Як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах – це питання користується популярністю, тому що рум’яні скибочки картоплі припадають до смаку кожному! Таку картоплю можна спробувати чи не в кожному закладі громадського харчування, то чому б і нам не спробувати приготувати цю страву своїми руками? Готувати апетитні брусочки можна різними способами, наприклад, використовуючи мікрохвильову піч або електрогриль. Однак, якщо з інвентарю у вас є тільки сковорода – не біда, адже фрі можна приготувати і в ній!
Хрумка картопля фрі на сковороді
Хрумка картопля фрі на сковороді готується за лічені хвилини і виходить неймовірно апетитною та золотистою. І, якщо ви і члени вашої родини люблять похрумтіти ароматною соломкою, то цей рецепт безперечно для вас: готуємо продукти і приступаємо!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Олія рослинна – 100 мл.
- Сіль – до смаку.
- Кетчуп – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідку з товстим дном наливаємо олію і на помірному вогні доводимо до кипіння.
Крок 2. Паралельно очищаємо та промиваємо картоплю, ріжемо соломкою.
Крок 3. Овочі солимо і даємо йому час обсохнути.
Крок 4. Закидаємо заготовки в киплячу олію і при частому помішуванні обсмажуємо 3-4 хвилини, виловлюємо за допомогою шумівки.
Крок 5. Викладаємо картоплю на страву та за бажання поливаємо кетчупом – знімаємо пробу. Смачного!
Як приготувати картоплю фрі, як у Макдональдсі
Як приготувати картоплю фрі, як у Макдональдсі? Напевно, більшість дітей, та й багато дорослих, люблять поласувати золотистою фрі, особливо в поєднанні з улюбленим соусом. То чому б нам не повторити найвідоміший рецепт приготування та не скуштувати це диво кулінарії?
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Олія – 1 л.
- Сіль – 4 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо шкірку з бульб, овочі обполіскуємо та ріжемо акуратною соломкою.
Крок 2. Нарізку занурюємо в миску з прохолодною водою і залишаємо в такому вигляді на 15-20 хвилин, вода « забере зайвий крохмаль.
Крок 3. Після закінчення часу старанно промакуємо картоплю паперовими рушниками з усіх боків.
Крок 4. Порожню і суху каструлю поміщаємо на конфорку і прогріваємо, потім вливаємо велику кількість олії і прогріваємо її до температури 165 градусів.
Крок 5. Закидаємо в масло невелику порцію картопляної соломки і чекаємо, поки вона спливе на поверхню –, смажимо 2-3 хвилини.
Крок 6. Гарячу картоплю викладаємо на паперові рушники та даємо час охолонути.
Крок 7. Після остигання повторно нагріваємо олію, але вже до 175 градусів. Обсмажуємо картоплю вдруге ще 3-4 хвилини.
Крок 8. Промакуємо надлишки жиру серветками, солимо та перемішуємо.
Крок 9. Подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!
Картопля фрі в аерогрилі
Картопля фрі в аерогрилі – це смачна і ситна страва, яку можна подати до столу як закуску, доповнивши соусом або кетчупом, а можна поєднувати з будь-якою гарячою стравою з червоного м’яса, птахи чи риби. І який би варіант не припав вам до душі, буде смачно в будь-якому випадку!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Сіль – до смаку.
- Приправи – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену та промиту картоплю ріжемо соломкою середньої товщини, поміщаємо в ємність з холодною водою і через 10-15 хвилин насухо промакуємо паперовими рушниками.
Крок 2. У мисці посипаємо овоч спеціями – добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин для просочення. Далі, збризкуємо олією і ще раз помішуємо.
Крок 3. Висипаємо картоплю на ґрати аерогрилю (середній рівень) та готуємо 15 хвилин при температурі 230-250 градусів. Потім закуску перемішуємо та запікаємо ще близько 15-20 хвилин до утворення характерної скоринки.
Крок 4. Гарячу картоплю фрі солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 5. Висипаємо апетитну страву в піалу і приступаємо до дегустації. Смачного!
Швидкий спосіб приготування картоплі фрі у мікрохвильовій печі
Швидкий спосіб приготування картоплі фрі в мікрохвильовій печі повинен знати кожен любитель кулінарії, тому що цей рецепт завжди прийде вам на допомогу в ті моменти, коли за лічені хвилини потрібно нагодувати сім’ю чимось смачним, ароматним та гарячим.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 250 гр.
- Олія рослинна – 1 ч.л.
- Паприка солодка мелена – 2 щіпки.
- Куркума – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Спеції для картоплі – 2 щіпки.
- Сіль – до смаку.
- Кетчуп – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу велику картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо під струменем води.
Крок 2. Ріжемо досить великою соломкою приблизно однакового розміру.
Крок 3. Промиваємо у кількох водах.
Крок 4. Обсушуємо тканинним рушником, а потім висипаємо на паперові – даємо полежати близько 5 хвилин.
Крок 5. Висипаємо овоч у тарілку з високими бортиками, приправляємо та солимо, також збризкуємо олією.
Крок 6. Старанно перемішуємо до рівномірного розподілу.
Крок 7. Соломку розкладаємо на скляній тарілці мікрохвильової печі в один шар.
Крок 8. Готуємо при максимальній потужності протягом 10 хвилин, перевертаємо та чекаємо ще 4 хвилини.
Крок 9. Золотисту картоплю подаємо у поєднанні з кетчупом. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Як приготувати картоплю фрі в мікрохвильовій печі
Як приготувати картоплю фрі у мікрохвильовій печі так, щоб вона нічим не відрізнялася від тієї, що нам пропонують у закладах громадського харчування? Для цього нам знадобиться безпосередньо сам овоч, трохи олії та різноманітні ароматні спеції, які посилять смак.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Паприка солодка мелена – ½ ч.л.
- Приправа для картоплі – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Бульби очищаємо та промиваємо.
Крок 2. Нарізаємо так, як показано на фото.
Крок 3. Замочуємо бруски у холодній воді на 6-7 хвилин, потім ще раз обполіскуємо.
Крок 4. Промакуємо паперовими рушниками та даємо трохи полежати.
Крок 5. Картоплю солимо, посипаємо приправами і збризкуємо олією – перемішуємо і залишаємо для просочення на 5 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо картоплю на скляному піддоні печі НВЧ і запікаємо при високій потужності 4-5 хвилин, потім перевертаємо і готуємо ще по одній хвилині доти, доки не з’явиться апетитна скоринка.
Крок 7. Сервіруємо та подаємо. Смачного!
Картопля фрі без олії в духовці
Картопля фрі без олії в духовці – це страва, яка ідеально підійде для тих, хто не може відмовитись від шкідливої їжі, але в той же час намагається стежити за своїм харчуванням і фігурою. І незважаючи на те, що традиційно така картопля готується у фритюрі, ми її запечемо і отримаємо не менш апетитну страву.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Трави прованські – 1 ст.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір згідно списку.
Крок 2. Озброюємося овочечисткою та видаляємо шкірку з овочів.
Крок 3. Картоплю обполіскуємо і ріжемо соломкою однакової товщини.
Крок 4. Ретельно промиваємо скибочки та висипаємо на лляний рушник, залишаємо до висихання.
Крок 5. Відправляємо нарізку в глибоку чашу і присипаємо ароматними травами і сіллю – добре перемішуємо.
Крок 6. Розкладаємо соломку в один шар на пергаменті у формі для запікання.
Крок 7. Перші 10 хвилин запікаємо при температурі 160 градусів на пергаменті.
Крок 8. Далі, прибираємо папір, перемішуємо та повертаємо в духовку ще на 20-30 хвилин.
Крок 9. Рум’яну картоплю подаємо до столу разом із улюбленими соусами та насолоджуємося. Смачного!
Як зробити картоплю фрі вдома, без фритюрниці
Як зробити картоплю фрі вдома, без фритюрниці? Цей агрегат можна легко замінити товстостінним сотейником або сковородою, в якій ви впевнені. Технологія приготування в будь-якому випадку зберігається, тому що олію можна розігріти в будь-якому вогнетривкому посуді.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля велика – 2-3 шт.
- Олія соняшникова – 150-200 мл.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування чистимо та ретельно промиваємо картоплю.
Крок 2. Нарізаємо бульби соломкою зі сторонами близько одного сантиметра.
Крок 3. Щоб позбавитися надлишків крохмалю, заливаємо бруски холодною водою і даємо постояти 20 хвилин.
Крок 4. Потім картоплю обполіскуємо і розділимо на рушник, чекаємо, поки обсохне.
Крок 5. Розігріваємо олію і закидаємо жменю нарізки.
Крок 6. Готуємо близько 6 хвилин, періодично помішуючи шумівкою.
Крок 7. Гарячу закуску промакуємо паперовими рушниками та присипаємо сіллю. Знімаємо пробу. Готуйте та отримуйте задоволення!
Картопля фрі з паприкою в духовці
Картопля фрі з паприкою в духовці приємно здивує вас своїм пряним та насиченим смаком, який не схожий ні на що інше! Перед золотистими брусочками картоплі неможливо встояти, тому рекомендуємо вам запікати таку закуску якомога більше!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Картопля – 4-5 шт.
- Паприка солодка мелена – 1 ст.
- Сіль – 1 ст.
- Олія – 3 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Почищену картоплю обполіскуємо під водою, нарізаємо соломкою і ще раз промиваємо. Обсушуємо будь-яким зручним способом.
Крок 2. Очищаємо зубки часнику і пропускаємо через прес, з’єднуємо з паприкою, сіллю та олією.
Крок 3. Змішуємо підготовлену заправку із овочевими брусочками.
Крок 4. Розкладаємо скибочки на деку і запікаємо протягом 20 хвилин при 200 градусах.
Крок 5. Ароматну закуску перекладаємо на тарілку сервіровки і приступаємо до трапези. Смачного!
Як швидко приготувати заморожену картоплю фрі
Як швидко приготувати заморожену картоплю фрі? Якщо у вашій морозильній камері завалявся пакет із вже почищеною та нарізаною картоплею, то це не привід побалувати себе рум’яними брусочками із сіллю, які стануть вам ідеальною закускою до пінного чи ситним гарніром.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля фрі заморожена – 300 гр.
- Олія рослинна – 300 мл.
- Приправи – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаємо упаковку картоплі з морозильної камери, розкриваємо та висипаємо вміст у глибоку ємність.
Крок 2. У товстостінну сковорідку наливаємо 300 мілілітрів олії, доводимо до кипіння на помірному полум’ї.
Крок 3. Відправляємо в олію 1-2 жмені картоплі та смажимо при частому помішуванні від 6 до 8 хвилин.
Крок 4. Ароматні скибочки солимо і доповнюємо меленим перцем, а також улюбленими спеціями.
Крок 5. Смачного!