Як приготувати оладки – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати оладки – апетитний, простий і швидкий у виконанні продукт для вашого домашнього столу. Готове частування можна подавати до сніданку або в якості перекусу. Є багато варіантів приготування оладок. Кращі з них ми зібрали в нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти покрокових рецептів з фото. Обов’язково беріть на замітку!

Найсмачніші оладки з кабачків на сковороді

Найсмачніші оладки з кабачків на сковороді виходять неймовірно соковитими, ніжними і ароматними. Відмінне рішення для ваших яскравих перекусів в колі сім’ї. Для приготування простого і апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.л.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кінза – 3 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо кабачки і натираємо їх на середній терці. Солимо заготівлю і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Через час віджимаємо кабачкову масу від зайвої вологи. Зубчики часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 3. Додаємо в кабачковій маси подрібнений часник, збите куряче яйце і просіяне борошно.

Крок 4. Вимішуємо масу, доповнюємо її сіллю, чорним молотим перцем за смаком і подрібненою кінзою.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо кабачкове тісто.

Крок 6. Обсмажуємо оладки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Перекладаємо частування на тарілку і доповнюємо сметаною.

Крок 8. Найсмачніші оладки з кабачків на сковороді готовий. Пригощайтеся!

Пишні оладки на молоці з дріжджами

Пишні оладки на молоці з дріжджами нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Готове частування вийде дуже ніжним і смачним. Подавайте його на сніданок, до чаювання або в якості швидкого перекусу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Кришимо свіжі дріжджі і розводимо їх разом з цукром в 50 мл теплого молока. Ми залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 2. За цей час опара стане пишною.

Крок 3. Додаємо в неї вказану кількість солі.

Крок 4. Доливаємо, молоко що залишилося і ретельно перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Вливаємо олію.

Крок 6. Просіюємо в заготівлю борошно. Починаємо вимішувати вміст.

Крок 7. Замішуємо однорідне пишне тісто.

Крок 8. Ми залишаємо його в теплому місці на одну годину.

Крок 9. Через час викладаємо тісто ложкою на розігріту сковороду. Обсмажуємо оладки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 10. Пишні дріжджові оладки на молоці готові. Можна подавати до столу і пробувати!

Оладки на молоці без дріжджів

Оладки на молоці без дріжджів кожен зможе приготувати своїми руками. Готовий продукт порадує ніжним смаком і привабливою рум’яною скоринкою. Подавайте частування до сніданку або до сімейного чаювання. Для здійснення ідеї беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 215 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч.л.
  • Олія – 70-80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У тепле молоко вливаємо оцет. Перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин.

Крок 2. Далі в молоко просіюємо борошно. Сюди ж відправляємо соду і два види цукру.

Крок 3. Перемішуємо тісто до однорідності і зникнення всіх грудочок.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Столовою ложкою викладаємо заготовлене тісто.

Крок 5. Даємо підрум’янитися оладкам з одного боку.

Крок 6. Акуратно перевертаємо продукти лопаткою і обсмажуємо з другої сторони.

Крок 7. Ніжні оладки на молоці без дріжджів готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Дуже смачні оладки з гарбуза

Найсмачніші оладки з гарбуза – дуже ніжне, соковите і оригінальне частування для вашого столу. Подавайте блюдо в якості сніданку або перекусу. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього скористайтеся перевіреними рецептами з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Трави прованські – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Половину очищеної гарбуза натираємо на великій терці. Отриману масу викладаємо в глибоку миску.

Крок 3. Другу половину гарбуза натираємо на більш дрібній терці.

Крок 4. Доповнюємо гарбуз подрібненим цибулею і часником.

Крок 5. Сюди ж відправляємо сіль, прованські трави, борошно і куряче яйце.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу до однорідності.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо сюди гарбузове тісто.

Крок 8. Обсмажуємо оладки з обох сторін до яскравого рум’янцю.

Крок 9. Яскраві і апетитні оладки з гарбуза готові. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!

Оладки з яблуками на кефірі

Оладки з яблуками на кефірі виходять неймовірно соковитими, ніжними і ароматними. Відмінне рішення для ваших яскравих сніданків і перекусів в колі сім’ї. Для приготування простого і апетитного частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1/3 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Збиваємо яйця з цукром до утворення пінки.

Крок 3. У яєчну масу вливаємо кефір і просіюємо вказану кількість борошна з розпушувачем і сіллю.

