Узбецький плов – це найсмачніший варіант пловів, що визнається багатьма. Для його приготування важливо слідувати вибраному рецепту з урахуванням тонкощів та особливостей приготування. Справжній узбецький плов готується на основі семи інгредієнтів: м’яса, цибулі, моркви, жиру, солі, води та рису. Інші Інгредієнти: часник, барбарис та набір спецій вважаються додатковими. На смак плову впливає і спосіб приготування, і спеціальний посуд.
Правильний узбецький плов у казані на багатті
За твердженням узбеків, найправильніший і справжнісінький плов можна приготувати тільки на багатті та в казані. Для плову важливо підтримувати постійну температуру, тому дрова рубають невеликий розмір, щоб підтримувати однаковий вогонь. У казана стінки мають бути товщиною не менше 6 мм. Готується плов з баранини з додаванням курдючного жиру. Рис береться довгозернистий: «Девзір» або «Басматі».
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 1ч. 30 хв.
Порції: 10.
Інгредієнти:
- Рис «Басматі» – 1 кг.
- Баранина молода без кісточки – 1.5 кг.
- Курдюк баранячий – 200 гр.
- Морква – 1 кг.
- Цибуля – 7 шт.
- Часник – 1.5 головки.
- Барбарис сушений – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Баранячий курдюк наріжте середніми шматочками.
2. Моркву почистіть, промийте та ножем наріжте на великі шматочки будь-якої форми.
3. Баранину промийте, обсушіть серветкою, видаліть сухожилля та м’ясо наріжте невеликими поздовжніми шматочками.
4. Почистіть цибулини і нашаткуйте їх великими півкільцями.
5. На сильному вогні багаття розігрійте казан, перекладіть нарізаний курдюк і обсмажте до коричневого кольору. Потім шматочки з казана видаліть.
6. У гарячий жир перекладіть нашатковану цибулю і обсмажте її при періодичному помішуванні до золотистого кольору.
7. Шматочки баранини перекладіть до обсмаженої цибулі і готуйте їх на великому вогні до напівготовності.
8. Поки готується баранина, кілька разів промийте холодною водою рис та залиште його у вже прозорій воді на 7 хвилин.
9. До обсмаженої баранини перекладіть у казан нарізану моркву та смажте її з м’ясом ще протягом 20 хвилин.
10. Потім поверх м’яса з рівним морквою шаром викладіть підготовлений рис, злив з нього воду.
11. Потім через шумівку або стіною налийте в казан чисту воду, щоб вона покрила рис повністю.
12. Насипте в казан сіль і розім’яту в долонях зіру.
13. Казан закрийте кришкою і гасіть плов на великому вогні багаття, доки він не стане густим.
14. Потім у рис помістіть у середину головку часнику і по краях застроміть очищені зубки. Плов посипте сушеним барбарисом. Вогонь багаття зменшіть та гасіть плов ще 15 хвилин під закритою кришкою. Потім часник видаліть, плов ложкою перемішайте, зніміть пробу і можете розкладати по тарілках.
Смачного!
Як приготувати плов зі свинини?
Гідною увагою та чудовою стравою буде плов зі свинини, приготований за рецептом традиційного узбецького плову. Свинина швидше готується і для нас смачніша за баранину. Беремо м’ясо з невеликими прошарками жиру, спеціальну приправу для плову, довгозернистий рис та готуємо у казані на плиті.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 2 ст.
- Свинина – 0,5 кг.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Приправа для плову – 1 ст. л.
- Олія рослинна – 2 ст. л.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. М’ясо промийте під проточною водою, обсушіть серветкою та наріжте середніми шматочками. Добре розжаріть у казані олію і перекладіть у неї шматочки м’яса.
2. На великому вогні обсмажте м’ясо з усіх боків до рум’яного кольору, щоб скоринка не дала піти соку, і м’ясо залишилося соковитим та м’яким.
3. Поки свинина смажиться, почистіть і промийте цибулину та моркву. Їх також обсушіть серветкою і нашаткуйте моркву тонкою соломкою, а цибулю – чверть кільцями. Потім овочеву нарізку перекладіть до обсмаженого м’яса, перемішайте та смажте овочі протягом 5 хвилин.
4. Далі обсмажені інгредієнти залийте гарячою водою, щоб вона покрила їх повністю, насипте приправу для плову та додайте сіль на свій смак. Покладіть у казан очищену від зовнішнього лушпиння головку часнику. Це у нас буде зірвак для плову. Козан закрийте кришкою та гасіть зірвак на мінімальному вогні протягом 40 хвилин, щоб м’ясо стало м’яким.
