Відбивні зі свинини – це проста і смачна страва, яка підійде для обіду або вечері, яка задовольнить голод та гастрономічне бажання у всіх членів сім’ї. Тонкі скибочки м’яса, паніровка та смаження на сковороді роблять цю їжу незабутньо смачною та соковитою, бо свинина зберігає у собі всі свої соки.
Для приготування відбивних вам знадобиться шматок свинини без кісток, яйце, борошно, сіль, перець та олія для смаження. Однак можна і просто приправити шматочки сіллю та перцем, а потім обсмажити, пропускаючи кроки з кляром або паніровкою. Вибирайте ніжне м’ясо, щоб страва вийшла соковитою та м’якою. При подачі можна додати картопляне пюре або свіжі овочі як гарнір. Не забудьте прикрасити страву зеленню або скибочками лимона, це надасть йому апетитного вигляду. Відбивні зі свинини можна подавати як гарячу страву з гарніром з картоплі або овочів, так і додавати до бутербродів або бургерів. Готові відбивні виходять соковитими, ароматними та дуже смачними. Спробуйте приготувати відбивні зі свинини за нашими рецептами та порадуйте своїх близьких смачною вечерею!
Класичні свинячі відбивні у клярі на сковороді
Класичні свинячі відбивні в клярі на сковороді – це популярна страва, яка обов’язково сподобається всім м’ясоїдам. За рахунок легкої та хрусткої скоринки, отриманої завдяки кляру, страва стають по-справжньому апетитною, а також зберігає у собі всі соки. Ідеально підійдуть як гаряча страва на обід чи вечерю, додавши до них улюблені гарніри.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Свинина – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст.
- Олія рослинна – для смаження.
- Приправи – до смаку.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Свинину ріжемо на пластини та розкладаємо на обробній дошці, накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо кухонним молоточком. Потім посипаємо напівфабрикати сіллю та улюбленими приправами з усіх боків.
2) Для кляру в піалу вбиваємо яйце і всипаємо трохи борошна.
3) Збовтуємо компоненти за допомогою вінчика до гладкої та однорідної консистенції.
4) Занурюємо в яєчно-борошняну суміш скибочки м’яса.
5) Перекладаємо відбивні на розігріту сковорідку з олією. Смажимо з двох сторін по три хвилини на помірному вогні.
6) Не чекаючи остигання, знімаємо пробу та насолоджуємося. Смачного!
Відбивні зі свинини з сиром на сковороді
Відбивні зі свинини з сиром на сковороді – це страва, яка здивує своїм неповторним смаком та ситністю. Сир, що плавиться, доданий до свинини, надає відбивним родзинку і робить їх справжнім делікатесом. Ідеальний варіант для банкету чи сімейної вечері.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Вирізка свиняча – 800 гр.
- Твердий сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень –30 гр.
- Борошно – 1 ст.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Перед початком процесу під струменем води промиваємо м’ясо та зелень, видаляємо лушпиння із зубчиків часнику.
2) М’ясо ріжемо на порційні шматки, солимо, перчимо і відбиваємо. Занурюємо скибочки в суміш з яєць і часнику, пропущеного через прес, а потім у борошно. Викладаємо заготовки на дно сковороди з розігрітою олією.
3) Обсмажуємо відбивні дві хвилини з одного боку, перевертаємо та через 60 секунд посипаємо тертим сиром. Зменшуємо нагрівання до мінімуму та тушкуємо свинину під кришкою до розплавлення сирної стружки.
4) Викладаємо страву на тарілки.
5) Доповнюємо гілочками свіжого кропу та трапезуємо. Смачного!
Смажені відбивні зі свинини в панірувальних сухарях
Смажені відбивні зі свинини в панірувальних сухарях – це смачна і ситна страва, яка приємно здивує вас своєю хрусткою скоринкою та м’якою соковитою м’якоттю. Паніровка із сухарів надає відбивним особливого аромату та текстури, роблячи їх справжнім делікатесом.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Карбонат свинячий – 500 гр.
