Як правильно варити спагетті – це питання стояло у багатьох. Спагеті, як і багато макаронних виробів – зручна і дешева їжа, яку люблять студенти. Але щоб зварити їх правильно і не перетворити в злипле щось, потрібно постаратися. Все приходить з досвідом. Соромно зізнатися, але вміння варити спагетті у мене прийшло тільки до тридцяти років. Питання актуальне, тому з радістю ділюся своїми дієвими методами. Сподіваюся, що буде корисно.
Як зварити спагетті, щоб не злипалися
Як зварити спагетті, щоб не злипалися – часто чую цей нагальне питання. Це прямо ціла проблема. Довго не готувала макарони, тому що з разу в раз моя готування зазнавала невдачі. Цей рецепт мій рятівник. Знайшла його випадковим чином в старій маминій кулінарній книжці. Із задоволенням ділюся з вами.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Спагеті – 400 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку візьміть стільки макаронних виробів, скільки вам знадобиться за рецептом. При необхідності зменшіть кількість продуктів.
Крок 2. Візьміть велику каструлю. Налийте 2 літри холодної води. Поставте каструлю на конфорку, встановіть середній нагрів і чекайте закипання. Посоліть. Розмішайте і викладіть спагетті.
Крок 3. Поступово спагетті размокнут і повністю підуть під воду. Тут потрібно буде допомогти, злегка натискаючи. Коли макарони будуть повністю у воді, помішуючи, вдруге доведіть до сильного кипіння. Варіть на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці.
Крок 4. Зазвичай на упаковці вказано близько 10 хвилин варіння після закипання. Але я завжди варю і рекомендую стан « аль денте » або « на зубок ». Отже, акуратно злийте спагетті через сито або друшляк, добре промийте холодною водою з крана і залиште, щоб надлишки рідини склі.
Крок 5. Поки спагетті стікають. Сковорідку поставте на повільний вогонь і розтопіть вершкове масло.
Крок 6. У масло відправте спагетті і злегка прогрійте, акуратно перемішуючи, щоб масло обволокло макарони. При бажанні можна підрум’янити до красивої золотистої скоринки. Спагеті розділіть на порції. Доповніть улюбленим соусом або присипте сиром і їжте із задоволенням. Смачного!
Варені спагетті з твердих сортів пшениці
Варені спагетті з твердих сортів пшениці дуже люблять прихильники правильного харчування. Процедура приготування нічим не відрізняється від варіння звичайних макаронних виробів. Гарнір за цим рецептом виходить мега апетитним і ароматним. Частенько балую себе і своїх домашніх.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Спагеті твердих сортів – 100 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 30 мл.
- Листики базиліка – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, все максимально просто. Візьмемо велику каструлю. Наливаємо холодної води в розрахунку 2 літри на 100 грамів макаронних виробів. Поставте каструлю на конфорку, встановіть середній нагрів і чекайте закипання. Посоліть. Розмішайте і викладіть спагетті.
Крок 2. Поступово вони розмокнуть і підуть під воду. Тут потрібно допомогти, натискаючи. Коли макарони будуть повністю у воді, помішуючи, вдруге доведіть до сильного кипіння. Варіть на 1-2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Листики базиліка сполосніть, просушіть і подрібніть.
Крок 3. Подрібнений базилік складіть в піалу, і залийте оливковою олією.
Крок 4. Отже, спагетті готові. Акуратно злийте їх через сито або друшляк і залиште, щоб надлишки рідини склі. Перекладіть спагетті назад в каструлю.
Крок 5. Заправити базиліком з оливковою олією і полийте соєвим соусом. Поперчіть за смаком. У мене ароматна суміш перців. Акуратно розмішайте спеціальними щипчиками.
Крок 6. Ароматні спагетті розділіть на порції. Їжте із задоволенням. Смачного!
Спагеті, зварені в мультиварці
Спагеті, зварені в мультиварці, відмінно доповнять м’ясо, рибу або птицю. Посипані сиром або присмачені томатним соусом, спагетті так само виглядають досить апетитно. Приготування осилять навіть початківці кулінари.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Спагеті – 200 гр.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Помідори черрі – 200 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Базилік сушений – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть інгредієнти і для зручності зберіть в одному місці. Нам знадобляться спагетті хорошої якості. Краще брати макаронні вироби з пшениці твердих сортів. Візьміть чашу мультиварки і налийте в неї 2,5 літра холодної води. Чашу помістіть в прилад.
Крок 2. На панелі виберіть програму « Варка ». Натисніть « Старт » і доведіть воду до кипіння. Посоліть. Після чого відправте спагетті. Коли макарони будуть повністю у воді, на панелі виберіть програму « Макарони ». Таймер поставте на 8 хвилин. Натисніть « Старт » і готуйте до закінчення програми.
Крок 3. Поки готуються спагетті, зубчики часнику очистіть від лушпиння, подрібніть і відправте в миску, додайте сушений базилік. Залийте оливковою олією і гарненько розмішайте. Після оповіщення про закінчення програми вимкніть прилад.
Крок 4. Акуратно злийте спагетті через сито або друшляк і залиште, щоб надлишки рідини склі. Перекладіть спагетті назад і присмачити ароматним маслом, перемішайте. Помідорки черрі вимийте, обсушити і розріжте навпіл.
