Лазанья – це традиційна та неймовірно смачна страва італійської кухні. Такий продукт стане яскравим обідом або вечерею. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів приготування лазаньї з фаршем у духовці з покроковими фото та детальним описом процесу.
Лазанья з куркою в домашніх умовах
Лазанья з куркою в домашніх умовах – це смачна та апетитна страва у найкращих традиціях колоритної італійської кухні. Таке частування нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до сімейної вечері чи святкового столу. Для приготування яскравої лазаньї в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 6 шт.
- Грудка куряча – 250 гр.
- Твердий сир – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 120 гр.
- Часник – 1 зубчик.
- Помідори – 250 гр.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Трави італійські – до смаку.
- Олія – 2 ст.л.
Для соусу бешамель:
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Борошно – 40 гр.
- Молоко –250 мл.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.
Крок 2. Відокремлюємо філе від курячої грудки, далі ріжемо його на дрібні шматочки або прокручуємо в м’ясорубці.
Крок 3. Робимо надрізи на помідорах та заливаємо їх окропом. Після остуджуємо, очищаємо від шкірки та дрібно нарізаємо.
Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю, часник і натираємо моркву. Обсмажуємо овочі до рум’янцю з олією близько 5-7 хвилин. Сюди ж відправляємо подрібнену курку. Смажимо до зміни кольору, доповнюємо сіллю, спеціями, томатною пастою та помідорами. Гасимо заготівлю під кришкою на помірному вогні 30 хвилин||.
Крок 5. Тепер приготуємо соус бешамель. У сковороді або каструлі розтоплюємо вершкове масло|| і обсмажуємо на ньому борошно пару хвилин, постійно помішуючи. Після цього додаємо сюди молоко і продовжуємо помішувати до загусання соусу близько 10 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.
Крок 6. Починаємо формувати лазанью. Форму для випікання обмазуємо олією та викладаємо рівним шаром листи лазаньї. Далі змащуємо курячим соусом та соусом бешамель. Повторюємо шари і наприкінці все посипаємо тертим сиром. Відправляємо заготівлю до розігрітої до 180 градусів духовки на 40 хвилин.
Крок 7. Лазанья з куркою в домашніх умовах готове. Нарізайте порційними шматочками та подавайте до столу!
Лазанья з фаршем та соусом бешамель
Лазанья з фаршем та соусом бешамель відрізняється цікавим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати як до домашнього столу, так і в рамках святкового меню. Спробуйте приготувати яскраву страву за нашим простим перевіреним рецептом із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 210 гр.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Морква –150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Помідори консервовані у власному соку – 250 гр.
- Твердий сир – 100 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Для соусу бешамель:
- Вершкове масло – 50 гр.
- Молоко –350 мл.
- Борошно – 20 гр.
- Сіль – до смаку.
- Горіх мускатний – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому борошно до легкого золотистого кольору, постійно помішуючи.
Крок 2. У цю масу порційно виливаємо молоко, продовжуємо помішувати до зникнення грудочок. Додаємо сіль, мускатний горіх і тушкуємо до загусання.
Крок 3. У сковороді з олією обсмажуємо до м’якості цибулю. Додаємо до нього терту на тертці моркву та продовжуємо смажити до м’якості овочів.
Крок 4. Зсуваємо цибулю з морквою у бік сковороди та викладаємо сюди м’ясний фарш.
Крок 5. Обсмажуємо фарш із овочами близько 10 хвилин та викладаємо сюди подрібнені помідори.
Крок 6. Додаємо сіль та перець, обсмажуємо ще 5-7 хвилин на слабкому вогні.
Крок 7. Листи лазаньї відварюємо по 2-3 хвилини в киплячій воді і потім дістаємо їх.
Крок 8. Починаємо формувати лазанью. Форму для випікання обмазуємо невеликою кількістю соусу бешамель та викладаємо шар із листів лазаньї.
Крок 9. Викладаємо шар із м’ясного фаршу з овочами. Поливаємо соусом бешамель та посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
Крок 10. Повторюємо шари, доки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху рясно все посипаємо тертим сиром.
Крок 11. Випікаємо частування 30 хвилин|| при температурі 180°.
Крок 12. Лазанья з фаршем та соусом бешамель готова. Подавайте до столу!