- Сухарі панірувальні – 0,5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 2 ст.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Свинину ріжемо на шматки впоперек волокон (товщина близько півтора сантиметрів) і відбиваємо до товщини 5 міліметрів.
2) Натираємо відбивні меленим перцем та сіллю, залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин для просочення ароматами.
3) Кожну м’ясну скибочку обвалюємо в борошні і занурюємо в суміш із збитих яєць.
4) Пануємо в сухарях і паралельно розігріваємо олію в сковороді.
5) Жаримо свинину протягом 4 хвилин з кожного боку і одразу подаємо до столу. Смачного!
Свинячі відбивні на сковороді гриль
Свинячі відбивні на сковороді гриль – це чудовий варіант для любителів смаженого м’яса з характерними смужками від гриля. Такі відбивні виходять особливо ароматними та соковитими завдяки специфіці приготування. Ідеальний варіант для пікніка чи теплого вечора на свіжому повітрі.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Корейка свиняча – 250 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Приправа для свинини – 4 щіпки.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1) Корейку промиваємо та обсушуємо паперовими рушниками.
2) ріжемо м’ясо на порційні шматки, завтовшки близько 12-14 міліметрів.
3) За допомогою кухонного молоточка відбиваємо свинину з двох сторін.
4) Натираємо відбивні приправою та сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
5) Обмакуємо пензлик у олію і змащуємо скибочки з усіх боків.
6) Сковорідку гриль розігріваємо та викладаємо напівфабрикати, смажимо протягом двох хвилин з кожного боку.
7) Перекладаємо страву на тарілку з овочами та приступаємо до дегустації. Смачного!
Соковиті відбивні зі свинини з цибулею на сковороді
Соковиті відбивні зі свинини з цибулею на сковороді – це страва, яка завоює серця любителів соковитого м’яса з додатковими смаковими нотками, які надають півкільця цибулі та розплавленого сиру. Цибуля надає відбивним неповторного аромату та насиченого смаку, роблячи їх ще більш апетитними. Ідеально підходять для легкої вечері чи обіду, поєднуючись із різними гарнірами.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 600-700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердих сортів –100 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Базилік сушений – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець червоний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Все необхідне викладаємо на стіл: знімаємо лушпиння з цибулі, обполіскуємо м’ясо.
2) Розрізаємо свинячу м’якоть на порційні скибочки, завтовшки по два сантиметри.
3) Старанно відбиваємо кухонним молоточком.
4) Натираємо сіллю і занурюємо в сковороду з розпеченою олією.
5) Обсмажуємо по три хвилини з кожного боку, зменшуємо нагрівання і зверху посипаємо чорним і червоним перцем, тертим сиром і півкільцями цибулі.
6) Залишаємо під кришкою на повільному вогні до розплавлення. Перед подачею доповнюємо сушеним базиліком. Смачного!
Смачні відбивні зі свинини в яйці на сковороді
Смачні відбивні зі свинини в яйці на сковороді – це популярна тарілку, яка сподобається любителям м’яса з ніжною та апетитною скоринкою. Яєчно-борошняний кляр надає відбивним особливого смаку і робить їх неймовірно соковитими. Ідеально підійдуть для вечері чи обіду, на приготування якого піде мінімум часу.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Вирізка свиняча – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Приправа універсальна – 1 ч.л.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Готуємо продукти згідно зі списком, наведеним вище.
2) М’ясо ріжемо на стейки, добре відбиваємо кухонним молотком і натираємо чорним перцем із сіллю.
3) Для кляру розколочуємо яйце з щіпкою солі, в окрему тарілку насипаємо пшеничне борошно.
4) Занурюємо свинину у збите яйце, потім обвалюємо в борошні і перекладаємо на сковорідку з гарячою олією. Смажимо по 5-7 хвилин із кожного боку на повільному вогні.
5) Не чекаючи остигання розділимо по тарілках та подаємо. Готуйте та отримуйте задоволення!
