А, давайте сьогодні, з Вами спробуємо, не бігаючи по магазинах, зробити пісний МайоНез власними руками. Пробували хоч раз такий майонезик? Я ні! Але, коли приготувала, то була приємно здивована) його не чим не відрізнити від звичайного! Подивимося в чому секрет?
- Соняшникова олія – 1 ст.
- Гірчиця суха мелена – 1 ч. л. з гіркою
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Вода – 150 мл.
Приготування:
- Крохмаль змішуємо з 50 мл. холодною водою і розмішуємо до однорідної маси.
- Залишок води доводимо до кипіння, періодично перемішуючи, влити крохмальну рідину. Гарненько перемішати. Остудити.
- Заготівлю помістити в чашу блендера. Додати гірчицю, сіль, цукор.
- Блендер опустити на саме дно чаші. Збивати заготовку на середній швидкості, злегка піднімаючи і опускаючи блендер, поки олія не вступить в процес перемішування і не побіліє.
- До суміші влити оцет. Збити ще протягом 1 хвилини на великій швидкості по всьому об’єму майонезу.
- Готово!