5. Рис для плову кілька разів промийте холодною водою і його рівним шаром покладіть поверх приготовленого зірвака.
6. Тонким струменем по стінці казана або через друшляк налийте до плову гарячу воду на 1,5 см (один палець) вище за рівень рису. На великому вогні плов доведіть до кипіння.
7. Потім казан закрийте кришкою та готуйте плов на невеликому вогні ще 20–30 хвилин. За цей час рис вбере всю воду і стане розсипчастим.
8. Узбецький плов зі свининою готовий. Дайте йому 15–20 хвилин настоятися під кришкою, потім перемішайте, зніміть пробу та можете подавати до столу.
Смачного!
Узбецький плов з яловичини — класичний рецепт
Плов має міцне місце на столі в багатьох сім’ях, але не всі люблять і можуть їсти баранину як основний інгредієнт класичного узбецького плову. У цьому рецепті вам пропонується приготувати цю страву з яловичиною, яка нежирна і при тривалому томленні виходить ніжною. Готувати такий плов бажано лише у казані. Зі спецій обов’язкові зіра та барбарис, які створюють неповторний аромат узбецького плову.
Час приготування: 2 години 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 10.
Інгредієнти:
- Рис «Басматі» – 1 кг.
- Яловичина – 1.5 кг.
- Морква –500 гр.
- Цибуля – 500 гр.
- Олія рослинна – 250 мл.
- Барбарис – ½ ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Часник – 1 головка.
- Перець гострий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Коріандр – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Рис «Басматі» (його вважають найкращим сортом для плову) кілька разів промийте, потім залийте холодною водою, залиште на деякий час і займіться м’ясом.
2. Шматок яловичини, краще з шийної частини чи грудинки, промийте, обсушіть серветкою та наріжте невеликими шматочками. На великий вогонь поставте казан, налийте в нього олію і доведіть до кипіння. Нагрів масла можете визначити шматочком цибулі – олія, що закипіла навколо нього, готова до смаження.
3. У киплячу олію порційно, не все відразу, перекладіть нарізану яловичину.
4. На великому вогні обсмажте шматочки м’яса до рум’яної скоринки.
5. Поки яловичина смажиться, почистіть та промийте овочі. Цибулю нашаткуйте чверть кільцями.
6. Моркву нашаткуйте тонкою соломкою, тільки не дуже дрібно, адже вона має зберегтися у плові шматочками.
7. До обсмаженої яловичини перекладіть цибулю і смажте її до рум’яного кольору.
8. Потім перекладіть у казан морквяну соломку, насипте на свій смак сіль і додайте всі вказані в рецепті спеції (зіру, барбарис, коріандр і чорний перець).
9. Потім покладіть у казан очищену від зовнішнього лушпиння головку часнику та стручок гострого перцю. Потім налийте у казан гарячу воду, щоб вона повністю покрила м’ясо з овочами. Після закипання води зробіть мінімальний вогонь, казан накрийте кришкою і гасіть зірвак (обсмажене м’ясо з овочами) протягом однієї години.
10. За цей час ваш намочений рис вбере частину рідини і набухне. З нього злийте залишки рідини.
11. За годину тушкування яловичина стане м’якою. Видаліть з казана часник та стручок перцю. Поверх зірвака рівним шаром покладіть підготовлений рис і трохи посипте сіллю. Потім акуратно і тонким струменем по стінці казана налийте гарячу воду на 1 палець вище за рівень рису. Вже великому вогні плов доведіть до кипіння.
12. Вогонь зробіть мінімальним, кришкою казан не закривайте. Тушкуйте плов, поки рис не вбере майже всю воду. Небагато рідини має на дні казана залишитися. Після чого закрийте плов кришкою та гасіть усі 20 хвилин.
13. Після цього лопаткою плов перемішайте, зніміть пробу і дайте йому 20 хвилин настоятися під закритою кришкою.
14. Узбецький плов з яловичиною готовий. Можете викладати на гарну страву та подавати до столу.
Смачного!
Справжній узбецький плов з баранини
Запорукою смачного плову в узбецьких традиціях, безперечно, є спеції (зіра, барбарис), однакова кількість м’яса, рису та моркви, а також приготування плову у казані. Готуємо плов з бараниною та рис беремо довгозернистий. Овочі нарізаємо крупно, щоб їхній смак не загубився в готовій страві. Баранину можна використовувати як свіжу, так і заморожену.
Час приготування: 2 години 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 2 ст.
- Баранина без кісточки – 0.5 кг.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля велика – 2 шт.
- Вода – 4 ст.
- Олія рослинна – ½ ст.
