Біляші – це апетитне та ситне частування для всієї родини. Рум’яні біляші із соковитою начинкою послужать чудовим перекушуванням. Приготувати такий продукт нескладно. Для цього беріть на замітку кулінарну добірку із дев’яти дуже смачних рецептів у домашніх умовах із покроковими фото.
Також ви можете скористатись добіркою – Тісто для біляшів – 9 дуже смачних рецептів з покроковими фото
Смажені біляші з тістом на кефірі
Смажені біляші з тістом на кефірі виходять неймовірно пишними та соковитими. Таке частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото. Готові біляші послужать чудовим перекушуванням для всієї родини.
Час приготування – 1 година 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 330 гр.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Кефір –250 мл.
- Дріжджі свіжі/сухі – 15 гр./1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста велика – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.
Крок 2. Дріжджі розводимо в теплому кефірі, доповнюємо їх двома столовими ложками рослинної олії.
Крок 3. Додаємо 100 грам борошна і добре все перемішуємо. Забираємо підходити у тепле місце.
Крок 4. Після готовності опари додаємо до неї сіль.
Крок 5. Висипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне тісто, формуємо акуратну грудку. Залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Крок 6. Вимішуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, сіль та перець для начинки.
Крок 7. Тісто розминаємо руками, ділимо на акуратні кульки та притискаємо їх руками. Розгортаємо.
Крок 8. По центру кожного гуртка кладемо начинку. З’єднуємо краї тіста навколо начинки, залишаючи центром невеликий отвір.
Крок 9. Обсмажуємо біляші до рум’янцю у сковороді з олією. Після цього перекладаємо їх на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Крок 10. Смажені біляші із тістом на кефірі готові. Пригощайтесь!
Біляші з дріжджового тіста у духовці
Біляші з дріжджового тіста в духовці порадують вас поєднанням ніжного пишного тіста із соковитою м’ясною начинкою. Таке частування стане ситним і смачним перекушуванням для всієї родини. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких!
Час приготування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг.
- Молоко –200 мл.
- Сметана – 50 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Олія – 60 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Фарш курячий – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Вода –50 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску відправляємо куряче яйце, цукор та половину солі. Збиваємо вилкою.
Крок 2. Вливаємо сюди тепле молоко та додаємо сметану. Гарненько перемішуємо.
Крок 3. Далі вливаємо олію.
Крок 4. Просіюємо борошно та висипаємо сухі дріжджі.
Крок 5. Замішуємо однорідне еластичне тісто.
Крок 6. Забираємо заготівлю у тепле місце на 30-40 хвилин.
Крок 7. З’єднуємо фарш із подрібненою цибулею. Солимо, перчимо та перемішуємо. Додаємо трохи води.
Крок 8. Тісто, що підійшло, ділимо на акуратні кульки. Розгортаємо їх у кола та по центру викладаємо начинку. Скріплюємо краї тіста, залишаючи невеликий отвір.
Крок 9. Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Обмазуємо їх збитим жовтком.
Крок 10. Випікаємо біляші за температури 180 градусів близько 30-35 хвилин.
Крок 11. Біляші з дріжджового тіста у духовці готові. Подавайте до столу та пригощайтесь!
Ліниві біляші з фаршем на сковороді
Ліниві біляші з фаршем на сковороді нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке оригінальне частування порадує ніжним смаком та неймовірною соковитістю. Подавайте до столу як поживний перекус, доповнивши сметаною або ароматною зеленню.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно – 150 гр.
- Кефір – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цукор – 1 шепітка.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Зелень – 5 гр.
- Олія рослинна – 80 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. У глибоку миску виливаємо кефір. Додаємо до нього куряче яйце, цукор, сіль та чорний мелений перець.
Крок 3. Збовтуємо до однорідності і просіюємо сюди борошно з розпушувачем.
Крок 4. Вимішуємо масу до зникнення всіх грудочок.
Крок 5. Приготуємо начинку. Для цього з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, зелень, сіль та перець.
Крок 6. Із заготівлі ліпимо невеликі плоскі котлетки.
Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Вливаємо сюди ложкою рідке порційно тісто. По центру кладемо начинку.
Крок 8. Закриваємо начинку ще невеликою кількістю тіста.
Крок 9. Обсмажуємо заготовки з обох боків до рум’янцю.
Крок 10. Ліниві біляші з фаршем на сковороді готові. Подавайте частування до столу!