Лінива лазанья з лаваша з фаршем
Лінива лазанья з лаваша з фаршем – це смачна та апетитна страва з полегшеним кулінарним процесом. Таке частування нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до сімейної вечері чи святкового столу. Для приготування лазаньї з лаваша використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.
Час приготування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 100 гр.
- Фарш м’ясний – 0,7 кг.
- Молоко –200 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Твердий сир – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Борошно – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо морквину та натираємо її на тертці.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на олії до прозорого стану. Викладаємо сюди терту моркву і смажимо разом ще пару хвилин.
Крок 4. Відправляємо до овочів м’ясний фарш та обсмажуємо вміст близько 8 хвилин на помірному вогні.
Крок 5. Приготуємо соус бешамель. Розтоплюємо в каструлі вершкове масло|| і пару хвилин обсмажуємо на ньому борошно, постійно помішуючи. Тонким струменем вливаємо сюди гаряче молоко і продовжуємо помішувати. Варимо на повільному вогні до загусання. Додаємо сіль та перець за смаком.
Крок 6. З тонкого лаваша вирізаємо пластинки за розміром, рівними формі для запікання.
Крок 7. На дно форми виливаємо трохи соусу та викладаємо лист лаваша. На нього кладемо м’ясну заготівлю. Знову поливаємо соусом та прикриваємо листом лаваша. Повторюємо шари.
Крок 8. Заготовку посипаємо тертим сиром та відправляємо у розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.
Крок 9. Лінива лазанья з лаваша з фаршем готова. Діліть на порційні шматочки і спробуйте!
Домашня лазанья з фаршем та грибами
Домашня лазанья з фаршем та грибами порадує неймовірно яскравим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати як до домашнього столу, так і в рамках святкового меню. Спробуйте приготувати яскраву страву за нашим простим перевіреним рецептом із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 4 шт.
- Гриби гливи – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Твердий сир – 50 гр.
- Соус бешамель – 100мл.
- Томатний соус – 2 ст.л.
- Олія – 30 мл.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Горіх мускатний – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо фарш у глибоку миску, солимо та перчимо.
Крок 2. Відварені гриби гливи ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 3. Очищаємо моркву від шкірки та натираємо її на великій тертці.
Крок 4. Гливки обсмажуємо на олії.
Крок 5. До грибів відправляємо цибулю та моркву. Обсмажуємо разом до м’якості овочів.
Крок 6. Сюди викладаємо м’ясний фарш.
Крок 7. Перемішуємо та доповнюємо заготівлю томатним соусом.
Крок 8. Гасимо м’ясну начинку близько 10 хвилин на невеликому вогні.
Крок 9. Листи для лазаньї опускаємо в киплячу воду на 2 хвилини. Після дістаємо їх.
Крок 10. Починаємо формувати лазанью. На дно форми для запікання викладаємо трохи соусу бешамель.
Крок 11. На соус кладемо підготовлені листи лазаньї.
Крок 12. Знову поливаємо листи соусом.
Крок 13. Поступово викладаємо м’ясну начинку.
Крок 14. Поливаємо невеликою кількістю соусу бешамель та повторюємо шари.
Крок 15. Посипаємо заготівлю тертим сиром.
Крок 16. Надсилаємо частування в розігріту до 190° духовку на 30 хвилин.
Крок 17. Домашня лазанья з фаршем та грибами готова. Подавайте до столу!
Лазанья з кабачками у духовці
Лазанья з кабачками у духовці – це цікавий спосіб приготування апетитної італійської страви. Таке частування порадує яскравим смаком, неймовірною соковитістю та поживними властивостями. Для приготування лазаньї використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Помідори консервовані у власному соку – 400 гр.
- Твердий сир – 250 гр.
- Петрушка – до смаку.
- Базилік – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 4 ст.л.
Для соусу бешамель:
- Вершкове масло – 80 гр.
- Молоко –800 мл.
- Борошно – 80 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо кабачок і ріжемо його тонкими пластинками.
Крок 2. У сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на олії. Далі додаємо до нього подрібнену моркву та продовжуємо смажити всі разом. Потім викладаємо м’ясний фарш і добре все вимішуємо. Готуємо близько 7 хвилин.
Крок 3. Додаємо подрібнені помідори у власному соку. Перемішуємо та готуємо 5 хвилин.