Крок 5. Ароматні спагетті розділіть на порції. Доповніть половинками помідорів черрі і свіжими листочками базиліка. Їжте із задоволенням. Смачного!
Спагеті, приготовані на сковороді
Спагеті, приготовані на сковороді, виглядають досить апетитно. Їх можна доповнити чимось істотним, типу м’ясних виробів. Але я люблю їсти просто так. Виходить ситно і без особливих праць. А головне – це максимально просто і швидко. Все, як я люблю!
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Спагеті – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатний соус – 2 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка молота – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода гаряча – 250 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Перше, що потрібно зробити – очистити від лушпиння цибулину. Почищену цибулину сполосніть і розділіть на кубики. Сковорідку нагрійте, потім налийте олію без запаху і складіть цибульні кубики, підрум’яньте до прозорості.
Крок 2. Для зручності розламати спагетті навпіл або на кілька частин.
Крок 3. Викладіть поламані макарони.
Крок 4. Залийте склянкою гарячої води.
Крок 5. Приправте спеціями, приперчіть і підсолити.
Крок 6. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні хвилин 5-7. Коли вода вбереться, додайте томатний соус. Перемішайте і готуйте ще пару хвилин.
Крок 7. Курячі яйця попередньо вимийте і обсушити. Розбийте в глибоку миску.
Крок 8. Збовтайте вилочкою до однорідної субстанції.
Крок 9. Перемішані яйцями залийте спагетті.
Крок 10. Постійно помішуючи, тушкуйте до повного приготування яєць.
Крок 11. Апетитні спагетті розділіть на порції. Задекоруйте улюбленою зеленню, доповніть свіжими овочами, їжте із задоволенням. Смачного!
Як приготувати спагетті з тушонкою
Як приготувати спагетті з тушонкою, відомо якщо всім, то багатьом. Сьогодні поділюся рецептом, який подобається мені. До речі, тушонку можна використовувати будь-яку. М’ясні вироби чудово доповнять спагетті і зроблять блюдо ситніше. Цей простий варіант прекрасно виручить, якщо у вас немає часу на підготовку, а їсти хочеться.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Спагеті – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори консервовані – 300 гр.
- Олія – для смаження.
- Тушонка яловича – 320 гр.
- Суміш перців – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку очистіть цибулину від лушпиння. Очищену цибулину сполосніть і розділіть на кубики. Сковорідку нагрійте, потім налийте олію без запаху і складіть цибульні кубики, підрум’яньте до прозорості.
Крок 2. Відкоркуйте банку тушонки і консервовані помідори.
Крок 3. До підсмаженому цибулі відправте тушонку. У мене тушонка яловича. Постійно помішуючи, прогрійте до однорідної маси.
Крок 4. До отриманої маси викладіть консервовані помідори і тушкуйте, постійно помішуючи 5-7 хвилин. Приправте сумішшю перців. При необхідності підсолити.
Крок 5. У велику каструлю, налийте 3 літри води. Поставте каструлю на конфорку, встановіть середній нагрів і чекайте закипання. Посоліть. Розмішайте і викладіть спагетті. Поступово спагетті размокнут і підуть під воду. Варіть на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці.
Крок 6. Далі акуратно злийте спагетті через сито або друшляк і залиште, щоб надлишки рідини склі. Перекладіть спагетті назад в каструлю і залийте вмістом сковороди.
Крок 7. Акуратно, за допомогою двох вилок перемішайте, щоб тушонка з овочами обволокла і просочила макарони.
Крок 8. Нарядні спагетті розділіть на порції. Присипте сушеним базиліком і подавайте до столу. Їжте із задоволенням. Смачного!
Спагеті в молочному соусі
Спагеті в молочному соусі підкорять ваше серце. Блюдо в результаті виходить ніжним і вершковим, не вимагає спеціальних доповнень, типу сосисок, курочки або рибки. Я люблю їсти їх саме в цьому варіанті. Блюдо максимально просте і швидке, не може не радувати зайнятих людей.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Спагеті – 100 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко 3,2% – 120 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за бажанням.
- Вода – 500 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку звільніть цибулину від лушпиння. Почищену цибулину сполосніть і розділіть на кубики.
Крок 2. Перекладіть цибулю в чашу мультиварки, налийте олію без запаху. На панелі виберіть програму « Жарка ». Натисніть « Старт » і підрум’яньте до прозорості.
Крок 3. Посоліть. Налийте 120 мілілітрів молока. Доведіть до кипіння.
Крок 4. Спагеті розламати на кілька частин і опустіть в молочну підливу.
Крок 5. Залийте гарячою водою і поперчіть. Коли спагетті будуть повністю у воді, на панелі виберіть програму « Макарони ». Таймер поставте на 15 хвилин. Натисніть « Старт » і готуйте до закінчення програми, постійно помішуючи.
Крок 6. Згодом спагетті збільшаться в обсязі, а молочна підлива загусне. Важливо не перетримати їх, щоб молочна паста не перетворилася в місиво.
Крок 7. Вершкові спагетті розділіть на порції. Доповніть улюбленою зеленню. При бажанні присипте подрібненим сиром. Їжте із задоволенням. Смачного!