Як приготувати хачапурі на сковороді – це частування, яке добре насичує, а готується максимально просто. У добірці є варіанти простіше і складніше, але всі рецепти цілком може реалізувати навіть початківець кулінар. Прості інгредієнти, як за помахом чарівної палички перетворюються в неймовірно апетитну випічку. Обов’язково готуйте, і радуйте близьких!
Швидкі хачапурі на кефірі на сковороді
Швидкі хачапурі на кефірі на сковороді – ідеальний рецепт для ситного сніданку або смачного перекусу. Буквально 15 хвилин і смачне частування на столі. Підкріпившись таким блюдом, голод наздожене нескоро. Хачапурі подарує запам’ятовуються враження і наповнить енергією.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Кефір – 100 мл.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Змішавши кефір з яйцем і додавши сіль, гарненько збовтуємо. Солі кладемо трохи, щоб не зіпсувати виріб. Сир той же може бути солоним.
Крок 3. До рідкої суміші натираємо на терці сир і грунтовно об’єднуємо.
Крок 4. Просіюємо 50 грамів борошна.
Крок 5. Доводимо складові до густої консистенції.
Крок 6. На гарячій сковорідці розпускаємо вершкове масло. Виклавши тісто, розрівнюємо по розпеченій поверхні.
Крок 7. Прикривши і зменшивши полум’я, обсмажуємо 5 хвилин. Коли утворюється підрум’янена кірка, поддеваем лопаткою і перевертаємо. Обсмажуємо до готовності. При бажанні доводимо хачапурі, прикривши кришкою, щоб виріб пропарилося.
Крок 8. Приготовлені швидкі хачапурі переміщаємо на тарілку. Розрізавши на порції, дегустуємо.
Крок 9. На свій розсуд додаємо зелень і овочі. Смачного!
Хачапурі з сиром і сиром на сковороді
Хачапурі з сиром і сиром на сковороді виходить надзвичайно смачним. Для всіх, хто любить несолодкі сирники, ніжна сирно-творожна текстура страви стане знахідкою, а страва стане фаворитом. Швидкий рецепт – паличка-виручалочка для тих, хто не може знайти час для ситного перекусу.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.л.
- Молоко – 100 мл.
- Яйця курячі С1 – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 10 мл.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Зелень – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо продукти. Сир повинен добре плавитися. Яйця обполіскуємо і витираємо.
Крок 2. Збовтуємо яйця з молоком з будь-яким вмістом жиру.
Крок 3. В однорідну рідину кладемо сир будь-якої жирності. Перетираємо. Якщо страва призначена не для тих, хто стежить за калорійністю страв, то жирність продуктів вибираємо високу.
Крок 4. У суміш натираємо на терці сир. Солимо і перчимо. З сіллю потрібно бути обережними. Сир може виявитися досить солоним.
Крок 5. Ополоснувши зелень, дрібно кришимо, відправляємо до решти компонентів разом з борошном. Вимішуємо масу. Сковорідку ставимо розігріватися, промазавши по діаметру маслом. Муки кладемо трохи більше або, навпаки, менше в залежності від розміру яєць, жирності молока і сиру, а також вологості борошна.
Крок 6. Вивантажуємо тісто і розрівнюємо по прогрітій площі, щоб виріб обсмажувати рівномірно. Готуємо до золотистості на низькому полум’ї.
Крок 7. Підсів корж, кладемо на другу сторону. Досмажуємо виріб пару хвилин.
Крок 8. Приготований хачапурі подаємо з запалу зі спеку.
Крок 9. Розділивши на шматочки, насолоджуємося.
Крок 10. Виходить неймовірно апетитно. Смачного!
Хачапурі на молоці в домашніх умовах
Хачапурі на молоці в домашніх умовах – випічка, від якої важко відмовитись. Тягнеться сирна начинка в тонкому тісті підкорить вас з першого укусу. Повторити рецепт без праці вийде у кожного. Апетитні коржі стануть для рідних улюбленим недільним сніданком.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Бринза – 150 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Кріп – за смаком.
- Масло вершкове – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо інгредієнти, ознайомившись з рецептурою.