Крок 4. Наприкінці приготування додаємо подрібнений часник, сіль і перець. Також приєднуємо подрібнену зелень.
Крок 5. Тепер приготуємо соус бешамель. Розтоплюємо в каструлі вершкове масло|| і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору.
Крок 6. Тонким струменем виливаємо молоко і продовжуємо помішувати заготівлю.
Крок 7. Тушкуємо соус на повільному вогні до загусання. Додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 8. Починаємо формувати лазанью. На дно форми для запікання виливаємо трохи соусу. Рівним шаром викладаємо пластинки кабачків, солимо і перчимо до смаку.
Крок 9. Викладаємо частину м’ясного фаршу рівним шаром.
Крок 10. Добре обмазуємо м’ясний шар соусом бешамель.
Крок 11. Далі знову йде шар із платівок кабачка.
Крок 12. Викладаємо м’ясний фарш, що залишився.
Крок 13. Поливаємо все це соусом.
Крок 14. Посипаємо заготівлю тертим сиром.
Крок 15. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.
Крок 16. Лазанья з кабачками у духовці готова. Подавайте апетитну та соковиту страву до столу!
Лазанья з фаршем та томатною пастою
Лазанья з фаршем та томатною пастою – це яскраве за смаком та поживне частування, яке нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнить ваш домашній чи святковий стіл. Така страва стане чудовим приводом зібрати сім’ю або друзів за одним столом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 10 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Томатна паста – 200 гр.
- Вода –200 мл.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Борошно – 2 ст.
- Молоко –250 мл.
- Сіль – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
- Твердий сир – 150 гр.
- Трави італійські – до смаку.
- Базилік сушений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно ріжемо цибулю та часник, моркву натираємо на тертці.
Крок 2. Овочі обсмажуємо до м’якості та легкого рум’янцю на олії. Викладаємо до них фарш, перемішуємо та обсмажуємо всі разом.
Крок 3. Через 15 хвилин вливаємо воду та додаємо томатну пасту. Солимо і посипаємо спеціями до смаку. Перемішуємо та готуємо ще 15 хвилин на слабкому вогні.
Крок 4. Приготуємо соус бешамель. Для цього розтоплюємо вершкове масло|| і злегка обсмажуємо на ньому борошно. Поступово вливаємо молоко і тушкуємо соус, помішуючи до загусання. Форму для запікання обмазуємо невеликою кількістю соусу.
Крок 5. На соус кладемо листи для лазаньї. Заздалегідь їх можна ошпарити у окропі. Викладаємо шар із м’ясної заготовки.
Крок 6. Знову викладаємо листи та обмазуємо їх соусом бешамель.
Крок 7. Повторюємо шари та посипаємо заготівлю тертим сиром. Відправляємо її в розігріту до 180° духовку на 50 хвилин.
Крок 8. Лазанья з фаршем та томатною пастою готова. Діліть на порції та подавайте до столу!
Лазанья з баклажанами у духовці
Лазанья з баклажанами у духовці – це оригінальний спосіб приготування апетитної італійської страви. Таке частування порадує неймовірною поживністю, цікавим смаком та соковитістю. Для приготування лазаньї використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Помідори консервовані –100 гр.
- Сир моцарелла – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Базилік – 4 аркуші.
- Трави прованські – до смаку.
- Морква – 1 шт.
- Селера – 50 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Для пасти:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Приготуємо пасту для лазаньї у домашніх умовах. У глибоку миску висипаємо борошно та додаємо до неї сіль.
Крок 3. Вливаємо оливкову олію та розбиваємо курячі яйця. Замішуємо однорідне тісто, загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
Крок 4. Розгортаємо підготовлене тісто в тонкий пласт і розрізаємо його на прямокутні смужки. Для цього можна використати спеціальну кухонну машину.
Крок 5. Баклажани обробляємо тонкими пластинками. Дрібним кубиком ріжемо цибулю, моркву та селеру.
Крок 6. Платівки баклажанів обсмажуємо до рум’янцю з кожного боку. Найкраще використовувати сковороду гриль.
Крок 7. Подрібнені овочі обсмажуємо в окремій сковороді на олії. Викладаємо до них фарш і смажимо разом.
