Посипаємо залишками сиру. Смачного!
Паста карбонара з креветками в вершковому соусі
Паста карбонара з креветками в вершковому соусі заворожує своїм зовнішнім виглядом і апетитними ароматами. Всі складові шикарно доповнюють один одного і гармонійно працюють в ансамблі. Реалізація рецепта займає трохи більше півгодини, а в підсумку виходить неперевершений результат. Блюдо ідеально для зустрічі несподіваних гостей і виглядає приголомшливо.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Тальятелле – 250 гр.
- Сир пармезан – 40 гр.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Креветки королівські – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик.
- Бекон – 30 гр.
- Вершки – 50 мл.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Прованські трави – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Закип’ятив воду, занурюємо пасту. Трохи підсолюємо. Готуємо відповідно до рекомендацій на пачці макаронів. Перевага віддаємо макаронам з твердих сортів пшениці. Вони не розварюються і корисніше звичайних.
Крок 2. Звільнивши часникову часточку від лушпиння, ріжемо слайсами. Підсмажуємо часник на розпеченому оливковій олії. Потім прибираємо його і викидаємо. Свою функцію він виконав.
Крок 3. Тонко нарізаний бекон закидаємо в ароматизоване масло, смажимо 7 хвилин до рум’яності.
Крок 4. Креветки звільняємо від усього зайвого. Як що немає королівських, застосовуємо звичайні. Для зручності беремо вже очищені.
Крок 5. Морепродукти закидаємо до бекону і при активному помішуванні смажимо 7 хвилин.
Крок 6. Розтертий жовток присмачуємо прованськими травами, сіллю, перцем і тертим сиром.
Крок 7. Підливаючи вершки, розмішуємо суміш до однорідної консистенції. Жирність вершків може бути 10% -й або вище. Для корисної версії беремо низький відсоток.
Крок 8. Проціджуємо пасту через друшляк і знову викладаємо в каструлю, де варилися макарони.
Крок 9. Поливаємо вершковою заливкою і активно розмішуємо, щоб компоненти подружилися.
Крок 10. Вивантажуємо креветки і бекон. Перемішавши струшують рухами, прогріваємо буквально хвилину.
Крок 11. Розділимо ароматну карбонару по тарілках.
Крок 12. Декоруємо гілочкою запашного базиліка і посипаємо сирної крихтою. Смачного!
Паста карбонара з шинкою і вершками
Паста карбонара з шинкою і вершками – страва, яка реалізується елементарно. Для любителів макаронів страва стане фаворитом. Макарони в вершковому соусі мають презентабельний зовнішній вигляд і цілком прикрасять важливий захід. Проста, але зі смаком подача, доставляє естетичне задоволення.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Спагеті – 400 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Шинка – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Базилік – за смаком.
- Вершки 20% – 150 мл.
- Яєчні жовтки – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Закип’ятив воду, солимо і всипаємо макаронні вироби. Вивчивши рекомендації на пачці, засікаємо вказаний час. Готуємо макарони, не забуваючи уважно стежити за процесом. Важливо не переварити макарони, а залишити в стані “ на зубок ”.
Крок 2. Тонко нарізаємо очищені часникові часточки і обсмажуємо на сковорідці з оливковою олією півхвилини. Очистивши шинку від оболонки, нарізаємо продукт тонкими смужками. Закидаємо до часнику і смажимо 3 хвилини до рум’яного відтінку.
Крок 3. Змішуємо вершки з жовтками, розтираючи вінчиком. Солимо і перчимо. Здобрюємо натертим на терці сиром і подрібненим базиліком (або використовуємо суху спецію). Добре вимішуємо ручним пристосуванням. Вершки беремо будь-якої жирності, у мене 20%, підійдуть і 10%.
Крок 4. Процідивши через друшляк спагеті, висипаємо їх в сковорідку. Об’єднавши з підсмаженою шинкою, нагріваємо. Заливаємо вершковим соусом і доводимо до загустіння при інтенсивному помішуванні.
Крок 5. Карбонару з шинкою розкладаємо по тарілках. Посипаємо свіжо-молотим перцем. Смачного!
Паста карбонара без вершків
Паста карбонара без вершків – неймовірно апетитна страва, яка підходить і для сімейного обіду, і для званої вечері. Паста готується просто. Рецепт під силу навіть початківцям кулінарам. В описі все досконально описано і зробити щось не так, просто неможливо.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Спагеті – 140 гр.
- Сир пармезан – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Бекон – 30 гр.
- Яєчні жовтки – 1 шт.
- Прованські трави – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1.Готуємо складові.
Крок 2. У підготовлений окріп кладемо спагеті, переважно з твердих сортів пшениці, і підсолюємо. Готуємо відповідно до рекомендованого часом на пачці.
Крок 3. Бекон ріжемо кубиком. У мене підкопчений.
Крок 4. Нарізку вивантажуємо на розігріту сковорідку з оливковою олією. Обсмажуємо до рум’яності.
Крок 5. За допомогою спеціального пристосування жовток відділяємо від білка. Білок прибираємо в холодильник, використовуємо для випічки або омлету.
Крок 6. Жовток змішуємо з сирною крихтою. Не обов’язково використовуємо пармезан.
Крок 7. Через друшляк зливаємо спагеті. Пару хвилин даємо стекти.
Крок 8. Макарони повертаємо в каструлю і поливаємо сирно-жовтковою масою. Активно об’єднуємо компоненти перемішують рухами. На гарячій пасті жовток схопиться, а сир розплавиться.
Крок 9. Здобрюємо підсмаженим беконом і жиром, який виділився при обсмажуванні. Добре перемішуємо і приправляємо спеціями.
Крок 10. Сервіруємо страву і прикрашаємо тонкими слайсами сиру. Смачного!
Карбонара з беконом і яйцем
Карбонара з беконом і яйцем виглядає чудово. Ресторанна подача не залишить байдужими навіть самих вибагливих в їжі. Інгредієнти використовуються непрості, але їх цілком можна замінити іншими, більш доступними. Якщо ж не хочете відхилятися від рецепта, скористайтеся спеціалізованим супермаркетом.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Спагеті – 100 гр.
- Пармезан – 30 гр.
- Оливкова олія – 10 мл.
- Пекоріно – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Бекон – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо окріп. Нарізаємо бекон пластинками.
Крок 2. Склавши шматочки бекону стопочкою, нарізаємо смужками.
Крок 3. Розігрівши сковороду з оливковою олією, вивантажуємо нарізку і обсмажуємо.
Крок 4. Беремо 30 грамів пекоріно.
Крок 5. Дрібно тремо.
Крок 6. Відрізаємо 30 грамів пармезану.
Крок 7. Тремо в окрему ємність.
Крок 8. Підсоливши окріп, кладемо макаронні вироби.
Крок 9. Прикривши, готуємо, як рекомендує виробник на пачці.
Крок 10. Не забуваємо помішувати бекон для рівномірної обсмажування.
Крок 11. Виливаємо велике яйце в чашу.
Крок 12. Додаємо до нього жовток.
Крок 13. Посипаємо сіллю.
Крок 14. Насипаємо свіжо-молотий перець.
Крок 15. Насипаємо пекоріно.
Крок 16. Далі пармезан.
Крок 17. Бекон підрум’яниться до цього моменту.
Крок 18. Перекладаємо хрусткий бекон на серветку, щоб позбутися від жиру.
Крок 19. Вміст сковороди додаємо в яєчно-сирну заправку, ложки буде досить.
Крок 20. Вимішуємо компоненти ручним пристосуванням.
Крок 21. Вийде гладка маса.
Крок 22. Пасту проціджуємо і вивантажуємо в ту ж сковорідку.