Крок 2. У високій чаші з’єднуємо пропущену через сито борошно з розпушувачем. Солимо.
Крок 3. В середині борошна робимо поглиблення і заливаємо молоко і яйце.
Крок 4. Об’єднуємо компоненти і здабрюємо олією.
Крок 5. Вимішуємо тісто. Якщо буде потрібно, підсипаємо борошно. Скочуємо тісто в кого. Прикривши серветкою, відставляємо в сторону.
Крок 6. Збираємо складові для начинки.
Крок 7. Тремо на терці два види сиру і об’єднуємо в чаші з яйцем і рубаним кропом.
Крок 8. Розмішуємо інгредієнти.
Крок 9. Відпочиле тісто розрізаємо на 6-8 однакових шматків.
Крок 10. Кожен шматок розтягуємо або застосовуємо скалку для зручності, формуючи коло. В середину укладаємо сирну масу.
Крок 11. Скріплюємо краєчки в середині. Придавлюючи, робимо корж.
Крок 12. Прогріваємо суху сковорідку на сильному полум’я. Укладаємо хачапурі і підсмажуємо з двох сторін, зменшивши нагрів.
Крок 13. Поки обсмажується хачапурі, повторюємо дії з рештою компонентами.
Крок 14. Гарячі вироби просочуємо м’яким вершковим маслом.
Крок 15. Укладаємо коржі в стопку і подаємо гарячими.
Крок 16. Ситний сніданок або перекус готовий. Смачного!
ПП хачапурі на сковороді
ПП хачапурі на сковороді готується елементарно. Якщо ви стежите за споживаними калоріями і харчуєтеся збалансовано, – це ідеальний рецепт для вас. Велика кількість білка і мінімум вуглеводів – ідеальне поєднання для тих, хто тримає форму.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 40 гр.
- Сир – 120 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Розпушувач – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сир “ Моцарелла ” – 50 гр.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Промите яйце витираємо, розбиваємо і ділимо на білок і жовток. Намагаємося зберегти жовток в цілісності.
Крок 2. У чашу кладемо сир, посолив, виливаємо білок.
Крок 3. Вимішуємо масу. Далі висипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Крок 4. Замішуємо тісто, воно практично не буде прилипати до рук.
Крок 5. Руками формуємо заготівлю. Розігріваємо антипригарну сковорідку і викладаємо “ човник ”. Смажимо, прикривши, на мінімальному вогні 5 хвилин.
Крок 6. Підсів лопаткою, перевертаємо.
Крок 7. Моцареллу дрібно натираємо на терці і посипаємо рум’яну сторону.
Крок 8. Прикривши, даємо сиру розплавитися протягом 3-х хвилин. В середині робимо ямку і виливаємо жовток. Доводимо до готовності під кришкою 2 хвилини, не даючи жовтку повністю приготуватися.
Крок 9. Гарячий хачапурі кладемо на тарілку і посипаємо нашаткованою зеленню.
Крок 10. Їмо смачно і корисно. Смачного!
Швидкі хачапурі з лаваша
Швидкі хачапурі з лаваша – варіант для тих, хто не любить возитися з тістом. З рецептом впорається навіть дитина. Блюдо виходить соковитим і максимально апетитним. Закуска подається в гарячому вигляді, але якщо її розігріти, смакові якості не зміняться. Хачапурі як і раніше залишаться м’якими і смачними.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш – 2 шт.
- Сир зернистий – 100 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сулугуні – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Кефір / мацоні – 150 мл.
- Сир твердий – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Сулугуні крупно тремо на терці.
Крок 3. Твердий сир натираємо таким же способом.
Крок 4. Об’єднуємо обидва види сиру з зернистим сиром. Посолив компоненти, активно перемішуємо. Начинка готова.
Крок 5. Готуємо заливку. У високу чашу розбиваємо яйце і виливаємо кефір або мацоні. Збовтавши компоненти, підсолюємо і перчимо.