Крок 4. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 5. Доповнюємо тісто яблуками. Їх необхідно попередньо промити і нарізати маленькими кубиками. Перемішуємо.

Крок 6. Ложкою викладаємо заготівлю на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до рум’янцю з одного боку.

Крок 7. Акуратно перевертаємо оладки і обсмажуємо з другої сторони.

Крок 8. Соковиті і ніжні оладки з яблуками на кефірі готові. Подавайте їх до столу!

Пишні оладки на дріжджах і воді

Пишні оладки на дріжджах і воді кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим описом процесу і фото. Готовий продукт вийде дуже ніжним і смачним. Подавайте його на сніданок або в якості швидкого перекусу!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Теплу кип’ячену воду вливаємо в глибоку миску. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і додаємо цукор.

Крок 3. Перемішуємо продукти вінчиком до однорідності.

Крок 4. Просіюємо в цю суміш борошно.

Крок 5. Додаємо сюди сіль і сухі дріжджі.

Крок 6. Замішуємо однорідне гладке тісто без грудочок.

Крок 7. Ми залишаємо його на годину-півтора.

Крок 8. Через вказаний час тісто викладаємо ложкою на розпечену з маслом сковороду. Обсмажуємо продукти до рум’янцю з обох сторін.

Крок 9. Пишні оладки на дріжджах на воді готові. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!

Оладки з сметани на сковороді

Оладки з сметани на сковороді – дуже смачний і апетитний продукт, який дуже легко приготувати в домашніх умовах. Використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото. Кулінарна ідея дозволить урізноманітнити меню домашніх сніданків або перекусів.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску відправляємо куряче яйце і вказане кількість сметани.

Крок 2. Перемішуємо продукти до однорідності. Сюди ж вмішуємо сіль і цукор.

Крок 3. Додаємо в отриману суміш просіяне борошно з розпушувачем.

Крок 4. Вимішуємо до однорідності і зникнення грудочок. Тісто має вийти тягучим і густоватим.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Столовою ложкою викладаємо сюди густе тісто.

Крок 6. Обсмажуємо оладки з одного боку до рум’янцю, акуратно перевертаємо і готуємо з другої сторони.

Крок 7. Ніжні оладки на сметані готові. Викладайте їх на тарілку і угощайтесь!

Пишні оладки на кефірі з содою і яйцями

Пишні оладки на кефірі з содою і яйцями кожен зможе приготувати своїми руками. Готовий продукт порадує ніжним смаком і апетитним рум’янцем. Подавайте частування до сніданку або до сімейного чаювання. Для виконання кулінарної йдемо беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 240-270 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Вода – 40 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів.

Крок 2. У сотейник вливаємо воду і кефір. Перемішуємо.

Крок 3. Ставимо посуд з рідкими продуктами на плиту. Злегка підігріваємо.

Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо яйце з сіллю і цукром.

Крок 5. Збиваємо продукти вінчиком до однорідності.

Крок 6. У яєчну суміш вливаємо теплий кефір з водою.

Крок 7. Збиваємо вінчиком до утворення піни.

Крок 8. У кілька прийомів всипаємо в рідку суміш просіяне борошно.

Крок 9. Вимішуємо еластичне тісто без грудочок.

Крок 10. Додаємо сюди вказану кількість соди.

Крок 11. Знову вимішуємо до однорідності.

Крок 12. Ложкою викладаємо тісто на розігріту з олією сковороду.

Крок 13. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін. Після смаження частування можна перекласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 14. Пишні оладки на кефірі з содою і яйцями готові. Можна подавати до столу і пригощатися!

Печінкові оладки з курячої печінки

Печінкові оладки з курячої печінки – дуже ніжне, соковите і ситне частування для вашого столу. Подавайте блюдо в якості перекусу. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього скористайтеся перевіреними рецептами з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Брокколі – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь промиваємо і очищаємо.

Крок 2. Брокколі ділимо на суцвіття. Цибулю нарізаємо шматочками.

Крок 3. Морквину ріжемо кружечками.

Крок 4. Шматочки промитої курячої печінки кладемо в чашу блендера. Перемелюємо до однорідності.

Крок 5. Викладаємо до печінки шматочки овочів, сіль і перець. Знову перемелюємо до однорідності.

Крок 6. Доповнюємо суміш борошном і яйцем. Вимішуємо до однорідності.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди ложкою печінкове тісто. Обсмажуємо частування з обох сторін до готовності.

Крок 8. Апетитні оладки з курячої печінки готові. Можна подавати до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал