Як приготувати горбушу, ми розповідаємо у нашій кулінарній добірці з дев’яти смачних рецептів соковитої та м’якої червоної риби з покроковими фото. Така універсальна страва буде актуальною як для домашнього, так і для святкового столу. Можна подавати із салатами, овочевими та іншими гарнірами.
Соковита смажена горбуша з цибулею на сковороді
Соковита смажена горбуша з цибулею на сковороді порадує вас своїм напрочуд простим і швидким кулінарним процесом. За лічені хвилини ви отримаєте апетитну рибну страву, що відрізняється особливою ніжністю та м’якістю. Можна готувати до сімейного обіду чи вечері.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Спеції для риби – до смаку.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
- Для приготування страви нам знадобиться одна тушка горбуші. Її заздалегідь розморожуємо та промиваємо. Якщо необхідно, то очищаємо та обробляємо на порційні шматки. Розмір шматків на ваш розсуд.
- Очищаємо цибулину ріпчасту і промиваємо під водою.
- Далі цибулю необхідно нарізати кубиками, надто дрібно різати необов’язково.
- Підготуємо улюблені спеції. Можна використовувати готову приправу для риби або взяти окремо приправу.
- Нагріваємо олію в сковороді і занурюємо на неї наші рибні шматочки. Посипаємо їх спеціями та кубиками цибулі.
- Закриваємо частування кришкою та готуємо на помірному вогні 5 хвилин. Потім шматочки риби перевертаємо та готуємо ще 5 хвилин.
- Соковита смажена горбуша із цибулею на сковороді готова. Розкладайте рибну страву по тарілках та подавайте до столу!
Смачна горбуша у клярі на сковороді
Смачна горбуша в клярі на сковороді стане простим і швидким домашнім обідом або вечерею. Подавати апетитну рум’яну рибу можна з гарячими гарнірами, овочами чи просто їсти із хлібом. Приготовлена таким способом горбуша порадує соковитістю та привабливим золотистим відтінком.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе горбуші – 0,8 кг.
- Борошно – 150 гр.
- Пиво – 1 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у списку, та викладаємо на робочий стіл. Розморожене та промите філе червоної риби ріжемо на порційні шматочки. Якщо на філе залишилися видимі кісточки, видаляємо їх, наприклад, за допомогою пінцету.
- Займемося замішуванням кляра для обсмажування: грановану склянку пива виливаємо в ємність, всипаємо сіль, мелений перець та борошно. Активно розмішуємо, щоб досягти максимальної однорідності тіста та розбити всі сухі грудочки. Отримуємо рідкуватий тягучий кляр.
- Підготовлені шматки апетитної червоної риби по черзі вмочуємо в кляр.
- Відразу ж заготовки занурюємо на сковорідку з добре прогрітою олією.
- Підрум’янюємо горбушу в пивному клярі рівномірно з двох боків до приємного золотистого відтінку. Важливо рибу не перетримати на плиті, інакше вона вийде досить сухою.
- Обсмажені шматочки апетитної риби у клярі викладаємо на паперову серветку для видалення зайвого жиру.
- Смачна горбуша у клярі на сковороді готова. Швидше спробуйте!
М’яка горбуша з сиром та помідорами в духовці
М’яка горбуша з сиром та помідорами в духовці – це ситна, соковита та неймовірно смачна гаряча закуска для вашого сімейного столу або святкової вечері. Приготовлена таким чином червона риба виходить неймовірно ніжною, соковитою та привабливою. Доповнюйте улюбленими гарнірами.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Горбуша – 350 гр.
- Помідор – 100 гр.
- Твердий сир – 70 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець білий мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Рибне філе ділимо на два порційні шматочки. Якщо використовуєте цілу рибу, попередньо розберіть її на філе.
- Якщо бачите кісточки, що залишилися, їх можна видалити пінцетом.
- Повністю підготовлені та позбавлені кісточок рибні шматочки посипаємо сіллю та спеціями за списком. Також ви можете використовувати свої улюблені спеції та трави.
- Промитий помідор обробляємо на кружечки.
- Вибираємо відповідну форму для запікання та викладаємо в неї нашу рибу у спеціях. Поливаємо шматочки горбуші сметаною.
- Також на рибу викладаємо кружечки помідорів та посипаємо їх сіллю.
- Овочевий шар також потрібно полити сметаною.
- Закриваємо це все тертим сиром і відправляємо до розігрітої до 220° духовки на 15 хвилин.
- М’яка горбуша із сиром та помідорами в духовці готова. Розкладаємо апетитну рибу по тарілках сервіровки і спробуйте!