Крок 6. На плиті розміщуємо сковорідку. Розтоплюємо половину вершкового масла. Мінімізуємо нагрів. Укладаємо лист лаваша, щоб кінці звисали. У центрі розміщуємо відірваний шматок лаваша для того, щоб підстава було міцним.
Крок 7. Ділимо начинку навпіл. Половину розділимо по лавашу і вирівнюємо.
Крок 8. Що залишився лист лаваша розриваємо довільно. Укладаємо на начинку.
Крок 9. Поливаємо половиною заливки.
Крок 10. Виробляємо дії ще раз, повторюючи шари. Накриваємо звисаючими краями.
Крок 11. Коли підстава зарум’яниться, за допомогою лопатки піднімаємо виріб, кладемо залишився вершкове масло і перевертаємо хачапурі. Готуємо під кришкою на мінімальній температурі.
Крок 12. Приготований хачапурі знімаємо з сковорідки, кладемо на тарілку і ріжемо на частини.
Крок 13. Декоруємо рубаною зеленню.
Крок 14. На свій розсуд доповнюємо овочами. Смачного!
Хачапурі з сулугуні на сковороді
Хачапурі з сулугуні на сковороді приготує навіть недосвідчений кулінар. Любителі сиру і домашньої випічки залишаться в захваті від неймовірного частування. Хачапурі відмінно підходить для ситного перекусу. Випічку зручно взяти з собою на роботу або в поїздку.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр. + для підпилу.
- Кефір 3,2% – 200 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сода – ⅓ ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 20 мл.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сулугуні – 280 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У високу чашу наливаємо нагрітий до кімнатної температури кефір. Кладемо сіль, цукор і питну соду. Вводимо 1 яйце. Збовтуємо до об’єднання інгредієнтів.
Крок 2. Окремо просіюємо борошно і потроху додаємо до рідкої суміші. Наливаємо олію і розмішуємо ложкою.
Крок 3. Обробну дошку припилюємо борошном, викладаємо тісто і добре вимішуємо до еластичного піддатливого стану.
Крок 4. Загальний кому робимо в ковбаску і ділимо на 4 частини, кожну з яких робимо в кульку. Прикриваємо і даємо відпочити 10 хвилин.
Крок 5. Крупно натираємо на терці сулугуні. Посолив і поперчив, додаємо яйце. Грунтовно вимішуємо.
Крок 6. З сформованого тіста розгортаємо корж, в центр кладемо сирну масу. Защипуємо вільні краї.
Крок 7. Заготівлю перевертаємо швом вниз і прокочує качалкою, формуючи круглу заготівлю. Так чинимо з рештою кульками з тіста і начинкою. Розміщуємо сковороду на середньому вогні і добре прогріваємо, викладаємо хачапурі на суху розігріту поверхню. Смажимо під кришкою до рум’яності з двох сторін.
Крок 8. Готові хачапурі промазуємо топленим або м’яким вершковим маслом. Подаємо гарячими. Смачного!
Хачапурі по-аджарськи на сковороді
Хачапурі по-аджарськи на сковороді виглядають привабливо, а готуються простіше простого. Як що немає часу на приготування повноцінних страв, це ваш варіант. Хачапурі виходять ситними і максимально апетитними. Приготувавши одного разу, у вас з’явиться фаворит серед сирної випічки.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 ст.
- Сир м’який – 100 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Зелень – 1 ст.л.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вимите яйце розбивши, ділимо на жовток і білок. Білок об’єднуємо з м’яким сиром. Посолив, перемішуємо.
Крок 2. До отриманої маси кладемо тертий на терці сир і розпушувач. Трохи сиру залишаємо для верхівки.
Крок 3. Підсипаємо потроху борошно.
Крок 4. Змішавши, тісто виходить досить густим і практично не прилипає до рук. Так і потрібно.
Крок 5. Формуємо з тіста заготівлю, присипаючи борошном.
Крок 6. Розігрівши сковорідку з олією, укладаємо “ човник ”. Зменшивши полум’я і прикривши кришкою, обсмажуємо, поки підстава не зарум’яниться.
Крок 7. Підчепивши “ човник ” лопаткою, перевертаємо. По центру робимо ямку, скориставшись ложкою. У поглибленні розміщуємо жовток.