Крок 8. Додаємо сюди подрібнені томати, часник, базилік, сіль та спеції. Перемішуємо та тушкуємо до готовності фаршу.
Крок 9. У форму для запікання шарами викладаємо баклажани, м’ясний фарш, листи лазаньї та натертий сир. Повторюємо шари та зверху все посипаємо сиром. Запікаємо частування 25 хвилин при температурі 200°.
Крок 10. Лазанья з баклажанами у духовці готова. Діліть на порції та подавайте до столу!
Лазанья з куркою та грибами
Лазанья з куркою та грибами – це яскраве та поживне частування, яке нікого не залишить байдужим та прикрасить ваш домашній чи святковий стіл. Порадуйте себе та близьких яскравим смаком, за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 150 гр.
- Філе куряче – 0,7 кг.
- Твердий сир – 200 гр.
- Гриби печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Для соусу бешамель:
- Молоко – 4 ст.
- Вершкове масло – 120 гр.
- Борошно – 2,5 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Горіх мускатний – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі розтоплюємо вершкове масло.
Крок 2. Додаємо до олії борошно та обсмажуємо пару хвилин, постійно помішуючи.
Крок 3. Сюди виливаємо молоко і продовжуємо вимішувати до загусання соусу.
Крок 4. Наприкінці додаємо сіль та мускатний горіх.
Крок 5. Куряче філе прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 6. Надрізаємо помідори та заливаємо їх окропом на 10 хвилин.
Крок 7. У цей час подрібнюємо цибулю і промиті печериці.
Крок 8. У сковороді обсмажуємо курячий фарш до зміни кольору.
Крок 9. Додаємо до фаршу цибулю та гриби. Перемішуємо та продовжуємо обсмажувати до готовності всіх інгредієнтів.
Крок 10. Остуджуємо ошпарені помідори та знімаємо з них шкірку. М’якуш ріжемо дрібним кубиком і відправляємо до грибів з куркою.
Крок 11. Гасимо вміст під кришкою до випаровування вологи. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком.
Крок 12. Форму для запікання обмазуємо невеликою кількістю олії та соусом бешамель.
Крок 13. Викладаємо листи для лазаньї. Попередньо їх можна ошпарити у окропі.
Крок 14. Викладаємо шар із м’ясної начинки.
Крок 15. Посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
Крок 16. Повторюємо усі шари. Останній шар буде з листів лазаньї та соусу бешамель.
Крок 17. Посипаємо заготовку тертим сиром, що залишився.
Крок 18. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.
Крок 19. Лазанья з куркою та грибами готова. Пригощайтесь!
ПП лазанья в домашніх умовах
ПП лазанья в домашніх умовах – це справжня знахідка для тих, хто дотримується правильного харчування та стежить за своїм здоров’ям. Така страва вийде не менш смачною та поживною, ніж традиційна лазанья, але при цьому порадує невисокою калорійністю. Тому обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 12 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Томатна паста – 1 банка.
- Йогурт натуральний – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Помідори – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Дрібно ріжемо очищену цибулю.
Крок 3. Також подрібнюємо зубчики часнику.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю з часником у сковороді без олії. Можна влити трохи води.
Крок 5. Викладаємо до овочів м’ясний фарш і гасимо разом до напівготовності.
Крок 6. Додаємо сюди томатну пасту, перемішуємо і гасимо ще кілька хвилин. Солимо і перчимо до смаку.
Крок 7. Дрібно ріжемо промиті помідори.
Крок 8. Помідори гасимо в окремій сковороді, додаємо сіль та перець за смаком.
Крок 9. В окремій мисці збиваємо йогурт з яйцем, сіллю та перцем.
Крок 10. Форму для запікання обмазуємо невеликою кількістю соусу з помідорів.
Крок 11. Викладаємо на нього листи лазаньї. Попередньо їх можна ошпарити у окропі.
Крок 12. Далі викладаємо тонкий шар із м’ясного фаршу.
Крок 13. Посипаємо все це невеликою кількістю тертого сиру.
Крок 14. Далі поливаємо соусом із йогурту і повторюємо шари.
Крок 15. Останнім шаром мають бути листи, политі соусом із йогурту та обсипані сиром.
Крок 16. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.
Крок 17. ПП лазанья в домашніх умовах готова. Можна спробувати!