- Зіра – 1 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Барбарис – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Шматок свіжої або заздалегідь розмороженої баранини промийте холодною водою, витріть насухо серветкою і наріжте середніми шматочками.
2. Почистіть цибулини і нашаткуйте півкільцями.
3. Моркву почистіть, промийте і нашаткуйте середніми брусочками. Для плову моркву на тертці не подрібнюють.
4. У казані розжарите олію, і готовність її до смаження перевірте, поклавши в олію шматочок цибулі чи м’яса. Гаряча олія має зашипіти навколо шматочка. У казан перекладіть шматочки баранини і на максимальному вогні обсмажте їх лише до білого кольору з усіх боків. Потім до м’яса перекладіть нашатковану цибулю.
5. Коли цибуля стане золотистою, перекладіть у казан морквяну нарізку та обсмажуйте її до м’якості.
6. Потім до обсмажених інгредієнтами покладіть очищену від зовнішнього лушпиння головку часнику і налийте три склянки гарячої води. Після закипання гасіть зірвак на мінімальному вогні під закритою кришкою протягом 40 хвилин.
7. Щонайменше 6 разів промийте рис для плову. У зірвак насипте вказані в рецепті спеції: барбарис та зіру, паприку. Солі додайте трохи більше, ніж на ваш смак, так як її забере рис. Зірвак зі спеціями та сіллю перемішайте та викладіть поверх його рівним шаром підготовлений рис. Потім акуратно і тонким струменем по стінці налийте в казан воду, щоб вона покрила рис на 1 палець вище за його шар. На максимальному вогні доведіть плов до кипіння і готуйте, не закриваючи казан кришкою, доки рис не вбере майже всю воду. Потім кришку закрийте та гасіть плов на невеликому вогні протягом 25 хвилин, що зробить рис розсипчастим.
8. Готовий плов з бараниною перемішайте, зніміть пробу та можете подавати до столу.
Смачного!
Плов з куркою в домашніх умовах
Хорошим варіантом для сімейної вечері буде узбецький плов з куркою, адже це м’ясо доступне і його люблять багато хто, та й птах готується швидше за м’ясо. Для плову вибирають стегнову частину курки, щоб шматочки зберегли форму готовій страві. Співвідношення основних продуктів та порядок закладки залишаються як у традиційному плові. На основі добре обсмаженого м’яса з овочами тушкується зірвак і потім до нього додається довгозернистий рис.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 400 гр.
- Філе курячого стегна – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Вода – 4 ст.
- Олія рослинна – ½ ст.
- Часник – 1 головка.
- Паприка – 1 ст. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Перець пекучий – до смаку.
- Перець червоний мелений – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – до смаку
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. У курячого стегна видаліть кісточки або візьміть готове філе. М’ясо промийте, обсушіть серветкою та наріжте середніми шматочками.
2. Почистіть цибулини та нашаткуйте їх невеликим кубиком.
3. Моркву почистіть, промийте та наріжте пластинками, тільки не подрібнюйте на тертці.
4. Зірвак для плову можна готувати у сковорідці, адже тушкувати його не треба. Добре розігрійте олію і в ній на великому вогні обсмажте до рум’яної скоринки шматочки стегна.
5. Потім до обсмаженого м’яса перекладіть овочеву нарізку, насипте вказані в рецепті спеції (перець, паприку та коріандр), сіль на свій смак, перемішайте і обсмажуйте, щоб овочі також стали рум’яного кольору.
6. Потім зірвак перекладіть у казан. Поверх його рівним шаром покладіть добре промитий довгозернистий рис. Казан помістіть великий вогонь.
7. У рис встроміть очищену від зовнішнього лушпиння головку часнику і покладіть стручок гострого перцю. Потім тонким струменем та по стінці казана налийте холодну воду. Плов уже перемішувати не треба. Готуйте його під кришкою на середньому вогні протягом 30–40 хвилин. Потім вогонь вимкніть. Казан укутайте махровим рушником і дайте півгодини настоятися, що зробить рис дуже розсипчастим. Потім перемішайте плов, зніміть пробу і можете подавати до столу.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування плову з нутом
Варіантом узбецького плову буде приготування його з нутом. Цей горох надає плову особливої насиченості смаку, додаткової текстури і робить страву смачною та ситною. Нут заздалегідь замочують на кілька годин у холодній воді та на годину замочують рис. М’ясо для плову вибирають на свій смак. Спеції додають самі, як і класичного плову.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 250 гр.
- М’ясо – 200 гр.
- Морква –100 гр.
- Нут – 50 гр.
- Цибуля – 150 гр.
- Вода – 4 ст.
- Олія рослинна – 75 мл.