Крок 23. Даємо прогрітися.
Крок 24. У сковорідку додаємо половник води від макаронів.
Крок 25. Вивантажуємо яєчно-сирну масу.
Крок 26. Активно вимішуємо вміст сковороди.
Крок 27. Жовток схопиться, а сир розплавиться.
Крок 28. Здобрюємо хрустким компонентом.
Крок 29. Розмішуємо.
Крок 30. Накручуємо макаронні вироби, як показано на фото.
Крок 31. Викладаємо макарони башточкою в глибокий посуд для подачі.
Крок 32. У сковороду вливаємо ложку води від макаронів. Добре розмішуємо.
Крок 33. Здобрюємо блюдо отриманої підливою.
Крок 34. Приправляємо зверху перцем.
Крок 35. Декоруємо тертою сирною крихтою.
Крок 36. Презентуємо страву.
Крок 37. Смачного!
Паста карбонара з молоком
Паста карбонара з молоком – бюджетна страва, продукти для якого стовідсотково знайдуться в кожному будинку. Нескладне частування трохи відрізняється за смаком від оригінального рецепта. Блюдо підходить для студентів і холостяків. Любителі макаронних виробів не зможуть пройти повз.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Макарони – 250 гр.
- Ковбаса – 100 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Молоко – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Сирний соус – 90 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Закип’ятив воду, опускаємо в окріп макаронні вироби. Варимо стільки часу, скільки вказано на пачці. Важливо не переварити пасту.
Крок 2. Ковбасу чистимо від оболонки і ріжемо на зручні сегменти. На розпеченій сковорідці з олією підсмажуємо ковбасу.
Крок 3. Підрум’янив ковбасу, виливаємо молоко і сирний соус. Жирність молока не принципова. Підсолюємо.
Крок 4. Активно розмішавши, проварюємо 3 хвилини.
Крок 5. Процідивши зварену пасту через друшляк, вивантажуємо в сковорідку. Акуратними рухами перемішуємо вміст сковороди і нагріваємо буквально пару хвилин.
Крок 6. Розклавши блюдо по тарілках, декоруємо на свій смак. Наприклад, присипаємо тертим сиром. Смачного!
Карбонара з фаршем
Карбонара з фаршем – спрощена версія смачного італійського страви, яку зможе приготувати кожен. Прості інгредієнти і технологія приготування не складе ніяких труднощів. Блюдо виходить дуже апетитним і може бути відмінним варіантом для званої вечері.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Спагеті – 1 упаковка.
- Сир твердий – 90 гр.
- Олія – 10 мл.
- Яєчні жовтки – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Вершки – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо охолоджений м’ясної напівфабрикат. Приправляємо і добре вимішуємо.
Крок 2. Кип’ятимо достатню кількість питної води. Зазвичай 1 літр води на 100 грамів сухого продукту.
Крок 3. Розміщуємо на плиті сковороду і наливаємо олію. Даємо прогрітися.
Крок 4. Вивантажуємо фарш в гарячу олію. Починаємо обсмажувати при регулярному помішуванні, розбиваючи загальну масу лопаткою.
Крок 5. Смажимо до зміни кольору.
Крок 6. У киплячу воду опускаємо спагеті. Готуємо не більше 5-ти хвилин, щоб не переварити.
Крок 7. Дрібно натираємо сир.
Крок 8. Відокремивши жовтки від білків, виливаємо жовтки до сирної стружки. Вливаємо вершки. Жирність продукту не має значення.
Крок 9. Вимішуємо вміст чаші.
Крок 10. Процідивши спагеті, вивантажуємо їх до обсмаженому фаршу. Акуратними рухами вимішуємо.
Крок 11. Поливаємо сирно-вершковою заправкою і інтенсивно розмішуємо.
Крок 12. Злегка прогріваємо. Розподіливши по тарілках, подаємо до столу. Смачного!