Крок 8. Присипаємо подрібненим сиром і рубаною зеленню. Досмажуємо під кришкою. Важливо не перетримати. Сир розплавиться, а жовток залишиться рідким.
Крок 9. Перекладаємо на тарілку і пробуємо. Смачного!
Хачапурі на сметані з сиром на сковороді
Хачапурі на сметані з сиром на сковороді володіє ніжною текстурою і апетитною сирною скоринкою. Шикарна випічка припаде до душі любителям сирників. З цим рецептом швидкі і ситні сніданки вам забезпечені. Через 10 хвилин смачна страва на столі.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.л.
- Сметана 15% – 3 ст.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Сир твердий – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Яйце промиваємо і витираємо.
Крок 2. Добре плавиться сир натираємо на терці відразу в миску. Вибір сиру залежить від ваших уподобань.
Крок 3. Вбиваємо до сиру яйце, кладемо 3 столові ложки сметани і додаємо трохи солі. Головне не пересолити. Сир може бути досить солоним і цього вистачить.
Крок 4. Розмішавши вміст миски, підсипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Борошно може бути рисової, пшеничного або кукурудзяного.
Крок 5. Інтенсивно розмішуємо компоненти до однорідності.
Крок 6. Включаємо плиту і розміщуємо на ній сковороду. За розпеченій поверхні сковороди, змащена олією, розкладаємо сирне тісто, формуючи і розрівнюючи коржик. Встановлюємо помірний нагрів.
Крок 7. Через 4 хвилини піднімаємо лопаткою і перевертаємо корж на другу сторону. Готуємо до рум’яності.
Крок 8. Гарячі хачапурі знімаємо зі сковороди. Розрізаємо для зручності на шматочки.
Крок 9. Доповнюємо соусами і овочами. Хачапурі їмо теплими. Смачного!
Хачапурі з картоплею на сковороді
Хачапурі з картоплею на сковороді – страва для поціновувачів домашньої кухні і швидкої випічки. Якщо пиріжки з картоплею для вас багато значать, то це частування без перебільшення зведе з розуму. Апетитна начинка в смаженому тісті не залишить байдужих. Таке частування припаде до душі всім без винятку.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 320 гр.
- Кефір – 250 мл.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 100 мл.
- Картопля – 300 гр.
- Сир твердий – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю за допомогою овочечистки і ополіскуємо.
Крок 2. Картоплю кладемо в сотейник, заливаємо водою і розміщуємо на сильному полум’я. Закип’ятивши, зменшуємо полум’я і варимо 20 хвилин.
Крок 3. У чаші змішуємо кефір з питною содою і сіллю. Додавши яйце, добре розмішуємо.
Крок 4. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо.
Крок 5. Тісто вийде еластичним і буде добре відлипати від рук. Кількість борошна може відрізнятися в залежності від її вологості, розміру яйця і жирності кефіру. Зібравши тісто в кого, загортаємо в плівку і прибираємо на третину години в холод.
Крок 6. З відвареної картоплі зливаємо відвар. Розчавивши картоплю толкушкою, перетворюємо її в пюре. Велико тремо на терці сир.
Крок 7. До картоплі кладемо сирну стружку.
Крок 8. Об’єднуємо складові. У нас вийшла начинка.
Крок 9. Розділивши тісто на 6 частин і присипавши стіл борошном, розгортаємо коржі товщиною не більш 3-х міліметрів.
Крок 10. У центр кладемо начинку.
Крок 11. Збираємо краю до центру, щоб вийшов “ мішечок ”.
Крок 12. Розгортаємо за допомогою скалки не дуже тонко.
Крок 13. Розігрівши сковороду з олією, укладаємо заготівлю.
Крок 14. Обсмажуємо з двох сторін до золотистості.
Крок 15. Гарячі хачапурі перекладаємо на серветки, щоб прибрати зайвий жир. Потім складаємо стопкою на загальну тарілку.
Крок 16. При бажанні доповнюємо соусами.
Крок 17. Це неймовірно ніжно і смачно. Смачного!