Біляші у духовці
Біляші в духовці виходять неймовірно пишними, рум’яними та соковитими всередині. Таке частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото. Ваші близькі гідно оцінять такий продукт.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 140 гр.
- Жовток курячий – 2 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Вода –50 мл.
Для начинки:
- Картопля – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо туге однорідне тісто з борошна, солі, тертого вершкового масла, курячих жовтків, розпушувача та води.
Крок 2. Очищаємо картоплю та ріжемо її невеликими кубиками.
Крок 3. З’єднуємо картоплю з м’ясним фаршем, подрібненою цибулею, сіллю та спеціями. Вимішуємо.
Крок 4. Тісто розгортаємо в товсту ковбаску. Розрізаємо її на шматочки.
Крок 5. Кожен шматок тіста розгортаємо в тонке коло.
Крок 6. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.
Крок 7. Піднімаємо краї коржика до центру, защипуючи їх та залишаємо невеликий отвір.
Крок 8. Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і випікаємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9. Вак біляші у духовці готові. Можна спробувати!
Домашні біляші з м’ясом та картоплею
Домашні біляші з м’ясом та картоплею – смачне та неймовірно поживне частування для всієї родини. Такий продукт можна їсти просто так або подавати разом із гарячими обідніми стравами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 550 гр.
- Картопля – 0,5 кг.
- Фарш курячий – 650 гр.
- Кефір –200 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Сіль – до смаку.
- Сода – на кінчику ножа.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднуємо кубики вершкового масла з просіяним борошном.
Крок 2. Починаємо перетирати продукти у дрібну крихту.
Крок 3. Додаємо соду.
Крок 4. Далі всипаємо трохи солі до смаку.
Крок 5. Робимо у суміші невелике заглиблення та розбиваємо сюди курячі яйця.
Крок 6. Відмірюємо необхідну кількість кефіру.
Крок 7. Виливаємо кефір у загальну масу.
Крок 8. Замішуємо тісто і перекладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном.
Крок 9. Забираємо ком тіста в пакет і відправляємо в холодильник.
Крок 10. Для начинки очищаємо та ріжемо дрібним кубиком картоплю. Перекладаємо картоплю у глибоку миску.
Крок 11. Сюди перекладаємо фарш. Додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 12. Помішуємо начинку до однорідності.
Крок 13. Ліпимо з тіста ковбаску та розрізаємо на частини.
Крок 14. Кожну частину розгортаємо у коло. По центру кладемо начинку.
Крок 15. Піднімаємо краї коржика до центру, защипуючи їх та залишаючи невеликий отвір.
Крок 16. Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і випікаємо близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 17. Домашні біляші з м’ясом та картоплею готові. Пригощайтесь!
Біляші на дріжджовому тісті з молоком
Біляші на дріжджовому тісті з молоком відрізняються поєднанням ніжного пишного тіста із соковитою м’ясною начинкою. Таке частування стане поживним перекушуванням для всієї родини. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких!
Час приготування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Молоко – 1 ст.
- Дріжджі свіжі – 30 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 6 ст.л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Вода –100 мл.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
Для смаження:
- Олія рослинна – 1,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднуємо в глибокій мисці м’ясний фарш із подрібненою цибулею.
Крок 2. Доповнюємо продукти сіллю, водою та перцем.
Крок 3. Ретельно вимішуємо начинку.
Крок 4. В окрему миску виливаємо тепле молоко. Розчиняємо в ньому цукор та дріжджі.
Крок 5. Залишаємо опару в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
Крок 6. Далі опару з’єднуємо з борошном, яйцем, олією. Додаємо розведену у невеликій кількості води сіль.
Крок 7. Замішуємо однорідне еластичне тісто.
Крок 8. Прикриваємо його рушником та залишаємо у теплому місці на 1-2 години.
Крок 9. Ділимо готове тісто на рівні за розміром кульки.
Крок 10. Кожну кульку розгортаємо в коло і наповнюємо начинкою. Збираємо тісто по краях, залишаючи невеликий отвір угорі.
Крок 11. Залишаємо заготовки на 15-20 хвилин.
Крок 12. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому біляші до яскравого рум’янцю.
Крок 13. Біляші на дріжджовому тісті із молоком готові. Можна пригощатись!
Дріжджові біляші на воді
Дріжджові біляші на воді – це пишні та рум’яні частування для вашого столу із соковитою м’ясною начинкою. Така страва послужить смачним та ситним перекушуванням. Обов’язково спробуйте приготувати біляші за перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Вода –150 мл.