М’які відбивні з карбонату свинини на сковороді
М’які відбивні з карбонату свинини на сковороді, приготовані без будь-якої паніровки та кляра – це апетитна та смачна страва, яка сподобається всім любителям домашньої кухні. Свинячий карбонат – це найніжніша частина тушки, яка, приготовлена у вигляді відбивних, стане ідеальним доповненням до будь-якого гарніру та салатів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Карбонат свинячий – 300 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Карбонат промиваємо та обсушуємо, ріжемо на порційні шматочки середньої товщини.
2) Щоб під час термічної обробки м’ясо не скрутилося, повністю зрізаємо жир або надрізаємо бік, де є сало.
3) Скибочки накриваємо плівкою та активно відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
4) Натираємо напівфабрикати сіллю та чорним меленим перцем. Кладемо відбивні на сковорідку з розпеченою олією та готуємо на помірному полум’ї 3-4 хвилини.
5) Потім свинину перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку ще 3-4 хвилини.
6) Страву сервіруємо та знімаємо пробу. Смачного!
Відбивні зі свинячої шиї на сковороді
Відбивні зі свинячої шиї на сковороді – це соковита страва з м’яса, яка відрізняється насиченим смаком та соковитістю. Шийна частина свинини одна з найсмачніших і найпростіших у приготуванні, тому навіть якщо ви не вмієте готувати м’ясо так, щоб воно залишалося м’яким, зупиніть свій вибір на шиї.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 2 ст.
- Борошно – 2 ст.
- Коріандр – 0,5 ч.л.
- Суміш перців – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
1) Перед початком процесу під струменем води промиваємо м’ясо, промакуємо насухо паперовими рушниками. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і ріжемо головку тонкими півкільцями.
2) Свинячу шию ріжемо на шматки впоперек волокон завтовшки близько двох сантиметрів, відбиваємо і натираємо сумішшю з гірчиці, солі та приправ. Залишаємо при кімнатній температурі на 20-30 хвилин для просочення.
3) Паралельно на розігрітій олії пасеруємо цибулю до світло-коричневого відтінку, розбиваємо і збовтуємо яйця в піалі.
4) Цибулю викладаємо в тарілку, а в сковороду викладаємо відбивні, запановані в яйці та борошні. Смажимо м’ясо по 5-7 хвилин з кожного боку, потім посипаємо цибулею і тушкуємо ще 5 хвилин під кришкою на мінімальному нагріванні.
5) Соковиті відбивні доповнюємо різносолами та зеленню. Смачного!
Соковиті та ніжні відбивні зі свинини на сковороді зі сметаною
Соковиті та ніжні відбивні зі свинини на сковороді зі сметаною – це напрочуд ніжна та ароматна страва, яка неодмінно сподобається всім любителям м’яса. Сметана надає відбивним насичений смак і соковитість, роблячи їх неймовірно апетитними і в буквальному значенні слова, що тануть у роті. Ідеальна тарілку для вечері чи обіду, яка задовольнить навіть гурманів.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Свинина –400 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 4 ст.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Вода –100 мл.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1) Промиту та обсушену свинину ріжемо на пластини по одному сантиметру завтовшки.
2) Скибочки укладаємо в пакет і з двох сторін відбиваємо кухонним молоточком.
3) У глибокій чаші збовтуємо яйце із сіллю та перцем. Занурюємо відбивні в яєчну суміш, а потім пануємо в борошні.
4) Жаримо м’ясо по 2-3 хвилини на олії (вогонь має бути середнім) і викладаємо на тарілку.
5) Коли всі відбивні обсмажені, на сковороді пасеруємо дрібні кубики цибулі.
6) До засмажки додаємо залишки борошна та сметану, добре перемішуємо.
7) Заливаємо вміст сковороди водою, підсолюємо і тушкуємо кілька хвилин до загусання.
Викладаємо свинину в соус і прогріваємо разом ще кілька хвилин.
9) До столу подаємо у гарячому вигляді та насолоджуємося. Смачного!