- Зіра – 0.5 ч. л.
- Барбарис сушений чорний – 0.5 ст. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Коріандр мелений – 0.5 ст. л.
- Перець червоний мелений – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Заздалегідь замочіть на 4 години у холодній воді нут у співвідношенні 1:6. За цей час він значно збільшиться обсягом. За 1,5 години до початку приготування промийте кілька разів рис будь-якого плавного сорту (такий рис добре вбирає воду і зберігає форму при готуванні) і залийте його холодною водою. Після замочування рис набуде перламутрового кольору.
2. Перед початком приготування морква та цибуля почистіть та промийте. Потім їх нашаткуйте невеликими шматочками. М’ясо промийте, обсушіть серветкою і наріжте шматочками. У казані добре розжарите олію до появи сизого серпанку. У ньому протягом 5 хвилин обсмажте до рум’яної скоринки шматочки м’яса.
3. Потім до м’яса перекладіть нарізану цибулю і смажте її 5 хвилин до золотистого кольору, помішуючи.
4. Потім перекладіть у казан нарізану моркву та посмажте її ще 10 хвилин. Потім з замоченого нуту злийте воду і пересипте горох у казан. Слідом за нутом насипте всі зазначені в рецепті спеції та сіль трохи більше, ніж на ваш смак.
5. Ці інгредієнти перемішайте і залийте холодною водою на 1 см вище за їх рівень. На великому вогні доведіть бульйон до кипіння, потім зробіть вогонь мінімальним і гасіть зірвак протягом 20 хвилин, не закриваючи кришку.
6. Потім злийте з замоченого рису воду і перекладіть його рівним шаром поверх зірвака.
7. Тепер тонким струменем налийте в казан гарячу воду з чайника, щоб її рівень був вищим за рис на 1 см. Готуйте плов на великому вогні та з відкритою кришкою, поки вода майже повністю не випарується, трохи її має залишитися на дні казана. Рис під час приготування не перемішуйте.
8. Потім, після випарювання води, вогонь зменшіть, рис лопаткою зберіть у гірку, в середині її зробіть до дна поглиблення для виходу пари. Казан закрийте та томіть плов ще 10 хвилин. Якщо рис буде ще не готовий, то тушкування на маленькому вогні продовжите.
9. Готовий узбецький плов з нутом акуратно перемішайте, зніміть пробу та гарячим подайте до столу.
Смачного!
Як правильно приготувати узбецький плов у мультиварці?
Узбецький плов у мультиварці вважається міським варіантом приготування цієї страви, але має і переваги перед казаном – рис у мультиварці більш розсипчастий та м’ясо ніжніше. Інгредієнти та його співвідношення для плову такі самі, як й традиційного узбецького в казані. Готуємо плов з бараниною.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 2 ст.
- Баранина – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 4 зубки.
- Зіра – 1 ст. л.
- Барбарис сушений чорний – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – до смаку
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Шматок баранини для плову промийте холодною водою, серветкою видаліть зайву вологу і потім м’ясо наріжте середніми та однаковими у розмірі шматочками.
2. Очищені цибулини нашаткуйте тонкими підлозі кільцями.
3. Очищену та промиту моркву нашаткуйте соломкою.
4. У мульти-чаші на програмі «Жарка» обсмажте до рум’яного кольору шматочки баранини.
5. Потім до обсмаженого м’яса перекладіть нашатковану цибулю і перемішайте лопаткою.
6. Поверх цибулі викладіть морквяну соломку. Обсмажуйте овочі до золотистого кольору. Якщо м’ясо у вас нежирне, то в чашу налийте трохи олії. До обсмажених інгредієнтів насипте на свій смак сіль і додайте вказані в рецепті спеції.
7. Щонайменше п’ять разів промийте холодною водою рис для плову.
8. Потім промитий рис викладіть поверх зірвака рівним шаром. Тонким струменем по стінці мульти-чаші, щоб не порушити шар рису, налийте 3,2 склянки гарячої води. У рис встроміть часникові зубки. Закрийте кришку приладу та увімкніть програму «Плов» на час за замовчуванням. Після сигналу про завершення програми залиште плов на 20 хвилин у режимі «Підігрів». Потім відкрийте кришку і плов лопаткою перемішайте. Страва готова. Можете знімати пробу та подавати до столу.
Смачного!
Простий та смачний рецепт узбецького плову з родзинками
Плов з родзинками називають «Бухарським» і готують його особливі майстри і для багатого святкового столу. У цьому рецепті вам пропонується простіший варіант такого плову, який більш підходить для домашнього столу. М’ясо для плову підходить будь-яке, за смаковими уподобаннями, а в цьому рецепті готуємо з куркою. Родзинки (найкраще кишмиш) надає плову солодких ноток, особливого смаку і аромату. Готується плов за принципом узбецького – обсмажується м’ясо з цибулею та морквою, а потім до цього зірваку додається довгозернистий рис.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 2 ст.