Соковита горбуша з сиром, цибулею та майонезом у духовці
Соковита горбуша з сиром, цибулею та майонезом у духовці відрізняється цікавим ніжним смаком, привабливим виглядом та поживними властивостями. Така страва по-справжньому універсальна. Його можна подавати як до сімейного обіду з улюбленими гарнірами, так і до святкового столу.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Горбуша – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Твердий сир – 70 гр.
- Майонез – 3 ст.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти, згадані у списку та викладаємо на робочий стіл.
- Горбушу розбираємо на порційні шматочки – стейки. Цибулину очищаємо від лушпиння і промиваємо.
- Форму для запікання рекомендується застелити фольгою. На цю фольгу викладаємо наші порційні скибочки підготовленої горбуші.
- Кожен шматочок риби необхідно обмазати сіллю та перцем. Також рибу посипаємо кубиками цибулі.
- Рибу з цибулею поливаємо майонезом.
- Закриваємо всі наші заготівлі фольгою та відправляємо у розігріту до 200° духовку. Готуємо упродовж 20 хвилин.
- Саме тоді пропускаємо через тертку твердий сир.
- Через 20 хвилин приготування посипаємо рибу тертим сиром. Верхню фольгу можна прибирати. Запікаємо за тієї ж температури ще 10 хвилин.
- Соковита горбуша з сиром, цибулею та майонезом у духовці готова. Оцініть кулінарну ідею самостійно!
Смачна горбуша з цибулею та морквою на сковороді
Смачна горбуша з цибулею та морквою на сковороді – це просте у виконанні та неймовірно смачне частування для вашого столу. Така рибна тарілку з додаванням овочів послужить яскравим обіднім рішенням або вечерею для рідних. Можна доповнити овочевими та іншими закусками.
Час приготування – 60 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Морква –300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Спеції – 2 щіпки.
- Олія рослинна – 20 мл.
Процес приготування:
- Рибу розморожуємо, очищаємо та промиваємо під водою. Голову та хвіст видаляємо. Підготовлену тушку розбираємо на порційні стейки.
- Прогріваємо сковорідку і вливаємо сюди олію. На прогріту олію викладаємо шматочки риби, солимо їх і смажимо під кришкою протягом 10 хвилин при помірному нагріванні плиту.
- У цей час очищаємо морквину та нарізаємо її брусочками.
- Бруски моркви відправляємо у сковороду до риби.
- Очищену цибулину обробляємо на тонкі півкільця.
- Півкільця цибулі також відправляємо у сковороду з рибою. Гасимо все це під кришкою 30 хвилин. Після цього додаємо сіль і спеції. Кришку на цьому етапі прибираємо та готуємо страву ще 10-12 хвилин.
- Смачна горбуша з цибулею та морквою на сковороді готова. Оцінюйте!
Юшка з горбуші в домашніх умовах
Юшка з горбуші в домашніх умовах – це неймовірно смачна, ароматна та поживна гаряча страва для сімейного обіду. Крім того, такий рибний суп відрізняється корисними властивостями, оскільки містить достатню кількість омега-3. Подавайте із хлібом, свіжою зеленню та іншими улюбленими доповненнями.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Голова горбуші – 2 шт.
- Хвіст горбуші – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Вода – 1,5л.
- Крупа пшоняна – 50 гр.
- Сіль – 10 гр.
Процес приготування:
- Вибираємо містку каструлю для варіння юшки. Викладаємо сюди добре промиті частини риби. Заливаємо водою та доповнюємо сіллю.
- Очищену цибулину ріжемо на великі частини і відправляємо в каструлю з рибними шматками.
- Крупно обробляємо очищену морквину. Ці шматочки теж відправляємо до каструлі.
- Добре промиваємо пшоняну крупу і засипаємо її в заготівлю. Ставимо це на вогонь, доводимо до кипіння. Далі вогонь знижуємо та варимо 10 хвилин.
- У цей час очищаємо картоплю та ріжемо її кубиком. Занурюємо підготовлені овочі в наш суп та проварюємо 20 хвилин.
- Через 20 хвилин дістаємо з юшки рибні частини, остуджуємо їх і витягуємо м’ясо горбуші.
- Витягнуте м’ясо розкладаємо по порційних тарілках та заливаємо нашим супом.
- Юшка з горбуші в домашніх умовах готова. Подавайте до столу!
Соковита та м’яка горбуша у сметані в духовці
Соковита та м’яка горбуша у сметані в духовці вражає цікавим ніжним смаком, привабливим виглядом та поживними властивостями. Така страва по-справжньому універсальна. Його можна подавати як до сімейного обіду з улюбленими гарнірами, так і до святкового столу.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Твердий сир – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у списку, та викладаємо на робочий стіл.
- Очищаємо морквину та натираємо її на тертці, використовуючи її велику сторону. Опускаємо морквяну стружку в сковорідку з олією і гасимо до повної м’якості.