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для смаження:
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.
Крок 2. У глибоку миску просіюємо пшеничне борошно. Висипаємо до неї порцію цукру та солі, додаємо дріжджі. Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо.
Крок 3. У заготівлю вливаємо спочатку олію та теплу воду.
Крок 4. Замішуємо дріжджове тісто. Формуємо з нього кулю, перекладаємо в миску і на 1 годину прибираємо у тепле місце. Прикриваємо рушником, щоби не обвітрювалося.
Крок 5. Приготуємо начинку. М’ясний фарш відправляємо у глибоку миску. Приєднуємо подрібнену цибулю, солимо і перчимоо.
Крок 6. Ретельно перемішуємо начинку.
Крок 7. Обминаємо тісто, що підійшло руками, ділимо на рівні шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в коло.
Крок 8. По центру кіл викладаємо по столовій ложці м’ясної начинки. Формуємо біляш, з’єднуючи краї. Можна сформувати коло чи трикутник.
Крок 9. У глибоку сковороду виливаємо олію. Опускаємо на нього біляші та смажимо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 10. Зі сковороди біляші викладаємо на паперові серветки або рушники, щоб прибрати зайву олію.
Крок 11. Дріжджові біляші на воді готові. Можна спробувати!
Пишні біляші як пух із сухими дріжджами
Пишні біляші як пух із сухими дріжджами просто тануть по роті! Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує ніжним тістом та соковитою поживною начинкою. Для приготування біляшів у домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Вода –300 мл.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія рослинна – 50 мл.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода –100 мл.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для смаження:
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо опару для тіста. Змішуємо дріжджі, цукор, сіль та теплу воду. Додаємо сюди близько п’яти столових ложок борошна. Накриваємо заготівлю та залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин.
Крок 2. Коли опара підійде, вливаємо рослинну олію і висипаємо борошно, що залишилося.
Крок 3. Замішуємо тісто. Накриваємо заготівлю та прибираємо в тепле місце на одну годину.
Крок 4. Приготуємо начинку. Очищену цибулю подрібнюємо в блендері або дрібно ріжемо ножем. З’єднуємо фарш, цибулю, чорний мелений перець, сіль та трохи холодної води. Перемішуємо.
Крок 5. Тісто трохи розминаємо руками, викладаємо на робочу поверхню. Ділимо на рівні частини, робимо їх у кульки. Залишаємо їх на 5-10 хвилин.
Крок 6. Кожну кульку тіста розминаємо в коржик. По центру кожної заготівлі викладаємо начинку.
Крок 7. Защипуємо краї тіста, з’єднуємо їх у центрі. Злегка притискаємо долонею, формуючи круглий пиріжок. Викладаємо біляші швом вниз на змащену олією поверхню.
Крок 8. У каструлі або глибокій сковороді розігріваємо олію. Викладаємо біляші та смажимо на середньому вогні до золотистого кольору.
Крок 9. Гарячі частування перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру.
Крок 10. Пишні біляші як пух, із сухими дріжджами готові. Пригощайтесь!
Біляші з курячим фаршем
Біляші з курячим фаршем – це неймовірно смачне та ситне частування для всієї родини. Такий продукт можна їсти просто так або подавати разом із гарячими обідніми стравами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 600-700 гр.
- Грудка куряча – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль – до смаку.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- Молоко –500 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 1 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Розводимо сухі дріжджі у теплому молоці.
Крок 2. Сюди додаємо сіль, цукор і розбиваємо куряче яйце. Ретельно вимішуємо вінчиком.
Крок 3. Просіюємо сюди борошно та починаємо перемішувати.
Крок 4. Замішуємо еластичне тісто та прикриваємо його плівкою.
Крок 5. Даємо тіста піднятися у теплому місці. На це піде приблизно 30-60 хвилин.
Крок 6. Прокручуємо курячу грудку через м’ясорубку.
Крок 7. Також прокручуємо очищену цибулю. Додаємо сіль та перець.
Крок 8. Добре перемішуємо курячу начинку.
Крок 9. Готове тісто ділимо на рівні частини, розгортаємо їх у щільні кола. По центру кожного кола викладаємо начинку.
Крок 10. Закриваємо начинку тістом, формуємо акуратні біляші.
Крок 11. Обсмажуємо їх до рум’янцю на розігрітій олії.
Крок 12. Біляші з курячим фаршем готові. Можна подавати до столу!