- Куряча грудка – 400 гр.
- Родзинки – 0.3 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Олія рослинна – 1 ст. л.
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Спеції для плову – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Грудку курки промийте холодною водою, обсушіть серветкою та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте м’ясо на сковорідці на розігрітій вершковій олії, щоб воно стало світлим.
2. Почистіть і промийте цибулю та моркву. Потім моркву нашаткуйте соломкою, а цибулю – невеликими кубиками.
3. Овочеву нарізку перекладіть до м’яса та смажте, періодично перемішуючи, до прозорості цибулі та м’якості моркви.
4. В окремому посуді залийте родзинки гарячою водою і дайте йому трохи набухнути.
5. Кілька разів промийте холодною водою рис для плову. Потім його перекладіть в інший посуд, додайте до нього замочені родзинки і столову ложку олії рослинної. Все перемішайте та залиште на 30 хвилин. Це можете зробити раніше, до початку приготування.
6. Потім рис з родзинками покладіть рівним шаром поверх обсмаженої курки.
7. Рис посипте сіллю та приправою для плову на свій смак. Додайте дрібно нарубані зубки часнику.
8. Потім налийте в сковорідку гарячу воду, щоб вона покрила рис на 1 см вище. Готуйте плов на маленькому вогні та під закритою кришкою протягом 20 хвилин від початку кипіння.
9. Потім вогонь вимкніть. Сковорідку укутайте на півгодини махровим рушником. За цей час рис набуде особливої розсипчастості.
10. Узбецький плов з родзинками готовий. Його перемішайте, зніміть пробу та можете подавати до столу.
Смачного!
Класичний плов з айвою в домашніх умовах
Як варіант багатьох рецептів узбецького плову, вам пропонується приготувати його з айвою. Цей південний фрукт додають у плов тільки для надання страві особливого ніжного аромату та пікантною кислинки, та й сама айва стає дивовижним смаком. Інгредієнти та порядок закладки їх такі ж, як у традиційного узбецького плову, тільки цибуля та морква у такий плов не кладемо. Готуємо плов з яловичини, хоча м’ясо може бути будь-яким.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Рис для плову – 200 гр.
- Айва – 1 шт.
- Яловичина – 400 гр.
- Сало свиняче – 15 гр.
- Часник – 1.5 головки.
- Куркума – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Для плову вибираємо зрілу айву з жовтою шкіркою. Її промиваємо губкою, щоб видалити пушок з поверхні. Потім айву ріжемо на половинки, видаляємо насіння з коробочкою та нарізаємо фрукт невеликими шматочками.
2. Зубки половини головки часнику очищаємо від лушпиння та подрібнюємо ножем.
3. Маленькими кубиками нарізаємо шматочок свинячого сала. Ставимо на великий вогонь казан і розтоплюємо нарізане сало. Потім кладемо в казан часник нарізаний і протягом хвилини його обсмажуємо. До часнику кладемо шматочки айви і смажимо їх до рум’яного кольору з усіх боків.
4. Потім шумівкою перекладаємо обсмажену з часником айву на окрему тарілку.
5. У жир, що залишився, кладемо нарізану середніми шматочками яловичину і смажимо її також на великому вогні не менше 10 хвилин і до рум’яної скоринки.
6. Потім у казан до м’яса перекладаємо обсмажену айву, заливаємо все водою, щоб вона покрила ці інгредієнти тільки наполовину, і гасимо на маленькому вогні протягом години, поки яловичина не стане м’якою.
7. Коли яловичина стане м’якою, кладемо до неї очищену від зовнішнього лушпиння головку часнику і заливаємо гарячою водою повністю.
8. Після закипання бульйону поверх м’яса з айвою рівним шаром викладаємо промитий рис. Потім плов солимо на свій смак. Через 5 хвилин від початку кипіння додаємо в плов ложку куркуми. Готуємо плов з рисом на максимальному вогні, не закриваючи казан кришкою. Гарячу воду періодично в казан доливаємо, щоб рис постійно був нею покритий. Через 15–20 хвилин пробуємо рис на готовність і якщо рис став м’яким, робимо невеликий вогонь і даємо воді википіти повністю.
9. Потім плов акуратно перемішуємо, знімаємо пробу та розкладаємо в порційні тарілки. Перед подачею поливаємо плов оливковою олією.
Смачного!