- Розм’якшену терту моркву доповнюємо подрібненим часником, сіллю та сметаною, розмішуємо наш соус і гасимо близько 4 хвилин.
- Промиту очищену рибу розбираємо порційні шматочки. Рекомендується видалити хребет та всі кісточки.
- Вибираємо невелику містку форму для запікання. Її обмазуємо олією і сюди кладемо наші рибні шматочки шкірою вниз. Солимо і посипаємо меленим перцем.
- Обмазуємо шматки горбуші нашим сметанним соусом.
- Закриваємо це все тертим сиром.
- Відправляємо заготовку в розігріту до 180° духовку. Достатній час для запікання нашої риби – 30 хвилин.
- Соковита та м’яка горбуша у сметані в духовці готова. Оцініть кулінарне рішення!
Горбуша з картоплею в духовці
Горбуша з картоплею в духовці – це апетитна і неймовірно смачна страва для вашої сімейної вечері або святкового столу. Крім того, таке рибне частування не вимагатиме додаткового гарніру, що помітно заощадить час. Ви отримаєте соковиті шматочки горбуші відразу разом із ніжною запеченою картоплею.
Час приготування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Майонез – 3 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Твердий сир – 100 гр.
- Сіль – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
Процес приготування:
- Очищену та промиту горбушу розбираємо на порційні шматки. Можна нарізати її стейками рівної товщини.
- Викладаємо рибні шматки у глибоку містку ємність. Доповнюємо сіллю, сумішшю перців та майонезом.
- Сюди продавлюємо через прес часник. Як що немає спеціального преса, використовуйте ніж чи дрібну тертку.
- Розмішуємо рибу з майонезом та спеціями, залишаємо для маринування. Якщо маєте час, то залиште на одну-дві години.
- У цей час знімаємо шкірку з картоплі, обдаємо овоч під водою та ріжемо товстими кружальцями. Їх опускаємо окріп буквально на 5 хвилин.
- У форму для запікання викладаємо мариновану рибу та рівномірно розділимо по заготівлі кружечки картоплі.
- Засипаємо нашу заготовку тертим сиром і додатково можна посипати меленим перцем.
- Ставимо рибну страву в розігріту до 180° духовку. Достатній час для запікання – 30 хвилин.
- Горбуша з картоплею у духовці готова. Можна приступати до сервірування столу!
Горбуша запечена з овочами
Горбуша, запечена з овочами, – це цікаве та неймовірно смачне частування для вашого сімейного столу чи святкової вечері. Приготовлена таким чином червона риба вийде неймовірно ніжною, соковитою та танучою у роті. Крім того, вона не вимагатиме приготування додаткового гарніру.
Час приготування – 60 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Картопля – 8 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 3 ст.
- Лимон – 0,5 шт.
- Майонез – до смаку.
- Твердий сир – 150 гр.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Олія соняшникова – за смаком.
Процес приготування:
- Розморожену, промиту та очищену горбушу розрізаємо на привабливі стейки рівної товщини. Оптимальна ширина рибних стейків – 2 сантиметри.
- Натираємо рибні шматочки сіллю, ароматними спеціями та оббризкуємо лимонним соком. Залишаємо для маринування.
- Очищену цибулину розбираємо на пір’я або тонкі півкільця.
- Морквину необхідно пропустити через тертку із великою стороною.
- Прогріваємо олію в сковорідці і опускаємо сюди цибулю. Смажимо його одну-дві хвилини.
- Приєднуємо до цибулі морквяну стружку та смажимо овочі ще дві-три хвилини. Наприкінці смаження трохи солимо.
- Почищену картоплю добре обдаємо водою та нарізаємо тонкими кружальцями.
- Форму для запікання рекомендується застелити фольгою та промазати олією.
- На підготовлену форму викладаємо промариновані рибні шматочки.
- Весь вільний простір у формі закриваємо картопляними кружальцями.
- Картоплю посипаємо сіллю і все це поливаємо майонезом.
- Також сюди викладаємо попередньо просмажену цибулю з морквою.
- Ще викладаємо частину картоплі та кружечки помідорів. Можна трохи посолити овочі.
- Для заливки з’єднуємо курячі яйця, сметану та сіль.
- Всі ці продукти добре розмішуємо вінчиком.
- Сюди ж викладаємо тертий сир та подрібнений часник.
- Акуратно розмішуємо наш соус.
- Заливаємо заготовку з рибою та овочами отриманим соусом.
- Прикриваємо все це фольгою і прибираємо розігріту до 200° в духовку. Достатній час запікання – 30 хвилин. Після готовності фольгу прибираємо та посипаємо все це ароматним кропом.
- Горбуша, запечена з овочами, готова. Перекладайте соковиту та ароматну страву на тарілки!