А, давайте сьогодні, з Вами спробуємо, не бігаючи по магазинах, зробити пісний МайоНез власними руками. Пробували хоч раз такий майонезик? Я ні! Але, коли приготувала, то була приємно здивована) його не чим не відрізнити від звичайного! Подивимося в чому секрет?
- Соняшникова олія – 1 ст.
 - Гірчиця суха мелена – 1 ч. л. з гіркою
 - Цукор – 0,5 ч. л.
 - Сіль – 0,5 ч. л.
 - Оцет 9% – 1 ч. л.
 - Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
 - Вода – 150 мл.
 
Приготування:
- Крохмаль змішуємо з 50 мл. холодною водою і розмішуємо до однорідної маси.
 - Залишок води доводимо до кипіння, періодично перемішуючи, влити крохмальну рідину. Гарненько перемішати. Остудити.
 - Заготівлю помістити в чашу блендера. Додати гірчицю, сіль, цукор.
 - Блендер опустити на саме дно чаші. Збивати заготовку на середній швидкості, злегка піднімаючи і опускаючи блендер, поки олія не вступить в процес перемішування і не побіліє.
 - До суміші влити оцет. Збити ще протягом 1 хвилини на великій швидкості по всьому об’єму майонезу.
 - Готово!
 

